• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paris saldırısı sonrası Avrupa'dan ilk sert çıkış: Mülteciler gelmesin

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Paris saldırısı sonrası Avrupa'dan ilk sert çıkış: Mülteciler gelmesin
Polonya, Paris'i kana bulayan terör saldırılarının ardından Avrupa Birliği'nin 'sığınmacı kabul kotası'nı uygulamayacağını açıkladı.

Yayınlanma tarihi: 14 Kasım 2015 Cumartesi

1.jpg
Paris'te yaşanan terör saldırıları dünyada şok etkisi yaratırken; AB'den ilk tepki sığınmacılara geldi.

Paris'teki terör saldırılarının ardından Avrupa'daki Müslüman ve mülteci karşıtı tutumun artması beklenirken, ilk uygulamayı Polonya'dan yapacak.

"PARİS'TEN SONRA İMKANI YOK"
Polonya'nın Avrupa ilişkileri sorumlusu olarak atanan Kondrad Szymanski, sağ görüşlü portalwPolityce.pl sitesinde yazdığı analizde, "Yeni hükümet, AB'nin mültecilerin dağıtılması planınına ilişkin Polonya'nın taahhüdünü kabul etmiyor. Paris'teki trajik eylem

Ben bu işte Fransa'nın parmağı olduğunu düşünüyorum.

Saldırganlardan birinin üstünden Suriye pasaportu çıktığını iddia etmişler. Ama pekala orda yerleşik yaşayan göçmenler de yapmış olabilirler, suçu da hükümet göçmenlere yıkmıştır. Sınırlarda çok denetim var göçmen birinin sınırdan silah geçirmesi imkansız.

Hatta tüm saldırının göçmenlerin Avrupa'ya gelnesini engellemek için tezgah olduğunu bile düşünüyorum. Fransa'ya Suriye'ye girme bahanesi için tezgah da olabilir gibime geliyor.

Mülteci geldi intihar saldırısı düzenledi öyle mi, bu kadar üst düzey bir saldırının bu kadar kolay yapıldığına ben de inanmıyorum.
Bana da komik geliyor bu laflar. Sanki hepsi bilerek yapılmış gibi. Tıkır tıkır planlanmış gibi...

Saldırganlardan birinin üstünden Suriye pasaportu çıktığını iddia etmişler. Ama pekala orda yerleşik yaşayan göçmenler de yapmış olabilirler, suçu da hükümet göçmenlere yıkmıştır. Sınırlarda çok denetim var göçmen birinin sınırdan silah geçirmesi imkansız.

Hatta tüm saldırının göçmenlerin Avrupa'ya gelnesini engellemek için tezgah olduğunu bile düşünüyorum. Fransa'ya Suriye'ye girme bahanesi için tezgah da olabilir gibime geliyor.

Katılıyorum.Yani koskoca Fransız istihbaratı ne iş yapıyordu kaç yerde bomba patlarken diye sorarlar adama...Hadi öyle sıradan bir ülke olsa anlarım,Avrupa denildiğinde başta sayılan ülkelerden biri nasıl böyle bir ihmale izin verebiliyor :KK14:Kimseyi suçlamak istemem direk ama politikacılara fazla güvenmemek lazım.

Bir yerde saldırında Alman izlerini olduğunu okudum sanki

ulan hepiniz bal gibi biliyorsunuz gelen mültecilerin bunu yapmadığını. düne kadar beslediğiniz itler bugün sizi ısırdı.
sadece ölen o herşeyden habersiz masum insanlara içim acıyor.

Zaten olan hep masum halka oluyor.Hepsi amaçları için harcıyorlar halkı.Sonuçta milyonlarca insan içinde 150 kişi nedir ki ölsün gitsin yakında unutulur...

ulan hepiniz bal gibi biliyorsunuz gelen mültecilerin bunu yapmadığını. düne kadar beslediğiniz itler bugün sizi ısırdı.
sadece ölen o herşeyden habersiz masum insanlara içim acıyor.

Katılıyorum buram buram tezgah kokuyor.
Mülteci akınıyla başa çıkamayacaklarını anlayınca bir taşla 2 kuş yaptılar, hem sınırları kapatmaya hem de Suriye'ye karışmaya bahane buldular.

Niyeyse boyle olaylarin sonu hep musluman olduklarini iddia eden ulkelere dayaniyor. Fransa multecileri almamak icin neden boyle bisey yapsin ki kendi kendine almak gibi bir zorunluluguda yok ustelik. Bence bu is yillardir besledikleri teror orgutunun isi. olan yine masum insanlara oldu. Baslari sagolsun cok uzuldum

Niyeyse boyle olaylarin sonu hep musluman olduklarini iddia eden ulkelere dayaniyor. Fransa multecileri almamak icin neden boyle bisey yapsin ki kendi kendine almak gibi bir zorunluluguda yok ustelik. Bence bu is yillardir besledikleri teror orgutunun isi. olan yine masum insanlara oldu. Baslari sagolsun cok uzuldum

Öyle kolay olduğunu sanmıyorum ''hayır'' demenin.Bir kere ülkesinde isteyen binlerce insan var onları da dinlemek zorunda.Sonuçta ortada bir savaş var ve bu savaş sonunda ölüm riski ile karşılaşan binlerce insan.Üstelik olayı tüm dünya biliyor kapıları kapatsa ''yardımsever AB ülkesi'' olmaktan çıkar.Tabiki de kendini iyi göstermeli.

Onlar yapmıştır bunlar tezgahlamıştır şunların parmağı vardır diyemiyorum ben, hiçbir fikrim yok o konuda. Bu çok korkunç bir saldırı. Sadece bomba patlatılmamış, konser salonunda insanları taramışlar, rehin almışlar. Hiç mi eli titremez bir insanın hiç mi vicdanı sızlamaz? Bunlar insan değil, tek emin olduğum şey bu.
Ama bu pislikler yüzünden evinden vatanından olan insanlar, şimdi yine aynı pislikler yüzünden sığındıkları yeni yuva bildikleri yerlerinden de edilmezler umarım. Her yapılanın ucu onlara dokunuyor ne yazık ki. Hiç suçları yokken hem de.

Öyle kolay olduğunu sanmıyorum ''hayır'' demenin.Bir kere ülkesinde isteyen binlerce insan var onları da dinlemek zorunda.Sonuçta ortada bir savaş var ve bu savaş sonunda ölüm riski ile karşılaşan binlerce insan.Üstelik olayı tüm dünya biliyor kapıları kapatsa ''yardımsever AB ülkesi'' olmaktan çıkar.Tabiki de kendini iyi göstermeli.
Malesef multecileri almakla vicdanli bir ulke olunmuyor ne yazikki Bak Turkiyeye ne Turkler memnun multecilerden. Bence dakilli daha mantikli davranilip bu konuda savasin bitmesi icin ellinden geleni yapmali bu ulkeler. Ozellikle Turkiye savas yanibasimizda ve bize bulasmasi an meselesi ne yazikki.

Katılıyorum buram buram tezgah kokuyor.
Mülteci akınıyla başa çıkamayacaklarını anlayınca bir taşla 2 kuş yaptılar, hem sınırları kapatmaya hem de Suriye'ye karışmaya bahane buldular.
ben tezgah olduğunu düşünmüyorum Cherry. sadece kendilerinden uzakken palazlanmasına izin verdikleri adamların, bugün elinin onlara da uzandığını düşünüyorum.

yok Pelin, uluslararası hukuk gereği savaştan kaçana yardım etmek zorundalar, öyle bir seçenekleri yok yani.
sadece bizim gibi kampların dışında bir ortam sağlamak gibi bir zorunlulukları yok. kamplarda insani koşullarda yaşamalarını sağlamakla mükellef ama.

umarim gerceklesir ortadogu dan sadece pislik sicriyor ....kendileri nei cin savasirsa savasssin , bizlerden uzak dursunlarr,, insan haklari kanunu altinda gelmelerine izin verildigi ülkere sadece sorun yaratiyorlar , o kanunlar bunlar icin gecerli olmamali, özgürlüge kin tutmus yaratiklar ....kendi pisliklerinde bogulsunlar...

umarim gerceklesir ortadogu dan sadece pislik sicriyor ....kendileri nei cin savasirsa savasssin , bizlerden uzak dursunlarr,, insan haklari kanunu altinda gelmelerine izin verildigi ülkere sadece sorun yaratiyorlar , o kanunlar bunlar icin gecerli olmamali, özgürlüge kin tutmus yaratiklar ....kendi pisliklerinde bogulsunlar...

Olur geleni tekrar ölüme gönderelim.
Sözde terörü protesto ediyorsunuz ama insanların ölüme terkedilmesini istiyorsunuz.Güzelmiş gerçekten.

yok Pelin, uluslararası hukuk gereği savaştan kaçana yardım etmek zorundalar, öyle bir seçenekleri yok yani.
sadece bizim gibi kampların dışında bir ortam sağlamak gibi bir zorunlulukları yok. kamplarda insani koşullarda yaşamalarını sağlamakla mükellef ama.
Him oyle bir zorunluluklari oldugunu bilmiyordum.yazik ya cok uzuluyorum o insanlarada hele cocuklar telef oluyorlar. Hic bir avrupa ulkeside kabul etmiyor bu olayida bu yonde kullanmis olabilirler o halde almamak icin bahane.

Yav hehe kesin zavallı mülteciler avrupaya yayıldı diye terör hortlamıştır. Yoksa hiç alakası yok bütün dünya barış içindeydik.

Orda savaşın durması için çaba sarfetmeliler.Sonrada ülkelerine yollamak için yüzleri olur.El altından savaşa,işide yardımla olmuyor bu iş

Back