paylasmam lazim

meryemd

Kudüs Lenaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
4.526
2.100
Son zamanlarda kafama taktiğim bi problemim var arkadaşlar
"SOrumsuzluk"

Tabi insanlara göre öyle ama kimse bilmiyor görevlerimi,yükümlülüklerimi aslında "hayattan bezmislik" nedeniyle aksattigimi
Hatta sırf bu nedenle sınavlara bile bazen giremedigimi tüm gün yataktan bu yüzden çıkmadığımi
Tabi ben insanların başta annemin böyle düşünmesini "eyvah gitti kız kafayı yedi" şeklinde düşünmelerine tercih ediyorum ama benim sorunum artık insanların beklentilerini yapmamamak hayatta birşeyleri basaramamak boş bir insan olarak hayata devam etmek
Neredeyse tüm günüm içsel problemlerim ve intihar fikriyle baş etmekle geçiyor
Tüm bunlar kafamın içindeyken bir de insanlardan,en yakınlarımdan bunu saklayarak adımın "sorumsuz" a çıkmasıyla uğraşıyorum ama bunu saklamak zorundayım çünkü biliyorum anlatsam bile bir süre sonra insanlar benden bikacak ve bazen bunun arkasına saklandığımi bile söyleyecekler
Kötü bi hayatım yok ama ben kötü olduktan sonra hiç bir şey önemli değil malesef
Her şeye rağmen arkaya döndüğüm zaman pismanlik boşluk yasamamak için ben çabalıyorum ama bazen nefesim kesiliyor ve o an benim için her şey bitiyor ve ben ne aileme ne dostlarima siginabiliyorum bi kısmı artık bikmis bir kısmı o halime üzüldügü için gizliyorum bir kısmı ise zaten anlayamiyor
sanki öylesine yaşıyorum son yıllarda

depresyondasın canım, acilen bir destek al ve hayata geri dön !

sevgiler..

İki yıldır tedavi gördüğüm halde böyleyim buna alıştım ama bazı şeyleri kabul edemiyorum işte
Teşekkürler :):)

doktorunuzu değiştirin.. destekten kastım ilaç desteği değil, psikolog desteği alın..

kendinizi iyi hissedeceğiniz sevdiğiniz kişilerden yardım isteyin, bi tatile çıkın, bi hobi edinin, bi kursa gidin, bir dans kursuna gidin, spora gidin, kuaföre gidin, saçınızı boyatın, kestirin, daha önce hiç yapmadığınız bir şeyler yapın, sevdiğiniz şeyleri de daha sık yapın.. bir süreliğine sizi üzen şeyleri hiç düşünmeme kararı alın, aklınıza geldiğinde "düşünmeyecektin meryem ! hadi kalk bi kahve yap/ hadi kalk bi film izle/hadi kalk bi duş al/hadi al bir oje sür" gibi şeyler düşünerek oto kontrolünüzü sağlayın..

Tavsıyeler icin cok tesekkur ederim gercekten cok güzel hepsi ve ben cogunu denedim cok da dr degıstırdım bana, senın yapın bu dediler veya senın durumun felsefî boyutta dediler yanı buna Aliş bunla yasa!
Spor, yardım kuruluslarinda gonullu faaliyetler,bol bol gezmek,bazı problemleri bır sure dusunmemek hepsi ama hepsi gecici malesef o ıcimdekı olum dusuncesi benı kendine cekıyor ben buna ne kadar dirensem de bır gun beni ele gecırıyor ve gunlrrce yine yatakta sonra tekrar basa
İki yıldır bu boyle

kitap okumayı denedin mi? felsefi kitaplar yada düşünceye dayalı romanlar böyle durumlarda çok iyi geliyor farklı bir dünyada buluyorsun kendini..

Bır de sukursuzluk etmek ıstemıyorum
Bu surecte cok sey ogrendim cok sey düzeldi bende
Ama olum dusuncesi hep kaldı

kitap okumayı denedin mi? felsefi kitaplar yada düşünceye dayalı romanlar böyle durumlarda çok iyi geliyor farklı bir dünyada buluyorsun kendini..
Kitap müzik ve film
Bu ücü atak dönemleri benım ıcın kabus gıbı
İçerıktekı bir olay bır ses bir yasam beni diplere goturur

senın yapın bu dediler veya senın durumun felsefî boyutta dediler yanı buna alış bunla yasa!

Felsefi boyutta, buna alış derken? Melankoliye meyilli genlerin mi var yani nedir?
Kafana takılan ölüm düşüncesi için bir şey diyemeyeceğim :)
Her an var o, ama iteledikçe güzel; nasıl olsa hepimiz gidiciyiz. Erkene almaya gerek yok.

Ben de genelde kendimi idare ediyorum ama beni zorlayan ve yoran şey ataklarim
O zaman benim için dünyanın sonu yani acı o kadar büyük ki sanki ölünce dinecek gibi :):)

Diğer konuya gelince
Ne demek istedi bilmiyorum ben yarım saat anlattım bana söylediği bu umutsuz cümleler oldu zaten gerisini onemsemedim ağzından daha fazla olumsuz bir şey duymak istemedim
Bu depresif haller genlerle alakali olabilir,, bütün aile fertlerinde mevcut diyebilirim ama benimki çok yoğun ve bana göre çok farklı

Bugün sofra toplamada işimi yarım yaptım diye tonla laf yedim ablamdan sonra saatler böyle geçti baktım susmadi ben de durumu anlattım ve bana söylediği cumle:
Sen de hep bunun arkasına saklanıyorsun

İşte bazen bu söze inat çok güçlü olmak en azından öyle görünmek istiyorum

Ben seni inançlı bi insan olarak biliyorum..

İntihar fikrine nasıl kapılabiliyorsun..

Ben seni inançlı bi insan olarak biliyorum..

İntihar fikrine nasıl kapılabiliyorsun..
inancsız olsam her sey cok daha farklı olurdu benım ıcın hatta belkı sadece dusunmekle kalmazdım bazı seylere bu sebeple sabredıyorum
ama ıntıhar fıkrının boyutu bende cok degıstı
eskıden hayattan zevk almamak gıbı dusuncelerdı ama sımdı sadece anlık ve guclu gelen o manevı acıyı bıtırmek ıcın sadece o ana mahsus

Hayatı sevmeyen insanları anlayamıyorum. Galiba kendinizi sevmiyorsunuz.
Benim annemin çaresiz bi hastalığı var. Yataktan çıkamıyor yemek yiyemiyor konuşamıyor. Sadece aklı yerinde. Geri kalan hiçbir organına hükmedemiyor. Ve ben ona her baktığımda aslında ne kadar dolu dolu yaşamam gerektiğini anlıyorum. Biraz toplayın kendinizi. Zaten hayat çok kısa. Daha da eziyet haline dönüştürmeye gerek yok.

Meryem boyle bir konu acmana cok sasirdim hele hele intihar fikrine.

Ben de depresif bir insanım. Uzun yillardir da anksiyeteyle mucadele ediyorum. Kurtuluşu açıkçası O'na siginmakla buldum. Allah yardimcin olsun.

Anlattıkların benim bir kaç yıl önceki halim. Beni bu duruma getiren ailevi sorunlar oldu. O dönem bana arkadaş olsun diye bir kedi sahiplenmiştim. Sorumluluk açısından çok faydalı oldu. 1,5 yıl sonra 2. kediyi sahiplendim, sokakta ölmek üzere olan bir yavruydu, gözleri kör olmak üzereydi, tedavileri falan derken baktim tek başıma onun da sorumluluğunu almışım, gözleri kurtulmuş falan. Ikisi de hala benimle, 4 yılı geçti.

Hatta intihar düşünceleri oluştuğunda ama onlar bensiz ne yapar diye hemen aklımdan atıyordum. Şimdi ailevi durumlarım çok daha kötü ama eskiye göre ben de daha güçlüyüm.

Umutsuzluğa kapılma sen güçlü olmayı seçersen bir şekilde bu durumdan da sıyrılabilirsin. Ihtiyacın olan şey sabır ve kendine inanmak, stresini, üstündeki negatifliği atacak bir kaynak bulmak. Benim için bu ilk etapta sahiplendiğim kedilerim oldu, şuan tüm sokak hayvanları diyebilirim. Senin de en kısa zamanda bu ruh halinden kurtulman dileğiyle Allah yardımcın olsun...

Yalnız hayatı sevmemek bir seçim değil
Anlattığınız anneniz sizin için hayata sarılmayı ifade ediyor ama benim için derin bi acıyı ifade ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…