Parasının Üzerine mi Konsam

34

Neden doğum kontrol hapı kullanmıyorsunuz? Ertesi gün hapı Avrupa'da tecavüz sonrası kullanılan hap olarak biliniyor çünkü cok zararlı. "Başım çok ağrıyor, majezik atayım" gibi kullanılan bir hap değil. Ertesi gün hapı kullanmıyorsanız bile kondom en kadim ve sağlıklı doğum kontrol yöntemi. Ertesi gün hapina gelene kadar birçok yöntem var.

Burada rahatsız olduğum asıl şey ise sizin kullanmanızdan çok başkalarına da bunu normal bir şey gibi tavsiye etmeniz.
Dogum kontrol hapi kullanamiyorum. Dilerseniz endokrinologumla iletisime gecip detaylari ogrenebilirsiniz.

Ertesi gun hapini sıkça kullandigimi size düşündüren nedir bilmemekle birlikte kaza olmasi durumunda son care olarak yapilacak en mantikli sey oldugunu dusunuyorum. Sonucta insanlik hali ve hepimizin basina riskli iliski gelebilir, bunu huy edinmedikçe istisnai durumlarda kullanmasini tavsiye ederim evet. Sizin rahatsiz olmaniz, karsi tarafin hamile kalmasindan daha onemli degil benim nazarimda.

Benim durumumda da yasanan iliskinin sartlarini bilmediginiz icin benimle ilgili yaptiginiz yorum ve cikarimlari da ciddiye almiyorum.

34

Neden doğum kontrol hapı kullanmıyorsunuz? Ertesi gün hapı Avrupa'da tecavüz sonrası kullanılan hap olarak biliniyor çünkü cok zararlı. "Başım çok ağrıyor, majezik atayım" gibi kullanılan bir hap değil. Ertesi gün hapı kullanmıyorsanız bile kondom en kadim ve sağlıklı doğum kontrol yöntemi. Ertesi gün hapina gelene kadar birçok yöntem var.

Burada rahatsız olduğum asıl şey ise sizin kullanmanızdan çok başkalarına da bunu normal bir şey gibi tavsiye etmeniz.
Evet ya biz bebek istemediğimiz için korunuyoruz ama hep eşim korundu. Korunmak neden kadının göreviymiş gibi davranılıyor anlamıyorum ben de. Erkek über zevki için kondom kullanmaktan aciz olsun kadın dayasın kendine hapları.

Ya ben tüm bu olanlardan bağımsız bir yorum yapmak istiyorum. Konu sahibi beni tanıyorsun. Ne kadar toplumsal konuları takmadigimi, kendime göre yaşadığımı da biliyorsun. Ama bu benim için geçerli. Bu gibi sebeplerle çocuk yapmıyorum ben henüz.
Ben senin yerinde olsam çocuğun doğumu ve ilk birkaç yaşını alana kadar yurt dışında kalırdım. Bu imkanın var biliyorum. Hiç olmadı hem "babadan" bağın kopar hem de gelecek meraklı sorulara ki illaki olacak babası yabancı diye yanıt verebilirsin. Bu en uç senaryo.
En akla yatkın olanını önceki konunda yazmışlardı. Baba ile anlaşmalı bir evlilik. Adam yan çizerse evlilik sözleşmesi ile karşılıklı tüm hakların korunması sağlanır.
Umarım her şey kazasız belasız ilerler.

Kız epilepsi hastası, normal kadınlarda bile tehlikeli. Bence kürtaj olsa sorun kalmayacak ama neden inat ediyor anlamıyorum.
İstiyor çünkü çocuğu. Desin bunu bak, istiyorum desin. Kime ne yani? Böyle arkalardan dolanmaya gerek yok ki. Bunu bi diyebilseydi zaten şu çıkan mevzunun yarısı yoktu. 👾

Kafam karışık bazı konularda. Ne yapacağımı bilmiyorum. Zor bir durum yaşıyorum ne derece fark ediliyor dışarıdan bilemiyorum. Buraya yazayım diyorum bir sürü kadın var, bir dertleşmiş olurum vs diye.
Eh buradakilerin bazı üyeleri mimledikleri, o üyelerin konularına değil bizzat şahsiyetlerine yorum yapıldığını göremeyen yoktur.
Izin alıp ikinci üyelik açıyorum. Sırf sıkıcı akşamına şenlik gelsin diye profil mesajlarında vs ifşalıyor biri. Ne denir buna?

Zaten ben üzgünüm. Gözlerim dolu dolu yaşıyorum. Kadın gelmiş kaç tane adam seni sevmiyor, çocuğunu da istemiyor diye yorum yapmış. Bizzat böyle, tanımadığı bir insanın canını acıtmak için bile bile.

Diğeri geliyor senin çocuğun değersiz bir hiç muhabbeti çekiyor.

Ben bir insanim yahu. En kalpsiz insan bunlara maruz bırakmaz bir insanı. Bir kotulugum mu dokundu size? Yoo. Ben normal bir yorum yapsam begenmedim emojilerine bogarsiniz, bu üstteki saydıklarıma gıkınız çıkmıyor.
Çocuk değersiz olur mu aksine o çok değerli olduğu için insanlar sana tavsiye veriyorlar. Ben sana da üzüldüm, sen de değerlisin biriciksin hayatını mahvetmeni istemezdim. Tek bir hayatın var, yorumlarımız bu yüzden.

Ya ben tüm bu olanlardan bağımsız bir yorum yapmak istiyorum. Konu sahibi beni tanıyorsun. Ne kadar toplumsal konuları takmadigimi, kendime göre yaşadığımı da biliyorsun. Ama bu benim için geçerli. Bu gibi sebeplerle çocuk yapmıyorum ben henüz.
Ben senin yerinde olsam çocuğun doğumu ve ilk birkaç yaşını alana kadar yurt dışında kalırdım. Bu imkanın var biliyorum. Hiç olmadı hem "babadan" bağın kopar hem de gelecek meraklı sorulara ki illaki olacak babası yabancı diye yanıt verebilirsin. Bu en uç senaryo.
En akla yatkın olanını önceki konunda yazmışlardı. Baba ile anlaşmalı bir evlilik. Adam yan çizerse evlilik sözleşmesi ile karşılıklı tüm hakların korunması sağlanır.
Umarım her şey kazasız belasız ilerler.
Anneme kalsa yurtdışına taşınalım, orada yaşayalım. Annem bu adama hiçbir şekilde ihtiyacım olmadığını söylüyor bu cocukla ilgili. Hatta hiçbir şekilde diyalog kurmamı da istemiyor. Haftasonu konustugumu duysa sanirim kıyameti koparır ve tabiri caizse beyinsiz oldugumu söyler. Artık hormonların etkisiyle mi ne bilmiyorum biraz fazla katı yürekli buldum annemi ilk başta.

Kafam karışık bazı konularda. Ne yapacağımı bilmiyorum. Zor bir durum yaşıyorum ne derece fark ediliyor dışarıdan bilemiyorum. Buraya yazayım diyorum bir sürü kadın var, bir dertleşmiş olurum vs diye.
Eh buradakilerin bazı üyeleri mimledikleri, o üyelerin konularına değil bizzat şahsiyetlerine yorum yapıldığını göremeyen yoktur.
Izin alıp ikinci üyelik açıyorum. Sırf sıkıcı akşamına şenlik gelsin diye profil mesajlarında vs ifşalıyor biri. Ne denir buna?

Zaten ben üzgünüm. Gözlerim dolu dolu yaşıyorum. Kadın gelmiş kaç tane adam seni sevmiyor, çocuğunu da istemiyor diye yorum yapmış. Bizzat böyle, tanımadığı bir insanın canını acıtmak için bile bile.

Diğeri geliyor senin çocuğun değersiz bir hiç muhabbeti çekiyor.

Ben bir insanim yahu. En kalpsiz insan bunlara maruz bırakmaz bir insanı. Bir kotulugum mu dokundu size? Yoo. Ben normal bir yorum yapsam begenmedim emojilerine bogarsiniz, bu üstteki saydıklarıma gıkınız çıkmıyor.

Evet adam sizi sevmiyor. Bu niye kırıcı geliyor size?
Şu tıynette bi adam beni sevmese memnun olurum ben.
Adam her gün baktığı kedilerini bile 1 gram sevmemiş ki, canavarın teki, sizi nasıl sevsin?

Mantıklı düşünebiliyor olsaydınız böyle biri iyi ki beni sevmiyor diye şükrederdiniz ve böyle birini baba yapmaya çalışmazdınız.

Madem doğurmaya karar verdiniz adamdan bir beklentiniz olmadan yapın ne yapacaksanız. Aksi halde daha çok yıpranacaksınız.

Anneme kalsa yurtdışına taşınalım, orada yaşayalım. Annem bu adama hiçbir şekilde ihtiyacım olmadığını söylüyor bu cocukla ilgili. Hatta hiçbir şekilde diyalog kurmamı da istemiyor. Haftasonu konustugumu duysa sanirim kıyameti koparır ve tabiri caizse beyinsiz oldugumu söyler. Artık hormonların etkisiyle mi ne bilmiyorum biraz fazla katı yürekli buldum annemi ilk başta.
Bak Meredith annenle ilgili de az çok bilgim var. Annenin endişesi ne biliyor musun? Senin hormonlarının etkisine girmeden kurtulmanı istiyor adamdan. Çünkü senin içgüdüsel olarak kendini yalnız hissedip daha da bağlanacağını biliyor. Ben anneni dinlemenden yanayım. Bu yaşanan yeryüzünde ilk senin başına gelmiyor ama sıkı zihniyetteki toplumlarda yaşayan kadınların ailelerinden pek azı bu imkanı sunuyor. Bu fırsatı kaçırma. Baba olarak adamı yazarsan o çocuğu tatil için bile yurt dışına çıkarırken izni gerekecek bak. Hayatını, çocuğunun hayatını onun paşa gönlüne göre yaşayamazsın.

Bazı yorumlar ne kadar acımasız ne kadar korkunç inanamadım ve bu yorumu yazanlar anne yada anne adayı.

Hayat herkese aynı imkanlarda eşit derecede altın tepside sunulmuyor.

Konu sahibesinin yaşamı, çevresi, seçimleri kötü olabilir, yanlış olabilir ama daha dünyaya gelmemiş bir masum için şimdiden ''aynı ortamda bulunmama, çevrelerinde görmeyi istememe belki de dileme ve büyüdüğünde hangi meslekte olup nasıl faydalar vereceğini bile bilmeden hemen en kötüsünü düşünüp masumu etiketleme '' hiçbir vicdana sığmaz arkadaşlar.

Yapmayın günahtır.

Bugün sizler evlatlarınızın başında olabilirsiniz, mükemmel imkanlar, çevre sağlayabilirsiniz. Peki yarın ? Yarın hangimizin ne olacağı nasıl bir hayata sahip olacağımızın garantisi var mı ?

Çok değil 6 Şubatta en yakın örneklerini yaşamadık mı ? Lütfen eleştirirken kendi çocuğunuzu gözünüzün önüne getirin. Hakkında bu şekilde konuşulmasını ister miydiniz ? Eleştirilerinizi masumu ve onun geleceğini görmüşte o korkuyla yazmış gibi yapmayın.

Burada sevilmediği evlilikten , ciğeri beş para etmez eşlerden ısrarla çocuk yapanları da okuduk onlara bile bu kadar ağır yorumlar yazılmadı.

Konu sahibesi sizi çok zorlu bir süreç bekliyor. Okuduğum kadarıyla istenmeyen bir bebek. Siz ona hem anne hem baba olacak güçte misiniz ? Her zorluğu göğüsleyebilecek kadar kendinizden emin misiniz ? En zoru da babasının varken yok olmasının, sevilmemesinin açığını, yaralarını sarabilecek misiniz ? İşin maddiyatı kadar maneviyatı da çok önemli tüm bunlara tamamım diyorsanız bize zaten söz hakkı düşmez.

Dilerim hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Siz giriyorsunuz ben değil maalesef. Ben başkasına benim bebeğim değerli seninki değersiz imasinda bulunsam bana gelecek yanıtları düşünebiliyor musunuz? Muhtemelen siz de yazardiniz. Ama kankitonuz olunca hiç bir mevzu olmuyor.
Valla senin bebeğin değersiz değil hiç Bi bebek değersiz değil ama muhtemelen kendini hep değersiz ve eksik hissedecek Bi insan olacak. Bu yaşta insanlar daha basit sebeplerden konu açıyor annem beni sevmiyor babam beni sevmiyor diye. Çocukluktan gelen değersizlik hissi insanın ömür boyu üstüne yapışıyor. Anne baba sevmedimi kimse sevmiyor, sevse de inanmıyorsun zaten, bütün insanlarla ilişkin bu değersizlik hissi üzerine oluşuyor.

Haa zaten benim bebegimle ayni ortama dusmeniz mumkun degil, ayni standartlarda zaten olamazsiniz da ayni ulke sinirlarinda bile degilsiniz sukurler olsun 🙏🏻
Büyük konuşmayın derim. Dünya küçük. İleride yolları kesişebilir de imtihanı olur.

Dogum kontrol hapi kullanamiyorum. Dilerseniz endokrinologumla iletisime gecip detaylari ogrenebilirsiniz.

Ertesi gun hapini sıkça kullandigimi size düşündüren nedir bilmemekle birlikte kaza olmasi durumunda son care olarak yapilacak en mantikli sey oldugunu dusunuyorum. Sonucta insanlik hali ve hepimizin basina riskli iliski gelebilir, bunu huy edinmedikçe istisnai durumlarda kullanmasini tavsiye ederim evet. Sizin rahatsiz olmaniz, karsi tarafin hamile kalmasindan daha onemli degil benim nazarimda.

Benim durumumda da yasanan iliskinin sartlarini bilmediginiz icin benimle ilgili yaptiginiz yorum ve cikarimlari da ciddiye almiyorum.
Insanlari yanlış yonlendiriyorsunuz, rahatsız olduğum şey bu. Sizin hastalığınız olduğu için bu hapı kullanmıyor olabilirsiniz ama normal şartlarda ertesi gün hapı doğum kontrol hapindan kat kat zararlı bir hap ve bazı kadınlar eksik eğitimden dolayı bunu her iliski sonrası alınan bir hap sanıyor. Ekşi Sözlük'te dediğim gibi o hapı kullanan ve üniversite çağında kısır olan kızın hikayesini gördüm örneğin. Bu hap tecavüz gibi bir durum olmadığı sürece uzak durulması gereken bir hap. Spiral var, kondom var çeşit çeşit yol var, insanlara bu yöntemleri tavsiye etmek gerek.

Insanlari yanlış yonlendiriyorsunuz, rahatsız olduğum şey bu. Sizin hastalığınız olduğu için bu hapı kullanmıyor olabilirsiniz ama normal şartlarda ertesi gün hapı doğum kontrol hapindan kat kat zararlı bir hap ve bazı kadınlar eksik eğitimden dolayı bunu her iliski sonrası alınan bir hap sanıyor. Ekşi Sözlük'te dediğim gibi o hapı kullanan ve üniversite çağında kısır olan kızın hikayesini gördüm örneğin. Bu hap tecavüz gibi bir durum olmadığı sürece uzak durulması gereken bir hap. Spiral var, kondom var çeşit çeşit yol var, insanlara bu yöntemleri tavsiye etmek gerek.
Anladığım kadarıyla Lyanna Mormont Lyanna Mormont beklenmedik bir durum yaşadığı için kullanmak durumunda kalmış. Kondom yırtılması vs olabilir. Yani düzenli olarak tercih ettiği bir şey değil. Ben bir yönlendirmesini de görmedim. Hani böyle bir durum yaşayacağına keşke ertesi gün hapı alsaydın demiş.

Dogum kontrol yontemleri yerine ertesi gun hapi kullanin falan mi demisim ben?

Ya birakin kondomu falan, her korunmasiz seks sonrasi atın bir ertesi gun hapi gecin diye mi yonlendirmisim?

Konu oyle veya boyle korunmadan yasanan bir iliski, ben de madem oyle bir ihtimal var keske şansa birakmayip ertesi gun hapi alsaymissin diyorum. Bunu hala da derim yani. Aa madem korunmadin mustehak sana mi diyeyim? Siz bunu mu diyorsunuz?

Olan olmus biten bitmis, kiz iliskiye girmis gecmis, su saatten sonra hamilelik riski varsa ve dogurmak istemiyorsa yapabileceği tek sey ertesi gun hapi. Konu da bu. Herhangi bir korunma konusu degil; gerçeklesmis bir iliskinin sonrasindaki bir diyalog.

Sanki ben insanlara korunmayin, ertesi gun hapi kullanırsınız gibi tavsiyede bulunuyorum gibi carpitmayin lutfen olayi.

Anladığım kadarıyla Lyanna Mormont Lyanna Mormont beklenmedik bir durum yaşadığı için kullanmak durumunda kalmış. Kondom yırtılması vs olabilir. Yani düzenli olarak tercih ettiği bir şey değil. Ben bir yönlendirmesini de görmedim. Hani böyle bir durum yaşayacağına keşke ertesi gün hapı alsaydın demiş.
Anlasilmayan bir mesaj degilmis demek ki, tesekkur ederim anladigin icin.

Evet adam sizi sevmiyor. Bu niye kırıcı geliyor size?
Şu tıynette bi adam beni sevmese memnun olurum ben.
Adam her gün baktığı kedilerini bile 1 gram sevmemiş ki, canavarın teki, sizi nasıl sevsin?

Mantıklı düşünebiliyor olsaydınız böyle biri iyi ki beni sevmiyor diye şükrederdiniz ve böyle birini baba yapmaya çalışmazdınız.

Madem doğurmaya karar verdiniz adamdan bir beklentiniz olmadan yapın ne yapacaksanız. Aksi halde daha çok yıpranacaksınız.
Her gerçeği insanların yüzüne vurmuyoruz değil mi? Yani ben öyle yapıyorum kendi yaşantımda. Kuaförün saçını kötü kestiği arkadaşım saçım nasıl olmuş diye sorduğunda kötü demem, ne bileyim babası ölmüş arkadaşıma 'Aa senin de baban ölmüştü dimi?' demem. Yapılan şeyin bundan bir farkı yok.
İnsan incinir, kalp kırılıyor.
Öğleden itibaren ağladım ben saatlerce.
Sizin yorumunuzda bir şey yok. Ama bu adam sevmesin beni mutlu olurum diye bir şey diyebileceğim durumda değilim.
Çok emek verdim ilişkiye. Dahası çocuğumuz doğacak. Evet beni sevmek zorunda değildi. Ama seviyorum dedi. Sonrasında bunlar yaşanınca insanın gücüne gidiyor.
Körün gözüne parmak sokulur gibi de bizzat canımı acıtmak için seni sevmiyor, çocuğun değersiz vs demek kötü kalplilikten başka bir şey değil. Sizi tenzih ederek söylüyorum çünkü uslubunuz farklı. Neyse karmaya inanıyorum, herkes büyük büyük konuşup atıp tuttuğu şeyleri yaşıyor bir şekilde.

Bazılarıniz çok ama cokk korkunç. Bebek kiyaslamasi yapmak ne demek gerçekten inanamıyorum . Zorbalik her yere sirayet etti resmen .alt tarafı anonim bir yerde bile ego çatışması ,sencilik ,bencilik ... konu sahibi umarım en doğrusu ve güzeli olur hakkında . Zor şeyler yaşıyorsun anladığım kadarıyla ve çok iyi düşünmen gerekiyor . Anneni dinle derim eğer kürtaj dusunmuyorsan

Bazılarıniz çok ama cokk korkunç. Bebek kiyaslamasi yapmak ne demek gerçekten inanamıyorum . Zorbalik her yere sirayet etti resmen .alt tarafı anonim bir yerde bile ego çatışması ,sencilik ,bencilik ... konu sahibi umarım en doğrusu ve güzeli olur hakkında . Zor şeyler yaşıyorsun anladığım kadarıyla ve çok iyi düşünmen gerekiyor . Anneni dinle derim eğer kürtaj dusunmuyorsan
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Beni de en çok hayrete düşüren bunları yazanların pek çoğunun anne olması. Anne olan birisi nasıl içinde sevgi zerresi bulunmayan, taşlaşmış bir kalbe sahip olur anlamak güç.

Anneme göre adamı komple hayatımdan çıkarmalıyım. Ama adam gelgit akıllı. Geçtiğimiz haftasonu da bebeğe karşı ilgiliydi. Yani böyle bir süreçten onu tamamen dışlamak hem ona hem bebeğe haksızlık olmaz mi diye düşünüyorum. Ama adamın enerjisi, davranışları beni çok yoruyor ve strese sokuyor..

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Beni de en çok hayrete düşüren bunları yazanların pek çoğunun anne olması. Anne olan birisi nasıl içinde sevgi zerresi bulunmayan, taşlaşmış bir kalbe sahip olur anlamak güç.

Anneme göre adamı komple hayatımdan çıkarmalıyım. Ama adam gelgit akıllı. Geçtiğimiz haftasonu da bebeğe karşı ilgiliydi. Yani böyle bir süreçten onu tamamen dışlamak hem ona hem bebeğe haksızlık olmaz mi diye düşünüyorum. Ama adamın enerjisi, davranışları beni çok yoruyor ve strese sokuyor..
Meredir olmaz haksızlık o adam hiç nronal değil, yurtdışı seçeneğin varmis , nüfusuna dahi verme demişti yukarda bır kişi aşırı haklı . O adamdan baba olmaz

Aaaa Meredith kendi hayatini anlatmis. Canim o zaman cocugunu kendin buyutme, senin cevrenden cikanin nasil oldugunu kendinle gosteriyorsun bize 🤪 Zaten illa doguracaksan da bebegi evlatlik vermek en dogru secenek bebek icin.

Haa zaten benim bebegimle ayni ortama dusmeniz mumkun degil, ayni standartlarda zaten olamazsiniz da ayni ulke sinirlarinda bile degilsiniz sukurler olsun 🙏🏻
Kızın konusuna yazılmış en acımasız yorum bu heralde. Doğmamış bebekleri kıyaslamak zalimliğin kacıncı evresi acaba?
Sizin bu mesajınız bana bir haberi hatırlattı. Prens Harry’inin çocuklarının okuduğu okuldaki veliler okulun sukuneti bozuldu diye rahatsız olmuşlar. Kraliyet mensubu çocuklar bile istenmezken zor tabii herkesi memnun etmek

X