Sebze Yemekleri Patates Yuvasında Yoğurt Soslu Havuç

Halikarnas

DÖNDÜM
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
14.247
37
Özel sofralar için hem göze, hem damağa hitap eden bir salata...

Patatesleri iyice ezip, limon suyu , tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp , baş parmağınız yardımıyla içini oyup servis tabağına yerleştirin. Diğer tarafta rendelediğiz havuçları bir miktar zeytinyağında soteleyin. Havuçları patateslerin içine doldurup üzerine yoğurt dökün.

4 adet haşlanmış patates
2 tane havuç
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı yoğurt
yarım limon suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz , karabiber

Afiyet olsun...

pata%C3%A7anak.jpg

ahanda kizimin dogum günüsü icin farkli lezzetler ariyorum
görsel acidanda
patates ve havucda cok yakisiyo birbirine
mutlaka denicem
tskler sardusumopuyorumnanaktan

Süperrrr Ramazan yaklaşıyor kayınvaldemlere yapıyım da ne olduğumu Görsünler yeni lezzetler ehehehe

patateside havucuda çok severim....ayrıca gözede hitap ediyor...ilk fırsatta deniycem inş....

teşekkürler sarduşum :)

patatesli olup çirkin olan birşey ben bilmiyorum zaten ama bu senin marifetin sayesinde görsel bir şölene dönüşmüş balım ellerine sağlık..

bu tarıfı ablamdan ogrenıp oglumun dogumgunu ıcın yapmaya kalktım ama patateslerı bır turlu bır arada tutamadım ben canak yapmaya kalktıkca onlar dagıldı bende sonunda patatesı borcama yaydım uzerıne havucu en ustede yogurdu koydum.suan unuttum ama ya patatese yag ılave etmemısım yada yag ekledıgım ıcın dagılmıs ablam soylemıstı.

X