Paramı nasıl en iyi şekilde biriktiririm?

O saçma bir cevap olmuş da neden iki tane "ERKEK" çocuğunuz olduğunu neden belirttiniz? Çünkü konunuzla alakası yok da. Saçma olmuş
Bence kendisi cocuk burda gelmis bizi isletiyor yetiskin gibi. Yazdigi yorumlara bakilirsa ilkokul ogrencisi falan. Euro alin yazmis euro mu kaldi be kardesim sen neyin kafasindasin dicektimde biseyden haberi yok cahil biri belli ki istine gitmeyelim takilsin yakinda siteden atarlar nasilsa. Cocuk oldugunu anlarlar

Gelir gider hesabi yaptiniz mi?
Yani artmiyorsa artmiyordur bazen, ihtiyaclari karsiladiginizda para kaliyorsa onu biriktirirsiniz
Öz elestiri yapin, gereksiz harcamalar yapiyor musunuz. lüks ihtiyaclariniz var mi?
Bunun disinda bizde tek maas var, cocuklara bakiyorum evde
Her ay kenara güzl para atiyoruz
ama kiraniz yüksek mi mesela bu da etken
bazen sene sonunda bir bakmisiz hesapta yine birikmis oluyor
Kazancinizin miktariyla kiranizin miktari da önemli

öncelikle maaşınızı aldığınız an belirlediğiniz tutarı ayırmanız lazım. harcayayım da kalanı kenara koyarım felsefesi kimsenin başarabildiği birşey değil.
parayı kolay harcayamayacağınız şekilde biriktirin. bunun da en iyi yolu altın. çünkü para hemen alınıp harcanır ama altın bozdurmak insana zor gelir.

sorumsuz değilsiniz bence tek maaşla iki çocuğa bakıyorsanız bu ne kadar güçlü bir kadın olduğunuzu gösteriyor zaten
yemek masrafı ve çocukların masrafı dışında diğer masrafları biraz kısabilirsiniz diye düşünüyorum
mesela mağazadan bir şey alacaksınız çok beğendiniz gerçekten ihtiyacınız var mı diye düşünün
eğer epey zaman geçiyor ve hala ihtiyacınız var diye düşünüyorsanız o zaman alın
hemen o an alırsanız çok harcanıyor
bir de ben buradaki birikim topiklerinden çok şey öğrendim onları takip edin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…