• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

karabiber38

cennette, cehennemde senin içinde...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2019
479
397
23
Merhaba Hatunlar; :KK200:
Dün ve bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var :
Dün işyerimizde bir denetim toplantısı vardı, gelen misafirlere tatlı ikram edildi idare dairesinde hiçbir personele dağıtılmadı.
Misafirler gitti patronlarım benim masama geldiler, (danışmadayım, genelde sohbet benim orada döner) aşçı patronun birine , sizin tatlınız duruyor getiriyim mi dedi. Oda evet getirin burda yiyim dedi. Tatlı geldi benim masama kondu ve karşımda yemeye başladı. Bu arada tatlı da nezine şu sırf antep fıstığından ibaret olan o muhteşem tatlı.. Tatlıdan yiyerek diğer patronla sohbet etti , ay bu tatlı bana çok yarısını da sen ye dedi, diğeride çatal aldı karşılıklı masamda afiyetle yediler..
Canım çekti çünkü en sevdiğim tatlı ama ikram yok teklif yok bide gözüme baka baka yemeleri çok zoruma gitti.
Karakterim gereği rahatsız olduğum şeyi her zaman dile getiren biriyim amma laf sokarım amma kibarca uyarırım ruh halime kalmış..
Bugün personelin biri patrona denetim başarıyla sonuçlandı artık bi tatlı alırsınız bize dedi. Patron cevap vermeden ben cevap vermedim. Yok, onlar personele almazlar, kendilerine alır personelin gözünün önünde yerler dedim.. Orda bulunan tüm personeller gülüştü, patronun yüzü çok tuhaf oldu, bana; aramızda bir samimiyet var teklife ikrama gerek kalmadan yersin diye düşünmüştüm, dedi. Neyse içinde kalmış belli ki geldi YAZDIM BUNU dedi, ardından bizim işimiz çok ağır danışmada bulunan birinin yaptığı işle patronun yaptığı iş bir değil. Kafamız o kadar dolu ki düşünemedik sana da ikram etmeyi dedi.. ben de sustum kaldım bişey diyemedim ve sanki tavır almış gibi bir hal var üzerinde. Yani kendi yaşattığı duruma mı üzülüyor, yoksa diğer personellerin yanında böyle bişey söylememe mi çözemedim... :KK17:
Bu arada patronlarımın huyu böyle, aşırı cimri ve benciller yani firmadan hediyeler gelir koskaca adamlar aralarında kapışır bize göstermeden saklarlar. misafir elinde tatlıyla çikolatayla gelir dolaplara koyar dolabı da kitlerler , bizim mesaimiz bitince arkamızdan yerler. Aşçı çöpleri toplarken görür üzülürmüş, bana anlattı. Biraz da üzerimde dolmuşluk vardı. ne bilim her patron mu böyle yoksa ben mi bunlara denk geldim anlayamadım. :işsiz:

Bozulmuş ,herkese rezil olunca ama sizinkilerde tam açmış ,
Oluyor böyle ,kendi yer başkasını umursamaz tipler,ofise geleni mutfağa gönderiyoruz biz giden gelen yesin diye

Allah Allah çok ilginç ya.
Ne kadar laçka bir iş hayatınız var.
Patronlar tatlı yemiş,işçinin canı istemiş,aşçı çöpte kabuğunu görmüş,üzülmüş vs.
Bizim burada gün içinde herkes neler yer içer,hiç kimse kimsenin de masasına da tabağına da bakmaz.
Başkasının yiyeceğini paylaşmaması hiç de umrumda olmaz.

Bozulmuş ,herkese rezil olunca ama sizinkilerde tam açmış ,
Oluyor böyle ,kendi yer başkasını umursamaz tipler,ofise geleni mutfağa gönderiyoruz biz giden gelen yesin diye
aynen öyle en güzeli sizin yaptığınız gibi zaten. bunlar öyle değil et yemeği pişince bizle yerler, makarna varsa o gün inmezler yemeğe o derece

Umarım iyi niyetle tazmıştır kenara. Hani olurda bigün aynı olay yaşanırsa personelini düşünme amaçlı

Bide gelen tatlıda sayı adedi önemli. Tüm personele yetmez diyede saklıyor olabilirler
2 tepsi tatlı geldi antepten, sırf ANTEP diye bizden sakladılar idare de toplam sayımız 10.. dünkü tatlı herkese verilmeyebilirdi sonuçta misafire alınmış ama gözümün önünde kendi yemesi... :kızgın:

Bir de neyine üzülüyorsunuz anlamadım. Tatlı saklayan ana babanız değil patronunuz, üstelik cimri dediğiniz ve huyunu bildiğiniz patronunuz. Bu kadar tatlıya duskunseniz para toplayın tatlı alın. Valla biz personel olarak öyle yapıyoruz. Arada herkes biseyler ismarlar. Aşırı çocukça bir tavır var sizin şirkette.

Sizin önünüzde yemeleri hoş değil ama gereksiz bir laf sokma olmuş bana kalırsa.

Hele aşçının iş güzarligi, ona neymiş patronların ne yediğinden, dolapta ki tatlıdan çikolatadan? Birde bunu paylaşması lüzumsuz tamamen.

Merhaba Hatunlar; :KK200:
Dün ve bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var :
Dün işyerimizde bir denetim toplantısı vardı, gelen misafirlere tatlı ikram edildi idare dairesinde hiçbir personele dağıtılmadı.
Misafirler gitti patronlarım benim masama geldiler, (danışmadayım, genelde sohbet benim orada döner) aşçı patronun birine , sizin tatlınız duruyor getiriyim mi dedi. Oda evet getirin burda yiyim dedi. Tatlı geldi benim masama kondu ve karşımda yemeye başladı. Bu arada tatlı da nezine şu sırf antep fıstığından ibaret olan o muhteşem tatlı.. Tatlıdan yiyerek diğer patronla sohbet etti , ay bu tatlı bana çok yarısını da sen ye dedi, diğeride çatal aldı karşılıklı masamda afiyetle yediler..
Canım çekti çünkü en sevdiğim tatlı ama ikram yok teklif yok bide gözüme baka baka yemeleri çok zoruma gitti.
Karakterim gereği rahatsız olduğum şeyi her zaman dile getiren biriyim amma laf sokarım amma kibarca uyarırım ruh halime kalmış..
Bugün personelin biri patrona denetim başarıyla sonuçlandı artık bi tatlı alırsınız bize dedi. Patron cevap vermeden ben cevap vermedim. Yok, onlar personele almazlar, kendilerine alır personelin gözünün önünde yerler dedim.. Orda bulunan tüm personeller gülüştü, patronun yüzü çok tuhaf oldu, bana; aramızda bir samimiyet var teklife ikrama gerek kalmadan yersin diye düşünmüştüm, dedi. Neyse içinde kalmış belli ki geldi YAZDIM BUNU dedi, ardından bizim işimiz çok ağır danışmada bulunan birinin yaptığı işle patronun yaptığı iş bir değil. Kafamız o kadar dolu ki düşünemedik sana da ikram etmeyi dedi.. ben de sustum kaldım bişey diyemedim ve sanki tavır almış gibi bir hal var üzerinde. Yani kendi yaşattığı duruma mı üzülüyor, yoksa diğer personellerin yanında böyle bişey söylememe mi çözemedim... :KK17:
Bu arada patronlarımın huyu böyle, aşırı cimri ve benciller yani firmadan hediyeler gelir koskaca adamlar aralarında kapışır bize göstermeden saklarlar. misafir elinde tatlıyla çikolatayla gelir dolaplara koyar dolabı da kitlerler , bizim mesaimiz bitince arkamızdan yerler. Aşçı çöpleri toplarken görür üzülürmüş, bana anlattı. Biraz da üzerimde dolmuşluk vardı. ne bilim her patron mu böyle yoksa ben mi bunlara denk geldim anlayamadım. :işsiz:
Kimse kimseyle bisey paylasmak zorunda degil .. paylasmak güzeldir elbet ama ikram etmiyorlarsa böyle laf sokarak zoraki bisey yaptiramazsiniz .. birdahakine sizde patronlarinizin önünde biseyler yiyin ödesmis olursunuz ..

Allah Allah çok ilginç ya.
Ne kadar laçka bir iş hayatınız var.
Patronlar tatlı yemiş,işçinin canı istemiş,aşçı çöpte kabuğunu görmüş,üzülmüş vs.
Bizim burada gün içinde herkes neler yer içer,hiç kimse kimsenin de masasına da tabağına da bakmaz.
Başkasının yiyeceğini paylaşmaması hiç de umrumda olmaz.
kendi masasında yese, ben ne yiyosunuz dur bakim demem. Benim masamda yeniyor. Ayrıca laçka dediğiniz şey ikram beklememse biz ona örf, adet diyoruz.

Çok aşırı yersiz olmuş.

Tatlıyı beklemeniz bile garipken üstüne laf sokmuşsunuz.

Gidip dışarıda yerdim ben olsam bir tatlı için kendimi o pozisyona sokmazdim
bana tatlı yok miiiii demedim, gözümün önünde yemelerini garipsedim.. Bakın normal bir insan düşünün, sizi bişeyler atıştırırken görse, atıştırmaya devam mı edersiniz, ikram mı edersiniz, ha bide o atıştırmalığı saklamak var tabi..

Şaka gibi... Hamile dahi olsam, aşersem onu kalkıpta patronuma böyle birşey söyleyemeye cüret edemem. İş hayatında en tahammül edemediğim şey lakaytlıkdır. Birçok kişininde öyledir eminim. Bence özür dilemelisiniz. Ayrıca evet nezaketen ikram etmek gerekir ama hiçkimse zorunda değil. Patronlar her geleni size sunmak zorunda gibi bahsetmişsiniz... Patronunuzun yerinde olsam sizinle arama ciddi bir mesafe koyardım. Söyledikleriniz çok hadsiz.

bana tatlı yok miiiii demedim, gözümün önünde yemelerini garipsedim.. Bakın normal bir insan düşünün, sizi bişeyler atıştırırken görse, atıştırmaya devam mı edersiniz, ikram mı edersiniz, ha bide o atıştırmalığı saklamak var tabi..
Peki siz cimri olduğunu, tatlı gelince dolaba sakladığını bildiğiniz birinden ikram bekler misiniz?

Kimse kimseyle bisey paylasmak zorunda degil .. paylasmak güzeldir elbet ama ikram etmiyorlarsa böyle laf sokarak zoraki bisey yaptiramazsiniz .. birdahakine sizde patronlarinizin önünde biseyler yiyin ödesmis olursunuz ..
süper cevap. :KK9:Ben bişeyler yerken ne yiyorsun bize de ver ikram etmiyo musun diyerek alır yerler masamdan, hani onlarda böyle bir cesaret var anlatabiliyor muyum :kk77:

Gebeyim her gün önümde ne tatlılar yeniyor ne tatlılar anlatılıyor bir kere bile hani bana demedim dememde
Cok canım cekerse gider kendime alırım
Yersiz bi samimiyet kurmussunuz işvereninizle
Peki siz cimri olduğunu, tatlı gelince dolaba sakladığını bildiğiniz birinden ikram bekler misiniz?
peki sizin yiyeceğiniz olduğunda -ne yiyosun ver bakim bana da- diyen birinin gözünüzün önünde yemek yemesini nasıl karşılardınız ?

Back