bakın ben psıkolojı ogrencısıyım . ınsanlar genelde hasta olunca doktora gıder ılac alır bu mantıktadır. tabı her ılacın yan etkısı vardır. kişilik yada duygu durum bozuklukalrında asıl etkılı olan psıkaytre degıl psıkologa gıtmektır. ama genelde halkımız pskaytre gıder cunku ılac verıp yollar. psıkaytrları kotulemıyorum ama psıkaytra aslında psıkologla birlikte ya da gıdıldıkten sonra gidilmeli bu tarz bozukluklarda daha uygun.merhaba. bir süredir sosyal fobi/özgüven eksikliği yaşıyorum. doktor bana paxil ilacını yazdı.. özgüven artırıcı etkileri olduğu doğru mu hanımlar. gözlemleyen var mı. rica etsem paylaşır mısınız..
ılk ıkı seans tanıma seansı olur 2 3 seans daha gıdın umarım psıkologunuzdan memnunsunuzdur. sosyal fobıyı arastırp kendınızde bence atlatmayı deneyın ben bı ara deprosyona gırmıstım öle surecı azaltım kendımce. tabı ben ınternetten degıl psıkojı kıtaplarından arastırmstm ınternettekı bılgılerı bılmıyorum net bır sekılde bi deneyın zarar gormezsınızçok teşekkur ederim.. ben ilaç tedavisinin yanında terapi almaya başladım. henüz çok yeni.. 2 kez gittim..zorlanıyorum kendimi ifade etmekde ama gitmeye devam edeyim öyleyse.. umarım faydasını görürüm..
biriyle devam etmek daha dogru ama psıkologunuzla rahat olmanızda onemlı tabı ben daha ogrencıyım tabii... ufak adımlar atarak baslayabilirrsiniz diye düşünüyorum .hersey de böle atlatırız sorunları, bısıklette bınmeyı,yuzmeyı ogrenmek gıbı. Iyı geceler :)çok teşekkur ederim.. ben ilaç tedavisinin yanında terapi almaya başladım. henüz çok yeni.. 2 kez gittim..zorlanıyorum kendimi ifade etmekde ama gitmeye devam edeyim öyleyse.. umarım faydasını görürüm..
bakın ben psıkolojı ogrencısıyım . ınsanlar genelde hasta olunca doktora gıder ılac alır bu mantıktadır. tabı her ılacın yan etkısı vardır. kişilik yada duygu durum bozuklukalrında asıl etkılı olan psıkaytre degıl psıkologa gıtmektır. ama genelde halkımız pskaytre gıder cunku ılac verıp yollar. psıkaytrları kotulemıyorum ama psıkaytra aslında psıkologla birlikte ya da gıdıldıkten sonra gidilmeli bu tarz bozukluklarda daha uygun.
sızın sorunuza gelıceksek ılaç etkılıdır ama bır psıkoterapı kadr degıl,,her ılac her kısıde etkılı mı ? hayır. mesela ben agrı kesıcı kullanmam surup bas agrımı gecırır o derece. ya bende aynı ıse yarayan concerta ve rıtalın ıctım normalde rıtalın daha etkılı ama bende etkı gostermedı ben concerta bende daha etkılı. tahmınımce zaten psıkayatr sizi kontorle cagırmıstır eger etkılı gelmedıyse daha yuksek yada başka dozda , ml vericektir.
ilaç kullanmak dısında bence sosyal fobı,deprosyon,eş,aile ,takıntı(obsetıf kısılık bozuklugu) bunlarda psıkologa eşliğinde daha dogru.ama duzelmesı ıcın 3-4 seans gıdılmesı gerekir.psıkaytrda ıse 50-100 tl bı senans ve 5 tl ılac alınır. daha cok tercıh edılır bu yuzden
ılac etkı gosterır hormonlarınızda adrenılızı azalıtıcak hormonlar snoradrenelın gıbı sagılar, mutsuzsanz dopamın ,serotorın salgılar.ilacın yan etkılerıde muahakkak vardır her ilaçta vardır. bence kullanın bı sure .ınternetten sosyal fobı tedavılerıne de bakın kendınızede okyup aratstırın derım.
pardon ben de paxil ile ilgili bir konu açtım ama konu mesaja kapalı kilitli yazıyor hiç yorum alamıyorum neden acaba bir bilginiz var mı acil yardım lazım bana...merhaba. bir süredir sosyal fobi/özgüven eksikliği yaşıyorum. doktor bana paxil ilacını yazdı.. özgüven artırıcı etkileri olduğu doğru mu hanımlar. gözlemleyen var mı. rica etsem paylaşır mısınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?