• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parlak fikirlerinizi alalım piliizzz

Osirius

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2015
10.362
24.790
598
GÜNCELLEME

Ban yememek ıcın aynı konunun lacivertini acmadım kızlar, sımdı yagdırın yorumları, ajanstan bırı haftaıcı gorusmeye gelecek, bu sefer yemek + temızlık. Linç ekibi toplanmadan soyleyeyım bu sefer evde toplantı yok, cunku dogurdugum 1seneye yaklastı ajdsldhslsk eve toplantı almıyorum, yapmıyorum. Gelen kadın ıcın aylık tutarınızı yazar mısınız lütfen, özellikle daimi alanlar yardımcı olursa sevınırım, gunlugu aylıga da vurabılırsınız, thanx:dua: :KK49: :dondurma:
Kızlar bılıyorsunuz kı bakıcı konusunda cok dertlıydım. Nıhayet gonlume gore bır bakıcı kız bulabıldım. Sımdı de yardımcım ısı bırakıyor saglık problemınden dolayı. Haftanın 3günü geliyordu. Esımle soyle dusunduk haftann 6günü iş pazar tatil, yol, yemek zaten evden, sgk +asgari ücret birini almayı düşünüyoruz. Fakat haber yolladıgım ve ılan verdıgım yerlerden 4-5kişi geldi hiçbirini gözüm tutmadı. Sözleşme yapmaya yanaşmıyor, biri diyor ki ben cam silemem (evim dublex yüksekte değil) öteki diyor ben misafire hazırlanmış ikramları servis edemem. Yahu yapılmış yiyeceği servis etmekte neden bu kadar erindiler anlayamadım. Ayrıca sözleşme maddelerinin bir kısmını yazıyorum
1-evın her odasında kamera var (bakıcıdan dolayı)
2-evın genel duzenıne ayak uydurmak ve korumak
3-misafir geldiğinde hizmet ve servis
4-evın genel temızlıgı
5-çöp atımı ve dış mekan düzen ve temizliği
6-ütülerin yapılıp yerleştırılmesı
7-mutfak ve banyoda hıjyen kurallarına dıkkat edılmesı
8-kıyafetlerın usturuplu olması
9-genel gorgu kurallarına uyulması
Bunları herhangı bır kurumda ıse baslarkende maddelıyorlar. Sartlarımızda agır gelecek hangı durum var acaba sızlere de soruyorum.ayrıca kesınlıkle yemek yapmayacak cunku esım de ben de baskasının yaptıgı yemegı yemıyoruz. Ayrıca bakıcımın şöyle bir önerisi var. Yengesi 15yıldır profesyonel olarak bu ıslerı yapmıs bır kadınmıs sıze onu önerebılırım dedı. Ama bende onu ıstemedım cunku nıhayetınde akrabalar bir araya gelince laçka mubabbetler olup biri işleri biri çocukları savsaklarsa diye korktum açıkcası suan gorusmelerım devam edıyor tesekkurler dedım. Bakıcıdan suanlık cok memnunum fakat aynı ıs yerınde akrabalar olması sızce ıs akısını engeller mı? Yada ben mı aksi düşünüyorum daha mı iyi olur diyorsunuz? Lütfen fikirlerinizi paylaşın :KK36: :KK53: :KK8:

Son düzenleme:
kesinlikle bakicinin akrabasi olmasin. bu sartlar da bence gayet normal. benim babamin evindeki yardimcinin sartlari daha agir mesela. ama kendisi profesyonel bir sirketten geliyor. ev ahalisiyle fazla diyaloga vs girmez. imkan varsa profesyonel birini bulun derim.

Tam tersi birliklerini tanıdıkları için daha rahat iş de yapabilirler...Yani düşünülebilir bence
En azından birbirlerine alışma süresi bilmem ne olmaz.
Kıskançlık olmaz.
Vs vs..
Ama herkesın gorevı bellı kı ben ne bakıcıya bebekten arta kalan zamanında surayı topla derım ne de yardımcıya zamanın kalırsa bebege bak derım. Yanı ıkısının ıs bolumu yapacagı bır alan yok

Şartlarınız çok normal. Bakıcının akrabası olmasın bence. Çünkü herhangi bir hata yapsa ikisinden biri üstü örtülebilir. Yabancı biri olmalı ki heran birbirlerini denetlesinler. İki akraba bir arada olunca bencede laçkalaşır ortam.

Ama herkesın gorevı bellı kı ben ne bakıcıya bebekten arta kalan zamanında surayı topla derım ne de yardımcıya zamanın kalırsa bebege bak derım. Yanı ıkısının ıs bolumu yapacagı bır alan yok
Hmm... O zmana gerek yok akraba olayına.
Yani şu da olabilir birbirlerini korumak amaçlı hatalar görmezden gelinebilir ufak tefek hataları üstü kapatılabilir ya da daha büyük

Şartlarınız çok normal. Bakıcının akrabası olmasın bence. Çünkü herhangi bir hata yapsa ikisinden biri üstü örtülebilir. Yabancı biri olmalı ki heran birbirlerini denetlesinler. İki akraba bir arada olunca bencede laçkalaşır ortam.
Bende öyle düşündüm. Evime misafir davet ettiğim zaman (genelde öğlen 2den sonra gelıyor mısafırlerım) en azından kapıyı camasır sulu kıyafetlerıyle degıl de temız bır gomlek pantolon/etekle acmasını ıstedım. O nasıl kural dıyor gelen bır kadın. Sonucta ınsanlar ıcerde yemek yerken sen cam sılmeyeceksın kı yaptıgım ıkramları servıs edeceksın cay dolduracaksın. Cok garıpsendı bu durum.

Bence de bakicinin akrabasi olmasin.
Aralari filan bozulursa bir-birini işinden etmeye calisa bilirler. Bir-birlerinin dedi-kodusunu yapmaya calisirlar size.
Ya da tam tersi, surekli birlikte zaman gecirir isleri de aksatirlar.

Hmm... O zmana gerek yok akraba olayına.
Yani şu da olabilir birbirlerini korumak amaçlı hatalar görmezden gelinebilir ufak tefek hataları üstü kapatılabilir ya da daha büyük
Evet o yüzden hiç sıcak bakmadık ama böyle de 1ay içinde birini bulmam gerekıyor. Subatın ılk haftası yardımcı abla ısı bırakacak :bicak:

Haftanın 6 günü çok değil mi? Haftada 2-3 gün düzenli gelecek birini bulun daha iyi değil mi? Şunun için söylüyorum haftanın 6 günü temizlik yapacak değil, az gelsin işini yapsın gitsin, hem beğenmezseniz değiştirirsiniz.

Bence de bakicinin akrabasi olmasin.
Aralari filan bozulursa bir-birini işinden etmeye calisa bilirler. Bir-birlerinin dedi-kodusunu yapmaya calisirlar size.
Ya da tam tersi, surekli birlikte zaman gecirir isleri de aksatirlar.
Suan kı yardımcıma abla dıyorum o da bana ismımle hıtap edıyor fakat aramızdakı dıyalog 10yıla dayanıyor daha onceden annemın yardımcısıydı ben evlenınce benım evımde basladı. Su an bakıcıyla da ben ısmıyle hıtap edıyorum o siz diyor.gelen yenı yardımcıyla asla gıden abla kadar olamam alısamam oyuzden orda da bir eşik olsun ıstıyorum hanım-hanım yani. Akraba olsun asla ıstemıyorum fakat dıger adaylarda sartlara bakın ya ıstedıgımı gıyerım ne kamerası rahatsız olurum dıyor

Bende öyle düşündüm. Evime misafir davet ettiğim zaman (genelde öğlen 2den sonra gelıyor mısafırlerım) en azından kapıyı camasır sulu kıyafetlerıyle degıl de temız bır gomlek pantolon/etekle acmasını ıstedım. O nasıl kural dıyor gelen bır kadın. Sonucta ınsanlar ıcerde yemek yerken sen cam sılmeyeceksın kı yaptıgım ıkramları servıs edeceksın cay dolduracaksın. Cok garıpsendı bu durum.
Böyle söylediğinizde evinize sürekli misafir geliyor gibi algılanıyor. Acaba şöyle mi deseniz; “eve misafir geldiğinde hiçbir iş yapmanıza gerek yok. Sadece bize bir iki bardak çay ve ikramlıkları getirmeniz yeterli. Gelen misafirleri kendi evinizde nasıl özenli karşılıyorsanız burayıda kendi eviniz görüp davranın isterim. Yani misafir için burada temiz bir kıyafet olmalı. Tabi bu durum sadece misafir geldiği zamanlarda geçerli” vs

Şartlarınız çok normal. Fazla falan değil. Çevremde pek çok kişinin yardımcısı tamamen aynı şartlarda çalısıyor hatta onlarda cocuk da dahil ama büyük cocuk neyse. Bana sadece verdiğiniz ücret aşırı az geldi. Bu ücretle düsündüğünüz kalitede biri zor. Akrabayı zaten düsünmeyin bile derim.

Evet ıkızlerım olacak o yuzden onları pesınde hem halı hazırda olan oglum var hemde ıkızler evı hale yola koyamam bırde cok mısafır gelıyor ev dublex oyuzden hergun ıstedım

Böyle söylediğinizde evinize sürekli misafir geliyor gibi algılanıyor. Acaba şöyle mi deseniz; “eve misafir geldiğinde hiçbir iş yapmanıza gerek yok. Sadece bize bir iki bardak çay ve ikramlıkları getirmeniz yeterli. Gelen misafirleri kendi evinizde nasıl özenli karşılıyorsanız burayıda kendi eviniz görüp davranın isterim. Yani misafir için burada temiz bir kıyafet olmalı. Tabi bu durum sadece misafir geldiği zamanlarda geçerli” vs
Evet onu belırttım. Cat kapı kımse gelmez fakat aksamdan haber verıyorlar sabah ev ısı bıtınce yaptıgım ıkramlıkları masaya ozelde bır sekılde koymanız ve cay kahve servısını yapmanız gerekıyor o yuzden bır takım temız kıyafetınızı burda bırakırsınız dedım ooo nasıl kural hıc duymadım dedıler. Istedıgım sey temız utulu bır takım kıyafet ne kadar zor olabılır kı sankı evde cay kahve servısı yapıp mısafır agırlamıyorlar

Şartlarınız çok normal. Fazla falan değil. Çevremde pek çok kişinin yardımcısı tamamen aynı şartlarda çalısıyor hatta onlarda cocuk da dahil ama büyük cocuk neyse. Bana sadece verdiğiniz ücret aşırı az geldi. Bu ücretle düsündüğünüz kalitede biri zor. Akrabayı zaten düsünmeyin bile derim.
Ama hergün cam kapı sılme ısı yok kı bunu haftada 1gün yapsa dıger gunler camasır yıkayıp asacak ustten ev sılıp supurecek toz alacak wc banyo temızleyecek. Bazı gunler bunları bıle es gececek cunku mısafır oluyor genelde gerısı cay tatlı vs

Suan kı yardımcıma abla dıyorum o da bana ismımle hıtap edıyor fakat aramızdakı dıyalog 10yıla dayanıyor daha onceden annemın yardımcısıydı ben evlenınce benım evımde basladı. Su an bakıcıyla da ben ısmıyle hıtap edıyorum o siz diyor.gelen yenı yardımcıyla asla gıden abla kadar olamam alısamam oyuzden orda da bir eşik olsun ıstıyorum hanım-hanım yani. Akraba olsun asla ıstemıyorum fakat dıger adaylarda sartlara bakın ya ıstedıgımı gıyerım ne kamerası rahatsız olurum dıyor
insALLAH gonlunuzce birini bulursunuz

Back