Patronum benden nefret ediyor adeta

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.752
1.793
333
Gunaydin arkadaslar,

Konuyu acip, acmama konusunda tereddüt ettim ama hem degisik bakis acilarina hem icimi dökmeye ihtiyacim var.

3 ay önce yeni bir ise basladim. Daha önceleri part time is tecrübelerim oldu, ancak bu dört basi mamur olan ilk isim.

Ben mühendisim. Lisansimi bitirdim, su an yüksek lisansima devam ediyorum bir taraftan. Bundan önce köklü bir sirkette calistim. Yaptigim is begenilirdi.

Burada da isime laf gelmiyor ancak patronumla aramda soguk rüzgarlar esiyor. Nasil derseniz; kadin benimle fazla muhattap olmak istemiyor, mecbur kalmadikca konusmuyor, yemege falan cikmiyoruz. Buraya kadar amenna. Benim de sevdiklerim ve tercih etmek istemedigim insanlar var.

Ancak söyle ki; bazen ben istemeden onun hatalarini buluyorum. Örnegin daha gecen hafta sistemde bir is yaparken bana hata verdi. Hata durumlarinda programi gelistiren sirketle konusabilirsin demisti. Oyle de yaptim. Aradim ve onlar beni kendi it mize yonlerdidiler. Sonrasinda ortaya cikti ki; patronum takip edip soylemesi gereken bir seyi unutmus, dolayisiyla it gerekli updatei yapamamis ve sistem hata vermis.

Sonrasinda kadin bana surat asti ve bunu takip etmek artik senin gorevin dedi.

Bunun gibi baya seyler yakaladim ama kesinlikle suclayici falan yaklasmadim.

Simdi ne zaman bir hatami gorse yuzunde sevinc goruyorum adeta.

Biraz once bir arkadasla konusurken kendisinden bilgi almam gerekti ve resmen gonulsuzce cevap verip beni basindan savdi.

Kendimi cok tuhaf hissediyorum. Sanki dislanmis gibiyim.

Bunlar haricinde bir sorunum yok.

Siz olsaniz ne dusunur, ne yapardiniz? Gormezden gelip devam mi etmeli? Sorun ne diyip konusmaya mi calismali?

Zeki, iş bilen ve takip eden çalışanın dramıdır bu :)

Hem düzgün eleman bulmanın zorluğundan yakınırlar, bulunca da yıldırıp kaçırmaya çalışırlar. Rakip görmüş seni kendine, mümkün mertebe açık vermemeye çalış. Aldığın bütün talimatlar yazılı olsun.

Totoyu kolla yani :)

Nerde görsem tanırım uzun zamanlı özel sektör mağduru

Nerde görsem tanırım uzun zamanlı özel sektör mağduru
Ay aslında çok da uzun süre şirket ortamında çalışmadım biliyor musun :) Yaklaşıl 4-5 yıl fabrikalarda çalışıp sonra kendi ofisimi açtım :))) Ama çalıştığım dönemde şahit olduklarım, arkadaşlarımın eşimin şahit oldukları.. ayık olacaksın, yoksa hakkaten kurtlar kapıyor :)

Cok uzgunum mühendissen ozel sektördeysen. Bunlara alismalisin. Malesef hic bir zaman yapılan islerden memnun olmazlar ve kendi hatalarının bulunmasından hic hoşlanmazlar. Bulduğunuz da bile kendisinden kaynaklandığını anlamamış gibi davranarak duzelteceksiniz.
Yemege gitmeyi düşünmeyin bile, firmalar küçükse boyle birsey oluyor ve cok nadir

Gerçekten istediğim tek şey sakin ve kendi işimi yapabileceğim bir yer.. 4-5 yıl insanları tanımak için çok yeterli..
Bende mühendisim konu sahibinin üzüldüğü nokta aslında benim gördüğümün onda biridir sanırım iş hayatında çelik gibi sinir gerekiyor

Kadın müdüre zordur.
Senle iyi olur,üst kata cıkar senin hataları bir bir sayar cogu kez.
Görmezden geleceksiniz.

Konuşurum

Yorumlariniz icin tesekkur ederim, hepsini alintilayip cevaplayamiyorum.

Farkettigim hatalarini yumusakca söylemeye calisacagim, ama simdiye dek de zaten oyle yaptim.

Bana bilendigi konular ; benim farkinda olmadan buldugum ve diger insanlarin ona gelip hesap sordugu hatalar.

Bu bahsettigim örnekte IT departmanimiz neden dikkat etmediniz, niye söylemediniz? Simdi acil isleme koymamiz, onay almamiz vs diye baya fircalamislar sanirim. Ben onun sorumlu oldugunu bilmiyordum bile.

Performansimla alakali elle tutulur bir hatami bulsa ipimi ceker gibi hissediyorum.

Bir de kadin cekismesi demissiniz ama ben bundan önceki isimde benimle yasit sayilabilecek bir kadinla calistim. Kendisi o kadar egosuz, komplekssiz bir insandi ki. Benim arkamdan beni patronuma övecek kadar.

Ben ilk basladigimda burda da boyle olur diye hissetmistim.

Nasil konusabilirim ki? Ikimiz de ne oldugunun farkindayiz ama söze dökemiyoruz. :)

Bana soguksunuz desem yanlis anliyorsun diyecek kesin. Hatalarinizi isteyerek bulmuyorum desem “aaa olur mu hic? Onemli olan isin hatasiz olmasi” diyecek ama alttan alttan bilenmeye devam edecek.

En iyisi ölü taklidi yapmak sanirim.

Bulduğunuz da bile kendisinden kaynaklandığını anlamamış gibi davranarak duzelteceksiniz.

yine bence şöyle diyebilir konu sahibi
ay bi YANLIŞ yakaladım sanırım, HANDAN HANIM dan kaynaklanıyor diyor ama BEN YİNE DE DÜZELTİYİMMMMM. SİSTEMSEL HERHALDEE yoksa HANDAN HANIM asla yanlış yapmazzzz
böyle hafif bağırarak patronun duyacağı şekilde

Hayır öyle konuşulur mu tatlım. Profesyonel olacağız. İsmi Ayşe olsun. Ayşe hanım sizi cidden çok beğeniyorum ve örnek alıyorum. Bu kadar yoğunluğa nasıl yetiştiriyorsunuz. Ben bu yaşımda ki sizin enerjinizi hayran kalıyorum. Sak şak şak alkışlar

Tabii ondan sonra kibarca bir bye bye derler artik

Ilklerde kendisi kontrol etmemi istiyordu, simdilerde yapmiyor ama birlikte calistigimizdan ister istemez önüme düsüyor.

Yalniz sunu da söylemek zorundayim, insan bir unutur iki unutur, 5 tane de update kacirmazsin canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…