• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pasif Agresif

Perlitone

Guru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
397
0
316
İzmir
Merhaba

. Bununla mücadele etmeye çalışıyoruz. Bunu aşmak için neler yapabiliriz? Genellikle rastladığım bilgiler hep bize yönelik, yani pasif agresiflerle nasıl yaşanmalı, onları kendinizden nasıl koruyabilirsiniz gibi. Ben bunun yerine bu durumunu kaldırmak istiyorum. Neler yapabiliriz, neler yapmamalıyız ? İlginiz için teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba

bir kaç soru ve tavsiyenizi almak istiyorum.

Eşimde pasif agresif kişilik sorunu var sanırım okuduğum tüm belirtilerin çoğu eşimin davranışlarına uyuyor ve kendisi de kabul ediyor, insanlarla yüzleşmekten çekiniyor, fikirlerini açıkça beyan etmektense dolaylı yoldan ifade ediyor, kin besler gibi. Kolaylıkla kızıp alınabiliyor. Haksızlığa uğramış, anlaşılmamış hissini yaşıyor. Küçük ricaları dünyanın en büyük işi ve onu suistimal ediyormuşuz gibi görüyor, işler istediği gibi gitmeyince kırılgan ve çoksinirli tepkiler veriyor. Tepkisini anında dile getirmeyip bunu çok sonradan çok başka şeylerle gösteriyor. Güvensizlik hissettiğini ve toplum içinde rahat edemediğini de söylüyor, ve ortalığı yakıp yıkıp sonra hemen sakinleşip duygusal bir kriz geçirir gibi oluyor.Bunun gibi bir sürü şey var, pasif agresife çok uygun gibi göründü bize.
. Bununla mücadele etmeye çalışıyoruz. Bunu aşmak için neler yapabiliriz? Genellikle rastladığım bilgiler hep bize yönelik, yani pasif agresiflerle nasıl yaşanmalı, onları kendinizden nasıl koruyabilirsiniz gibi. Ben bunun yerine bu durumunu kaldırmak istiyorum. Neler yapabiliriz, neler yapmamalıyız ? İlginiz için teşekkürler

Yapılması gereken aslında çok net Perlitone; eşiniz uzman yardımı alacak. Siz ne yaparsanız yapın, önemli olan eşinizin tedavi olması, sizin bu durumla nasıl yaşayacağınız değil.

Back