- Konu Sahibi blueangel1771
-
menun guzel hayatim salata .tatli olarakta hazir kadayiflardan al istersen evde islatirsiniceceklaride ekledinmi tamam ohh yemede yaninda yat.patates gratene ihtiyac yok tavuklu pattes yapcaksin ya
canım evime ilk defa gelicekler diye yazmışsın bence biraz daha değişik şeyler yapabilirsin salata olarak patates köfteside yapabilirsin canım şimdiden kolay gelsinopuyorumnanaktan
Bezelye yemeğini kaldır bence..çok çeşit oluyor yenmez ki..Bezelyeyi tavuğa ekle, fırında bezelyeli tavuk olsun..
Salatayı unutma..
Yani,
Çorba
Bezelyeli tavuk
Musakka ya da dolma
Patates graten
tatlı
benim yemek tercihim genelde şöyledir..
---Çorba
---Ortaya salata çeşitleri....mevsim salatası, rus salatası, patlıcan herse vs..(duruma göre)
---1 çeşit börek
---1 çeşit sulu yemek (az servis yapacaksın ki ana fırın yemeğine yer kalsın:)
---pilav+fırında herhangi bir et +patates püresi
---tatlı
bn bu sölediğin yemekleri hiç yapmadım ama canım bilmiorum kiibilmiyorumkismile yemedimde üstelik ayy çokmu cahil kaldımmbilmiyorumkismile
teşekkr ederim canım çok yardımcı oldun.uyguluycam bu dediklerini salatayı mutlaka yaaprım zatn çokta severim.klasik oldğndn unutmşm yazmayıkaydirigubbakcemile2
bide rica etsem şu bezelyeli tavuğu nasıl yaptğını yazarmısın.bide tavuk kemikli kemksiz nasıl olcak??:1hug:
Tavuk farketmez kemikli de olabilir, kemikli but mesela ya da kemiksiz al, ya da tavuk göğüs etinden kuşbaşı yaptır..ondan da olur..
Ben genel olarak şöyle yaparım..
tavuk
2-3 adet patates
1 su bardağı kadar konserve bezelye
2 havuç
isteğe göre 2-3 diş sarımsak ekleyebilirsin
1 yemek kaşığı salça+1 su bardağı su (salçalı su yapacaksın)
tuz karabiber, isteğe göre kekik pul biber
Biraz sıvıyağ yarım çay bardağı mesela
patates ve havuçları yıka doğra,bezelyeyi ekle, baharatları ekle tavuğu da ekle karıştır hepsini fırın tepsisine diz....salçalı suya sıvıyağı ekle üzerine gezdir..şöyle bir karıştır
kapaklı fırın tepsin varsa kapağını kapa yoksa folyo kapa 180-200 derecede fırına ver..arada kontrol et pişti mi diye..tavuk parçaları ufaksa 30-35 dakikada pişer tahmini, ama tavuk parçaları büyükse biraz daha zaman ister..kontrol et arada..
bu aynı şekilde tencerede de yapılabilir..
Bunu aynı şekilde fırın poşetinde de yapabilirsin...ama fırın poşetinde yaparsan su ve sıvıyağ eklemeden, salçalı.
aşkolsun canım benim niye cahil olasın herkes anasının karnından bilerek mi doğuyor sadece senin hazırladığın menün bence misafir menüsü değil benim fikrimce biraz daha özenli ve sade ama doyurucu yemekler ve çeşit sunmalısın mesela patlıcan közle çok basit sarımsakla yoğurtla karıştır üstüne biraz pul biber süsle buda bir salata çeşididir bezelye yerine fırında bezelyeli sebzeli bagetlerden yapabilirsin pilavda çok basit zaten mantarları soteleyip pirinçle karıştıracaksın en pişmeye yakın dereotlarını arzuya göre koymayadabilirsin bu kadar.. birde börek yap derim ben en basiti karnıyarık börek zaten canım ve çokta lezzetli oluyor opuyorumnanaktan
canım benim sana dediğim tarif bu hatırlarsan bu akşam bnde yaptım aynısını
bende sana pratik salata tarifi meze falan söylüyeyim canım
mesala zeytinyağlı barbunya yapabilirsin
patlıcan közleyip sarımsaklı yoğurt ile ikram edebilirsin
havuçsalatası
havuçları rendeleyip az yağda sarımsak ile sotele
soğduktan sonra içine kornişon turşu doğra dere otu doğra
sonra üzerine yoğurt ve mayonez ekleyip karıştır ben içine bazen cevizde ekliyorum
herkes çok beğeniyo
çorba olarak süzme mercimek
et yada tavulk
fırında patetes yaparım birde kremalı oda çok güzel oluyo
kolay gelsin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?