- 17 Temmuz 2012
- 214
- 0
-
- Konu Sahibi Moonlight25
Dikkat çekici olsun, erkekler beğensin falan demişsin de bu zevk meselesi.
O kadar kişisel bir durum ki, bana çekici gelen sana gelmeyebilir.
Çekici koku tanımı herkeste farklıdır.
Mesela bana göre göre Armani She berbattan da öte bir koku.
Tahammül edemiyorum. Ama çok fazla seveni var.
Ya da Hypnotic Poison... İğrenç benim için.
Erkekler beğensin meselesine gelince, çevremdeki erkekler eskiden kulladığım Avon Far Away ve (Naomi Campbell kahverengi şişeli olan) kokusunu beğenmişlerdir hep. Hem de çok beğenmişlerdir.
Ama beğenmeyen de çıkar illa ki.
Ayrıca şekerli kokularda FlowerBomb çok güzel bence.
marc jacobs - daisy yada bvlgari jasmin noir'i tavsiye ederim. bende tek notanın ağır bastığı kokuları sevmiyorum. birde calvin clain euraphia var ama çok klasikleşti oda.
tavsiyelerim ; hypnotic poison eau sensualle ( hypnotic poison'ı sevdiysen bunu da seversin, ona benziyor ama daha freshimsi,yine de etkileyici.ve çok kalıcı)
david beckham intimately ( pure poison'a benziyor,çiçeksi,yumuşak ve kadınsı bi koku,çok güzel . kış için hafif ama ilkbahar,sonbahar için ideal.)
dior pure poison (beyaz çiçekler ve turunçgiller fln içeriyor, klasikleşmiş kokulardan zaten)
very irresistable l'intense (gül ve erik karışımı,etkileyici)
tresor midnight rose (tarif etmesi zor bi koku, çiçeksi ,hafif meyveli ve vanilyalı,ama şahane)
hepsi de birbirinden güzel
sana katiliyorum tabiki bu zevk meselesi. Ama genel olarak bakicak olursak erkekleri vanilya notalari iceren parfümler etkiliyormus diye duydum.
Hata buna birkac defa sahit de oldum. hata ve hata vanilya, tarcin ve lavanta afrodizyak etkisi yaratiyormus. Ama bu kisiden kisiye degisir,
sonucta parfüm kokusuna tahamül edemeyen erkeklerde var.Daha hafif fresh parfüm sevenlerde.
Bu arada tavsiyen icin cok tessekür ederim canim ben zamaninda Flowerbombi pahali buldugum icin,
kokusu onu ve chanelden coco mad. andiran yves rocherin parfümü so elixir aldim.
Memnunum da ama kis kokusu bence.
Rica ederim canım.
Naomi Campbell de çikolata, karamel, vanilya vs. var; Far Away de vanilyalı oryantal bir koku.
O yüzden dediğim gibi erkekler sevmiş olabilir etrafımda.
Peki So Elixir kalıcı mı, kokusu yayılıyor mu, fark ettiriyor mu kendini?
Ben çok seviyorum o kokuyu. Almayı düşünüyorum. Ne diyorsun?
Evet kesinlikle kendini fark etiriyor. En son kullandigimda kuzenim önce selam vermek yerine bir an duraksadi ve parfümümü sordu.
Yanliz ben Flowerbomb hic denemedim. Sadece so elixiri ona benzetiklerini duymustum.
Ama so elixir kesinlikle Coco Mademoiselle benziyor. eger Coco Mademoiselle seviyorsan ve illa orjinal olsun diyorsan so elixir hesapli bir alternatif.
Hata so elixirden daha hesapli alternatiflerde var. Bunu daha sonra fark ettim.Dolma parfüm filan dan bahsetmiyorum
zaten o ayri ama farkli markalar tarafindan resmen kopyalanmis desem yerinde olcak.
Güzel olmasina güzel, dikkat da cekiyor ama piyasada cok taklitleri oldugu icin benim icin bir özelligi yok.
So Elixir'i bir daha koklayayım en iyisi ben. :44:
Aklımda daha farklı bir koku olarak yer etmiş.
Coco M.'yi seviyorum ama artık çok bilindik bir koku oldu.
Sıktı iyice. Yine de seviyorum, o ayrı.
Geçen gün Shiseido Zen'in açığını aldım. O da Coco M. gibi kokuyor.
Sen denedin mi shiseido zen'i?
Euphoria blossemi denedinmi? Normalinkinden daha guzel bence.
Dior addict shine ve tommy peach blossemde cok guzel hatta sonuncusunu koklayipta soranlar oluyor.
Hugo bos orange ve armani code eksik bende ikisinide almayi dusunuyorum.
Bu arada mexx in orjinal sari rengide cok guzel sekerli.
Bunlari firsat bulunca kokla derim.
kesinlikle : calvin klein euphoria
ya da 2. sirada : dior pure poison
Estee lauder sensious dene sinsi farklı güzel bir koku
Este lauder nude da öneririm
YSL Manifesto yeni çıktı şekerli koku seviyorsan öneririm
YSL optimum bu da tek bir kokusu baskın olmayan hoş bir koku.
DKNY Pure enerjik farklı bir koku.
guerlain l instant magıc da klasik guerlain çizgilerini koruyan ama farklı oldukça da kalıcı bir koku.