• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patron Olacağım...

Kendi işimin patronu olmalımıyım?

• Patron sensin!

OY: 34 46,6%
  • Go GURRRRLLLLL!!!

OY: 26 35,6%
  • İşe git-gel daha ne istiyon?

OY: 3 4,1%
  • Paçan yansın karşiiimmm ne patronluğu!

OY: 1 1,4%
  • Bunda da bir hava bir hava...

OY: 9 12,3%

• Ankete Katılan
    73
1. Kosgebe güvenerek işyeri açmayın, zaten yılbaşından sonra tamamen imalata yönelecekler hizmet sektörünü desteklemeyecekler. Yine de bi girişimcilik eğitimine gidin bakalım belge kenarda bulunsun.

2. Şu anda piyasa kötü ama sizinki gibi insan beyninin sermaye olduğu işlerde batsanız da büyük çaplı batmazsınız. En büyük gideriniz insan kaynağı olur onda da başta öyle yüksek maaşlı elemanınız falan olmaz. Elinizde kalan hammadde mamül makine bina gibi şeyler olmaz, batsanız da gider freelance çalışırsınız bu bakımdan iyi.

3. En en en önemli şey alacaklarınızı tahsil edebiliyor musunuz? Sektör vadeli mi çalışıyor yoksa para peşin mi? Vadeliyse ne kadar vadeli? Bu kısmı iyi öğrenmek gerekiyor.

4. Biraz kendinizi idare edecek paranın kenarda durması lazım. Borçla girerseniz daha büyük borçla kaptma ihtimaliniz var.

5. İş yeri açmadan önce uluslararası freelance web siteleri var iş alabileceğiniz, onlara baktınız mı? Fatura kesme zorunluluğu varsa bi şahıs işletmesi açabilirsiniz, yoksa ona bile gerek olmadan iş alabilirsiniz öyle yerlerden. Şansınız açık olsun.

Ben de görsel iletişim tasarımcı adayıyım..İnşallah kosgeb’den destek alabilir ve hayallerinizi gerçekleştirsiniz herşey gönlünüzce olsun :KK200:

1. Kosgebe güvenerek işyeri açmayın, zaten yılbaşından sonra tamamen imalata yönelecekler hizmet sektörünü desteklemeyecekler. Yine de bi girişimcilik eğitimine gidin bakalım belge kenarda bulunsun.

2. Şu anda piyasa kötü ama sizinki gibi insan beyninin sermaye olduğu işlerde batsanız da büyük çaplı batmazsınız. En büyük gideriniz insan kaynağı olur onda da başta öyle yüksek maaşlı elemanınız falan olmaz. Elinizde kalan hammadde mamül makine bina gibi şeyler olmaz, batsanız da gider freelance çalışırsınız bu bakımdan iyi.

3. En en en önemli şey alacaklarınızı tahsil edebiliyor musunuz? Sektör vadeli mi çalışıyor yoksa para peşin mi? Vadeliyse ne kadar vadeli? Bu kısmı iyi öğrenmek gerekiyor.

4. Biraz kendinizi idare edecek paranın kenarda durması lazım. Borçla girerseniz daha büyük borçla kaptma ihtimaliniz var.

5. İş yeri açmadan önce uluslararası freelance web siteleri var iş alabileceğiniz, onlara baktınız mı? Fatura kesme zorunluluğu varsa bi şahıs işletmesi açabilirsiniz, yoksa ona bile gerek olmadan iş alabilirsiniz öyle yerlerden. Şansınız açık olsun.

Çok teşekkürler. Bunları enine boyuna düşünüyorum. Kosgeb'e tabi güvenemiyorum fazla. Ama bu konuda yardımcı olacak içerde ve dışarda tanıdıkları olduğundan biraz daha içim rahat açıkcası.

Alacakları tahsil etmek zaten sektördeki en büyük sorun. Özellikle bir tasarımcıysanız yaptığınız iş boş iş geliyor insanlara. Ve malesef bizim işimizi matbaacısından tut, klişecisine, baskıcısından, kırtasiyecisine kadar herkes yapmaya çalıştığından, insanların gözü kalitesiz tasarıma alıştı. Bu yüzden basite indirgeniyor. Yapacağım şey önce kendime sonra işime saygı duydurmak. Biraz işin kurdu olacağız, işten önce almaya çalışacağız ücreti..

Eşim bu süre içerisinde çalışacak. Ev bizim, arabamız var, çok bir harcamamız veya borcumuz da yok.

Uluslararası ve yerli freelance sitelere çok baktım. Hepsi emek sömürücüsü ve vakit kaybı. Oradan iş yapan kimseyi görmedim. Yapan da varsa helal olsun.

Bakalım. Enine boyuna riskleri ile düşünüyorum. Pembebir tablo çizmiyorum kendime ama risk almaya değer olarak görüyorum. :)

Freelance çalışmaya da uygun bir alan aslında sizinki. Ben olsam şirketin risk ve sorumluluğunu almadan öyle ilerlerdim biraz.

Ciddiye alınmak mesele. İşi yaptırıp ortadan kaybolan müşterilerle kaynıyor ortalık. Çok leş bir ortam freelance için. Türkiye alışamadı buna. Oysa ben freelance tercih ederdim. Biriyle iş konuşuyorsunuz hemen ofis nerde diyor. Özellikle büyük firmalarla çalışınca sorun oluyor :(

KOSGEB e güvenerek iş kurmaya çalışırsanız maddi bakımdan çok zora düşersiniz. parayı alamama ihtimaliniz de yüksek tanıdığım kişiler var maalesef böyle ...
grafik tasarımı konusunda işin ehli aranan sevilen kişi bulmak çok zor değerlendirin. Kuzenim lisede staj yaparken bile 7 bin tl gibi bir ücretle çalıştı.
Bu tarz grafik kod yazma gibi işler bütçe isteyen şeyler inşallah maddi manevi bir güven sağlayıp atılım yapabilirsiniz.

Oooo staj öğrencicisine o kadar ücret mi veriyorlar. O parayı 10 yıllık creatifler bile almıyor :) Çok teşekkürler riskleri hesaplayıp en az kayıpla atlatmaya çalışacağım.

Mantıklı değil, hele şu şartlarda hiç mantıklı değil. Ama dersiniz ki kaybedecek bir şeyim olmaz. O zaman içinizde kalmasın.
Hem kendi işinizin patronu olunca istediğiniz gibi çıkıp gidilmiyor yani o işler öyle olmuyor. Kimseye bırakamıyorsunuz, yoruluyorsunuz hatta çok yoruluyorsunuz. Yeri geliyor izin falan hak getire.
Ama siz bilirsiniz tabi.

Ya ben çok bekledim bu ülkede mantık :) Beklediğimle kaldım. Ama insanlara bakıyorum iki kelime konuşacak zekaları yok para kazanıyorlar. Yorulacağım belki ama sonucunu başarırsam çok güzel olacak.

Ben de bir firmaya ortak olma teklifi aldım. Bizim aile şirketi zaten. İşim olmasına rağmen ben bile düşünüyorum.

imkanın varsa neden olmasın. orada köreleceğine. evet diğer iş şartları çok daha ağırama bu senin eziyet çekmeni gerektirmiyor bir kişi bile kendini kurtarsa kar yani dimi.

Ben de bir firmaya ortak olma teklifi aldım. Bizim aile şirketi zaten. İşim olmasına rağmen ben bile düşünüyorum.

Ya gerçekten düşünüyorum.
Zaten çok çalışan bir insanım, insanın kendi işi için çalışmamasına imkan yok zaten.
Ama ödülü büyük...
Hem çok iyi kazanabilirim hem de öğle arasında sahilde bir kahve içebilecek özgürlük bile insanı bambaşka yerlere götürebilir.
Siz de bir düşünün bakalım. Şartlar uygunsa neden olmasın :)

ben sizi bu konuda oldukça cesaretli gördüm eğer kendinize güveniyorsanız (ki öyle görünüyor) ve maddi anlamda ilk zamanlar yeni olmanız dolayısıyla fazla kazanamayacağınızı varsayarsak o süre zarfında kendinizi idare ettirebilecekseniz hiç düşünmeyin derim.

Bi kere oylamadaki seçenekler için bile ben dal gitsin diyorum :) paçan yansın ama patronluktan diye de ekliyorum :))

Para kazanmak için seni sıkıntıya sokacak derecede sorunlu insanlarla ticari ilişkiye girme ve zarar etme ihtimaline karşın belli miktar para tut kenarda. Gerisi gelir. Sorunlu insanlar tüm iş hayatını etkiliyor çünkü. Ben çok müzdaribim bu konuda ondan dikkat diyorum :)) Hayırlısı olsun hakkında.

Eğer çevreniz ve yeterli piyasa tecrübeniz varsa ki zamansızlık yüzünden teklifleri değerlendiremiyorum diyorsunuz, mutlaka şansınızı deneyin.

Biz ortağımla kendi işimizi kurduğumuzda 26 yaşındaydım. Hiç bir beklentim olmadan başladığım bu işte şimdi güzel bir çevre edindim. Gelirim ortalamanın çok üzerinde. Evet zaman zaman hunharca çalışıyorum ama kendime ayırabildiğim vakitlerim de oluyor.

Benim oyum bu işi yapmanız yönünde. Hakkınızda hayırlısı olsun :)

Para kazanmak için seni sıkıntıya sokacak derecede sorunlu insanlarla ticari ilişkiye girme ve zarar etme ihtimaline karşın belli miktar para tut kenarda. Gerisi gelir. Sorunlu insanlar tüm iş hayatını etkiliyor çünkü. Ben çok müzdaribim bu konuda ondan dikkat diyorum :)) Hayırlısı olsun hakkında.

Şöyle derin bir offff çektim. Bilmez miyim o insanları.
Eski çalıştığım kişi arkadaşımdı. ben ortak değildim ama ortakmış gibi çalışıyordum. En büyük sorun vasıfsızlarla muhattap olmak. Herkes işini bedava yaptırmak istiyor.
O kadar basit algılıyorlar ki....
Sen şu projeyi bir yap hele, bir sun, beğenirsek alırız beğenmezsek gideriz modundalar...
O kadar iş kaybettik ki, o kadar istismar edildik ki...
Bir de patronun dişli olması lazım.
Herkes ' sen bana bu işi yap ben sana müşteri gönderecem' diyor. Koca bir yalan bu! Amaç bedava iş..
Neyse işler böyle saçma sapan gitmişti ve saygınlığımız azalmıştı. O işi ve kişiyi terk ettim :)

Back