- 5 Nisan 2013
- 2.933
- 2.844
- 373
- Konu Sahibi parfumkokusu
-
aslında kokuları yaz kış, gündüz gece ve çoğu kez de ruh halime göre ayırdığımdan alt notalar benzer kalsada çok farklı tarzlarda kokulara yönelim gösterebiliyorum. bir de buraya yazarken kokuyu beğenip beğenmemekten öte kalıcılık, ağırlık ve çevreye yayılımı üzerine yazmaya çalışıyorum ki farklı tipte koku seven kişileri yanlış yönlendirmek istemiyorum..canım merhaba:)konun ilgimi çekti ama senin tam olarak ne kokuyu sevdiğini anlayamadım:)ben çiçek kokularını seviyorum baharat ya da meyve kokularını sevemiyorum ama en az kalıcı olanda çiçek malesef,yıllar önce avonda lyrical diye bir parfüm vardı çok güzeldi ama artık üretilmiyor sanırım,birde chanel 5 i sorayım sana kokusunu bilmiyorum ama çok çok övüyorlar denedin mi hiç?
Clinique Happy Heart EDP
Üst notalar: bergamot, boysenberry ve hanımeli.
Orta notalar: greyfurt, çalı çiçeği ve yosun.
Alt notalar: frezya, limon ve Hawaii düğün çiçeği
BELIVE- BRITNEY SPEARS
EDP
patchuli, guava meyvesi
orta nota: ıhlamur, hanımeli
alt notalar:kehribar, çikolata
Eki Görüntüle 1202792
gelelim ünlülerin tasarladıkları parfümlere... pek çok ünlünün tasarımını denedim sayılır. jlo, cristina aguleira, madonna, beyonce.. sevenine göre güzel kokulardı. ama kalıcılıkları genelde zayıf. bu doğrultuda believe'e yaklaşımım da aynı oldu. ama gelin görün ki benim için kalıcılığı gayet iyi. sadece deneme amaçlı mağazada sıktım kendisini. 2 fıs sadece... tüm gün kaldı!!!bu benim için mucize gibi birşey.. yayılımı için pek bişi söyleyemeyeceğim çünkü kokuyu almadım sadece denedim. ama ara ara gün boyunca kendi burnuma o tatlı koku geldi. sanırım kalıcılığını çikolata ile sağlamışlar. bu kadar tatlı bir koku beni bayar mı bilemiyorum, zaman gösterecek. ama kesinlikle kendisi alınacak parfümler listemden ilk sırada giriş yaptı. diğer kullanıcıların yorumlarına baktığımda ise genelde kalıcılığı ve yayılımının iyi olduğu yorumu yapılmış. bu övgülere göre ise fiyatı gayet makul oluyor:100 TL (100ml fiyatıdır.)
yeri gelmişken ikinci süper kokan ünlü tasarım koku ise lady gaga- fame... onu da en kısa zamanda ekliycem
believe i çok severek kullandım ben. normlade tatlı-şekerli-vanilyalı kokuları uzun süre kullananamam ama bunda öyle olmadı.insanı baymayan çok güzel bir tatlılığı var bana göre.
madonna nın parfümünü de denedin mi? kalıcılığı nasıl acaba?
sizden bir konuda yardım isteyeceğim. ben mangonun delirium parfümünü uzun yıllar kullandım sonra birden piyasadan kayboldu. bu kokuyu tanıyorsanız muadili bir yerde çıktı mı karşınıza teşekkürler şimdidenAMBER ELİXİR (EDP)
Amber-meyve-balsamic
Eki Görüntüle 1163441
Bu kokuyla yeni tanıştık sayılır. Çok fazla hayranı var. Ve ilginç bir şekilde oriflameın olmasına rağmen gerçekten kalıcı. Amber nedir, kimdir, napar bilmem ama o şey her ne ise harika kokuyor. Hypnose gibi dişiliği vurgulayan bir koku. Meyvelerle yumuşatılmış. Görüntüsü hacı yağı gibi dursa da kendisi oryantal olmasına rağmen baymıyor. En azından şuanlık. Bir de o şişe nedir arkadaş? Öneri ile olmasa hayatta almam. Anneanne kokusu gibi görüntüsü var. Ama gel gör ki içi başka şeyler söylüyor. Biraz karakteristik bence kesinlikle denenmeden alınmamalı. Dior Hypnotic posiona koku olarak benziyor. Eğer o tarz kokuları seviyorsanız bunu da seversiniz diye tahmin ediyorum.
maalesef o kokuyu hiç bilemiyorum =( ancak şu sitede o parfümün içeriği ve kullanıcı yorumları var. bazen kullanıcılar benzettikleri parfmleri de oraya yazıyorlar. göz atmanızı öneririm http://www.fragrantica.com/perfume/Mango/Mango-Delirium-3001.htmlsizden bir konuda yardım isteyeceğim. ben mangonun delirium parfümünü uzun yıllar kullandım sonra birden piyasadan kayboldu. bu kokuyu tanıyorsanız muadili bir yerde çıktı mı karşınıza teşekkürler şimdiden
İleride farklı bir parfüm denemek istediğimde bu konuya bakacağım. İlgi çekici örnekler yazmışsınız :)
Ben de eskiden meyve kokularını sevmiş bir insan olarak son 4 yıldır portakal çiçeği delisi oldum. Kullandığım ve kokusuna bayıldığım 2 parfümü paylaşmak isterim:
L’OCCITANE Fleur Chérie EDT
Portakal çiçeği - neroli içeren bir parfüm
Kadınsı ama hafif kokular seven insanlar için bağımlılık yaratabilecek bir kokusu var. Fakat kalıcılığı orta düzeyde.
Bu kokuyu kullanmış ve aynısının EDP versiyonunu bilen gören varsa bu konu başlığında paylaşmasını rica ediyorum. :)
Yves Rocher Neroli Secrets D'Essences EDP
Üst notalar: Bergamot ve turunç
Orta notalar: Portakal çiçeği ve neroli
Alt notalar: Misk
Bu parfüm diğerine göre biraz daha ağır kokuyor. Daha doğrusu saniyede bir kokladığım için bana öyle gelmiş olabilir :)
Yeni aldığım için kalıcılığı konusunda bir bilgim yok fakat EDP olduğu için beklentim daha yüksek. Bloglarda kalıcılığı hakkında iyi yorumlar var. Fiyatı normalde 115 tl fakat yakın zamanda almak isteyen olursa şu anda indirimde 95 tl olduğunu belirtmek isterim.
Bu serinin 2 çeşit kokusu daha var. Aralarından yasemin içeren çeşidi de çok güzeldi.
joop femme sevdiğim bir koku gerçekten koku zevkimiz aynı. =)elizabeth taylorda ise red door oldukça sükse yapmış bir koku ancak çok merak etmeme rağmen almaktan vazgeçtim. çünkü tarihine bkarsan biraz eski. yani dönem kokusu. biraz daha ağır olacağını düşünüyorum.bir kaç yorumda da çok elit ama biraz anneanne tarzı yazısını okuyunca gözüm korktu açıkçası. ama red door'un shimmer versiyonu daha genç yaşlara uygun ve kalıcı olduğunu duydum. ilerde onu deneyebilirim belki =)@septembr Koku zevklerimiz bu kadar mı aynı olur.Yazdıklarının çoğunu okudum ve hepsine katılıyorum.Joop Femme kullandın mı bilmiyorum ama bu kış ana kokum o olacak gibi görünüyor.Bu tarz kokulara bayılıyorum.Bir de elizabeth taylorun parfümlerini kullandın mı? Denemeye niyetim var ama biraz kararsızım
teşekkür ederim :)maalesef o kokuyu hiç bilemiyorum =( ancak şu sitede o parfümün içeriği ve kullanıcı yorumları var. bazen kullanıcılar benzettikleri parfmleri de oraya yazıyorlar. göz atmanızı öneririm http://www.fragrantica.com/perfume/Mango/Mango-Delirium-3001.html
Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)teşekkürler paylaşım için. anladığım kadarıyla turunçgil hakim kokuları seviyorsun. o zaman sana jean paul'ün madame'yi de öneririm. seveceğini düşünüyorum =)
AMBER ELİXİR (EDP)
Amber-meyve-balsamic
Eki Görüntüle 1163441
Bu kokuyla yeni tanıştık sayılır. Çok fazla hayranı var. Ve ilginç bir şekilde oriflameın olmasına rağmen gerçekten kalıcı. Amber nedir, kimdir, napar bilmem ama o şey her ne ise harika kokuyor. Hypnose gibi dişiliği vurgulayan bir koku. Meyvelerle yumuşatılmış. Görüntüsü hacı yağı gibi dursa da kendisi oryantal olmasına rağmen baymıyor. En azından şuanlık. Bir de o şişe nedir arkadaş? Öneri ile olmasa hayatta almam. Anneanne kokusu gibi görüntüsü var. Ama gel gör ki içi başka şeyler söylüyor. Biraz karakteristik bence kesinlikle denenmeden alınmamalı. Dior Hypnotic posiona koku olarak benziyor. Eğer o tarz kokuları seviyorsanız bunu da seversiniz diye tahmin ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?