- 16 Haziran 2014
- 766
- 692
-
- Konu Sahibi yalnizkus_
Vicdanımın rahat etmeyeceği hiçbir şey yapmadım bugüne kadar yapmam da açıkçası bakalım sonuç öyle olacak gibi gözüküyorEtik dışı şeyler yapmayın. Suç olan şeyler kendi bulsun. İstifa edin
Mesele iş bulmak değil ki alışmak, sürdürmek, emek :/Aaa höst ya, bunu talep edemez, suç apaçık.
Çok rahat iş bulursunuz, iş bakın, çıkın ordan
Bence de siz niye istifa edesinizistifa etmeyin , dediklerini de yapmayın. tazminatınızı yakmayın. işine gelmiyorsa o versin çıkışınızı.
Patronunuzun isteği bana etik dışı falan gelmedi. Yani her firma rakiplerini tanımak, bilmek ister. Firmalarla ilgili bulmanızı istediği bilgiler de adres ve telefon numarası. Basit bir Google aramasıyla bile bulunabilecek bilgiler. Bunun sizi bu kadar strese sokmasını, illegal bir iş yapıyormuşsunuz gibi düşünmenizi anlamlandırmadım. Ha derseniz ki iş tanımım dışında görevler veriliyor, istemiyorum. O zaman haklısınız zaten. Ama iş ahlakına aykırı bir şey istendiğini veya yaptığınızı düşünmüyorum ben.
Ben anlayamadım neden adres ve telefon numarası bulmak illegal bir şey olsun? Ben yeri geldiğinde fatura kestirmek için ünvan kullanarak firmaların vergi no vergi dairesi bilgilerine bile ulaşmışımdır bunlar saklanması gereken bilgiler değil ki firmaların kendi web sitelerinde bile olan bilgiler. Size iş tanımınız dışında görevler veriliyorsa orası ayrı ama kime verilmiyor? Ben de görev tanımım dışında birçok iş yapıyorum çalıştığım firmada. Ben olsam istifa etmem böyle bir şey için kıdemimi vs yakmam yani. Memnun değilse çıkarsın tazminatımı da versin. Son olarak ruh haliniz duygusal durumunuz da işle alakalı sorunların gözünüze sanki çok büyükmüş gibi görünmesine neden olabilir bunu da bir kendi süzgecinizden geçirip değerlendirin derim. En önemlisi iş yerinde huzur rahatlık ve verdiğin emeğin hakkını vaktinde alabilmektir diğer konular teferruat bence.Hayatımın bunalımlar ile geçmesi, duygusal boşluklarım yetmiyormuş gibi tüm bunların üzerine iş yerinde de zorluklar yaşıyorum. Belki de özel hayatıma yansıyan o duygusal boşluğun bir sebebi de iş hayatının getirdiği strestir. Bilişim üzerine bir iş yapıyorum, yani yazılım. Fakat patronum kendi alanım dışındaki rakip firmaların telefon ve adreslerini bulmam gibi işi kötüye kullanmama sebep olacak işler istemeye başladı ve bunlar benim hem işime verimliliğimi azaltıyor hem de epey strese sokuyor. ben yapmadıkça da mobing yapmaya başladı. bunun dışında iş yerinde bir sıkıntım yok çok rahat olduğum bir yer maaşım da günümüz şartlarına göre gayet iyi mesai saatlerim iyi mesaiye kalmıyorum ama sadece bu bile beni fazlası ile strese sokmaya yetiyor. konuştum ama fayda etmedi. ne düşünüyorsunuz istifa son çözüm mü?