• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patron Olacağım...

Kendi işimin patronu olmalımıyım?

• Patron sensin!

OY: 34 46,6%
  • Go GURRRRLLLLL!!!

OY: 26 35,6%
  • İşe git-gel daha ne istiyon?

OY: 3 4,1%
  • Paçan yansın karşiiimmm ne patronluğu!

OY: 1 1,4%
  • Bunda da bir hava bir hava...

OY: 9 12,3%

• Ankete Katılan
    73
Valla tam acmayi planladigim konu
Takipteyim

Uluslararasi sahane yaygin buyuk firmadayim.
Maasim kotu degil. Daima gununde yatar
Isimin zor yanlari da var yan gelip yattigim gunler de var
Asciyim. Zincir magazacilik bizimkisi..ayni zamanda magazanin en yetkilisi, muduruyum
Maasim ek mesai bayram calismasi falan olursa 7 8 bin civarina cikiyor. Hedef tutmasa da 5 bin altina inmiyor
Ama millet yok olan cilek yapti. Biz ayni cordon bleu tiramisu ve ravioli ile kac yil geciricez?
Yenilikci bir mutfak kursam diyorum

Sonra diyorum ki dertsiz basina dert acma
Ya tutmazsa? Burda is batsa magaza yansa bana zerre dokunmaz baska markaya yarin girerim.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ama soruyorum. Neden milleti zengin edeyim. Neden çok kazanmak varken birinin elemanı olayım ?

Bir yer iş vs ne olursa olsun kurumsallaşıyorsun bir müddet sonra yeni birşeyler yapmak korkutuyor bunun olmasınadı izin vermemek lazım

Evet öyle. Sanırım ilk başta yaşanacak sancılı dönem korkutuyor beni. Ama iyi tarafları kötü taraflarından daha ağır basıyor :) Denemeye değer. Hiç denemedim demek istemiyorum. Yıllar sonra 'ben neden gençliğimi harcadım, hani hayallerim vardı..' demek istemiyorum.

Evet öyle. Sanırım ilk başta yaşanacak sancılı dönem korkutuyor beni. Ama iyi tarafları kötü taraflarından daha ağır basıyor :) Denemeye değer. Hiç denemedim demek istemiyorum. Yıllar sonra 'ben neden gençliğimi harcadım, hani hayallerim vardı..' demek istemiyorum.
Esaretin Bedeli diye bir film vardı bilirsiniz belki
Ne diyordu
Bu duvarlar kötü bu duvarlar ilginç başta girmek istemezsin sonradan çıkmak istemezsin
Risk her zaman vardır

Hiç durmayın. Kendimin patronu olabileceğim ve sevdiğim bir iş icin dünyaları verirdim. Anneliğin de etkisi ile 7 senelik sabah 8 aksam 5 akademisyenlik yolculugumu sonlandiriyorum. Hayatımı yeniden kurmak için bir adım attım gerisimi bilmiyorum :) size basarılar dilerim

'Yapamazsın diyecekler.Yapacaksın!
Olmaz diyecekler. Olduracaksın!
Başaramazsın diyecekler. Başaracaksın!'
Bende şimdi sizin gibi kendi işimin patronu olmak için Almanya'da üniversite düşünüyorum. Bana da aynen yukarıdaki gibi başaramazsın diyorlar ama ne şekilde olurda olsun başaracağım.

Ohh süper! Kira vermiyorum, araba desen var. Biraz sıkıntı çekeceğim elbet ama her güzel şeyin bedeli yok mu :) Çok mutlu oldum yazmanıza :)
Sıkıntı çekmeden olmuyor bu işler zaten.. işini düzgün yaparsan ve etrafında düzgün insanlar barındırırsan olmayacak şey yok.. işler rayına oturduktan sonra ohh deymeyin keyfime oluyor :)

Herkese merhaba canlar...
Sizlerle hem dertleşmek, fikirlerinizi almak, deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.

Özet anlatacağım ki beni ve bulunduğum ortamımı daha rahat şekillendirin.

İyi bir okuldan mezunum, büyükşehir tecrübem var, mesleki tecrübem var.
Yaklaşık 9 aydır bir yerde grafik tasarımcı olarak çalışıyorum.
Ortamım gayet iyi, rahat ücreti de fena değil.

Fakat burası küçük bir yer ve çalıştığım firmanın vizyoner olmaması yüzünden sıkıntılar çekiyorum.
Şöyle ki. Buraya patron tarafından çalışmak için davet edildim, yapabileceklerimizi baştan konuştuk ve çok heyecanlıydım. Ama işler öyle olmuyormuş. Bu süre içerisinde bilinen bir firma olmasına rağmen, aile şirketi olduğundan her kafadan bir ses çıkıyor. Ellerinin altında olmamın verdiği rahatlıkla işlere çok müdehale oluyor ve ilerlemede büyük sorunlar yaşıyorum. Bir yenilik teklif ettiğimde ya da çalışıp onlara sunduğumda asla kabul olmuyor ve rakipler Üsküdar'ı geçerken biz hala modası geçmiş tasarımlarla yola çıkıyoruz. Asla bir arpa boyu yol alamıyoruz. Mesleki tatmin yaşayamıyorum, verimim düşüyor ve dağın başında izole bir firma olması da cabası.

Düşünüyorum da köreldiğimi hissediyorum.
Oysa ben gayet başarılı piyasada aranılan, işine güvenilen bir tasarımcıyken kendime bu düzeni yakıştıramıyorum. Ne uzayıp ne kısalacağım böyle giderse.
Oysa benimle çalışmak isteyen çok oluyor ben burda çalıştığım için vakit bulamıyorum.
Bu yüzden bir süredir düşünüyorum.
Ya burada kendimi körelmeye ve hiç bir iş yapmamaya devam edeceğim ya da kendi ajansımı açıp, biraz sıkıntı çekip hem çok daha fazla kazanıp hem kendi işimin patronu olacağım. Bunun için bana ortaklık teklif eden güvendiğim biri de var(tabi kuru kuruya güven değil bu. Kazan-kazan... Her şey açık, şeffaf... O kadar saf değilim.) Çevresi çok geniş, sevilen, saygın birisi... Bu yüzden KOSGEB yardımıyla işlere girişmeye karar verdim. Ya herro ya merro. Yaşım geçmeden, cesaretim kırılmadan gençliğim gitmeden bir karar vermek zorundaydım. İstediğim hayatı yaşamak için bir şeyler yapmak zorundaydım!

İnanın oturmaktan bel fıtığı oldum. Çalıştığım yerde etrafta çıkıp nefes alacak tek yer yok. Bahçede dolaşmak bile olay oluyor. Ev o kadar uzak ki... Ne tiyatroya, ne sinemaya, ne sergiye gidecek ne gücüm kalıyor ne havesim. Oysa ben görmeliyim, okumalı, gezmeliyim, dışarı çıkmalı gözlemlemeliyim, insanlarla tanışmalıyım, İstanbul'da sergi varsa atlayıp gitmeliyim, spor yapmalıyım, istediğimde doktora gitmeliyim...

Şimdi ağır çalışan arkadaşlarım 'Oooo sen de amma şey istiyorsun biz ölelim mi?' diyecekler.
Anlıyorum ve sizin adınıza da üzülüyorum. Ülke şartlarını biliyorum. Ben böyle yaşamak istemiyorum ve bunun için imkanım varken denemek istiyorum.
Bilmiyorum..
Kime söylesem 'Geç bile kaldın' diyor. Eşim, ailem herkes destek.
Yine de korku, endişe...
Kendi işinin patronu kadınlardan deneyimlerini anlatmalarını ve öneri bekliyorum.
Sevgilerimle...
Bence gir bu ise kendi işinin patronu olman daha iyi bak ne diyorsun hiç ilerleme yok köreliyorsun simdi aranan istenen birisin ama yerinde saymaya devam edersen artık tercih edilmedığın için gidecek yerin de olmayacak.
En kötü ihtimal işler olmaz batarsın an hala iyi olursun olduğun yerde saymaktan iyidir hele ki ortak olmalı diyen kişinin çevreside baya varmış sen iş çıkaracaksın oda çevresini katacak ben olsam girerim

'Yapamazsın diyecekler.Yapacaksın!
Olmaz diyecekler. Olduracaksın!
Başaramazsın diyecekler. Başaracaksın!'
Bende şimdi sizin gibi kendi işimin patronu olmak için Almanya'da üniversite düşünüyorum. Bana da aynen yukarıdaki gibi başaramazsın diyorlar ama ne şekilde olurda olsun başaracağım.

Gerçekten ilham oldun bana çok teşekkürler:)
İkimizin de yolu açık olsun :)

Bence gir bu ise kendi işinin patronu olman daha iyi bak ne diyorsun hiç ilerleme yok köreliyorsun simdi aranan istenen birisin ama yerinde saymaya devam edersen artık tercih edilmedığın için gidecek yerin de olmayacak.
En kötü ihtimal işler olmaz batarsın an hala iyi olursun olduğun yerde saymaktan iyidir hele ki ortak olmalı diyen kişinin çevreside baya varmış sen iş çıkaracaksın oda çevresini katacak ben olsam girerim

Evet en kötü batarım. Ticaret ve para risksiz olmuyor. Deneyeceğim ve başaracağım!
Şimdi değil ne zaman 5 sene sonra mı ... Hayat geçiyor..

Hiç durmayın. Kendimin patronu olabileceğim ve sevdiğim bir iş icin dünyaları verirdim. Anneliğin de etkisi ile 7 senelik sabah 8 aksam 5 akademisyenlik yolculugumu sonlandiriyorum. Hayatımı yeniden kurmak için bir adım attım gerisimi bilmiyorum :) size basarılar dilerim

Çok sevindim adınıza. Akademisyenlik imkansız hale geldi.
Sizin için çok güzel adım.
Umarım her şey yoluna girer :)

Sizi çok iyi anlıyorum. Ama soruyorum. Neden milleti zengin edeyim. Neden çok kazanmak varken birinin elemanı olayım ?

Bir yandan da gunde 7.5 saat calisip cikmak
Haftalik izin
Yillik izin
Cok rahat geliyor...

Sizin icin oyle degil belki sektor geregi
Ama bizim iste 7 gun ortalama 20 saat magaza acik. Beni en cok caydiran sebep bu

Mantıklı değil, hele şu şartlarda hiç mantıklı değil. Ama dersiniz ki kaybedecek bir şeyim olmaz. O zaman içinizde kalmasın.
Hem kendi işinizin patronu olunca istediğiniz gibi çıkıp gidilmiyor yani o işler öyle olmuyor. Kimseye bırakamıyorsunuz, yoruluyorsunuz hatta çok yoruluyorsunuz. Yeri geliyor izin falan hak getire.
Ama siz bilirsiniz tabi.

Eşiniz ve aileniz de destek diyorsunuz bence denemeye değer.kendinize inanıyorsanız risk alın bence ki öyle görünüyor bende destekliyorum :halay:

KOSGEB e güvenerek iş kurmaya çalışırsanız maddi bakımdan çok zora düşersiniz. parayı alamama ihtimaliniz de yüksek tanıdığım kişiler var maalesef böyle ...
grafik tasarımı konusunda işin ehli aranan sevilen kişi bulmak çok zor değerlendirin. Kuzenim lisede staj yaparken bile 7 bin tl gibi bir ücretle çalıştı.
Bu tarz grafik kod yazma gibi işler bütçe isteyen şeyler inşallah maddi manevi bir güven sağlayıp atılım yapabilirsiniz.

Back