• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak Emiyorum

kkebelekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
46
0
36
Ankara
17 yaşındayım bebekken 1 yasındayken anne sütü emerken teyzemin kızı baş parmagımı agzıma vermiş.Ve o gün bugündür bırakamıyorm.çok utanıyorum kendime çok kızıyorum ve aglıyorum coğu zman. arkadaşlarım erkek arkadasım böyle bişeyi ögrense nasıl utanırım napıcamı bilemez haldeyim bağımlılık ötesi bişey lütfen yardım edin bana

Aslında istiyorum gitmek ama ailem bu konuda cok baskıcı bana benim kendim bırakmak istemediğimi düşünüyolar.Öyle bişeyede hiç gerek görmüyolar

Aslında istiyorum gitmek ama ailem bu konuda cok baskıcı bana benim kendim bırakmak istemediğimi düşünüyolar.Öyle bişeyede hiç gerek görmüyolar

Bırakmak istemesen bir çaba sarfetmezsin yani doktora gitmek istemen,bırakmak istediğinin göstergesi.
Bu nasıl bir mantık anlayamadım. :umursamaz:
Sen kendin tek başına da gidebilirsin canım onların bilmesi şart değil,bu önemli bir konu sonuçta.

17 yaşındayım bebekken 1 yasındayken anne sütü emerken teyzemin kızı baş parmagımı agzıma vermiş.Ve o gün bugündür bırakamıyorm.çok utanıyorum kendime çok kızıyorum ve aglıyorum coğu zman. arkadaşlarım erkek arkadasım böyle bişeyi ögrense nasıl utanırım napıcamı bilemez haldeyim bağımlılık ötesi bişey lütfen yardım edin bana

Güzelim Utanilacak birsey degil bu ..

bende anne karninda baslamisim parmak emmeye vede itiraf etmeliyim ki
13.yasima kadar bende parmak emdim .. Bagimlilik gibi birsey bu..
hatta kiziyordum bana emme su parmagini dedikleri zaman ..
ozaman sizde sigarayi birakin diyordum .. cünkü dedigim gibi bu bir bagimlilik ..
beyin istiyor o parmagi bi kere agizda ..

Nasil birakdigima gelince .. dislerim bozulmaya basladi .. üst damagimla alt damagim
parmak emme sonucu kayma yapmis .. 3.sene boyunca agzimda tel ile dolasdim ..
ilk basda cildiriyorum zannedim emmeyince olmuyordu .. ama söz konusu
sagligim olunca mecburdum ..

sana tavsiyem bir kac hafta yatarken geceleri emdigin parmagini bantla ve
o sekil yat .. veya o tirnagina oje sür .. ki biliyorsun oje tadi cok igrenc ..

bide kafana koyacaksin emmicem emmicem diye .. ozaman bak göreceksin hall oluyor ..

parmağını gazlı bezle bağla.. arkadaşımın 13 yaşındaki kardeşi bunu yaptıktan kısa bir süre sonra terketti..

Ayy kıyamam yaa.. Bi uzman desteği alsan daha kolay atlatısın o süreci canım.. Ama madem ailen istemiyor o zaman sen de arkadaşların dediği gibi ojeye gazlı beze falan müracaat et.

bebekliğimizde edindiğimiz her alışkanlığı devam ettirseydik şimdi hepimiz parmak emiyor , meme istiyor , altımıza yapıyorduk..
alışkanlıktan kaynaklı bir durum değil bu , çocukluğuna dönme isteği olanilir..

Parmak emmeyen veya böyle bir durumla karsilasmayan kisiler bunu pek anliyamaz arkadaslar ..

Cocukluga dönüs istegi diye birsey degiL bu ..
Beyin bir kere o singali almis taa bebekliginden beri o parmak agizdan cikmiyor ..
anlatilmaz yasanilir durumu bu .. yani bi nevi bagimlilik ..

baskalarina sacma veya aaa o ne ya parmak hic emilirmi gibisinden gelebilir
ama oluyor iste ..

cocuga tuvaletini yapmayi .. yalanci memeyi birakmayi ögrete bilirsiniz .. ama
parmak emeyi birakmayi ögretemessiniz ..

Zaten ilk baslarda ailesine ayy cok sirin ne kadar tatlii oyy benim kizim parmagini emio gibi
cici cici laflar eder aile fertleri .. ilerleyen yaslarda ise sorun olacagini düsünemezler ..

bu arkadasimizin durumuda aynen öyle ..
ya bizim önerilierimizi bi dene arkadasim yada nette arasdir bu konuyu ..

biz burdayiz yardim edebildikcede ederiz merak etme

niye öğretilemesin , ne farkı var?
bebekken ay ne cici parmak emiyo dendiği için mi emiyo yani parmağını :)) enteresan tabi..
beyin o sinyali almış , altına yapmama sinyalini almamış mı :D

neyse , geçmiş olsun kardeş.

bebekken ay ne cici parmak emiyo dendiği için mi emiyo yani parmağını :)) enteresan tabi..

Hayir canim .. kücükken ailesine sirin geliyor parmak emmesi ailesi önlemini almiyor ..
önlem alinsaydi bebekken misal eldiven giydirilseydi uyurken bukadar bi bagimlilik söz konusu olmazdi unuturdu parmak emmeyi ..
yas gecdikce ögretilinmez bisey bu ..

tabi sana komik gele bilir böyle biseyi yasamadigin icin .. neyse bisey diyemeyecegim .. !

iki örnek arasında dağlar kadar fark var.. altına yapma olayını en geç 3 yaşıan kadar öğretiriz bebeklerimize.. ama parmak emmesini "nasılsa kendi kendine bırakır" diyerek çok durmayız üstünde.. zamanla aynı sigara tiryakiliği gibi olur..
oysa onun da küçük yaşta çaresine bakılsa, sorun olmaktan çıkar...

Arkadaşlar tşk ederim 1 gündür elimi agzıma almıyorm bantladım parmaklarımı farkında olmadan elimi agzıma götürünce geri çekiyorum gece bu yüzden zor uyuyorum ama atlatıcam inş

merhaba cnm kkebelek
bende parmağımı emdim hemde lise 1 kadar
annem bırakmam için acı biberlerimi sürmedi oje sürdü ama devam ettim yine emmeye sonra kendim bıraktım üzülme

bu olayı anlamak için yasamak lazım bende 20 yasındayım ve hala emiyorum utanc verıcı bır durum ve bnu ben burda kımse goremedıgı ıcın benı tanımadıgı ıcın paylasıyorum ben kucuklugumden bu yana ısaret parmagımı emıorum agzımda ve dısımde herhangı bır sorun yok hatta doktorlar olsun cevrem olsun dıslerımı cok begenıolr ben parmagımı caprazlamasına emıorum belkıde ondandır kucukkn ıkız kardesım benımle cokk dalga gecerdı sut mu gelıyo parmagından bıle derdı bana ben parmagımı emmek ıcın cok ugrastım ama olmuyor gercı soyle bır seyde vr ben kuccukkn dakka bası elım agzımdaydı televızyon ızlerken otururkn sureklı ama buyudukce kendılıgınden bu alısknlık bıttı ve sadece gece uyurken alıorum hatta uyyuyana kaadr almıorum ama emmeyıncede uyuyamadıgım ıcın mecburen alıorum bes dkk emıyorum ve bırkıorum sonra tekrarlıorum bunu ve ben emmedıgım zamanlar damagım cok kızıyo bogazlarım sısıyo ve hasta oluyorum bagımlılık gıbı bısey bu hanı canınız bısey ceker agzımın suyu aktı derız banada bazen bole oluyor uyku uyuyamıorum kuccuk hıc bu sorunum ıcın aılme dktora gotrmedı benı aslında cok buyuk yanls yaptılar sımdıde gıtsem ben utancıma gıdemem benı kuccukkn halam elımı kolı bandıyla baglamıstı sureklı elıme acı bıber suruolrdı acı ojelerıde denedım ama zaten emdıkce o acıyıda hıssetmıyorsunuz senı cok ıyı anlıyorum ve bende bırakmak ıstıyorum ama nasıl olcak bılmıyorum :(:50::50::50:

niye utanıyosunuz ya bu çok doğal bişey ki
28 yaşımdayım anne karnında başladığım parmak emme alışkanlığını hala sürdürüyorum
bazı bebekler anne karnında da emermiş bilmeyenlere duyrulur
kundak mı nedir ona sararlarmış kolumu çekiştire çekiştire o sımsıkı şeyin içinden çıkarıp yine emermişim
öğrenilmiş bir davranış değil yani
çok denedim bırakmayı başıma ağrılar girdi ama yok olmuyor canım herşeyden çok istiyor
dünyada en zevk aldığınız şeyi düşünün bana herşeyden tatlı geliyor
evliyim ve şimdi bir bebeğim olacak yatarken emmezsem gözüme uyku girmiyor
herkese söylemek zorunda değilim bunu arkadaşlarım bilmiyor
eşim de bilmiyordu evliliğimizin ilk günleri tv izlerken kendimi kaptırınca farketti ve çok şaşırdı bişey demedi gayet normal karşıladı
bunda utanılacak bişey olduğunu düşünmüyorum
sende kendini sıkma bence ergenlik çağında olduğun için utanç verici gelebilir inanki çok normal bişey
bırakmak istiyorsan tabi gayret gösterebilirsin ben çok çabaladım olmadı artık büyüdüm dedim ama büyümekle alakasının olmadığını anladım

Son düzenleme:
Back