- 11 Mart 2013
- 33.507
- En iyi cevaplar
- 1
- 53.622
- 798
- 32
Herkese merhabalar sonunda bende yarışmaya katılabildim mutluyum
en büyük zevklerimden birisi daha önce denemediğim yemek tariflerini denemek yine öyle bir tarif ile karşınızdayım. 
Malzemeler
3 adet patlıcan
2 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Zeytinyağı
Yoğurt
öncelikle patlıcan ve biberlerimizi ocakta güzelce közlüyoruz

Onlar közlenirken başka bir tavaya bir miktar zeytinyağı döküp soğanları kavuruyoruz.

Ardından biberleri ve patlıcanları soyup küp küp doğrayıp soğan ile birleştirip kavurmaya devam ediyoruz . Yeterince kavrulunca altını kapatıyoruz.
Daha sonra biber ve patlıcanları soyup küp küp doğrayarak soğanın üzerine ekleyip bir süre daha kavurup altını kapatıyoruz.

Başka bir tencerede küçük küçük doğranmış tavuk göğüslerimizi kavurup baharatlandırıp altını kapatıyoruz.

Bir kasenin içinde ise bir miktar yoğurt ile 2 diş sarımsak kullanarak sarımsaklı yoğurt elde ediyoruz.
sonra hemen servis aşamasına geçiyoruz. Öncelikle servis tabağının altına patlıcan ve biberden oluşan harcı koyup üzerine istediğimiz miktarda sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz. Onun üzerine ise tavuklarımızı yerleştiriyoruz. Hem yapımını hem lezzetini sevdiğim bir yemek olmuş oldu
artık bol bol yaparım diye düşünüyorum. Eşimde bende beğendik anlayacağınız
Bana verdiği destekten dolayı canım eşime teşekkür ediyorum . Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum

Malzemeler

3 adet patlıcan
2 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Zeytinyağı
Yoğurt
öncelikle patlıcan ve biberlerimizi ocakta güzelce közlüyoruz

Onlar közlenirken başka bir tavaya bir miktar zeytinyağı döküp soğanları kavuruyoruz.

Ardından biberleri ve patlıcanları soyup küp küp doğrayıp soğan ile birleştirip kavurmaya devam ediyoruz . Yeterince kavrulunca altını kapatıyoruz.
Daha sonra biber ve patlıcanları soyup küp küp doğrayarak soğanın üzerine ekleyip bir süre daha kavurup altını kapatıyoruz.

Başka bir tencerede küçük küçük doğranmış tavuk göğüslerimizi kavurup baharatlandırıp altını kapatıyoruz.

Bir kasenin içinde ise bir miktar yoğurt ile 2 diş sarımsak kullanarak sarımsaklı yoğurt elde ediyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör: