- 29 Mart 2012
- 1.752
- 1.793
- 333
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Nerde görsem tanırım uzun zamanlı özel sektör mağduruZeki, iş bilen ve takip eden çalışanın dramıdır bu :)
Hem düzgün eleman bulmanın zorluğundan yakınırlar, bulunca da yıldırıp kaçırmaya çalışırlar. Rakip görmüş seni kendine, mümkün mertebe açık vermemeye çalış. Aldığın bütün talimatlar yazılı olsun.
Totoyu kolla yani :)
Ay aslında çok da uzun süre şirket ortamında çalışmadım biliyor musun :) Yaklaşıl 4-5 yıl fabrikalarda çalışıp sonra kendi ofisimi açtım :))) Ama çalıştığım dönemde şahit olduklarım, arkadaşlarımın eşimin şahit oldukları.. ayık olacaksın, yoksa hakkaten kurtlar kapıyor :)Nerde görsem tanırım uzun zamanlı özel sektör mağduru
Cok uzgunum mühendissen ozel sektördeysen. Bunlara alismalisin. Malesef hic bir zaman yapılan islerden memnun olmazlar ve kendi hatalarının bulunmasından hic hoşlanmazlar. Bulduğunuz da bile kendisinden kaynaklandığını anlamamış gibi davranarak duzelteceksiniz.Gunaydin arkadaslar,
Konuyu acip, acmama konusunda tereddüt ettim ama hem degisik bakis acilarina hem icimi dökmeye ihtiyacim var.
3 ay önce yeni bir ise basladim. Daha önceleri part time is tecrübelerim oldu, ancak bu dört basi mamur olan ilk isim.
Ben mühendisim. Lisansimi bitirdim, su an yüksek lisansima devam ediyorum bir taraftan. Bundan önce köklü bir sirkette calistim. Yaptigim is begenilirdi.
Burada da isime laf gelmiyor ancak patronumla aramda soguk rüzgarlar esiyor. Nasil derseniz; kadin benimle fazla muhattap olmak istemiyor, mecbur kalmadikca konusmuyor, yemege falan cikmiyoruz. Buraya kadar amenna. Benim de sevdiklerim ve tercih etmek istemedigim insanlar var.
Ancak söyle ki; bazen ben istemeden onun hatalarini buluyorum. Örnegin daha gecen hafta sistemde bir is yaparken bana hata verdi. Hata durumlarinda programi gelistiren sirketle konusabilirsin demisti. Oyle de yaptim. Aradim ve onlar beni kendi it mize yonlerdidiler. Sonrasinda ortaya cikti ki; patronum takip edip soylemesi gereken bir seyi unutmus, dolayisiyla it gerekli updatei yapamamis ve sistem hata vermis.
Sonrasinda kadin bana surat asti ve bunu takip etmek artik senin gorevin dedi.
Bunun gibi baya seyler yakaladim ama kesinlikle suclayici falan yaklasmadim.
Simdi ne zaman bir hatami gorse yuzunde sevinc goruyorum adeta.
Biraz once bir arkadasla konusurken kendisinden bilgi almam gerekti ve resmen gonulsuzce cevap verip beni basindan savdi.
Kendimi cok tuhaf hissediyorum. Sanki dislanmis gibiyim.
Bunlar haricinde bir sorunum yok.
Siz olsaniz ne dusunur, ne yapardiniz? Gormezden gelip devam mi etmeli? Sorun ne diyip konusmaya mi calismali?
Gerçekten istediğim tek şey sakin ve kendi işimi yapabileceğim bir yer.. 4-5 yıl insanları tanımak için çok yeterli..Ay aslında çok da uzun süre şirket ortamında çalışmadım biliyor musun :) Yaklaşıl 4-5 yıl fabrikalarda çalışıp sonra kendi ofisimi açtım :))) Ama çalıştığım dönemde şahit olduklarım, arkadaşlarımın eşimin şahit oldukları.. ayık olacaksın, yoksa hakkaten kurtlar kapıyor :)
Kadın müdüre zordur.Gunaydin arkadaslar,
Konuyu acip, acmama konusunda tereddüt ettim ama hem degisik bakis acilarina hem icimi dökmeye ihtiyacim var.
3 ay önce yeni bir ise basladim. Daha önceleri part time is tecrübelerim oldu, ancak bu dört basi mamur olan ilk isim.
Ben mühendisim. Lisansimi bitirdim, su an yüksek lisansima devam ediyorum bir taraftan. Bundan önce köklü bir sirkette calistim. Yaptigim is begenilirdi.
Burada da isime laf gelmiyor ancak patronumla aramda soguk rüzgarlar esiyor. Nasil derseniz; kadin benimle fazla muhattap olmak istemiyor, mecbur kalmadikca konusmuyor, yemege falan cikmiyoruz. Buraya kadar amenna. Benim de sevdiklerim ve tercih etmek istemedigim insanlar var.
Ancak söyle ki; bazen ben istemeden onun hatalarini buluyorum. Örnegin daha gecen hafta sistemde bir is yaparken bana hata verdi. Hata durumlarinda programi gelistiren sirketle konusabilirsin demisti. Oyle de yaptim. Aradim ve onlar beni kendi it mize yonlerdidiler. Sonrasinda ortaya cikti ki; patronum takip edip soylemesi gereken bir seyi unutmus, dolayisiyla it gerekli updatei yapamamis ve sistem hata vermis.
Biraz once bir arkadasla konusurken kendisinden bilgi almam gerekti ve resmen gonulsuzce cevap verip beni basindan savdi.
Siz olsaniz ne dusunur, ne yapardiniz? Gormezden gelip devam mi etmeli? Sorun ne diyip konusmaya mi calismali?
KonuşurumGunaydin arkadaslar,
Konuşurum
Bulduğunuz da bile kendisinden kaynaklandığını anlamamış gibi davranarak duzelteceksiniz.
Hayır öyle konuşulur mu tatlım. Profesyonel olacağız. İsmi Ayşe olsun. Ayşe hanım sizi cidden çok beğeniyorum ve örnek alıyorum. Bu kadar yoğunluğa nasıl yetiştiriyorsunuz. Ben bu yaşımda ki sizin enerjinizi hayran kalıyorum. Sak şak şak alkışlarNasil konusabilirim ki? Ikimiz de ne oldugunun farkindayiz ama söze dökemiyoruz. :)
Bana soguksunuz desem yanlis anliyorsun diyecek kesin. Hatalarinizi isteyerek bulmuyorum desem “aaa olur mu hic? Onemli olan isin hatasiz olmasi” diyecek ama alttan alttan bilenmeye devam edecek.
En iyisi ölü taklidi yapmak sanirim.
yine bence şöyle diyebilir konu sahibi
ay bi YANLIŞ yakaladım sanırım, HANDAN HANIM dan kaynaklanıyor diyor ama BEN YİNE DE DÜZELTİYİMMMMM. SİSTEMSEL HERHALDEE yoksa HANDAN HANIM asla yanlış yapmazzzz
böyle hafif bağırarak patronun duyacağı şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?