Çorbalar Patates Çorbası-Resimli

Ceylan

BiHüzünSaklı ve BinUmutla
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.871
15
Dipnot:Soğansız da Leziz oluyor..

Malzemeler:
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım.)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
tuz
Üzerine:
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı margarin

Yapılışı :
Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir.
Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.
Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
patates.png

w400.png

Son düzenleyen: Moderatör:
ya patates corbasını bende denemek ıstıyorum fakat esım ısyerınde ıcmıs daha once begenmemıs bende yemez dıye yapmaya cekınıyorum.sadece kendım ıcın denesemmı acaba

ya patates corbasını bende denemek ıstıyorum fakat esım ısyerınde ıcmıs daha once begenmemıs bende yemez dıye yapmaya cekınıyorum.sadece kendım ıcın denesemmı acaba

canım bence kendin yaparsan beğenir bende içip beğenmemiştim soğan tadını değiştiriyor ay canım çekti kalkıyımda yapıyım kaydirigubbakcemile3
Soğansız daha güzel..:1hug:
Damak zevkleri farklıdır

Peki arkadaşlar bende sizinle Bolu' ya ait bir patates çorbası tarifesi paylaşayım mı.

2 adet orta boy patates
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
İsteğinize göre tuz dökün az yiyenler için özellikle tuz ölçüsü yok
(İsteğe göre bir veya iki diş sarmısak dövülüp çorbaya katılabilir.)

Patatesleri ufak ufak kesip soğuk suyun içinde tencereye koyun. (Koyacağınız su ölçüsü 1 lt falan olsun) yumuşak olana kadar haşlayın. Başka bir derin kapta yumurta yoğurt ve unu ve tuzu katıp karıştırın. Bu karışımı kaynamaya devam eden patateslere karıştırın. Çorba tekrar kaynamaya başladığında en fazla 5 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. (Karışım koyu gelebilir çorbaya su ilave edin ama kaynar su olsun.) Ufak tavaya isteye göre terayağı da olabilir sıvı yağda olabilir ufak ufak kıyılmış ama (gerçekten ufak yemeklik gibi değil) soğanı yağa karıştırın sarı rengi alana kadar kavurun ve çorbaya karıştırın. Servise hazır.

Aynı şekilde taze fasulye ile de yapabilirsiniz. Çekirdeği olmayacak fasulyenin ve taze olması gerekli. Ufak ufak kestikten sonra aynı patates gibi işlem yapacaksınız. Yanlız fasulde olduğu gibi soğan kavurup konulmaz. Bunada nane kavurmanız gerekli. Bu bizim yörede yapılan ve sevilen çorbalardır. Afiyet olsun.:nazar:

koymuşun buralara bi kere bile yapmadın bana cık cık cık :umursamaz: süper de görünüyo haa cokacimcoook

Dün yine yaptım kızlar bu sefer içine döktüm salçalı sosu daha lezzetli oldu..

X