• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

parfümü saklama

canan59

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
38
0
86
Tekirdağ
kızlar yaz geliyo parfümlerinizi nasıl saklıyosunuz ben genelde buzdolabına koyuyorum farklı önerisi olan varmı

buzdolabına koyma canım.
kendi kutusunda yatak odanda bir dolabın çekmecesine koy. hiç birşey olmuyor.

yazın dışarda tutmak bozulmasına sebep olabilir.kaçtane parfümümü bu yüzden çöpe attım.buzdolabında saklanması en uygun,parfümcüler de bunu söylüyor

konuyla ilgili şöyle bir yazı buldum. ekleyeyim dedim:

Gün ışığı ve hava ile temas, parfümleri bozan oksidasyonu sağlayan faktörlerin başında gelir. Bu nedenlerden dolayı, parfüm şişesinin kapağı, kullandıktan sonra sıkı bir şekilde kapatılmalı ve parfümün gün ışığından korunması için tercihan kutusunda saklanmalıdır.
Parfümlerin buzdolabında saklanması parfümünün dengesini bozar ve kokusunda değişmelere neden olur. Parfüm ve eau de parfume`lerin buzdolabında saklanmamaları gereklidir. Eğer soğutulmuş ve tazeleyici bir ürün kullanmak istiyorsanız aftershave veya cologne formları almalısınız. Bu ürünler buzdolabında da saklanabilirler

sağol canım indirimden aldığım çok fazla parfümüm var 1 yada 2 olsa sorun yok zaten günlük hep çantamda taşıyorum sorun kullanılmayı beklenenlerde

ya ben eskiden çook eskiden hatırlıyorum. bu dp eskiden silindir şeklinde şişelerde satardı etiketsiz falan. Hatta boş şişeni getirirsen cüzzi bi oranda indirim yapıolardı :D ancak diyorlardı ki aldktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 12 saat buzdolabında bekletin diolardı. Ancak şimdi demiyolar tabiikide o yüzden matıklı olabilir?

PARFÜM NASIL KORUNUR ?

Eğer her gün aynı parfümü kullanıyorsanız, onu saklamak pek de zor değil. Tek dikkat etmeniz gereken nokta, kullandıktan sonra ağzını sıkıca kapamanız ve herhangi bir sıcak kaynağının yanına koymamanız.

Bir kaç parfümü birden kullanıyorsanız, küçük şişeleri tercih edin.

Parfümünüzü kuru ve temiz havalı bir yerde muhafaza edin. Sıcak ve güneş parfümün bozulmasına neden olur.

Spreyli ambalajlar parfümü daha iyi korur. Spreysiz şişeler kullanım sırasında havayla temas eder, bu da parfümün bozulmasını hızlandırır.

Parfümünüzü uzun süre saklamak istiyorsanız, buzdolabında koruyun. Soğuk, taze kalmasına yardımcı olacaktır.

Back
X