Pay ölçer kullananlar lütfen bakabilir mi?

merkezi sistemle 400 ısınamayanlar konbide 600 verse yine ısınamaz merkezi sistem her açıdan daha karlı çünki hem ısınma hem yakıt tasarrufu ..
o şekilde bahsedenlerin ya yalıtım yok yada sistem çok eskidir bence hiç endişe etmeyin

Başlığı görmüşken ben de araya derdimi kaynatayım dedim.

Bizim ev kombili ve Adana gibi yerde bize 713 TL fatura geldi. 200-300 fatura gelen arkadaşlar biraz ipucu verseniz. Nasıl kullanıyorsunuz? Nerede hata yapıyoruz bilmiyorum. Geçen ay da 680 ödedik.

Hiç o kadara çıkmadı faturamız. Bizim sıcak su da dahil en çok ödediğimiz miktar 300 olmuştur. O da bir ay aşırı soğuk olduğu zaman. Herkesin mecbur yanıyor evler sıcak. Ancak bazısı yine de alt vanadan kapatıp özellikle üst katindakini mağdur edebiliyor çünkü yerler buz gibi oluyor. Ancak şu da var ki bazen dereceyi az açtığımız halde yüksek çok açtığımız zaman aynı seyrinde ortalamayla gelebiliyor fatura. Bunu da çözmüş değiliz. Benim cephem sıcak kuzey cephede birisiyle aynı fatura da gelebiliyor bazen. Adaletli bir dağıtım olmadığını düşünüyorum. Ama kombiden sıcak olduğu kesin.

Ama pay olcerde evde olmasanda tamamen japatamiyormussun 15 derece sabit kalmak zorunda diyorlar. Uff valla vazgececegim bu sevdadan sonunda gidip kombili evde oturcam. ://///
Evet bizde faturalı ya geçildi ama yinede kapatmak yasak boş daireler içinde geçerli.
Zamanı gelince kapatın talimatı verilecekmis.
Site zor iş, bı o kadar da rahat iyice düşünun.

Bizim bundan onceki ev merkezi sistemdi.isi pay olcer vardi. kisin aralik ocak subatta en az odedigimiz 400 civariydi.
Kasim ve martta 250-300 civari oluyordu. Ama ev sicacikti atlet sort modundaydik.
Simdiki evim kombili ev yine sicak genel olarak 200 civari oduyoruz. Alacaksaniz kombili ev bnce daha avantajli

Bizim apartmanmızda en üst kattakiler dublex evler. Max fatura 400 gelmiş dublex evlere ki en soğuk geçen aydı. Genel olarak 150-200 civarı gelmiş herkese. Evimiz çok sıcak ben çok memnunum. Bireyselde kartlı doğalgaz en kötüsü bence bir daha asla tercih etmem, gaz bitince gaz yüklemeye gitmek tam bir işkence

Peteklerin hepsini mi yakıyorsun sürekli açık mı sanırım bizim bu taraflarda yüksek geliyor Adana,Mersin hepsini açınca geçen sene bizde çok yüksek ödedik,sürekli yakın düşük ayarda kapatmayın demişlerdi,ama bu yıl akşamları yaktık oda her tarafı değil,yüksek gelmedi ,şubat girdiğinden beride yakmıyoruz günlük güneşlik hava var ev sıcacık bu ay gelmez gelirsede çok düşük sadece ocakta kullandık su içinde güneş enerjisi yetti bu ay bu sene kendi yöntemimizi uyguladık açık kapatma yaptık gündüz gerek yoktu zaten,sürekli açık bırakan komşularımızada çok yüksek geldi fatura açıp kapama yapanlara düşük geldi.

Evde iki küçük çocuk var. O yüzden her oda sürekli açık. Su ve Ocak kullandığımız aylar 20 TL gibi bir fatura geliyor ama petekler açılınca fatura uçuyor. Ben de anlamadım soğuk illerde yaşayanlar az fatura ödüyor. Biz bahar havasında bir sürü para ödüyoruz.

Teşekkürler tavsiyeler için.

Sanırım sıcak illerde metreküpü daha yüksek diye düşünmeye başladım fiyatı geçen senelerde hepsini yakma yönteminde 600-700 geldi,sanırım bu sene hepsini yaksaydık 800-900 gelirdi.

Sanırım sıcak illerde metreküpü daha yüksek diye düşünmeye başladım fiyatı geçen senelerde hepsini yakma yönteminde 600-700 geldi,sanırım bu sene hepsini yaksaydık 800-900 gelirdi.
Ben de anlamadım. Bizde mi bir sorun var diye düşünmeye başladım.

Arkadaşlar ben mühendisim ısı pay ölçer ne doğrudan ne de dolaylı olarak ısınmanızla alakalı değildir ısı pay ölçerim görevi kimin ne kadar yaktığını hesaplamaktır ısı pay ölçer istemeyen camını açıp 750 tl lik ısı harcayıp ortak ödemede 350 tl ödeyip diğer insanlarında ödemesinin 100 tl ye düşecek olmasını umursamadan kendini düşündenlerdir başka bir problem varsa ısı pay ölçer le alakası yoktur ısı pay ölçer nedir daha ne işe yaradığını bilmeden bir teknolojiyi kötülemeyin belkide anneniz bunun gibi bir teknoloji ile hayatta kalıcak gelecekte teknoloji♡

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…