• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paulo Coelho ve Kitaplari...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Sevgili Arkadaşlar,
İçinizde mutlaka Paulo Coelho romanlarından okumuş vardır. Benim en çok sevdiğim yazarlardan biri. Brezilyalı eski şarkı sözü yazarı, kitapları 56 dile çevrilmiş enteresan bir insan.''Simyacı'' ile Guiness Dünya Rekorları Kitabına girmiş yazarın hayat hikayesi de ilginç. Ailesi tarafından akli dengesi bozuk sanılarak 3 kez akıl hastahanesi gönderilmiş.Kitaplarının film hakları Hollywood şirketleri tarafından satın alınan yazarın size tavsiye edebileceğim çok sevdiğim romanlarından birkaç tanesinin ismizi yazıyorum. Özellikle kadınlarla ilgili harika şeyler yazıyor. Her kadını içine çekecek, kendinizden, yaşantınızdan, beklentilerinizden kesitler bulabileceğiniz öyküler.....

-Veronika Ölmek İstiyor
-Onbir dakika
-Şeytan ve Genç Kadın
-Piedra Irmağını Kıyısında Oturdum Ağladım
.

beyhanbanu ben bütün kitaplarını okudum paulo nun simyacıyı iki kez okudum
paylaşımına teşekkürler
ve kesinlikle okunmalı sana katılıyorum

susı cim tüm kitaplarını okuduğun için tebrik ederim...Ben son kitabını hala okumadım :( eğer okuduysan yorumunu bekliyorum

banuşum bi alim bende okim bakim. merak ettim. severim bende kitap okumayı çok

hoş bir yazardır. simyacı ve veronika ölmek istiyor'u okumuştum. akıl hastanesindeki veronika bana çok ilginç gelmişti tavsiye ederim ama öncelikle simyacıyı...

Harika bir yazar.
Harika bir kurgucu.
Bütün kitaplarını okudum.
Hepsini tavsiye ediyorum yerimseniben

Veronika Ölmek İstiyor ve
Onbir Dakika 'yı okudum. Güzeldi ikiside.İlki hiçbir gorunen sebep yokken intihar eden ama ölmeyen sonrada akıl hastanesine düşen bir kızın intiharına sebep olan nedenleri arastırıyor.Psikiyatrist kıza oyun oynuyor ve kız hayata bağlanıyor.İkincisi bir fahişenin hayatini anlatıyor.

Sevgili Arkadaşlar,
İçinizde mutlaka Paulo Coelho romanlarından okumuş vardır. Benim en çok sevdiğim yazarlardan biri. Brezilyalı eski şarkı sözü yazarı, kitapları 56 dile çevrilmiş enteresan bir insan.''Simyacı'' ile Guiness Dünya Rekorları Kitabına girmiş yazarın hayat hikayesi de ilginç. Ailesi tarafından akli dengesi bozuk sanılarak 3 kez akıl hastahanesi gönderilmiş.Kitaplarının film hakları Hollywood şirketleri tarafından satın alınan yazarın size tavsiye edebileceğim çok sevdiğim romanlarından birkaç tanesinin ismizi yazıyorum. Özellikle kadınlarla ilgili harika şeyler yazıyor. Her kadını içine çekecek, kendinizden, yaşantınızdan, beklentilerinizden kesitler bulabileceğiniz öyküler.....

-Veronika Ölmek İstiyor
-Onbir dakika
-Şeytan ve Genç Kadın
-Piedra Irmağını Kıyısında Oturdum Ağladım
.

Simyacı,Piedra ırmağı ve Veronika ölmek istiyorum' u okudum.Simyacı süperdi,defalarca okudum.Sade,yalın ama büyüleyici bi anlatımı vardı.Fakat sonradan,eski bir Orta asya hikayesinden "esinlendiğini"öğrenince hayalkırıklığına uğramıştım.
Diğer okuduklarımsa,Simyacı'dan sonra yazılmıştı ve maalesef aynı duyguları uyandırmadı bende.Mesela Piedra ırmağı..'nın konusundan pek hazetmedim.Yani neticede hiçbiri Simyacı'nın tadını unutturacak kadar özel değillerdi..:1no2:

paulo coelho nun zahir adlı kitabını okudum.etkileyici ve sürükleyici bir kitap.bende diğer saydığın kitaplarını okumadım onlarıda enkısa zamanda okuyacağım teşekkürler.tüm kitap severler sevgiyle kalın ........

paulo coelho nun zahir adlı kitabını okudum.etkileyici ve sürükleyici bir kitap.bende diğer saydığın kitaplarını okumadım onlarıda enkısa zamanda okuyacağım teşekkürler.tüm kitap severler sevgiyle kalın ........

bende simyacı.11 dakika,verenica ölmek istiyor ,hac ve zahiri okudum ama hac ve zahir'i çok vasat buldum diğerlerindeki gibi şaşırmayı beklediğimden olsa gerek.verenica ölmek istiyor benim hayat görüşümü değiştirdi resmen bencede her an ölebileceğimizi unutmadan yaşamalıyız söyleyeceklerimizi ertelemememiz lazım,daniel keys'in algernon'a çiçeklerde süperdi hatta filmini yayınlamışlardı.birde yazarın adını hatırlayamadım Bir çift yürek hani aborjinlerle kalan bir kadının anıları,psikolojik konulu kitaplardan hoşlananlar içinde irvın yalom'u tavsiye ederim divan,annem kedim ve diğerleri favorimdir :teytey:

beşinci dağ, piedra ırmağının kıyısında oturdum ağladım, simyacı, onbir dakika, okudum ve kütüphanemde bulunduruyorum. keyifle okunacak kitaplar....

simyacı bnm de ilk okuduğum kitabıydı. gercekten muhteşemdi. ardından veronika ölmek istiyoru okuduğumda daha da cok begendim.piedra ırmagı kıyısında oturdum agladım da güzel ama diğerleri kdr deil. zahire başladım ama cok çekmediği için sürdüremedim yarıda bıraktım. zahir hakkında bilgisi olan varmı devam edeyim mi tavsiye eder misiniz arkadaşlar...

arkadaşlar son kitabı portobello cadısı'nı da mutlaka okuyun.kendini arayan bi kadını anlatıyor.kitap bittiktan sonra içinize daha çok yolculuk yapacaksınız ve özellikle de kendinize ve kendi içinize karşı dürüst olmayı öğreneceksiniz.sonu çok güzel süper etkileyici.

portobello cadısı nı ben de bir çırpıda okudum..gerçekten çok güzel ve dikkatli okunduğunda çok güzel dersler veriyor..mesela hoşuma giden bir kaç şeyi sizinle paylaşmak istiyorum..tam cümlesi cümlesine hatırlamıyorum ama özet yapacak olursam kitapta; kadınların bulaşık yıkamasından ütü yapmasından şikayet halinde oldukları ve niye hep ben yapıyorum bunları diye kendisine sormasına şöyle bir yaklaşım getirilmiş; ne mutlu ki birsürü aç insan varken ben yiyecek yemeğim var ve ne mutlu ki bunların kaplarını yıkıyorum ne mutlu ki bana giyecek kıyafetim var ve ütülüyorum..evet belki feministler kızacaklardır ama ben bulaşık yıkamayı pek sevmezdim ama bu kitabı okuduktan sonra olaya bir de o taratan bakmayı denedim..evet şikayet edeceğime bir sürü aç insanı düşünüp ben hlime şükretmeyi öğrendim..evet bu kitap bana gerçekten ders verdi..

Zahir,simyaci,piedra irmaginin kiyisinda oturdum ve agladim,11 dakika adli kitaplarini okudum,fena sayilmaz...

bende onbir dakikayı okumuştum gecen sene bir kızın nasıl fahişe oldugunu ve fahişeykenki hayatını anlatıyodu

Back