Parayla mutluluk satın alınır mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi

En çok ne için dua ediyorum biliyor musun? Bir arabam olsun istiyorum. Yakın bir yerde de yazlığım. Eşimi alıp hafta sonları yaşadığım atmosferi değiştirmek istiyorum.

Başka istediğin bir şey yok mu?

Olmaz olur mu, yeni model taşınabilir bir bilgisayar almak, evin dekorasyonunu değiştirmek, kendime ve eşime yeni model cep telefonları almak istiyorum.

Yok mu başka istediğin bir şey?

Olmaz olur mu, herkes gibi zengin olmak ve zenginliğin satın alabileceği her şeye sahip olmak istiyorum.

Ben bunlardan vazgeçtim; bunları istemiyorum.

Neden vazgeçtin; Nepal rahipleri ya da dervişler gibi mi olmak istiyorsun?

Bu söylediklerine sahip olmak seni mutlu mu yapacak?

Elbette! Çok param olsaydı ve istediklerimi alabilseydim mutlu olurdum tabii.

Çok paranın ve istediklerimize sahip olmanın bizi mutlu edebileceğinden emin değilim. Birçok insan tanıyorum, bu söylediklerinin çoğuna sahipler, ev, araba, yazlık ve bol para… Ama onları pek mutlu görmüyorum. Sahip olmak insanı mutlu etmiyormuş gibi geliyor.

Sen akıllı bir insansındır; “para mutluluğu satın alamaz” gibi klişe bir şey demeyeceksin herhalde. Adam çok zengin; ama kızı okulda başarısız ve adamın hiç beğenmediği çocuklarla arkadaşlık ediyor gibi örnekler vermeyeceksin diye düşünüyorum. Ya da adam zengin, büyük bir şirketi var; ama haftada yedi gün çalışıyor. Sürekli şirketin sorunlarını çözmek, insanları yönetmek, toplantılara katılmakla zamanını harcıyor; sahip olduklarını tadına vararak kullanamıyor gibi açıklama da yapmayacaksın sanırım.

Evet, haklısın. Sahip olmak insanı mutlu etmiyor derken bunları kastetmiyorum. Söylediklerin de örnek gösterilebilir; ama beni böyle düşünmeye iten bunlar değil.

Peki, ne öyleyse?

Bana öyle geliyor ki, çevremizle sağlıklı ve insanca ilişkilerimizin olması bizi mutlu ediyor. Diyelim ki, harika bir sitede, harika bir dairede oturuyorsun; ancak bir komşun var ve tanıştığınız ve sürekli karşılaştığınız halde sana hiç selam vermiyor. Ya da evlisin, çok varlıklı bir ailesiniz; ama eşinle hiç geçinemiyorsunuz. Çocuğunuz var, eşinle akşam sinemaya gitmek istedin ve çocuğunu annenlere bırakmak istedin; ama annen “senin çocuğuna dadılık yapamam” diyerek reddetti. İşyerinde orta kademe yöneticisin, güzel bir odan, şirketin tahsis ettiği son model bir araban var; ancak yan odadaki yöneticiyle sürekli çatışma içindesin. Bu söylediklerimden biri hayatında olsa mutlu olabilir misin?

Herhalde olamam.

Bir de şöyle düşün; cebinde paran çok az; kirada yaşıyorsun ve sahip olmak istediklerinin çok azı var. Bununla birlikte eşinle harika bir ilişkin var; komşuların dünyanın en dost canlısı insanları; annen baban her konuda çok anlayışlı ve sana destek oluyorlar; sen küçük bir memursun; ama işyerindeki çalışma arkadaşlarınla harika anlaşıyorsunuz. Varlıklı bir insan olmasan da, bu ilişkilerin varlığı seni mutlu ve huzurlu yapmaz mı?

Ne demek istediğini anlıyorum; sağlıklı ilişkiler, geleneksel anlamda mal mülke sahip olmaktan daha önemli. Sağlıklı ilişkiler huzurlu bir yaşamın kaynağı. Sana katılıyorum; sağlıklı ilişkilere sahip olanlar huzurlu olurlar. Mutlu olmak için başka başlıca bir şey gerekiyor.

Peki, sence mutlu olmak için gereken başlıca şey nedir?

Melih Arat

bencee kişinin mutluluk anlayışına göre değişirr
kimi aşka inanmazz para dahaa cazip gelirr kimiii aşktan başkaa hiçbirşeyii gözü görmez
bencemiii herşeyimee şükür ve ham sonsuz keree bencee en güzel mutluluk anne olmaktırr
zatenn şuu çocuklarınıı herdakkaa sürekliii azarlayanşikayet eden anneleredee elinizdekinin kıymetini bilsenizz iyi olur diyorumm onu arayıptaa bulamayanlar varrr

Eğer ruh ve beden sağlığım yerindeyse bence en büyük mutluluk kaynağı budur!......

Eğer ruh ve beden sağlığım yerindeyse bence en büyük mutluluk kaynağı budur!......

katılıyorum bunlar yerindeyse zaten mutlu olmamak için hiçbir neden yok.sağlıklı bir birey mutlu olmak için ulaşmak istediği herşeye ulaşır...

ne çok paran olunca mutlusun,,,,, nede az paran olunca mutlusun,,,,
onla da olmuyo onsuz da olmuyo......

tabıkıde herseyın basında saglık gelır ama parasızda olmuyor huzurun varsada bısure sonra parasızlık sorun olabılıyor huzurda kalmaz bence mutlu olabılmek ıcın bence parada onemlı

Sevgili arkadaslar parayla mutluluk satin alinmaz ama saglik satin aliniyor, insanin sagligi yerinde oldugu zamanda mutluluk oluyor .yani ikiside bir birine endeksli ,evet biyerde paraylada mutluluk sattin aliniyor oluyor.Düsünmek lazim bir faturaniz ödenmediginde hastaniz varsa doktora gidemiyorsaniz yada ihtiyaclarinizi karsilayamadiginiz da evinize coluk cocugunuza gerekli ihtiyaclarini alamiyorsaniz mutlu olamiyorsunuz ve buda sizi gunden gune mutsuzluga sürüklemiyormu .Mutluluk demek morel demek morel demek sagliga dayanmasi demek saglikta temeli saglikli yasamaya dayaniyorsa ki dayaniyor dayaniyor para lazim. Yani saglili iliskilerde saglikli yasamada veya bu zamanda hersey para oluyor ,para olunmayincada mutlu olunmuyor .Birde su var cok lüks isteklerle ihtiyac mecburu olan istekleri karistirmayalim karisirsa o zaman parayala mutluluk olmaz denilir.HEPIMIZE ALLAH SAGLIKLI BEREKETLI VE MUTLU OLMAK NASIP ETSIN KANATKAR VE MUTLULUK COK GUZEL IKISI BIR ARADA OLAMASI DILEGI ILE

Allah her ikisininde yokluğunu aratmasın
biri olunca diğerini kaybettirmesin

Lüks hayat,mutluluk getirmiyor.
Sürekli "almak" doygunluk hissi değil,doyumsuzluk duygusu veriyor.
Teknoloji ilerledikçe hiçbir şeyle tatmin olamayan,huzur bulamayan ruhlar taşıyoruz.
Mesela son model bir cep telefonu ya da lap top almanın imkanı yok aslında.Çünkü ertesi gün piyasaya yepyeni bir model sürüyorlar ve senin aldığın hızla eskiyor.

Çocukluğuma bakınca şu an çok lüks şartlarda yaşıyorum.
Ama daha geçen gün düşündüm:Beni en çok mutlu edecek şey çocukluğumdaki gibi kocaman bahçesi olan bir ev olurdu. Ve bahçenin içinde bi sürü kedi-köpek,bir sürü çiçek..Özellikle kızımın, hayvanlarla ve doğayla iç içe bir çocukluk yaşamasını çok istiyorum..

Günümüzün şartları o kadar değiştiki artık para her şeyin başı sağlık mesela sağlığın elden gittiyse parasız hiç bir şey olmuyor yeme,içme,barınma gibi en önemli ihtiyaclarımız malesef para olmadan olmuyor şu ortamda ne kadar çok paran var o kadar çok itibarın var sistem bu ee açsın paran yok o evde imkansız huzur olması ihtiyaclarımızı karşılayacak kadar paramız olması şart.Kımseye muhtaç olmadan yaşamak için ....

Yanılmıyorsam benim mesajıma cevap olarak demişsiniz"ee açsın,paran yok,o evde imkansız huzur olması.." cümlesini.
Aslında ben bir tercih kullanarak yazmamıştım mesajımı.
Şu an elimdeki imkanlara sahipken o evde oturabilmek beni mutlu ederdi demek istedim..Doğayla,hayvanlarla,toprakla kucaklaşabilmek adına.
Yoksa tabii ki haklısınız.Maalesef sistem bu; parasız çok zor..a.s.

yooo hayır sizin mesajınıza istaneden değil tamamen kendı duygularım .........

Alinabiliyor ama kendini kandirabildigin kadar
Ben gördüm yasadim veren el oldugun sürece Mutlu ediliyorsun:)

Ask bile satin aliniyor demek istedim yanlis anlasilmasin

Son düzenleme:
herşeyden önce sağlık gelir tabiki.ama şu zamanda artık parasız mutlulukta olmuyor bence.Rabbim ikisinide eksik etmesin.yerimseniben

fazla paranın oldugu bi yerde mutlulugunda olmayacagına inanıyorum
görüyoruz orda burda dizilerde filmlerde..

para nereye kadar mutluluk getirebilir ki ?

hastasınızdır tedavi edilebilcek birşeyse paranızla en iyi hastanede en iyi doktorlar tarafından tedavi edilebilirsiniz böyle bir şans sağlar yada genede ölebilirsiniz...çok kötü bir hastanede aynı hastalıktan tedavi gören fakir bir hasta ise yaşayabilir...daha güçlüdür daha umutludur vesaire vesaire

en iyi evlerde oturursunuz ama altın kafes gibidir..gecekonduda yaşayan birisi belki daha mutludur o anda

en güzel giysileri giyersiniz evet çok yakışır ama benliğiniz çıplak kalabilir karakteriniz çıplak kalabilir o zamanda çok değeri olmaz

en iyi yemekleri yersiniz ama gözü doymamışsanız ne fayda...kuru bir ekmek yiyip onu lezzetli bulabilen daha toktur ..

birisi çocuğuna büyük miras bırakır şirket falan. çocuk bir gecelik kumarla o mirası yerle bir edebilirken fakir bir insanın çocuğu babasına verdiği sözleri tutabilir..

falan filan...hem parası olup hem yüreği sağlam olanlarda ,parasını iyi şeyler için kullananlarda var tabi onlar şanslı kesimden..yada fakir olup hırsla çalışıp zenginleri geçenler..onlarda şanslıdır..

para mutluluğu satın almaz sadece birkaç kapı açar..o kapıları görüp geçebilcek olan yürektir..o fırsatları görcek olan beyindir..

Para mutluluk getirmez.Parayla varolmayan mutluluğu satın alamazsınız fakat parasız da mutluluk olmuyor.Hele ki bir evliliğe parasız başlamışsanız mutluluğu yakalayamıyorsunuz.Zira iki yaka biraraya gelmeyince soğuk da,sıcak da sizi yakıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…