- 5 Nisan 2013
- 2.933
- 2.844
- 373
- Konu Sahibi parfumkokusu
aslında kokuları yaz kış, gündüz gece ve çoğu kez de ruh halime göre ayırdığımdan alt notalar benzer kalsada çok farklı tarzlarda kokulara yönelim gösterebiliyorum. bir de buraya yazarken kokuyu beğenip beğenmemekten öte kalıcılık, ağırlık ve çevreye yayılımı üzerine yazmaya çalışıyorum ki farklı tipte koku seven kişileri yanlış yönlendirmek istemiyorum..canım merhaba:)konun ilgimi çekti ama senin tam olarak ne kokuyu sevdiğini anlayamadım:)ben çiçek kokularını seviyorum baharat ya da meyve kokularını sevemiyorum ama en az kalıcı olanda çiçek malesef,yıllar önce avonda lyrical diye bir parfüm vardı çok güzeldi ama artık üretilmiyor sanırım,birde chanel 5 i sorayım sana kokusunu bilmiyorum ama çok çok övüyorlar denedin mi hiç?
ama yinede genele bakarsan oryantal yapılı beyaz çiçek seviyorum. yani ne çok odunsu nede tamamen floral.. ikisinin arasında kalıyorum. şekerli kokular yazın akşamları tercih ettiklerim arasında. ancak aşırı fresh, ozonotic kokular ve green floral kokular nefret ettiklerimin başında geliyor. ne yapsalar sevemiyorum..
chanel 5 benimde merak ettiğim kokulardandı.. ancak beni hayal kırıklığına uğrattı.. ağır fakat ağırlığından daha çok 40 yaş üzeri bir koku(yaş ve vücuda oturuşa göre değişiyor tabi. yaşınızı bilemiyorum). malum üretim tarihine bakarsak zaten öyle bir tarzı olması normal. dönemini yansıtıyor. ama kaliteli ve elittir. koklamadan almamalısın. onun yerine chanel chance ve chanel coco mademoiselle biraz daha modern ve biraz daha tatlı kokulardan. kalıcılıkları da iyi.