• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronum ve Üslubu..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.455
3.697
448
Merhaba,
Ben bir şirkete muhasebeci olarak girdim, ama benden finansal olarak şirketi de yönetmem bekleniyor. Ve ben bu şirkette 2 aydır çalışıyorum. :KK57:

Hem benim uzmanlık alanım değil, hemde yetiştiremem, o kadar yoğunum ki bir bu kadar daha parçalamam lazım kendimi. Gecem gündüzüme karştı benim, ay' da 3 kez çalışanlara ( maaş, avans, mesai) adı altında ödeme yapılıyor, ödeme hazırlanıyor adamların şantiyelerden gelmesi bekleniyor 8 oluyor, 9 oluyor misal ayın 30' da 21:30' da iş' ten çıktım kafam kazan, bir de hiç paraya çekiyorum bunları..

Bir de sabah 07:30 iş başı yapıyoruz. Adam firmalarla vadeli anlaşıyor ama kimseye vade zamanında ödeme yapmıyor. Ve karşı taraf kabul etmiyor haliyle ama bana gelip ''kabul ettireceksin'' diyor. Kiralarına kadar adamın her ödemesine bakıyorum zaten, benimle '' ya kızım '' diye konuşuyor bir de azarını atarken.

Yani işçi adamın mesaisi bitince her şey biter derler ya ben tam tersi, ödemeler ne olacak, şu ne olacak diye akşam bile düşünüyorum. Burada çalıştığımdan beri geceleri uykularım da bile konuşuyorum.

3 patronum var, biri şantiye elemanlarının babası gibidir, büyük patron hayır der, o evet der ben arada kalırım olan bana olur. AGİ bile maaşımın içinde, almıyoruz yani agi falan, izin iste yıllık izinden düşerler. Hakların bu kadar suistimal edildiği bir yer.

Çok merak ediyorum hani her işyerinde sorun vardır ya, herkesin bu kadar sorunlu mu çalıştığı yerler veya daha mı kötü de bana mı garip geliyor? Ben mi çok büyütüyorum?

Evlendiğimden beri hiç yüzüm gülmedi açıkçası, hep sorunlarla uğraştık, hala uğraşıyoruz. Yaşım genç iş her yerde ama ayağımın taşa takılmaması lazımken çıkayım da nasılsa bulurum diyemiyorum. 1 haftada mı? 1 ay da mı?

Bir de eşimin ailesi ile ilgili sıkıntılar var. Abileri babasının malı olan 2 daire de yıllardır oturdukları için sadece onların gibi görüyorlar öyle sahiplenmişler. Benim eşimin de hakkı var ama kimsenin umurunda değil. İstese k.validem ve k.pederim bu durumu çözebilir çektiğimiz sıkıntıları da biliyorlar ama hiç bir girişimleri yok. Biri 2. evini aldı, arabası altında. Diğeri arabasını aldı yatırım plnaları peşinde. Biz de yarın karnımız doyacak mı derdindeyiz. Haksızlık değil mi bu?

HAKKINIZI ARAYIN MAHKEMEYE VERİN ABİLERİ GEREKİRSE...BABADAN KALAN BİRŞEY VARSA ORTAK OLUR
İŞ KISMINA GELİNCE ÖZEL SEKTÖR...MAAŞIN İYİYSE SABRET

Daha az yorulup daha fazla aldığım zamanlar olduğu için, maalesef düşük ama sabretmek zorundayım dediğiniz gibi. İkisi de yaşıyorlar ( Allah uzun ömür versin ) ama sonunda olacağı o biliyor musunuz? Çünkü anne ve babası istese noktayı koyabilirler ama sessiz kalarak başları ağrımasın istiyorlar demek ki.

iş işte bulunur. iş ara biyandan bul be çık.

hem muhasebe hem finans hem adap bilmeyen patron, patrondan çok patroncuklar çekilmez.

iş işte bulunur. iş ara biyandan bul be çık.

hem muhasebe hem finans hem adap bilmeyen patron, patrondan çok patroncuklar çekilmez.

Bir de hizmet sektörü taahhüt firması, o kadar eleman var biri şehir dışında biri il içinde yok aldığı iş avansı ile masrafı birbirini karşılayacak mı? Adamı koştur bir de değiller sıkıntı o, e muhasebe işi, bir de finansçılık istemesi aldığım maaş 1.500 bile değil.

Her işyerinde bu anlattıklarınız olmasa bile başka sıkıntılar olur mutlaka ,
Bu yüzden maaş durumunuz iyi ise sıkıntı yapmayın,
Ancak aileye kalan ev mevzularında tabikide hakkınızı arayın ! neticede kardeşlere kalmış ,şahısa değil !

Canım bu dünyada senden bir tane var. Kesinlikle çık
1 ay boş olursun en fazla ama sağlığın psikolojin daha önemli
Patron kısmına yaranılmıyor malesef
Daha iyi bir yere kesinlikle geçebilirsin.

Her işyerinde bu anlattıklarınız olmasa bile başka sıkıntılar olur mutlaka ,
Bu yüzden maaş durumunuz iyi ise sıkıntı yapmayın,
Ancak aileye kalan ev mevzularında tabikide hakkınızı arayın ! neticede kardeşlere kalmış ,şahısa değil !

Bende zaten o yüzden susuyorum ama kaç kişi her gün neredeyse aşağılanıyor ki? Herkesi ben takip edeceğim, muhasebeyi yapacağım, finansal olarak şirket parasını çevireceğim aldığım maaş 1.500 bile olmayacak. Ben mümkün değil yetişemem bunlara, e her gün azar mı yiyeceğim diyorum? Motivasyonum düşüyor. Memnun olmayan adama iş yapıyorum. Ailesi konusunda ise elimizden bir şey gelmiyor annesi eşimi çok sever ama işte bu sıkıntılarımızı görmeyince ben laf' ta diyorum.

Bir de sürekli gözümüzün içine bakar, en çok eşimi seviyormuş öyle diyor. Nedeni de bana smuwila biz de anneye, babaya küçük çocuk bakar sen bize bakacak mısın demişti? Yolunu hazırlıyor sanırım, bundan olduğunu düşünüyorum zaten k.pederim hayatta olmasa ilk durağı biziz, bu anlaşıldı yani laf arasında çok ben geleyim yemeğini yaparım diyor.

Bir de hizmet sektörü taahhüt firması, o kadar eleman var biri şehir dışında biri il içinde yok aldığı iş avansı ile masrafı birbirini karşılayacak mı? Adamı koştur bir de değiller sıkıntı o, e muhasebe işi, bir de finansçılık istemesi aldığım maaş 1.500 bile değil.
Hemen ayrıl. Bu paraya elini sallasan iş bulursun zaten. Ben de 3000 civarı filan alıyorsun sandım, bir yandan iş bak hemen çıkma diyecektim ama bu paraya deli misin hemen çık.

Canım bu dünyada senden bir tane var. Kesinlikle çık
1 ay boş olursun en fazla ama sağlığın psikolojin daha önemli
Patron kısmına yaranılmıyor malesef
Daha iyi bir yere kesinlikle geçebilirsin.

Geçerim diye düşünüyorum bende, ilk defa bu kadar fena bir şirketle karşılaştım..

Hemen ayrıl. Bu paraya elini sallasan iş bulursun zaten. Ben de 3000 civarı filan alıyorsun sandım, bir yandan iş bak hemen çıkma diyecektim ama bu paraya deli misin hemen çık.

Nerdeee? Tecrübeme bağlı hakkım o ama işte, adam agi' yi vermiyor. 07:30' u 5 dk. geçir, 1,5 saatini kesiyor. Gerçi bize yani ofis elemanlarına tölerans tanıyor ama yapı itibariyle böyle bir patron, izin istemeye korkuyorum çünkü yıllık izinden kesiliyor saat bazında, yani izin zamanın da aldığın izinlerin saatini toplayacaklar kaç gün yapıyorsa o kadarını kesecekler.

Bende zaten o yüzden susuyorum ama kaç kişi her gün neredeyse aşağılanıyor ki? Herkesi ben takip edeceğim, muhasebeyi yapacağım, finansal olarak şirket parasını çevireceğim aldığım maaş 1.500 bile olmayacak. Ben mümkün değil yetişemem bunlara, e her gün azar mı yiyeceğim diyorum? Motivasyonum düşüyor. Memnun olmayan adama iş yapıyorum. Ailesi konusunda ise elimizden bir şey gelmiyor annesi eşimi çok sever ama işte bu sıkıntılarımızı görmeyince ben laf' ta diyorum.

Bir de sürekli gözümüzün içine bakar, en çok eşimi seviyormuş öyle diyor. Nedeni de bana smuwila biz de anneye, babaya küçük çocuk bakar sen bize bakacak mısın demişti? Yolunu hazırlıyor sanırım, bundan olduğunu düşünüyorum zaten k.pederim hayatta olmasa ilk durağı biziz, bu anlaşıldı yani laf arasında çok ben geleyim yemeğini yaparım diyor.
valla düşükmüş konuş ya maaşını adam akıllı birşey yapsınlar yada çık

çalışırken bi taraftan da başka ilanlara başvurabilirsin kafana yatan yer olursa geçersin.. patronların olmaz biz gitmeni istemiyoruz derse oturur maddi manevi pazarlığını yaparsın.. iş yükünü artırmak istediklerine göre demek ki iyi çalışıyorsun..

Eşimin ailesini de bu yüzden soktum araya, bu sıkıntılar hep bu yüzden ki, ben şimdi azıcık rahat olsam böyle mi olurdu? 10 aydır 8,500 tl kira ödemişiz, hangi eltim kaynım ödedi? Biz kim bilir daha ne kadar ödemeyede devam edeceğiz.

Büyük kaynım diyormuş ki; gönül rızasıyla bırakılması lazım evlerin, yani bir altın tepsi de sunmadığımız kaldı. Kimse demiyor ki onlar bu durumda neden versinler? Bir de üstüne ev almaya kalktık biz, ev alınacak denmişti çünkü verecekleri de inanın bugünün çerez paras gibiydi hangisi 10 sene kredi ödedi? Biz 10 sene kredi ödemeyi de kabul etmiştik ama o bile gereksiz geldi. Çünkü adamlar kendileri yapmış gibi düşünüyorlar.

valla düşükmüş konuş ya maaşını adam akıllı birşey yapsınlar yada çık

Değil mi? Hani ben her yer aynı gibi düşünmeye çalışıyordum zaten bu yüzden konu açmak istedim.
Tamam özel sektör böyle, her zaman daha fazlasını isterler, beklerler ama bu çok fazla gerçekten.
Girdiğim saat belli, çıktığım muallak..
Bütün gün koştur dur, stres stres...

çalışırken bi taraftan da başka ilanlara başvurabilirsin kafana yatan yer olursa geçersin.. patronların olmaz biz gitmeni istemiyoruz derse oturur maddi manevi pazarlığını yaparsın.. iş yükünü artırmak istediklerine göre demek ki iyi çalışıyorsun..

Böyle düşünmüyor yetişemediğim için suçluyum ne varmış ki yetişemeyecek?

Böyle düşünmüyor yetişemediğim için suçluyum ne varmış ki yetişemeyecek?[/QUOTE]

sen başka yere geçicem dediğinde görürsün gerçek düşüncelerini bu sadece psikolojik şiddet.. ama çok fena en kısa sürede bırakır daha kurumsal bir yere geçersin inşallah..

Böyle düşünmüyor yetişemediğim için suçluyum ne varmış ki yetişemeyecek?

sen başka yere geçicem dediğinde görürsün gerçek düşüncelerini bu sadece psikolojik şiddet.. ama çok fena en kısa sürede bırakır daha kurumsal bir yere geçersin inşallah..[/QUOTE]

İş konusunda o kadar sıkıntı yaşadım ki, artık bir dönem sanırım bende bir sorun var diye bile düşünmeye başladım. Ama mantıken düşününce iş görüşmesinde netim, bilmediğim bir şey konusunda ahkam kesmem. Ama yine de böyle şeylerle karşıma geliyorlar. Şans, kısmet kimisi hemen bulur yerini, kimisi dolaşır da bulur. Ben öyleyim galiba..

Benim patronumun isteğine cevap verebilecek olan kişi bir finans koçu, finans uzmanıdır. En az 30 yaşında olup, bu konuda uzmanlaşmış biri olmalıdır zaten her şirkette böyle bir uzman yok kurumsal şirketlerde vardır. Kolay kolay bulamaz kaldı ki bilmem kaç bin lira talep edecek insanlar bunlar, arasın bulsun versin parasını ha bir sıkıntı olursa sorsun hesabını, adamın direkt işi o çünkü.

Benim şimdi ihtiyacım var ama bu paraya ben her yerde iş bulurum, hani bana iyi de bir maaş vermiyor ki parasından dolayı işi kaybetmek istemeyim, zaten o yüzden sinirlerim bozuluyor verdiğin ne ki benden bunları istiyorsun?

yıllık izni kesemezler normal izinden
yıllık izin maximum 3 bolunebilir
14 gün mesela 10+2+2 gibi
öyle kafalarına göre aldıgınız mazeret izinlerini keserlerse yıllık izindne ve bir dilekce varsa bu ızınlerın yıllık ızınden kullandırıldıgına daır kısı bası 270 tl cezası var
haberlerı varmı acaba bunlardan onların

Nerdeee? Tecrübeme bağlı hakkım o ama işte, adam agi' yi vermiyor. 07:30' u 5 dk. geçir, 1,5 saatini kesiyor. Gerçi bize yani ofis elemanlarına tölerans tanıyor ama yapı itibariyle böyle bir patron, izin istemeye korkuyorum çünkü yıllık izinden kesiliyor saat bazında, yani izin zamanın da aldığın izinlerin saatini toplayacaklar kaç gün yapıyorsa o kadarını kesecekler.
yıllık izinler saate bölünemez :)
madem butun ızınlerı bu sekılde kullanacaklar herkes konusacak
sıze yıllık 3 gun mazaret ıznı versınler saat olarak mesela bızım 7.30 saat calısıyoruz bız . 23 saat mazaret ıznımız var .
ama yıllık ıznı 3 bolebılıyoruz ancak bu sene benım 15 gun cıktı ıznım
yıllık ızın ve mazaret ıznı bıtınce pekala ızın alacagız ama bız adını vermek ıstemedıgımız bır fırmayla proje ıcındeyız ve sık sık denetlenıyoruz
o fırma dıyorkı eger ozel ıznını kestıysen sıgortasınıda keseceksın. yanı sıgortamız eksık yatacak 1 gun gelmedıysek bu kotu bısey ama mazaret ıznı buna cok musade etmeyecek gıbı

O ne ya sabah zaten çok erken başlıyorsunuz bir de 21.30 kadar çalışmak insaf.
İş yerinde mutlu degilseniz bu bütün hayatınızı etkiliyor. Çok mu borç var başka iş bak en fazla 1 ay da bulursun. Başvuru yap netten bir dünya site var. 14 saat çalışmak nedir ya.

Back