Paris Paylasim Alani (Tanisma)

arkadaslar

bir gun ayarlayalimda bulusalim diyorum. cappadocia sen bir cok ksiiyi taniyorsun yap bir program. yemek yada kahve bana uyar . diger arkadaslar ne dusunur bilmem ama , ben dusundumki burda hep konustugunuz kisiiyi birde gorun .
bu konuda konsoloslukta programlar yapsa ne guzel olur aslinda. ermeniler museviler nasilda birbirine bagli. ya bizler koca bir sifiriz.birbirimizi hic tutmayiz.malesef ki bizler gurbetteyiz.konsoloslugun bedava kurslari olmasi gerekir bence.onlarda sanki turkiyede calsian devlet dairelerindeki memurlar gibiler.su dili nasil halledecez bilmem. olmuyor iste.calismak istiyorum dil problem.bu arada pariste turk tekstil sirketi biliyormusunuz.yani turkiye ile calisan . turkiyeye siparis yaptiran.boyle bir firma ariyorum bilginize arkadaslar .

evet canim ya cok arkadas olduk tanidik cokta bi bulusmak icin gelcek yok her birimi zbi yerlerde kimi turkiyeden gelcek daha ,keske yakin olsakta bulussak bes caylari yapsak ne iyi olur
canim ben kendi isimizi yaptigimiz icin hic bisekilde bilgim yok sen calismak icinmi ariyosuna.s.

Cappadokia Canim şimdi Bana 3 Aylik Vize Verilerya Zaten 1 Ayi Burda Gecti Orda 2 Aydan Sonra Ne Olcak Canim Hemen Oturum Alabilecekmiyim Ben Vize Günüm Bitince Verirlermi Anlatsana Canim Opuyorum Seni

Tubacigim, senin esin Fransiz vatandasimi? neden 3 aylik vize verdiler yada sen oylemi istedin? Benim esim Fransiz vatandasi, bana 6 aylik vize vermislerdi
tabi bunun 5 ayini Turkiyede gecirmek zorunda kaldim cunku dugunum yazin olacakti.Buraya gelir gelmez, hemen basvurdum bu seferde pasaportumun suresi dolmustu, bana 2 aylik resepise verdiler, pasaportunu uzat sonra gel dediler.Ama benim resmi nikahim 1 seneyi doldurdugu icin,2 ay sonra pasaportumun suresini uzatip gittim direk olarak bana 10 senelik oturum verdiler.Tabi once gocmenler dairesinden gecmen lazim.Bu arada ben buraya 2002'de geldim, simdi nasil bir prosedur uygularlar onu bilemiyorum.Umarim fazla bir zorluk cekmeden, oturmunu alirsin.Cappadocianin dedigi gibi, eninde sonunda verirler.Cappadociacigim ben dil konusunda hic bir engelle karsilasmadim, Fransizca olarak sadece merci,bonjour'u biliyordum sen ne kadar olduki buraya geleli?
.

cosette canim ben 2004 te geldim yani 4 sene oldu benden 1 sene once gelenlerede senin gibi hic bisey sormadan vermisler cok arkadasim var oyle ,ama ben geldigimde dil olmadigi icin 1 sene gec verdiler ,simdi daha zorlasti deniliyo nasil,nekadar dogru bilmiyorum
artik bu avrupada kalmak gittikce zorlasiyo ,hergun degiusik biseyler cikariyolar

cosette canim ben 2004 te geldim yani 4 sene oldu benden 1 sene once gelenlerede senin gibi hic bisey sormadan vermisler cok arkadasim var oyle ,ama ben geldigimde dil olmadigi icin 1 sene gec verdiler ,simdi daha zorlasti deniliyo nasil,nekadar dogru bilmiyorum
artik bu avrupada kalmak gittikce zorlasiyo ,hergun degiusik biseyler cikariyolar

Haklisin canim,bu Fransizlar maymun gibi Almanya,Hollanda ne yapiyorsa onu uygulamaya calisiyorlar.Eskiden ehliyetini veriyomussun,1 hafta sonra degistiriyorlarmis.Ben bir senede zor degistirdim valla.Duyduklarim dogruysa, simdi Turkiyeden ehliyet alip gelenleri tekrar kod'a yani sinava tabi tutuyorlarmis.Tam emin degilim ama oyle bir soylenti calinmisti kulagima.Sen ehliyetini Turkiyedenmi almistin yoksa burda sifirdanmi basladin?Burda cok zormus ehliyet almak, Allah kolaylik versin canim insallah fazla bir zorluk cekmeden ehliyetini alirsin.Ama benden sansli sayilirsin burdan alirsan, cunku benim ehliyet tabiri caizse bakkaldan alinma:)) yani arabanin a'sindan anlamam hic bilmiyorum araba kullanmasini anlayacagin.Burda seni tamamaen pisirmeden ehliyet vermiyorlar.Hayirlisiyla dogumumu bi yapayim, kod'a gitmeyi dusunuyorum.Esimde direksiyon ogretecek hayirlisi artik ne diyelim.

Haklisin canim,bu Fransizlar maymun gibi Almanya,Hollanda ne yapiyorsa onu uygulamaya calisiyorlar.Eskiden ehliyetini veriyomussun,1 hafta sonra degistiriyorlarmis.Ben bir senede zor degistirdim valla.Duyduklarim dogruysa, simdi Turkiyeden ehliyet alip gelenleri tekrar kod'a yani sinava tabi tutuyorlarmis.Tam emin degilim ama oyle bir soylenti calinmisti kulagima.Sen ehliyetini Turkiyedenmi almistin yoksa burda sifirdanmi basladin?Burda cok zormus ehliyet almak, Allah kolaylik versin canim insallah fazla bir zorluk cekmeden ehliyetini alirsin.Ama benden sansli sayilirsin burdan alirsan, cunku benim ehliyet tabiri caizse bakkaldan alinma:)) yani arabanin a'sindan anlamam hic bilmiyorum araba kullanmasini anlayacagin.Burda seni tamamaen pisirmeden ehliyet vermiyorlar.Hayirlisiyla dogumumu bi yapayim, kod'a gitmeyi dusunuyorum.Esimde direksiyon ogretecek hayirlisi artik ne diyelim.

ben turkiyeden almadim ehliyeti simdi burdan gidiyorum daha code gidiyorum inallah kazanirim evet cok zor burasi ama dedigin gibi en azindan 4/4luk araba kullaniyosun hersey hakkinda bilgin oluyo ,turkiyeden alanlarin cogu otoyola cikamiyo arlarda sadece
ben alip degistirmedim icin tam bilmiyorum ehliyet hakkindaki yasalari ama duydugum kadariyla resepse varken degistirilmiyomus illaki 10 senelik oturum olmasi gerekmis zaten o oturumu alana kadarda ehliyeti basvurma vakti geciyo,resepse alinmadan once soylenilip ona gore kagit veriyolarmis sanirim
simdi ehliyete gittigim bi arkadas araba kullaniyo turkiyeden ehliyetide var ayni dedigim gibi once resepse var diye vermemisler sonra birsuru ugrastik deiler sen kartini alinca degistircez diye diyo ,sonra kartimi aldim ordaki kadin artik ehliyetinin zamni gecmis degistiremeyiz dediler diyo,buda demis 1 sene once sen kartini alinca degistircez simdi neden degistirmiyosunuz diye ,onlarda yok kimse boyle bisey demez sen yalan soyluyosun diye ehliyetim degistirilmedi ,bende simdi yeniden basladim diyo ayni gidiyoruz simdi
yani burasi artik herseyi cekilmez sinir oldu hergun degisik cikiyo hayirlisi bizim icin tabia.s.

SLM KIZLAR
uzun zamandan beri yazmadigimi farkettim hatta nete bile girmiyorum dogru duzgun.bildigim kadariyla her ne olursa olsun cok gerekmedikce burda sezeryan yapmiyolar.cunki risklerini almak istemiyorlar.eger tup bebekle 2 tane olsa bile .tek tek aliyolar gerekirse igne yapiyolar sanci veriyolar . sirf sezeryan burda yok diye sakin turkiyede dogurmayin arkadaslar .yarin ne olacagi belli degil cunki.basimizda sarko varken . hersey gittikce zorlasiyor zaten.

Sagol jamais'cigim tavsiyelerin icin, ben zaten sezryan olmak istemiyorumki onun icin sormustum burdada Turkiyedeki gibi sezryan mecburiyeti varmi acaba diye.Dedigin gibi bu Sarko geldi geleli hep sinir seyler yapiyor.Irkcimidir nedir?halbuki kendiside bir gocmen kraldan kralci davraniyor.

Selam kizlarrr

Paris e gelin gelenler sanslisin Paris çok harika bir sehir, gerçekten ve umarim esleriniz de gezmeyi seven insanlardir çünkü gezilecek o kadar harika yerler varki.
sonra gerçekten su ehliyet konusu için sunu söyleyebilirim. çok zorluk çikariyorlar.
arkadasimin biri türkiyeden ehliyet almis. degistirmediler, çok zorluk çikardilar, geri geçti sinavlarini falan filan. yani sunu söyleyebilirim.
güçlü olun, azimli olun. ehliyet + dil. en önemli konular ama zamanla alisirsiniz...

Selam kizlarrr

Paris e gelin gelenler sanslisin Paris çok harika bir sehir, gerçekten ve umarim esleriniz de gezmeyi seven insanlardir çünkü gezilecek o kadar harika yerler varki.
sonra gerçekten su ehliyet konusu için sunu söyleyebilirim. çok zorluk çikariyorlar.
arkadasimin biri türkiyeden ehliyet almis. degistirmediler, çok zorluk çikardilar, geri geçti sinavlarini falan filan. yani sunu söyleyebilirim.
güçlü olun, azimli olun. ehliyet + dil. en önemli konular ama zamanla alisirsiniz...

bi yandan sansli bi yandan sansi degiliz ne adar guzel olsada insanin kendi memleketi gibi olmuyo gozu orda kaliyo
ben suan burda ehliyete gidiyorum code sinavina yakinlarda girerim insallah alirim ama direksiyondan cok korkuyorum malum dil fazla yok bide hic hata kabul etmiyolar
bizim kurstada birisi var onunda ehliyetini degistirmemisler ,yani bazen boyle yapabiliyolar ,cok sinir olmaya basladi burasi artik
sen nerdesin fransanin ,evli ,bekar, nekadardir fransadadasin
bu arada hosgeldin sende ,tanitirsan kendini tanisiriz canim
optum gorusuruz a.s.

Haklisin Cappadocia'cigim dedigin gibi insanin kendi memleketi gibisi yok.Bulbulu altin kafese koymuslar,yinede memleketim demis.Kis insallah ehliyetini alirsin,bence hic korkma korkunun ecele faydasi yok bende dil kursunda sinavda cok korkmustum ama,hicte korktugum gibi olmadi.Benimle birlikte kursa giden diger yabancilarin cogu sinavi gecemediler halbukisi senelerdir burdalarmis fransizcalari bayagi iyi ama okuma yazma konusunda cok zorlanmislar.Tabi ben yeni geldigim icin merak vardi belki onunda etkisi olmus olabilir.Sana daha oncede dedigim gibi senin yasin genc ve beynin taze cabuk kaparsin belli bir yastan sonra kafa almiyor yada ne bileyim kafa dolu oluyor galiba cocuk, gecim derdi vs...neyse canim sa,a Allahtan kolaylik dilerim bi sorun cikmadan ehliyetini alirsin insallah.Optum canim...

Haklisin Cappadocia'cigim dedigin gibi insanin kendi memleketi gibisi yok.Bulbulu altin kafese koymuslar,yinede memleketim demis.Kis insallah ehliyetini alirsin,bence hic korkma korkunun ecele faydasi yok bende dil kursunda sinavda cok korkmustum ama,hicte korktugum gibi olmadi.Benimle birlikte kursa giden diger yabancilarin cogu sinavi gecemediler halbukisi senelerdir burdalarmis fransizcalari bayagi iyi ama okuma yazma konusunda cok zorlanmislar.Tabi ben yeni geldigim icin merak vardi belki onunda etkisi olmus olabilir.Sana daha oncede dedigim gibi senin yasin genc ve beynin taze cabuk kaparsin belli bir yastan sonra kafa almiyor yada ne bileyim kafa dolu oluyor galiba cocuk, gecim derdi vs...neyse canim sa,a Allahtan kolaylik dilerim bi sorun cikmadan ehliyetini alirsin insallah.Optum canim...

beni bi altin kafese koysalar valla bende derim illa memleketim diye :roflol:
ya hic sorma code kafaya takmiyorum direksiyona takiyorum hos code daha kazanamadimya :roflol: cok zor canim ya burasi hata kabul edilmiyo ,karbeyaz diye arkadasimiz varya oda direksiyonda cok takiyo kafasina insallah aliriz
valla suan dil ogrenmeyi falanda biraktim kursa falanda gidemiyorum ehliyete is falan derken insallah hayirlisi neyse o olsun canim
senin ehliyet vardi degilmi
optum canim gorusuruz insallaha.s.

Evet canim zor oldugunu bende duyuyorum burdan ehliyet alanlardan.Bazilari 5.ci hakkinda almislar,ama olsun ben Turkiyeden almistim ,ne oldu? hicbirsey bilmiyorum ne trafik kurallarindan, nedee direksiyondan anliyorum burda degistirmistim ehliyetimi, hicbir ise yaradigi yok.Hayirlisiyla bi dogum yapiyim,dusunuyorum bende kod'a gitmeyi.Esimde direksiyon alistaracak, tabi bebekle nasil olacaksa:) zaten eskisi gibi hevesimde kalmadi, ama cocuk olunca lazim diyorlar.Valla su an dogumdan baska bisey dusundugum yok, gun sayiyoruz ilkkez dogum yapacagim icin alisveris konusunda biraz zorlaniyorum tabi, ne alicam, nasil alicam, nerden alicam, birde buranin bedenleriyle Turkiyenin tutmuyormus oyle diyorlar.Yardimci olcak kimsede yok, esimle biseyler aldik bakalim.Turkiyedeki gibi degil burda cocuk esyalari cok farkli insanin kafasi karisiyor

alsamda keske 5. de olsa ben ona bile umutlu degilimya hos daha baslamadim insallah alirim ,evet dedigin gibi turkiyeden alanlar hic bisey bilmiyo gercekten burasi cok zor ama insana dort dortluk kurallari ve araba surmeyi ogretiyolar ,bu yonden cok iyi ,iste iyi olsun diyede hic hata kabul etmiyolar buda bizim icin zor oluyo bakalim neolcak
gun olrak nekadar kaldi canim simdi iyice karnin buyumustur senin cok rahatsizsindir bi ciksada kurtulsan yaww:roflol: ayy sonra uykusuz gunler seni bekliyo ama olsun bebek icin hepsi deger ,insallah darisi banada ilk once su ehliyeti bi alsaydim simdi hamile olsam alamamda:roflol:
canim burdaki bebek kiyafetlerinin uzerinde yaziyo zaten kac aylik oldugu ben turkiyedeki yiyenime ona gore aliyorm aylik olarak yas olrak yaziyo ,zaten sende en kucuklerinden alman lazim uzerinde 1 aylik falan yazar ,bence kafa kariscak bisey yok zaten bebek minicik olunca en ufak sey al ona girer:roflol:
insallah canim guzel haberini aliriz bakarim nete fazla giremiyosun hah bu dogum yamis derim ,biranda dogurursan bak habersiz birakma bizi optum canim kendine dikkat et gorusuruza.s.

alsamda keske 5. de olsa ben ona bile umutlu degilimya hos daha baslamadim insallah alirim ,evet dedigin gibi turkiyeden alanlar hic bisey bilmiyo gercekten burasi cok zor ama insana dort dortluk kurallari ve araba surmeyi ogretiyolar ,bu yonden cok iyi ,iste iyi olsun diyede hic hata kabul etmiyolar buda bizim icin zor oluyo bakalim neolcak
gun olrak nekadar kaldi canim simdi iyice karnin buyumustur senin cok rahatsizsindir bi ciksada kurtulsan yaww:roflol: ayy sonra uykusuz gunler seni bekliyo ama olsun bebek icin hepsi deger ,insallah darisi banada ilk once su ehliyeti bi alsaydim simdi hamile olsam alamamda:roflol:
canim burdaki bebek kiyafetlerinin uzerinde yaziyo zaten kac aylik oldugu ben turkiyedeki yiyenime ona gore aliyorm aylik olarak yas olrak yaziyo ,zaten sende en kucuklerinden alman lazim uzerinde 1 aylik falan yazar ,bence kafa kariscak bisey yok zaten bebek minicik olunca en ufak sey al ona girer:roflol:
insallah canim guzel haberini aliriz bakarim nete fazla giremiyosun hah bu dogum yamis derim ,biranda dogurursan bak habersiz birakma bizi optum canim kendine dikkat et gorusuruza.s.[/QUOTE

Bence sen birinci hakkinda alirsin kis, seni cok hevesli buldum.Esimde ilk hakkinda almis,
dedigin gibi burda dort dortluk ogretiyorlar herseyi aslinda cok guzel Turkiyede 2 aymi 3 aymi gittim kursa hicbisey ogretmediler ama parasini almasini biliyorlar.Inanirmisin birkerecik direksiyona oturttular o kadar.Doguma gun sayiyoruz bakalim, bu ayin sonu nisan basi demisti doktorum, agirlastim iyice net'e pek fazla giremiyorum ama merak etmeyin habersiz birakmam insallah dedigin gibi artik ciksada kurtulsam diyorum:) darisi basina canim Allah bebis isteyen herkese nasip eylesin anneligi.Sen hayirlisiyla bi al ehliyetini bebek olunca zor belki hem yasinda kucuk sende kendine dikkat et canim opuyorum gorusuruz...

Arkadaslar merhaba aramiza yeni katilanlarda hosgeldiniz, uzun suredir kulube ugrayamadim, okullar tatildi oglumla ilgilenmem gerekti anne ogul gezdik biraz, paylasimlarinizi okudum umarim :içelim:birgun bulusma imkanimiz olursa bende eslik ederim, hepinizin gonlunden gecen isteklerin gerceklesmesi dilegiyle sevgilera.s.

Bence sen birinci hakkinda alirsin kis, seni cok hevesli buldum.Esimde ilk hakkinda almis,
dedigin gibi burda dort dortluk ogretiyorlar herseyi aslinda cok guzel Turkiyede 2 aymi 3 aymi gittim kursa hicbisey ogretmediler ama parasini almasini biliyorlar.Inanirmisin birkerecik direksiyona oturttular o kadar.Doguma gun sayiyoruz bakalim, bu ayin sonu nisan basi demisti doktorum, agirlastim iyice net'e pek fazla giremiyorum ama merak etmeyin habersiz birakmam insallah dedigin gibi artik ciksada kurtulsam diyorum:) darisi basina canim Allah bebis isteyen herkese nasip eylesin anneligi.Sen hayirlisiyla bi al ehliyetini bebek olunca zor belki hem yasinda kucuk sende kendine dikkat et canim opuyorum gorusuruz...[/QUOTE]

insallah canim hevesliyim ama code pek korkmuyorum gide gele kendi cabanla ogrenirsinde ,ah su direksiyon direksinyoda becerem diye degilde fransizca iyi olmadi icin anlamam yanlis anlarim konusmadigim icin heyecanlanirim diye korkuyorum bide direksiyonu baska yerde gircem insallah dedin gibi birinci alirim ama zor gibi
ay canim ya valla kiyamam kiz insallah erkek olmaz zamninda olur ,heralde gun gun bekliyosun aceba bugunmu yarinmi diye cunku cok yakin
hayirlisiyla su bebis bi ciksin bakalim ,ismini ne koycaktin canim neye kar verdiniz veya senmi esinmi verdi karari
insallah darisi benim basimada dur bakalim bebek insallah olurda hemende olmasin ya su ehliyeti alim hamile falan kalirsam kalir bildiklerimde unuturum ve sonra hic alamam
kendine dikkat et canim ,herseyi bosver kendine bak sen onemli su gunler
optum canim insalllah hayirli haberlerini alirim gorusuruz tekrara.s.

Arkadaslar merhaba aramiza yeni katilanlarda hosgeldiniz, uzun suredir kulube ugrayamadim, okullar tatildi oglumla ilgilenmem gerekti anne ogul gezdik biraz, paylasimlarinizi okudum umarim :içelim:birgun bulusma imkanimiz olursa bende eslik ederim, hepinizin gonlunden gecen isteklerin gerceklesmesi dilegiyle sevgilera.s.

aysecik canim insallah bulusuruz ama ben bu aralar pek bulusma imkanim olcani zannetmiyorum calisiyoruum ve kayinvalide kayinpederle birlikte kaldigim icin ,rahat olmuyorum onlarda izin vermezler sanirim dur bakalim onlar bi gitsin turkiyeyede ozaman rahatlarim gorusuruz insallah ,ben paris tam icinde degil cevresinde kaliyorum ama parise gidebilirim ,sanirim sen tam icinde oturuyodun
gorusuruz optum canima.s.

X