- 13 Ocak 2020
- 44.535
- 167.766
- 33
Merhaba canlar.
Sizler için iki muhteşem tarif seçtim. Umarım beğenirsiniz.
Patates Çanak
Malzemeler
6-7 adet orta boy patates
1 kase yoğurt
1 adet limon
1 tutam maydonoz (dereotu kullanılır genelde ama anam ben yemem öyle dedi ben koymadım.)
Tuz
Baharatlar
1 Diş sarımsak
Patateslerimizi haşlıyoruz. Ben öncesinde soyuyorum çünkü bence daha kolay.
Bir çatal yardımıyla güzelce eziyoruz.
Sonra üzerine maydonozumuzu baharatlarımızı ve limonumuzu boca ediyoruz. Kırmızı toz biber ve karabiber bir tık fazla kullandım ben daha çok yakışacağını düşündüğüm için.
Tüm malzemeleri güzelce yoğuruyoruz ve çanak şekli veriyoruz.
Buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün yiyeceğiz. Bu şekilde servis esnasında dağılmıyor.
Sarımsaklı yoğurt ile çanaklarımızı doldurduktan sonra bu şekilde bir sos yapadabilirsiniz dilerseniz. Ben buna da toz biber kullanıyorum salçanın yanısıra.
Afiyet olsun.
Peynirli Kırmızı Biber Dolması
Malzemeler
2 Adet kırmızı biber
Yarım kase peynir
Minik tutam maydonoz
Çörekotu (ben elimde susamlı karışımı vardı onu kullandım )
Yarım bardak yağ
Biberlerimizi kızartıyoruz.
Ilımaya bırakıyoruz. Ilıyınca kabuklarını soyacağız.
Bi tık yanmış olabilirler ama zaten kabuklarını soyacağız. Abartmayı sevdiğimden kızartmayı abartmış olabilirim. Ama yedik zehirlenmedik sorun yok.
Peynir maydonoz ve bu karışımdan 1 tatlı kaşığını karıştırdım kabuklarını soyduğum biberlere doldurdum ama fotoğraf çekemedim bu esnada.
Dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Sizler için iki muhteşem tarif seçtim. Umarım beğenirsiniz.
Patates Çanak
Malzemeler
6-7 adet orta boy patates
1 kase yoğurt
1 adet limon
1 tutam maydonoz (dereotu kullanılır genelde ama anam ben yemem öyle dedi ben koymadım.)
Tuz
Baharatlar
1 Diş sarımsak
Patateslerimizi haşlıyoruz. Ben öncesinde soyuyorum çünkü bence daha kolay.
Bir çatal yardımıyla güzelce eziyoruz.
Sonra üzerine maydonozumuzu baharatlarımızı ve limonumuzu boca ediyoruz. Kırmızı toz biber ve karabiber bir tık fazla kullandım ben daha çok yakışacağını düşündüğüm için.
Tüm malzemeleri güzelce yoğuruyoruz ve çanak şekli veriyoruz.
Buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün yiyeceğiz. Bu şekilde servis esnasında dağılmıyor.
Sarımsaklı yoğurt ile çanaklarımızı doldurduktan sonra bu şekilde bir sos yapadabilirsiniz dilerseniz. Ben buna da toz biber kullanıyorum salçanın yanısıra.
Afiyet olsun.
Peynirli Kırmızı Biber Dolması
Malzemeler
2 Adet kırmızı biber
Yarım kase peynir
Minik tutam maydonoz
Çörekotu (ben elimde susamlı karışımı vardı onu kullandım )
Yarım bardak yağ
Biberlerimizi kızartıyoruz.
Ilımaya bırakıyoruz. Ilıyınca kabuklarını soyacağız.
Bi tık yanmış olabilirler ama zaten kabuklarını soyacağız. Abartmayı sevdiğimden kızartmayı abartmış olabilirim. Ama yedik zehirlenmedik sorun yok.
Peynir maydonoz ve bu karışımdan 1 tatlı kaşığını karıştırdım kabuklarını soyduğum biberlere doldurdum ama fotoğraf çekemedim bu esnada.
Dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.