Ama herkesın gorevı bellı kı ben ne bakıcıya bebekten arta kalan zamanında surayı topla derım ne de yardımcıya zamanın kalırsa bebege bak derım. Yanı ıkısının ıs bolumu yapacagı bır alan yokTam tersi birliklerini tanıdıkları için daha rahat iş de yapabilirler...Yani düşünülebilir bence
En azından birbirlerine alışma süresi bilmem ne olmaz.
Kıskançlık olmaz.
Vs vs..
Hmm... O zmana gerek yok akraba olayına.Ama herkesın gorevı bellı kı ben ne bakıcıya bebekten arta kalan zamanında surayı topla derım ne de yardımcıya zamanın kalırsa bebege bak derım. Yanı ıkısının ıs bolumu yapacagı bır alan yok
Bende öyle düşündüm. Evime misafir davet ettiğim zaman (genelde öğlen 2den sonra gelıyor mısafırlerım) en azından kapıyı camasır sulu kıyafetlerıyle degıl de temız bır gomlek pantolon/etekle acmasını ıstedım. O nasıl kural dıyor gelen bır kadın. Sonucta ınsanlar ıcerde yemek yerken sen cam sılmeyeceksın kı yaptıgım ıkramları servıs edeceksın cay dolduracaksın. Cok garıpsendı bu durum.Şartlarınız çok normal. Bakıcının akrabası olmasın bence. Çünkü herhangi bir hata yapsa ikisinden biri üstü örtülebilir. Yabancı biri olmalı ki heran birbirlerini denetlesinler. İki akraba bir arada olunca bencede laçkalaşır ortam.
Evet o yüzden hiç sıcak bakmadık ama böyle de 1ay içinde birini bulmam gerekıyor. Subatın ılk haftası yardımcı abla ısı bırakacakHmm... O zmana gerek yok akraba olayına.
Yani şu da olabilir birbirlerini korumak amaçlı hatalar görmezden gelinebilir ufak tefek hataları üstü kapatılabilir ya da daha büyük
Suan kı yardımcıma abla dıyorum o da bana ismımle hıtap edıyor fakat aramızdakı dıyalog 10yıla dayanıyor daha onceden annemın yardımcısıydı ben evlenınce benım evımde basladı. Su an bakıcıyla da ben ısmıyle hıtap edıyorum o siz diyor.gelen yenı yardımcıyla asla gıden abla kadar olamam alısamam oyuzden orda da bir eşik olsun ıstıyorum hanım-hanım yani. Akraba olsun asla ıstemıyorum fakat dıger adaylarda sartlara bakın ya ıstedıgımı gıyerım ne kamerası rahatsız olurum dıyorBence de bakicinin akrabasi olmasin.
Aralari filan bozulursa bir-birini işinden etmeye calisa bilirler. Bir-birlerinin dedi-kodusunu yapmaya calisirlar size.
Ya da tam tersi, surekli birlikte zaman gecirir isleri de aksatirlar.
Böyle söylediğinizde evinize sürekli misafir geliyor gibi algılanıyor. Acaba şöyle mi deseniz; “eve misafir geldiğinde hiçbir iş yapmanıza gerek yok. Sadece bize bir iki bardak çay ve ikramlıkları getirmeniz yeterli. Gelen misafirleri kendi evinizde nasıl özenli karşılıyorsanız burayıda kendi eviniz görüp davranın isterim. Yani misafir için burada temiz bir kıyafet olmalı. Tabi bu durum sadece misafir geldiği zamanlarda geçerli” vsBende öyle düşündüm. Evime misafir davet ettiğim zaman (genelde öğlen 2den sonra gelıyor mısafırlerım) en azından kapıyı camasır sulu kıyafetlerıyle degıl de temız bır gomlek pantolon/etekle acmasını ıstedım. O nasıl kural dıyor gelen bır kadın. Sonucta ınsanlar ıcerde yemek yerken sen cam sılmeyeceksın kı yaptıgım ıkramları servıs edeceksın cay dolduracaksın. Cok garıpsendı bu durum.
Evet onu belırttım. Cat kapı kımse gelmez fakat aksamdan haber verıyorlar sabah ev ısı bıtınce yaptıgım ıkramlıkları masaya ozelde bır sekılde koymanız ve cay kahve servısını yapmanız gerekıyor o yuzden bır takım temız kıyafetınızı burda bırakırsınız dedım ooo nasıl kural hıc duymadım dedıler. Istedıgım sey temız utulu bır takım kıyafet ne kadar zor olabılır kı sankı evde cay kahve servısı yapıp mısafır agırlamıyorlarBöyle söylediğinizde evinize sürekli misafir geliyor gibi algılanıyor. Acaba şöyle mi deseniz; “eve misafir geldiğinde hiçbir iş yapmanıza gerek yok. Sadece bize bir iki bardak çay ve ikramlıkları getirmeniz yeterli. Gelen misafirleri kendi evinizde nasıl özenli karşılıyorsanız burayıda kendi eviniz görüp davranın isterim. Yani misafir için burada temiz bir kıyafet olmalı. Tabi bu durum sadece misafir geldiği zamanlarda geçerli” vs
Dısarı da ınsanlar aynı saat aralıgında aynı ucretle calısıyor ama?Ücreti az buluyor olabilirler mi 6 gün için?
Ama hergün cam kapı sılme ısı yok kı bunu haftada 1gün yapsa dıger gunler camasır yıkayıp asacak ustten ev sılıp supurecek toz alacak wc banyo temızleyecek. Bazı gunler bunları bıle es gececek cunku mısafır oluyor genelde gerısı cay tatlı vsŞartlarınız çok normal. Fazla falan değil. Çevremde pek çok kişinin yardımcısı tamamen aynı şartlarda çalısıyor hatta onlarda cocuk da dahil ama büyük cocuk neyse. Bana sadece verdiğiniz ücret aşırı az geldi. Bu ücretle düsündüğünüz kalitede biri zor. Akrabayı zaten düsünmeyin bile derim.
insALLAH gonlunuzce birini bulursunuzSuan kı yardımcıma abla dıyorum o da bana ismımle hıtap edıyor fakat aramızdakı dıyalog 10yıla dayanıyor daha onceden annemın yardımcısıydı ben evlenınce benım evımde basladı. Su an bakıcıyla da ben ısmıyle hıtap edıyorum o siz diyor.gelen yenı yardımcıyla asla gıden abla kadar olamam alısamam oyuzden orda da bir eşik olsun ıstıyorum hanım-hanım yani. Akraba olsun asla ıstemıyorum fakat dıger adaylarda sartlara bakın ya ıstedıgımı gıyerım ne kamerası rahatsız olurum dıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?