Makarnalar Pastırmalı Kuş Yuvası

esraa33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
70
0
Pastırma ve makarna ile yapılabilecek en güzel şeyy tavsiye ederimm :))

Öncelikle makarnayı normal makarna yapar gibi pişirip yağlıyoruz
.fırın tepsisini yağlıyoruz
.bir kenarda yumurtalar, karabiber,fesleğen,tuz,sarımsağı dövüp çırpıyoruz çatalla.
.domatesleri dilimliyoruz ince ve yuvarlak şekilde,kaşarlarıda kare büyük bir şekilde dilimliyoruz ( büyük çünkü üstünü kapatacak yuvaların ) ve pastırmaları hazırlıyoruz

.Bir paket spagetti makarna
.Kaşar peyniri
.iki adet domates
.2 diş sarmısak
200gr.pastırma
.Bir tutam fesleğen (olmasada olur )
.karabiber
.2yumurta
.tuz
margarin
.yuvarlak kase

.Pişirdiğimiz ve yağladığımız makarnayı yumurtalı karışımıda içine ekleyip harmanlıyoruz birbirine tencerede..
.daha sonra yuvarlak kaseye içi dolacak kadar makarna alıp yağladığımız fırın tepsisine ters çeviriyoruz (sıcakken olacakki yuva görünümünü alsın dağılmasın )bütün makarnalar bitene kadar bu işlemi uyguluyoruz
.yuvalar hazır olduktan sonra üst katlarına önce 1 dilim domates sonra bir dilim pastırma en sonda üstünü kapatsın diye büyük dilim kaşarı koyup diğerlerinede aynı işlemi uygulayıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üstlerindeki kaşarlar eriyene kadar fırınlıyoruz
.servise hazır.AFİYET OLSUNNNN )))

Son düzenleme:
valla ağzım sulandı. yuvarlak kase bayağı küçük olacak sanırım
bir de bunu teflon tavada yapsam olur mu ki?

kendim yaptım diye deil hakikaten harika bir lezzet ve görüntü hala resim ekleyemedim üzgünüm ama kısa zamanda ekleyecemmm ...fırında olursa kaşarın ermesi ve görntüsü daha iyi olur canm...

canimsin harika ve ilginc cok merak ettim mutlaka denicem ama domatez ve pastirma koymasam olmazmi???
insallah denicem en kisa zamanda sphagettiyi cok seviyoruz ailecek cünkü

X