Tavuk Yemekleri Patlıcan Yatağında Tavuk Sote - Banvit Piliç Sponsorluğunda

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.507
En iyi cevaplar
1
53.622
798
32
Herkese merhabalar sonunda bende yarışmaya katılabildim mutluyum :KK200: en büyük zevklerimden birisi daha önce denemediğim yemek tariflerini denemek yine öyle bir tarif ile karşınızdayım. :halay:
Malzemeler :KK200:
3 adet patlıcan
2 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Zeytinyağı
Yoğurt
IMG_6560.webp

öncelikle patlıcan ve biberlerimizi ocakta güzelce közlüyoruz:KK53:
IMG_6564.webp IMG_6561.webp

Onlar közlenirken başka bir tavaya bir miktar zeytinyağı döküp soğanları kavuruyoruz.
IMG_6562.webp
Ardından biberleri ve patlıcanları soyup küp küp doğrayıp soğan ile birleştirip kavurmaya devam ediyoruz . Yeterince kavrulunca altını kapatıyoruz.
Daha sonra biber ve patlıcanları soyup küp küp doğrayarak soğanın üzerine ekleyip bir süre daha kavurup altını kapatıyoruz.
IMG_6566.webp

Başka bir tencerede küçük küçük doğranmış tavuk göğüslerimizi kavurup baharatlandırıp altını kapatıyoruz.:deli:
IMG_6563.webp IMG_6565.webp

Bir kasenin içinde ise bir miktar yoğurt ile 2 diş sarımsak kullanarak sarımsaklı yoğurt elde ediyoruz.:KK54: sonra hemen servis aşamasına geçiyoruz. Öncelikle servis tabağının altına patlıcan ve biberden oluşan harcı koyup üzerine istediğimiz miktarda sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz. Onun üzerine ise tavuklarımızı yerleştiriyoruz. Hem yapımını hem lezzetini sevdiğim bir yemek olmuş oldu :KK52: artık bol bol yaparım diye düşünüyorum. Eşimde bende beğendik anlayacağınızo_O Bana verdiği destekten dolayı canım eşime teşekkür ediyorum . Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum:KK53:

IMG_6572.webp

:halay::KK54::cool:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık hala açım ben ve bunuda canım fena çekti :77:
Bol şanssss :7:

Herkese merhabalar sonunda bende yarışmaya katılabildim mutluyum :KK200: en büyük zevklerimden birisi daha önce denemediğim yemek tariflerini denemek yine öyle bir tarif ile karşınızdayım. :halay:
Malzemeler :KK200:
3 adet patlıcan
2 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Zeytinyağı
Yoğurt
Eki Görüntüle 2164752

öncelikle patlıcan ve biberlerimizi ocakta güzelce közlüyoruz:KK53:
Eki Görüntüle 2164755 Eki Görüntüle 2164754

Onlar közlenirken başka bir tavaya bir miktar zeytinyağı döküp soğanları kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 2164756
Ardından biberleri ve patlıcanları soyup küp küp doğrayıp soğan ile birleştirip kavurmaya devam ediyoruz . Yeterince kavrulunca altını kapatıyoruz.

Eki Görüntüle 2164754 Eki Görüntüle 2164755

Ardından başka bir tavaya zeytinyağı ekleyip soğanları ince ince doğrayarak kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 2164779

Daha sonra biber ve patlıcanları soyup küp küp doğrayarak soğanın üzerine ekleyip bir süre daha kavurup altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 2164780

Başka bir tencerede küçük küçük doğranmış tavuk göğüslerimizi kavurup baharatlandırıp altını kapatıyoruz.:deli:
Eki Görüntüle 2164782 Eki Görüntüle 2164783

Bir kasenin içinde ise bir miktar yoğurt ile 2 diş sarımsak kullanarak sarımsaklı yoğurt elde ediyoruz.:KK54: sonra hemen servis aşamasına geçiyoruz. Öncelikle servis tabağının altına patlıcan ve biberden oluşan harcı koyup üzerine istediğimiz miktarda sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz. Onun üzerine ise tavuklarımızı yerleştiriyoruz. Hem yapımını hem lezzetini sevdiğim bir yemek olmuş oldu :KK52: artık bol bol yaparım diye düşünüyorum. Eşimde bende beğendik anlayacağınızo_O Bana verdiği destekten dolayı canım eşime teşekkür ediyorum . Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum:KK53:

Eki Görüntüle 2164786

:halay::KK54::cool:
Ellerine sağlık ,patlıcan yatağında güzel fikir olmuş,başarılar dilerim.

Değişik bir yemek olmuş canım patlıcan her haliyle güzeldir eminim ki buna da lezzet katmıştır :kk77:
Fotoğraflar küçük olmuş biraz ama olsun önemli olan sunumuydu ilk zamanlar aynı sorun benim de başıma gelmişti, ellerine sağlık basarılar :KK200:

Aa ben sana yorum yapmamışım, şimdi farkettim.
Ellerine kollarına sağlık, nefis görünüyor. Bandıra bandıra ye beni diyor :kk77:
Başarılar dilerim canım :KK200:

Aa ben sana yorum yapmamışım, şimdi farkettim.
Ellerine kollarına sağlık, nefis görünüyor. Bandıra bandıra ye beni diyor :kk77:
Başarılar dilerim canım :KK200:
Ayyy teşekkür ediyorum canım benim:halay:

Back
X