Paranoyaklık mıdır?

memnunsuz

*
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
310
127
53
27
Merhabalar hanımlar
İlk önce söylemek istediğim sorunum şu ki biraz paranoyağım galiba. Yani demek istediğim şey şu ki bir çok kişinin dediklerine inanmıyorum. Yani sana inanmıyorum demiyorum ama içimden inanmıyorum. Yalan söylediğini düşünüyorum. Kendimce kurgular üretiyorum bazen. Mesela bir keresinde arkadaşlarla whatsap grubunda konusurken bir arkadasla hafif bi laf sokmamsı bir sey oldu, sonra bir baska arkadas bana yuklendi. Bende dedim kesin ikisi beraber benim dediklerim halkında konustular falan.bir suru sey uydurdum kafamdan.sonra diger arkadas bana yazdi hani bende sinirlendim beraber beni cekistirdiniz heralde dedim yok artik sacmalama nasil dusunursun gibisinden seyler soyledi ki bunlar en basitler. bir suredir erkek arkadasim var, hani gercekten beni supheye dusurecek bir sey yapmiyor ama brn kendi ksfamdan kurgular uretiyorum. Sanki her an beni birakacakmis gibi. Bir kac kere ona da soyledim birakmayacagim lutfen boyle soyleme uzuluyorum falan dedi. Bende tabi hemen kabul etmek yerine, bir gun birakacak bile olsa kim birakirim der ki? Tabiki birakmayacagim der falan diye dusundum.ona guvenmememden kaynakli degil, sorun bende galiba. Her insani iliskimde boyle paranoyalarim oluyor.aranizda boyle bir durumda olan var mi? Artik dayanilmaz hal almaya basladi cunku.kafamda surekli senaryo kurmaktan kendi kendime diyaloga girmekten bunaldim.bazen kurguladigim olayi ic sesimle kendim canlandiriyorum icimden falan.

Cok mu ucari kisiler var cevrense
yoksa aile buyuklerinden mi etkilendin?
Daha cok yasantisaal bir olay bence...
boyle biri var cevrende

Doktora gitmeyi dusundum, devlet hastanelerimde psikatrlar var, ilac veriyorlar ilac istemiyorum. Diger turlu psikolog para aliyor ogrenciyim ek gelirim yok.aileminde ahim sahim durumu yok yuk olmak istemiyorum.borc vs var.

Doktora gitmeyi dusundum, devlet hastanelerimde psikatrlar var, ilac veriyorlar ilac istemiyorum. Diger turlu psikolog para aliyor ogrenciyim ek gelirim yok.aileminde ahim sahim durumu yok yuk olmak istemiyorum.borc vs var.
Devlet hastanesinde de psikolojik var gerektiğinde psikiatirlar onlara yönlendiriyor seni

Sizin güveninizi biri suistimal etmiş anlaşılan.
Yada anne babanızın başına mı böyle birşey geldi.?
Zordur böyle olmak, en azından bir kişiye bile olsa güvenmek ister insan.

Ayrıca durumun bence de dr luk kusura bakma şimdi böyleysen ileride durumun daha vahim hiç bir şey yokken uyduruyorsun ve buna inanıyorsun

Merhabalar hanımlar
İlk önce söylemek istediğim sorunum şu ki biraz paranoyağım galiba. Yani demek istediğim şey şu ki bir çok kişinin dediklerine inanmıyorum. Yani sana inanmıyorum demiyorum ama içimden inanmıyorum. Yalan söylediğini düşünüyorum. Kendimce kurgular üretiyorum bazen. Mesela bir keresinde arkadaşlarla whatsap grubunda konusurken bir arkadasla hafif bi laf sokmamsı bir sey oldu, sonra bir baska arkadas bana yuklendi. Bende dedim kesin ikisi beraber benim dediklerim halkında konustular falan.bir suru sey uydurdum kafamdan.sonra diger arkadas bana yazdi hani bende sinirlendim beraber beni cekistirdiniz heralde dedim yok artik sacmalama nasil dusunursun gibisinden seyler soyledi ki bunlar en basitler. bir suredir erkek arkadasim var, hani gercekten beni supheye dusurecek bir sey yapmiyor ama brn kendi ksfamdan kurgular uretiyorum. Sanki her an beni birakacakmis gibi. Bir kac kere ona da soyledim birakmayacagim lutfen boyle soyleme uzuluyorum falan dedi. Bende tabi hemen kabul etmek yerine, bir gun birakacak bile olsa kim birakirim der ki? Tabiki birakmayacagim der falan diye dusundum.ona guvenmememden kaynakli degil, sorun bende galiba. Her insani iliskimde boyle paranoyalarim oluyor.aranizda boyle bir durumda olan var mi? Artik dayanilmaz hal almaya basladi cunku.kafamda surekli senaryo kurmaktan kendi kendime diyaloga girmekten bunaldim.bazen kurguladigim olayi ic sesimle kendim canlandiriyorum icimden falan.

Ara sıra yalan mı söylüyor beni mi çekiştiriyorlar falan şeklinde düşünmeniz normalde takıntı paranoya seviyesi normal değil.

kisisel ailesel problemlerimi anlatip rahatlayacagim kimse yok.ya dalga gecer diye dusunuyorum ya da umursamayacak.anlatamiyorum yani.bir keresinde annemle ilgili sorunlar yasamistim, 6 7 ay sonra yakin bir arkadasim bizdeyken annem lafini acip oyle biraz anlatmistim.neden anlatmadin falan dedi tabi ama ne bileyim ya.sorunlarimdan da utaniyorum sorunumu anlattiktan sonra dalga gececeklerinden umursamayacaklarindan da.burada anlatmak kolay cunku tanimiyorum kimseyi.dalga gecse bile bir kac gune unutulur en kotu ihtimalle hesabimi sildiririm diyorum.oyle iste.

Merhabalar hanımlar
Bu bir hastalık

ailenden veya yakın çevrenden biri senin güvenini sarsması sonucu olmuş gibi geldi bana ,insanlara olan güvenin, inancın kalmamış :( ama insanların hepsi aynı değil biraz güvenmeyi inanmayı öğrenmelisin

ailenden veya yakın çevrenden biri senin güvenini sarsması sonucu olmuş gibi geldi bana ,insanlara olan güvenin, inancın kalmamış :KK43: ama insanların hepsi aynı değil biraz güvenmeyi inanmayı öğrenmelisin
haklisiniz elbet ama hakim olamiyorum kendime.bazen boyle guvenmek delilikmis gibi geliyor.bilmiyorum ya.

Buna paranoya denirmi bilmiyorum.ama insanlara karşı güvensizlik bir miktar hepimizde vardır. Sizin ki sadece biraz daha fazla.yaşınız kaç?

Back
X