• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paxil ve özgüven eksikliği

paxil özgüven veriyor mu gerçekten

• Ankete Katılan
    7

ama_ben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
40
7
1
merhaba. bir süredir sosyal fobi/özgüven eksikliği yaşıyorum. doktor bana paxil ilacını yazdı.. özgüven artırıcı etkileri olduğu doğru mu hanımlar. gözlemleyen var mı. rica etsem paylaşır mısınız..

Arkadaşım 3 yıldır kullanıyor. .
Şuanda hâlâ özgüven eksik. .
Tabi tedaviye devam ediyor. .
Doktoru ne önerirse ..
Kişiden kişiye de değişebilir ..
İnşallah rabbim tüm hastalara şifa versin. .

merhaba. bir süredir sosyal fobi/özgüven eksikliği yaşıyorum. doktor bana paxil ilacını yazdı.. özgüven artırıcı etkileri olduğu doğru mu hanımlar. gözlemleyen var mı. rica etsem paylaşır mısınız..
bakın ben psıkolojı ogrencısıyım . ınsanlar genelde hasta olunca doktora gıder ılac alır bu mantıktadır. tabı her ılacın yan etkısı vardır. kişilik yada duygu durum bozuklukalrında asıl etkılı olan psıkaytre degıl psıkologa gıtmektır. ama genelde halkımız pskaytre gıder cunku ılac verıp yollar. psıkaytrları kotulemıyorum ama psıkaytra aslında psıkologla birlikte ya da gıdıldıkten sonra gidilmeli bu tarz bozukluklarda daha uygun.

sızın sorunuza gelıceksek ılaç etkılıdır ama bır psıkoterapı kadr degıl,,her ılac her kısıde etkılı mı ? hayır. mesela ben agrı kesıcı kullanmam surup bas agrımı gecırır o derece. ya bende aynı ıse yarayan concerta ve rıtalın ıctım normalde rıtalın daha etkılı ama bende etkı gostermedı ben concerta bende daha etkılı. tahmınımce zaten psıkayatr sizi kontorle cagırmıstır eger etkılı gelmedıyse daha yuksek yada başka dozda , ml vericektir.

ilaç kullanmak dısında bence sosyal fobı,deprosyon,eş,aile ,takıntı(obsetıf kısılık bozuklugu) bunlarda psıkologa eşliğinde daha dogru.ama duzelmesı ıcın 3-4 seans gıdılmesı gerekir.psıkaytrda ıse 50-100 tl bı senans ve 5 tl ılac alınır. daha cok tercıh edılır bu yuzden

ılac etkı gosterır hormonlarınızda adrenılızı azalıtıcak hormonlar snoradrenelın gıbı sagılar, mutsuzsanz dopamın ,serotorın salgılar.ilacın yan etkılerıde muahakkak vardır her ilaçta vardır. bence kullanın bı sure .ınternetten sosyal fobı tedavılerıne de bakın kendınızede okyup aratstırın derım.

çok teşekkur ederim.. ben ilaç tedavisinin yanında terapi almaya başladım. henüz çok yeni.. 2 kez gittim..zorlanıyorum kendimi ifade etmekde ama gitmeye devam edeyim öyleyse.. umarım faydasını görürüm..

çok teşekkur ederim.. ben ilaç tedavisinin yanında terapi almaya başladım. henüz çok yeni.. 2 kez gittim..zorlanıyorum kendimi ifade etmekde ama gitmeye devam edeyim öyleyse.. umarım faydasını görürüm..
ılk ıkı seans tanıma seansı olur 2 3 seans daha gıdın umarım psıkologunuzdan memnunsunuzdur. sosyal fobıyı arastırp kendınızde bence atlatmayı deneyın ben bı ara deprosyona gırmıstım öle surecı azaltım kendımce. tabı ben ınternetten degıl psıkojı kıtaplarından arastırmstm ınternettekı bılgılerı bılmıyorum net bır sekılde bi deneyın zarar gormezsınız

memnunum diyebilirim..ama değiştirebilirim de..birinde karar kılıp yoluma devam edeyim...
araştırırım.ve uygulamaya çalışırım.. teşekkurler..

biriyle devam etmek daha dogru ama psıkologunuzla rahat olmanızda onemlı tabı ben daha ogrencıyım tabii... ufak adımlar atarak baslayabilirrsiniz diye düşünüyorum .hersey de böle atlatırız sorunları, bısıklette bınmeyı,yuzmeyı ogrenmek gıbı. Iyı geceler :)

Tedavinin bir psikolog eşliğinde devam edilmesi gerektiğine katılıyorum. Ayrıca siz ilacı biraz yanlış anlamışsınız, yani 'özgüven arttırıcı ilaç' gibi bakıyorsunuz. Öyle bir şey mümkün değil. Bu ilaç kaygı düzeyinizi biraz kontrol altında tutmayı sağlar, şikayetlerinizin gündelik hayatınıza etkilerini minimuma indirmeye çalışır. Temelde antidepresanların işlevi budur. Ben bunu kullandım özgüvenim tavan yapıcak diye bir durum söz konusu değil :) Ayrıca ilacın bir etki etme süresi vardır. Eğer yan etkileri fazlaysa, ya da ilacın etkilerini net göremiyorsanız doktorunuza danışın o da büyük ihtimal ilacı değiştirecektir. Ama bu ilaç işe yaramıyor diye ilacı kontrolsüz bir şekilde bırakmayın bu önemli.

teşekkur ederrim açıklamalar için.. ben bikaç gündür kullanıyorum bir yan etki yok şu anda.. özgüven konusuna gelince.. keşke olsaydı öyle bir ilaç :) napalım başka türlü aşmaya çalışırım.. :(

ben 2 seneden fazladır paxil kullanıyorum.İki sene içinde epey gelişme oldu belki başka şeylerin etkisi olmuştur ama yine de paxili bırakmıyorum. eskisi gibi olursam diye. Gerçi benimki ciddi bi problem değildi

Sana tavsiyen ozuveni kazanman için canim ne istiyorsa ve neyi seviyorsam yap.
Resimmi ?/al kâğıt kalem yap.
Yemek mi ?? Tariflere bak yap.canının istediği şey senin aç olduğunu şeydir.Yaptıkça mutlu olup kendine güvenin gelir

Doktor banada verdi devamli kullanmadım sürekli kullanmak gerekiyormuş benim insanlara karşı takıntılar var kurtulamiyirum kullanmayı düşünüyorum allahım bu ansiyeteyi düşmanıma vermesin çok zor

Burda yanlış yanlış fikirler veriyorsunuz duygu durum bozukluğu için psiatriye gidilir psikoloğa değil epeyde ağır vaka ,öyle kitaptanda okuyup insanları yanlış yönlendirmeyin ,psikolog iyi para alır hem tedavi edemez hemde yanlış ilaçlar verir hastanında hayat kalitesini yerle bir eder , duydu durum bozukluğu mutlaka psikatriye yöndirmek en doğrusu, bunları kardeşimde yaşadığım için yanlış yazıpta tedaviye engel olmayın , onunla birlikte ailelerda çaresiz kalıyor , yanlış yönlendirmeler yüzünden
bakın ben psıkolojı ogrencısıyım . ınsanlar genelde hasta olunca doktora gıder ılac alır bu mantıktadır. tabı her ılacın yan etkısı vardır. kişilik yada duygu durum bozuklukalrında asıl etkılı olan psıkaytre degıl psıkologa gıtmektır. ama genelde halkımız pskaytre gıder cunku ılac verıp yollar. psıkaytrları kotulemıyorum ama psıkaytra aslında psıkologla birlikte ya da gıdıldıkten sonra gidilmeli bu tarz bozukluklarda daha uygun.

sızın sorunuza gelıceksek ılaç etkılıdır ama bır psıkoterapı kadr degıl,,her ılac her kısıde etkılı mı ? hayır. mesela ben agrı kesıcı kullanmam surup bas agrımı gecırır o derece. ya bende aynı ıse yarayan concerta ve rıtalın ıctım normalde rıtalın daha etkılı ama bende etkı gostermedı ben concerta bende daha etkılı. tahmınımce zaten psıkayatr sizi kontorle cagırmıstır eger etkılı gelmedıyse daha yuksek yada başka dozda , ml vericektir.

ilaç kullanmak dısında bence sosyal fobı,deprosyon,eş,aile ,takıntı(obsetıf kısılık bozuklugu) bunlarda psıkologa eşliğinde daha dogru.ama duzelmesı ıcın 3-4 seans gıdılmesı gerekir.psıkaytrda ıse 50-100 tl bı senans ve 5 tl ılac alınır. daha cok tercıh edılır bu yuzden

ılac etkı gosterır hormonlarınızda adrenılızı azalıtıcak hormonlar snoradrenelın gıbı sagılar, mutsuzsanz dopamın ,serotorın salgılar.ilacın yan etkılerıde muahakkak vardır her ilaçta vardır. bence kullanın bı sure .ınternetten sosyal fobı tedavılerıne de bakın kendınızede okyup aratstırın derım.

pardon ben de paxil ile ilgili bir konu açtım ama konu mesaja kapalı kilitli yazıyor hiç yorum alamıyorum neden acaba bir bilginiz var mı acil yardım lazım bana...

Back