Paramı Yetiremiyorum

aysunkndmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
399
74
48
Üniversite 1. Sınıf öğrencisiyim kyk yurdunu kaçırdım ve özel bir yurtta kalıyorum. Yurt paramı ailem ödüyor ve bana devletin bursuyla yetinmek kalıyor. Ama hiç yetiremedim bu zamana kadar. Param ay sonu gelmeden bitiyor ailemden istemek zorunda kalıyorum. Çok plansız harcıyorum. Ne yapabilirim yetirmek için tavsiyeleriniz var mı?

BAna göre para idareside ögrencilige aitir. Gelir giderlerini yaz. Zamanla gereksiz harcamalari azaltmaya calis. Para idaresi bana göre zamanla ögrenilecek birsey.

BAna göre para idareside ögrencilige aitir. Gelir giderlerini yaz. Zamanla gereksiz harcamalari azaltmaya calis. Para idaresi bana göre zamanla ögrenilecek birsey.

Evet ilk kez ailemden ayrıldım. Ama ailem sürekli azarlıyo beni her tel görüşmesinde bundan bahsediyolar çok bunaldım artık onlardan isteyemem çünkü çok karışıyolar.

Evet ilk kez ailemden ayrıldım. Ama ailem sürekli azarlıyo beni her tel görüşmesinde bundan bahsediyolar çok bunaldım artık onlardan isteyemem çünkü çok karışıyolar.

gereksiz harcamalarin hangi yönde? Cokmu kiyafet, kosmetik falan aliyorsun? Butcen ne kadar bunuda bilmiyorum gerci.

Aylık kişisel bakım ihtiyaçların gözden geçir, listele.. Sadece bitmiş olanları al. Harçlık zamanından önce biten için bekle, öyle al. Giyim kuşam için indirimleri takip et, sık alma. Burslar evet yetersiz ama inan okumayan bir kız olsan elinde o kadarıda olmayabilir cep harçlığın olarak öyle düşün. Harcamalarını yapmadan önce listele. Önem sırasına göre harcama yap.

ne kadar geliyor burstan bilemiyorum ama gerçektende azsa para nasıl geçinirsin ki? ne kadar rakam?

gereksiz harcamalarin hangi yönde? Cokmu kiyafet, kosmetik falan aliyorsun? Butcen ne kadar bunuda bilmiyorum gerci.

400 lira bence çok değil.. Arkadaşlarla her gün bi yere gidiyoruz bişeyler yemek içmek en büyük sorun. Herkes gidince ben gelmem de diyemiyorum sonuçta üniversitede gezemiycem de ne zaman gezicem. Kıyafete kozmetiğe çok para harcamam iki ayda bir belki.

400 lira fena bir rakam değil
yemeği çok dışarı da yiyorsan arkadaşlarınla cafe tarzı yerlere çok gidiyorsan bunlar çok pahalı tutar
okul yemekhanelerine takıl öğle yemeklerinde
peki yurt sabah akşam yemeklerini bedava veriyor mu

bıldıgım kadarıyla burs 400 tl.. bu da ıyı bır para sonucta fatura masrafın da yok , telefon faturası harıc onuda aılen oduyordur dıye dusunuyorum.
okulun yemek bursuna basvur.. yemeklerını okulda yemekhanede ye en azından öğlenı o sekılde hallet ucuza gelır.
ıhtıyacın yoksa kıyafet falan alma.
her gun degıl , haftanın bır gunu dısarı cık eglenmek amaçlı..
part tıme bır ıs bulup çalışabılırsın de ek gelır olur hemde tecrube...

Ekstraların ne ise onu düşün
Ondan başla kısmaya yardımcı olacaktır az buçuk

ben de orada okudum pahalı kenttir
ben annem babamlara gittiğim zaman elim kolum dolu dönüyordum işte dolma sarma börek şu bu onlarla üç dört gün geçiyordu
kıyafetleri ayakkabıları annenin babanın yanında al işte parfümün şampuanın vs. onları da annenlerin orada al
yani senin alacağın şeyler kalmasın okula geldiğin de
ankara da nefes almak bile pahalıdır çok pahalı bir şehir olabildiğince dışarı da yemeğe veda etmen dışarı çıkıyorsan çay veya kahve için çık

Ankara gibi bi yerde de 400 tl ile geçinmek imkansız gibi duruyor, yemekhane varsa okulun falan oradan ye mecburen gezmenden kıyafet harcamalarından kısacaksın devlet yurduna tekrar başvuru yapabiliyorsan dene şansını

Her gün dışarıda gezilmez. Her gün bir yerlere gitmek zorunda değilsin elbette paran yetmez. Üniversitede gez tamam ama bu haftada 150-200 harcamak değil. Kendi maaşımızla her gün kafe gezmiyoruz neticede. Maddi olarak zorlanacaksan e bugünde gitmeyim diyebilmeyi öğrenmelisin,daha hesaplı yerlerde yiyebilirsin. Okul yemekhanesini kullan. Yetmediği zamanlar elbette olacaktır ama sürekli mekânlarda takılmaya yetmez 600 de alsan ona göre harcayacaksın çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…