- 6 Mart 2012
- 17.731
- 27.703
- 49
Eşim rahmetli annesinin yaptığı salçalı bifteği anlata anlata bitiremez.Daha öncede farklı şekillerde denedim ama bu son yaptığımın o lezzete en yakın olanı olduğunu söyledi.Şüphesiz anne yemeği diye bir tat vardır ve ne yaparsan yap o lezzeti hiçbirşeyde bulamayız.Son çare teyzesini arayıp sordum ve onun söylediği şekilde yaptım.Tek bir farkla fırınlama kısmını ben ekledim...Patates püresi ilede çok güzel bir ikili oldular...
Malzemeler:
-6 dilim ince kesilmiş biftek
-2 kaşık tereyağı
-1 kaşık salça
-3-4 yeşil biber
-1 çay bardağı sıcak su
-Tuz,karabiber
Bifteklerin her iki yüzünü tuzlayıp,karabiberliyoruz..
Tavayı iyice ısıtıp tereyağımızı ekliyoruz.Tereyağı eriyip yanmadan biftekleri tavaya alıyoruz ve her bir yüzü yaklaşık 2 dakika olacak şekilde kızartıyoruz.
Kızaran biftekleri fırın kabına alıyoruz.
Aynı yağa büyük parçalar halinde kestiğimiz biberleri ekleyip bir iki çeviriyoruz...Biberleride tavadan alıp bu kez salçamızı koyuyoruz.Salçayı kavurup sıcak suyu ekliyoruz..
Salçalı sosu bifteklerin üzerine döküyoruz ve 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.Pişirme süresini suyu çekilmeye başlayınca ya kadar şeklinde tutabilirsiniz.Son 10 dakikada biberleride bifteklerin üzerine koyup pişiriyoruz...Bu arada patates püremizi hazırlıyoruz..
Patates Püresi Malzemeler:
-4-5 adet patates
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Yarım çay bardağı süt
-Tuz,karabiber ve muskat
Patateslerin kabuklarını soyup yıkıyoruz ve 4-6 parçaya bölüp tencereye alıyoruz.Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen patatesleri süzgece alıp süzüyoruz ve tekrar tencereye alıp patates ezici ile püre haline getiriyoruz.Yarım çay bardağı sıcak sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz.En son tereyağı,tuzu,biberi ve çok azda muskatı ekleyip güzelce karıştırıyoruz..
Patetes püresi üzerine salçalı biftekleri koyarak servis yapıyoruz ...Afiyet olsun...
Son düzenleme: