Parfümü teninize mi yoksa elbsenize mi sıkarsınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi venüs3457
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
parfümünü tene deosunu kıyafetime sıkıorm kulak arkası boyun bilek içi dirsek içi ayak bileğime saç ucuna parfüm kıyafete leke ve iz yapabilir..

tekina acardaki satış danışmanına sordum, saçınıza ve kıyafetinize sıkın dedi

saçıma sıkınca çok hoş oluyo, bütün gün kokusunu hissediyorum yerimseniben

PARFÜM NERELERE SÜRÜLÜR

Vücut

Parfümler kokularını yaymak için sıcaklık, hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfüm sürmek açısından vücudun bazı bölgeleri ayrıcalıklıdır:
Sıcak ve nemli noktalar. Koltuk altları, göğüs araları, ense, kulak arkaları ve göbek
Kanın fazla pompalandığı noktalar. Bilek içleri, şakaklar ve boyun.
Hareketli noktalar. Dirsekler ve diz içleri.
Uzmanlardan hoş öneriler:
Coco Chanel “Öpülmek istediğiniz yeri parfümleyin”
Estée Lauder “Parfümü, kolunuzu yukarı kaldırıp tam önünüze sıkın ve yarattığınız koku bulutunun içine girin. Böylece binlerce parfüm molekülü vücudunuzun her yerine konacaktır”

Saç

Saçınızı parfümlemek istiyorsanız, öncelikle temiz olmalarına dikkat edin. Kokuların birbirine karışmaması için şampuanınızı kokusuz olanlar arasından seçin. Saçlarınız kısa ise saç diplerinize, uzun ise uçlarına sıkmanız yeterli olacaktır.
Küçük bir hoşluk:
Saçınızı fırçalamadan önce fırçanıza biraz parfüm sıkın.

Giysiler

Parfümler pamuklu, yünlü gibi doğal lifle dokunmuş kumaşlarda çok kalıcıdır ve rahat yayılır. Sentetik liflerde yayılımı ve kalıcılığı azdır. Parfümün en kalıcı olduğu dokular ise kürkler ve muslin kumaştan yapılmış eşarplardır.
Giysiler parfümlenebilir ama gelişigüzel değil:
- Parfümünüzü ceket ve mantoların astarlarına, etek ve elbiselerin etek baskılarına sıkın.
- Asla giysilerinizi farklı parfümler sıkmayın. Üst üste sıkılan parfümlerin molekülleri iyi bir karışım oluşturmaz ve kötü bir etki uyandırır.
- ıpekli giysilerinize parfüm sıkmayın, kalıcı lekeler bırakır.
- Eğer parfümünüzü sık sık değiştiriyorsanız, sadece vücudunuzu parfümlemekle yetinin. Koku zaten giysilerinize de sinecektir.
- Mücevher ve özellikle incilerinizin yakınında parfüm kullanmayın: parfümlerdeki alkol mücevherlerin parlaklığını yok eder ve incileri sarartabilir.
- Giysi dolabınızı parfümlemeyi unutmayın.
Küçük bir hoşluk:
ıç çamaşırlarınızın bulunduğu dolap veya çekmeceye parfümünüzle nemlendirdiğiniz yünlü bir kumaş parçası koyun.

Recep ivedik gibi heryerime sıkıyorum baştan aşşaa kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

saçlarıma sıkıyorum daha kalıcı oluyo.....sositososito

bende goğus arasına ve boynuma sıkarım elbisemede 2 fıslatırım:1closedeyes:

havaya SIKAR altinda dururum sonradaa bileklerime:lepi:

Parfüm Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

-Parfümü vücudunuzun nabız noktalarına sürmelisiniz örneğin; dirseklerin iç bölümü boynunuzun arkası bilekler dizlerinizin aka kısımları...

-Parfüm sürdüğünüzde bileklerinizi birbirine sürtmeyin...

-Odanın içine biraz parfüm sıkıp yürüyebilirsiniz koku daha homojen bir şekilde üzerinize siner...

-Bir parfümün diğer ürünlerini de kullanın. Örneğin duş jeliyle yıkandıktan sonra kremini sürüp spreyini sıkabilirsiniz en son olarak parfümü kullanın. Bu şekilde üzerinizde daha kalıcı bir koku kalır ve kendinizi daha iyi hissedersiniz...

-Parfümünüzü çok sıcak bri yerde tutmayın ve direk güneş ışığına maruz bırakmayın.

-Parfümünüzün bozulduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz çünkü bozulduğunda o çok sevdiğiniz kokuyu adeta tanıyamazsınız ayrıca bozulan ya da bozulma eğilimi gösteren parfümlerin rengi koyulaşır aklınızda olsun...

-Işık geçirmeyen şişede olan parfümler daha uzun süre dayanırlar... parfümünüz için metal bir kutu yaptırabilirsiniz...

-Bir parfümün üzerinizde nasıl durduğunu sıktıktan en az bir saat sonrasına kadar anlayamazsınız. Bu yüzden parfüm alırken acele karar vermeyin...

-Astım hastaları ve kimyasal maddelere aşırı duyarlılığı olan insanlarda (10'da bir görülür) parfümler başağrısı mide bulantısı kaşıntı gibi zararlı etkiler yapabilirler. Bu yüzden herkesin bir alerji testi yaptırması sadece parfüm seçimi için değil kullandığı her ürünü doğru seçmesi için gereklidir.

-Duş almadan kullanılan parfüm hiç istemediğiniz sonuçlar doğurabilir; örneğin spor yaptıktan sonra ter kokusunu kamufle etmek için parfüm kullandığınızda neden kimsenin yanınıza gelmediğini düşünün...

-Belirli bir parfüm onu kullananların hepsinde ayrı ayrı kokabilir. Bir kadında oldukça seksi duran bir parfüm ötekinde ucuz bir kolonya gibi kokabilir. Vücut kimyasıyla parfümün uyuşması çok önemlidir... Mümkünse bir parfümü satın almadan önce onun tester'ını edinin ve bir süre deneyin... Ayrıca teninizde birgün güzel kokmayan parfüm öteki gün gayet iyi durabilir; kadınların vücut kimyası günden güne değişebilir.

-Tek bir parfüm kullanmak gibi bir zorunluluk yoktur; hergün aynı giysilerimizi giymiyoruz öyle değil mi? Bizim önerimiz özel günler için çok özel bir koku ve sıradan günler için daha ucuz ve fresh bir koku bulundurmanız. Kokular için özel bir zaman yer ve bir neden vardır...
Unutmayın nasıl kokuyorsanız akıllarda öyle kalırsınız...

Not: Alinti

ben bu konuda sanrıım yazsam destan olur bana etrafımdaki herkes yine şişeyi boşaltmışsın banyomu yaptın şişede kaldımı derler ama napıyım kendimi alamıyorum kmaktan çok seviyorum buram buram parfüm kokmayı ama ben orj parfüm kullanamıyorum çünkü çok sıktığım için iğrenç kokuyor .
bi kaç tane söliim bende :) göğüs arama mutlaka sıkarım, bileklerime , kulaklarımın arkasına ,göbeğime vee bunlardan sonrada bigüzel tepemden boca ediyorumm yanımdanda ayırmam kokuyu alamadığım zaman dışarda nerde olursam olıyım fıs fıs fss hastayım bu konuda delikafadulden

tenime iki fis kiyafetime bir fis bazen eserse sacima bir fis :)

ben banyodan sonra ıslakken saçlarıma sıçarım, öyle toplarım durur biraz..koku iyice siniyo..onun dışındada genelde kıyafetime sıkarım :)

ben tene sıkılmaz mantar yapar die duydum tenime sıkmıorum oyuzden korkuorum.. elbiselere bide örtume yerimseniben

DOLUM(AÇIK) PARFÜMÜ kıyafetime orijinal kokuyu tenime sıkarım

tenime, bileklerime, kulak arkalarima, boynuma sıkarim genelde,
bazende havaya iki üc kez sıkarim altindada dolanirim öyle :roflol:

tenime boynuma kıyafetime sıkarım

Tenime uyguluyordum taki , dün parfüm aldığım reyondaki görevli bayanın parfümün kalıcığını cilt dışında başka dokularda daha fazla muhafaza ettiğinin ortaya çıktığını söylemesine kadar..
Parfümü cilde sıktığımızda bir müddet sonra cilt salgıları nedeniyle parfüm özünden kayarak farklı kokuya dönüşüyormuş ama ten dışında giysi de mesela özünü koruduğu ve daha uzun süre muhafaza ettiği öğrenilmiş.
Bundan sonra yaka kısımlarıma sürmeyi düşünüyorum biraz cilt biraz giysi..

Ten vücudumuzda bulunan yağ,ter bezleri gibi sebeplerden dolayı kokuyu daha çabuk bozuyormuş.Alerjisi olanlar için de (kendim)tene sıkmak biraz zararlı.Bu yüzden hem kalıcılık hem de sağlık açısından kıyatlerimize uygulamamız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…