pazar günkü yemeğim için yardım istiyorum...

blueangel1771

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2008
883
1
96
37
İzmir
meraba arkadaşlar.geçen haftada sizden yardım istemiştim.bu haftada misafrm var.Menüde kararsız kaldım yardımcı olurmusunuz bana.Düşündüğüm yemkler şöyle

çorba
pilav
bezelye yemeği
fırında patatesli tavuk
musakka yada biber dolması diorum ama yardım lütfennbilmiyorumkismile
birde patates graten duydum ama nasıl olur acep
tatlı oalrkta ağlayan pasta ve kar topları yapıcam

menun guzel hayatim salata .tatli olarakta hazir kadayiflardan al istersen evde islatirsiniceceklaride ekledinmi tamam ohh yemede yaninda yat.patates gratene ihtiyac yok tavuklu pattes yapcaksin ya

menun guzel hayatim salata .tatli olarakta hazir kadayiflardan al istersen evde islatirsiniceceklaride ekledinmi tamam ohh yemede yaninda yat.patates gratene ihtiyac yok tavuklu pattes yapcaksin ya

salata kesin zaten.grateni de tavuğn içinde var die kararsız kalmıştım.tavuğu adamdan saymıom pek te ondan etli bişiler daha yapsammı die düşünürumkaydirigubbakcemile3
dolma yada musakka sence ???birde evime ilk defa gelickler bu misafirlerim ondan özen gösteriorum bayağı.
teşekkrler buarada fikirlern için canım:1hug:a.s.

canım sık gelmeyen misafirlerin ise bezelyeyi çıkar derim pilavını mantarlı dereotlu yapabilirsin genelde her yemeğin yanına gider.. birde ıspanak üstüne köfte yapabilirsin çok lezzetli ve şık oluyor bende yapıcamn bugün tatlı olarak tabi benim fikrim sen zaten yazmışsın ama revani yapabilirsin

canım evime ilk defa gelicekler diye yazmışsın bence biraz daha değişik şeyler yapabilirsin salata olarak patates köfteside yapabilirsin canım şimdiden kolay gelsinopuyorumnanaktan

canım evime ilk defa gelicekler diye yazmışsın bence biraz daha değişik şeyler yapabilirsin salata olarak patates köfteside yapabilirsin canım şimdiden kolay gelsinopuyorumnanaktan

bn bu sölediğin yemekleri hiç yapmadım ama canım bilmiorum kiibilmiyorumkismile yemedimde üstelik ayy çokmu cahil kaldımmbilmiyorumkismile

Bezelye yemeğini kaldır bence..çok çeşit oluyor yenmez ki..Bezelyeyi tavuğa ekle, fırında bezelyeli tavuk olsun..

Salatayı unutma..

Yani,
Çorba
Bezelyeli tavuk
Musakka ya da dolma
Patates graten
tatlı

benim yemek tercihim genelde şöyledir..

---Çorba
---Ortaya salata ve zeytinyağlı çeşitleri....mevsim salatası, rus salatası, patlıcan herse, zeytinyağlı birşeyler vs..(duruma göre)
---1 çeşit börek
---1 çeşit sulu yemek (az servis yapacaksın ki ana fırın yemeğine yer kalsın:)
---pilav+fırında herhangi bir et +patates püresi
---tatlı

Son düzenleme:
Bezelye yemeğini kaldır bence..çok çeşit oluyor yenmez ki..Bezelyeyi tavuğa ekle, fırında bezelyeli tavuk olsun..

Salatayı unutma..

Yani,
Çorba
Bezelyeli tavuk
Musakka ya da dolma
Patates graten
tatlı

benim yemek tercihim genelde şöyledir..

---Çorba
---Ortaya salata çeşitleri....mevsim salatası, rus salatası, patlıcan herse vs..(duruma göre)
---1 çeşit börek
---1 çeşit sulu yemek (az servis yapacaksın ki ana fırın yemeğine yer kalsın:)
---pilav+fırında herhangi bir et +patates püresi
---tatlı

teşekkr ederim canım çok yardımcı oldun.uyguluycam bu dediklerini salatayı mutlaka yaaprım zatn çokta severim.klasik oldğndn unutmşm yazmayıkaydirigubbakcemile2
bide rica etsem şu bezelyeli tavuğu nasıl yaptğını yazarmısın.bide tavuk kemikli kemksiz nasıl olcak??:1hug:

bn bu sölediğin yemekleri hiç yapmadım ama canım bilmiorum kiibilmiyorumkismile yemedimde üstelik ayy çokmu cahil kaldımmbilmiyorumkismile

aşkolsun canım benim niye cahil olasın herkes anasının karnından bilerek mi doğuyor sadece senin hazırladığın menün bence misafir menüsü değil benim fikrimce biraz daha özenli ve sade ama doyurucu yemekler ve çeşit sunmalısın mesela patlıcan közle çok basit sarımsakla yoğurtla karıştır üstüne biraz pul biber süsle buda bir salata çeşididir bezelye yerine fırında bezelyeli sebzeli bagetlerden yapabilirsin pilavda çok basit zaten mantarları soteleyip pirinçle karıştıracaksın en pişmeye yakın dereotlarını arzuya göre koymayadabilirsin bu kadar.. birde börek yap derim ben en basiti karnıyarık börek zaten canım ve çokta lezzetli oluyor opuyorumnanaktan

teşekkr ederim canım çok yardımcı oldun.uyguluycam bu dediklerini salatayı mutlaka yaaprım zatn çokta severim.klasik oldğndn unutmşm yazmayıkaydirigubbakcemile2
bide rica etsem şu bezelyeli tavuğu nasıl yaptğını yazarmısın.bide tavuk kemikli kemksiz nasıl olcak??:1hug:

Tavuk farketmez kemikli de olabilir, kemikli but mesela ya da kemiksiz al, ya da tavuk göğüs etinden kuşbaşı yaptır..ondan da olur..

Ben genel olarak şöyle yaparım..

tavuk
2-3 adet patates
1 su bardağı kadar konserve bezelye
2 havuç
isteğe göre 2-3 diş sarımsak ekleyebilirsin
1 yemek kaşığı salça+1 su bardağı su (salçalı su yapacaksın)
tuz karabiber, isteğe göre kekik pul biber
Biraz sıvıyağ yarım çay bardağı mesela

patates ve havuçları yıka doğra,bezelyeyi ekle, baharatları ekle tavuğu da ekle karıştır hepsini fırın tepsisine diz....salçalı suya sıvıyağı ekle üzerine gezdir..şöyle bir karıştır

kapaklı fırın tepsin varsa kapağını kapa yoksa folyo kapa 180-200 derecede fırına ver..arada kontrol et pişti mi diye..tavuk parçaları ufaksa 30-35 dakikada pişer tahmini, ama tavuk parçaları büyükse biraz daha zaman ister..kontrol et arada..

bu aynı şekilde tencerede de yapılabilir..
Bunu aynı şekilde fırın poşetinde de yapabilirsin...ama fırın poşetinde yaparsan su ve sıvıyağ eklemeden, salçalı.

Tavuk farketmez kemikli de olabilir, kemikli but mesela ya da kemiksiz al, ya da tavuk göğüs etinden kuşbaşı yaptır..ondan da olur..

Ben genel olarak şöyle yaparım..

tavuk
2-3 adet patates
1 su bardağı kadar konserve bezelye
2 havuç
isteğe göre 2-3 diş sarımsak ekleyebilirsin
1 yemek kaşığı salça+1 su bardağı su (salçalı su yapacaksın)
tuz karabiber, isteğe göre kekik pul biber
Biraz sıvıyağ yarım çay bardağı mesela

patates ve havuçları yıka doğra,bezelyeyi ekle, baharatları ekle tavuğu da ekle karıştır hepsini fırın tepsisine diz....salçalı suya sıvıyağı ekle üzerine gezdir..şöyle bir karıştır

kapaklı fırın tepsin varsa kapağını kapa yoksa folyo kapa 180-200 derecede fırına ver..arada kontrol et pişti mi diye..tavuk parçaları ufaksa 30-35 dakikada pişer tahmini, ama tavuk parçaları büyükse biraz daha zaman ister..kontrol et arada..

bu aynı şekilde tencerede de yapılabilir..
Bunu aynı şekilde fırın poşetinde de yapabilirsin...ama fırın poşetinde yaparsan su ve sıvıyağ eklemeden, salçalı.

anladım canım teşekkr edrim çok yardımcı oldun.diğerlerinede bi karar verirsem süpr olucak:1hug:

aşkolsun canım benim niye cahil olasın herkes anasının karnından bilerek mi doğuyor sadece senin hazırladığın menün bence misafir menüsü değil benim fikrimce biraz daha özenli ve sade ama doyurucu yemekler ve çeşit sunmalısın mesela patlıcan közle çok basit sarımsakla yoğurtla karıştır üstüne biraz pul biber süsle buda bir salata çeşididir bezelye yerine fırında bezelyeli sebzeli bagetlerden yapabilirsin pilavda çok basit zaten mantarları soteleyip pirinçle karıştıracaksın en pişmeye yakın dereotlarını arzuya göre koymayadabilirsin bu kadar.. birde börek yap derim ben en basiti karnıyarık börek zaten canım ve çokta lezzetli oluyor opuyorumnanaktan

böreği ve şu mantarlı pilavını düşüneyim bi canım.bide beceremezsem rezil olmakta var sonunda :bbo: fikirilern için çok teşekkür ederim canımcım.çok yardımcı oldunuz:1hug:a.s.

kızlar bi tarif buldum bunu menüme eklemeyi düşünüyorum.çok değişk geldi bana bu.oktay ustaya ait bi tarif.
malzemeler:
400 gr.kıyma
1 soğan
2 yumurta
tuz,karabiber
kimyon
İç harcı için:

500 gr.ıspanak
1 soğan
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,karabiber
1 kase yoğurt
çeri domates

yapılışı :
İlk olarak ıspanaklı harcı pişirin. Bunun için soğan ve sarımsakları sıvıyağda sotelemeye alın. ir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış ıspanakları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ayarlayın.

Diğer tarafta köftesini hazırlayın. Bunun için karıştırma kabın kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta (bir yumurta akını üzeri için ayırın), tuz, karabiber ve kimyonu alarak köfteyi oluşturun. Hazır olan köfteyi fırın torbasının üzerine ince bir tabaka halinde yayın. Köftenin üzerine de ıspanaklı harcı alın. Torba yardımı ile köfteyi rulo yaparak üzerine yumurta akını sürün. 180 derecede pişirin.

Köfteler kızarınca dilimleyerek yanında yoğurt ile servis yapın.

bende sana pratik salata tarifi meze falan söylüyeyim canım
mesala zeytinyağlı barbunya yapabilirsin
patlıcan közleyip sarımsaklı yoğurt ile ikram edebilirsin
havuçsalatası

havuçları rendeleyip az yağda sarımsak ile sotele
soğduktan sonra içine kornişon turşu doğra dere otu doğra
sonra üzerine yoğurt ve mayonez ekleyip karıştır ben içine bazen cevizde ekliyorum
herkes çok beğeniyo

çorba olarak süzme mercimek
et yada tavulk
fırında patetes yaparım birde kremalı oda çok güzel oluyo
kolay gelsin canım

canım benim sana dediğim tarif bu hatırlarsan bu akşam bnde yaptım aynısını

ayy senin dediğin bumuydu.ıspanak üstü diince köftann yanında ıspanakla servis yapıon sandımkafamçokkarıştı pardon canım ya.hakkaten güzel bişiye benzio mutlaka yapıcam yarın çok sağol canm ilgilendğin için.yalnz bişi merak ediom.bu fıırında nekdr sürede pişiyor ve senn pişirme şeklin nasıl üstünü filan folya ile örtüonmu gibi.birde nekadr incelkte ve genişlikte açıon köfteyi.

bende sana pratik salata tarifi meze falan söylüyeyim canım
mesala zeytinyağlı barbunya yapabilirsin
patlıcan közleyip sarımsaklı yoğurt ile ikram edebilirsin
havuçsalatası

havuçları rendeleyip az yağda sarımsak ile sotele
soğduktan sonra içine kornişon turşu doğra dere otu doğra
sonra üzerine yoğurt ve mayonez ekleyip karıştır ben içine bazen cevizde ekliyorum
herkes çok beğeniyo

çorba olarak süzme mercimek
et yada tavulk
fırında patetes yaparım birde kremalı oda çok güzel oluyo
kolay gelsin canım

çok sağol canım yazdıkların çok leziz tariflerden eminimki.şu patatesi yapıcam hatta dün onun için krema aldım marketten.denicem mutlaka.diğer yazdıklarınıda yapmayı düşünüyorum teşekkür ederim çok sağol:1hug:a.s.

Back
X