paylasmam lazim

Anlattıkların benim bir kaç yıl önceki halim. Beni bu duruma getiren ailevi sorunlar oldu. O dönem bana arkadaş olsun diye bir kedi sahiplenmiştim. Sorumluluk açısından çok faydalı oldu. 1,5 yıl sonra 2. kediyi sahiplendim, sokakta ölmek üzere olan bir yavruydu, gözleri kör olmak üzereydi, tedavileri falan derken baktim tek başıma onun da sorumluluğunu almışım, gözleri kurtulmuş falan. Ikisi de hala benimle, 4 yılı geçti.

Hatta intihar düşünceleri oluştuğunda ama onlar bensiz ne yapar diye hemen aklımdan atıyordum. Şimdi ailevi durumlarım çok daha kötü ama eskiye göre ben de daha güçlüyüm.

Umutsuzluğa kapılma sen güçlü olmayı seçersen bir şekilde bu durumdan da sıyrılabilirsin. Ihtiyacın olan şey sabır ve kendine inanmak, stresini, üstündeki negatifliği atacak bir kaynak bulmak. Benim için bu ilk etapta sahiplendiğim kedilerim oldu, şuan tüm sokak hayvanları diyebilirim. Senin de en kısa zamanda bu ruh halinden kurtulman dileğiyle Allah yardımcın olsun...
Oncelikle çok teşekkür ederim şu aralar birkaç kelimeye çok ihtiyacım varken siz satır satır yazmissiniz
Kedi çok istiyorum ama sırf ablam yüzünden alamıyorum eve :KK43::KK43:
Sokak kedileri için özel besin alarak yaşadığım semtteki belli alanlardaki kedileri gezerim arada ve cok güzel bir şey benim için
olum Fikri ile basetmek ve insanlara kendimi kanıtlamak için güçlü olmak istiyorum neredeyse iki yıl önceki dolu dolu neşeli Meryem i unuttum :):)

Meryem boyle bir konu acmana cok sasirdim hele hele intihar fikrine.

Ben de depresif bir insanım. Uzun yillardir da anksiyeteyle mucadele ediyorum. Kurtuluşu açıkçası O'na siginmakla buldum. Allah yardimcin olsun.
Merhaba soulf
seni takip ediyorum genelde yorumlarını da çok beğeniyorum iyi biri olduğunu düşünüyorum bir de senin çocuk sahibi olduğunu geçen gördüm çok şaşırdım Allah bağışlasin:):) ben de çok istiyorum

Neyse benim sorunlar da anksiyete ile başladı hep mücadele eden biri oldum çok zor dönemlerden de geçtim çeşit çeşit dualar çareler aradım elimden geldiği kadar Allaha sığındım ama işte bazen dibin de dibinde oluyorsun bazen kendini sucluyorsun bu yaşadıkların için

AY Daldan dala atliyorum kafam çok karışık :):)
Ben de kendime şaşırıyorum bir de çok utanıyorum :)

Oncelikle çok teşekkür ederim şu aralar birkaç kelimeye çok ihtiyacım varken siz satır satır yazmissiniz
Kedi çok istiyorum ama sırf ablam yüzünden alamıyorum eve :KK43::KK43:
Sokak kedileri için özel besin alarak yaşadığım semtteki belli alanlardaki kedileri gezerim arada ve cok güzel bir şey benim için
olum Fikri ile basetmek ve insanlara kendimi kanıtlamak için güçlü olmak istiyorum neredeyse iki yıl önceki dolu dolu neşeli Meryem i unuttum :):)

Bak demek ki sende sorumluluk alabiliyorsun :) sokak kedilerini beslemeyi düşünebilen insan sayısı çok değil, hem belki hamile bir anne kedinin, hasta bir yavrunun karnını doyurdun, hayatta kalmalarında bir payın oldu, güzel bir kalbin var demek ki, intiharla erkenden göçüp gitmemesi gereken... Böyle şeylere yoğunlaş bence, güçsüz olsan bu kriz anlarında çoktan kendine birşey yapmıştın, güçlüsün ki bu ruh haliyle hala savaşıyorsun. içinde eskiye dönme isteği var, biraz sabır, biraz pozitif düşünce derken eski neşeli günlerine dönebileceğine inanıyorum. :)

Öyle kolay değil ölüp gitmek. Bu dünyadan kurtuldun diyelim öbür dünyadan kurtuluşun yok. İstediğin ölümse de bi gün hepimiz ölüp gideceğiz olacak yani gelecek o gün. Ama sen o güne kadar son gücünle dayanmalısın, arkanda seni seven insanlar bırakmalısın. Annen için baban için dayanmalısın. Onları arkandan yaşayan ölülere çevirme.

2 yıl öncesine kadar böyle değildin de nasıl bundan sonra senin yapın tamamen değişiyo ben orayı anlamadım. İstersen her şeyi değiştirebilirsin...

insan boşluğa düşüyor kendini bıkarınca. bırakma kendini duaya sarıl o seni unutmaz. rabbim kimseye kandıramayacagı yük vermezmiş. sen çok güçlü bi kızsın bunların üstünden gelirsin.akıcı romanlar bul oku. kişiliğini bilmiyorum ama yapıyorsan ALLAH çek içine ferahlık dogacaktır. kendine olumsuz cümleler kurmaz bide. seni kötü etkileyen müzikleri dinleme daha çok bozuyor psikolojiyi. ve yalnız kalmamaya çalış. inşallah kısa sürede kurtulursun...

Merhaba soulf
seni takip ediyorum genelde yorumlarını da çok beğeniyorum iyi biri olduğunu düşünüyorum bir de senin çocuk sahibi olduğunu geçen gördüm çok şaşırdım Allah bağışlasin:):) ben de çok istiyorum

Neyse benim sorunlar da anksiyete ile başladı hep mücadele eden biri oldum çok zor dönemlerden de geçtim çeşit çeşit dualar çareler aradım elimden geldiği kadar Allaha sığındım ama işte bazen dibin de dibinde oluyorsun bazen kendini sucluyorsun bu yaşadıkların için

AY Daldan dala atliyorum kafam çok karışık :):)
Ben de kendime şaşırıyorum bir de çok utanıyorum :)
Sagol canim guzel sozlerin icin. Bi cocugum var ikinci yolda :) Hayata erken atıldım ben :KK53: Allah hayirlisiyla sana da nasip eder inşallah

Neden utaniyorsun? Utanacak bir sey yok inan. Ben yaşadıklarımı atak donemlerinde ozellikle anlatarak cok rahatliyordum. Esim de cok yardimci oluyor bana sağolsun. Seni anlayacak birileri varsa ailede biraz bencil ol uzulurler diye anlatmaktan sikildiginda yardim istemekten alikoyma kendini.

Ben 6 yildir anksiyete hastasıyım. Cok korkunc donemlerim oldu. Hele kizim doğduktan sonra bildigin kabusa döndü bi muddet hayatim. Geceleri uyumaz yangin cikacak deprem olacak patlama vs bi seyler olacak ve biz bu gece öleceğiz dusuncesini bir türlü kovamazdim. Ne zaman namaza basladim o zaman rahata erdim. Benim dua vaktim gelmis onu anladim

Ve sukursuzlukten de cok korkarım. Ben intihar dusuncesinin nasil bi sey olduğunu bilemiyorum cunku hic aklimdan gecirmedim. Inşallah sikintilarindan bu dusuncenden biran evvel kurtulursun. Ruhsal sıkıntı insanı bitiriyoe gerçekten

Sadece hissettikleriniz degil...

Bu hislerinizi bilincli veya bilincsiz disariya yansittiginizda insanlardan aldiginiz geri bildirimler de mahvediyor sizi.

Maalesef insanlar kendilerine karsi cok anlayisliyken...

Baskalarinin sorunlarini kapris, bir seyleri perdeleme ya da onemsiz gorebiliyorlar.

Oysa depresif durumlarin neredeyse tamami genlerle ilgilidir.

Yani verilen sosyal hayata dair tavsiyelere uymak icin gereken motivasyonu beyniniz saglayamayabilir.

Bu durumda betbat ruh halinize verilen tavsiyelere uyamamanin sıkıntısı da eklenir.

O nedenle buna alismaya calismak onerilir bir noktadan sonra...

Durumu kabullenip her defasinda kurtulma cabalarinizda 'yine basaramadim' hayal kirikligini yasamayin diye.

Sozun ozu sizin careniz...

Herkese verilen 'spor yap, hobi bul' tavsiyeleri yerine...

Yakin cevrenizden umutsuzluk anlarinizda anlayis gormek, bunun mizmizlik olarak algilanmamasi.

Anlasildiginizi dusunmek, horlanmamak iyilestirir sizi.

Sirf bedensel bir ispatlanabilirligi yok diye...

Ruhunuzdaki yaralarin ciddiye alinmamasi da busbutun kotulestirir.

Yani sizden ziyade etrafinizdaki insanlarin 'iyilestirilmesi' ve bilinclendirilmesi lazim.

Öyle kolay değil ölüp gitmek. Bu dünyadan kurtuldun diyelim öbür dünyadan kurtuluşun yok. İstediğin ölümse de bi gün hepimiz ölüp gideceğiz olacak yani gelecek o gün. Ama sen o güne kadar son gücünle dayanmalısın, arkanda seni seven insanlar bırakmalısın. Annen için baban için dayanmalısın. Onları arkandan yaşayan ölülere çevirme.

2 yıl öncesine kadar böyle değildin de nasıl bundan sonra senin yapın tamamen değişiyo ben orayı anlamadım. İstersen her şeyi değiştirebilirsin...
İçimde birseyler vardı ama bastirabikiyordum iki yıl öncesine kadar
Ölmek kurtuluş değil biliyorum ama o an sanki o acılar dinecek gibi geliyor

Sadece hissettikleriniz degil...

Bu hislerinizi bilincli veya bilincsiz disariya yansittiginizda insanlardan aldiginiz geri bildirimler de mahvediyor sizi.

Maalesef insanlar kendilerine karsi cok anlayisliyken...

Baskalarinin sorunlarini kapris, bir seyleri perdeleme ya da onemsiz gorebiliyorlar.

Oysa depresif durumlarin neredeyse tamami genlerle ilgilidir.

Yani verilen sosyal hayata dair tavsiyelere uymak icin gereken motivasyonu beyniniz saglayamayabilir.

Bu durumda betbat ruh halinize verilen tavsiyelere uyamamanin sıkıntısı da eklenir.

O nedenle buna alismaya calismak onerilir bir noktadan sonra...

Durumu kabullenip her defasinda kurtulma cabalarinizda 'yine basaramadim' hayal kirikligini yasamayin diye.

Sozun ozu sizin careniz...

Herkese verilen 'spor yap, hobi bul' tavsiyeleri yerine...

Yakin cevrenizden umutsuzluk anlarinizda anlayis gormek, bunun mizmizlik olarak algilanmamasi.

Anlasildiginizi dusunmek, horlanmamak iyilestirir sizi.

Sirf bedensel bir ispatlanabilirligi yok diye...

Ruhunuzdaki yaralarin ciddiye alinmamasi da busbutun kotulestirir.

Yani sizden ziyade etrafinizdaki insanlarin 'iyilestirilmesi' ve bilinclendirilmesi lazim.
Çok güzel özetlemisin ::)

İçimde birseyler vardı ama bastirabikiyordum iki yıl öncesine kadar
Ölmek kurtuluş değil biliyorum ama o an sanki o acılar dinecek gibi geliyor

İşte o an acılar dinmeyecek kat ve kat artacak... Dünya sınavına azıcık daha dayan. Ne de olsa hayat göz açıp kapayıncaya kadar geçecek. Enerji mutluluk içinizde kimse sizin için onu alıp ortaya çıkarmayacak. Siz çaba göstereceksiniz.

insan boşluğa düşüyor kendini bıkarınca. bırakma kendini duaya sarıl o seni unutmaz. rabbim kimseye kandıramayacagı yük vermezmiş. sen çok güçlü bi kızsın bunların üstünden gelirsin.akıcı romanlar bul oku. kişiliğini bilmiyorum ama yapıyorsan ALLAH çek içine ferahlık dogacaktır. kendine olumsuz cümleler kurmaz bide. seni kötü etkileyen müzikleri dinleme daha çok bozuyor psikolojiyi. ve yalnız kalmamaya çalış. inşallah kısa sürede kurtulursun...
Çok teşekkür ederim :)

X