Para herşeydir diyen arkadaş kişisi?

Anne değilim ama nasılsa ban yiyeceğim için içimde kalmasın. Namussuzluğu savunacak kadar cahil ve aciz etmesin yüce rabbim.

Tekrar ediyorum ki kesinlikle çocuk yapmayın ki o çocuk sizin gibi bir annesi olduğu için ömrünün sonuna dek utanmak zorunda kalmasın.

Allahta kocanızın yüzüne baksında en tez zamanda sizin gibi kişiliği bozuk bir namus yoksunundan kurtulsun inşallah. Amin.

Hadi size iyi aldatmalar.
Okusam dahi asla hak veremem bu pişkinliğe.

İyi akşamlar dilerim.
Senden hak vermeni isteyen mi var?
Sen bana hakaret edemezsin, beni aşağılayamaz,yargılayamazsın.
Senden insanlık istedim oda sende olmadığı için yapamıyorsun. Daha fazla bana yorum falan yapma işine bak.

Senden hak vermeni isteyen mi var?
Sen bana hakaret edemezsin, beni aşağılayamaz,yargılayamazsın.
Senden insanlık istedim oda sende olmadığı için yapamıyorsun. Daha fazla bana yorum falan yapma işine bak.

Dikkatini çekerim yorumlarım sana değil diğer arkadaşaydı. Alıntılandığım bütün mesajları cevaplama hakkına sahibim. Konu senin olsa dahi!

Boşanmasanız da aldatmaya devam edeceksiniz diye düşünüyorum. Yani böyle hayat ne kadar ve nasıl geçer bilmiyorum.

Şu an bocalamanız normal ama kararınızdan dönmeyin.
Bu evlilikten ne size ne eşinize hayır gelmez artık. Sizin kendi yolunuza bakmanız, yeni bir hayat kurmanız lazım.

Sizin yaşadıklarınızın hiçbiri yaşanmamış bile olsaydı arkadaşınızın tavsiyesi saçma sapan bir tavsiye. Boşanmak istediğiniz adamın yanında para için durmak kimin işine yarayacak? Sizden sonra istediğiyle yaşasın hayatını. Bu yüzden boşanmaktan vazgeçilmez. Normal bir durumda bile bu tavsiye verilmez. Sizin durumunuzda hiç dikkate alınmaması lazım.

Tabiki ayrılırdım ben olsam. Eşinle mutlu olsaydın, sevseydin zaten aldatmazdın. Aldatma konusu olmasa dahi sevmediğin mutlu olmadığın adamla sadece kendine yetememekten korkup evli kalmaya devam etmek çok saçma ve haksızlık olur.

Önceki konunuzu şimdi okudum, yorumlara da göz gezdirdim. Gerçek , değil bilemem ama hayatta çok acı şeyler yaşayan insanlar da var, neler neler yaşanıyor o dört duvarlar arasında bilemiyoruz.

Kimseyi yargilamak istemiyorum , hangimiz hata yapmıyoruz ki. Allah' in tovbe edenleri affettiği konularda, hâşâ bizim yargilamamiz ne haddimize. Aldatmak hoş bir eylem değil ama sizin geçmişte yaşadıklarıniz ve pişmanlığınız göz önüne alınınca diyecek bir şey kalmıyor.

Bol bol tövbe edin, Allah'a sığının. Geçmiş yaşandı bitti, bir kitap olarak düşünün o kitap bitti ve rafa kaldirildi. Şimdi yeni tertemiz bir kitabı açıp, bu sefer bilinçli olgun düzgün bir şekilde okumakta sıra.

Geçmişte acılar çektiniz, hatalar yaptınız ama her zaman yeni doğan gün bizim için yeni bir başlangıçtır. Eşinizden bosanin ve kendinize tertemiz bir sayfa açın. Geçmişi gerçekten geçmişte bırakarak,geçmişi dusunmeyerek. Geçen her sn sizin ömrunuzden gidiyor. Bu hayata sadece bir kere geliyorsunuz, geçmişte yaptığınız hatalar ,yaşadığınız acılar yüzünden hayatınızı zindan etmeyin.

Yarın yeni bir gün ve yeni bir başlangıç için bir şans demek. Her şeyi,herkesi mazide birakip; sağlam adımlarla , güzel kararlarla , yapilan hatalari tekrarlamadan düzgün bir hayat kurun.

Para önemli ama kendi kazandığım para.
Yeri geliyor sağlığı da satın alıyor. Fakat elde etme yöntemi de hayata karşı duruşumuzu açıklıyor. Insan her zaman kimsesizmis gibi yaşamali ve sorunlara o şekilde çözüm bulmaya çalışmalı. Kimsenin mali parası baki değil. Hayatını sürdürmeyi bilmeyen, öğrenmek için de çaba sarfetmeyenlerden olmayın. Bırakın kim neyi nasıl yiyorsa yesin. Siz hayatınızı kazanmayı öğrenin.

Sürü psikolojisi. Burda herkes napıyorsa onu mu yapıyorsunuz? Ben kimseden beni bağrına basmasını beklemiyorum. Ama erdemsiz,karaktersiz bilmem ne bilmem ne. Bu tarz hakaret içeren söylemlere gerek yok. Karşıdakinin saygısızlığı sizin saygısızlığınıza bahane olmamalı. Saygısızlıkta hiçbir kültürde hoş görülmüyor. Ben insan veya bir hayvan öldürmedim. Kul hakkına girdim ve Buda Allah ile benim aramda. Sizler beni kınama ve yargılama hakkına sahip değilsiniz.
Yaptığının yanlıs olduğunu erdemsiz olduğunu söyleme hakkına sahibiz..belki yarin öbür gün bizim kardeşlerimizin arkadaslarimizin karşısına çıkacaksiniz..ayrica arkadasiniza laf atmayi biliyorsunuz parayi seviyor diye o en azından parayı seviyor sizin neyi kimi sevdiğiniz belli degil..

Yaptığının yanlıs olduğunu erdemsiz olduğunu söyleme hakkına sahibiz..belki yarin öbür gün bizim kardeşlerimizin arkadaslarimizin karşısına çıkacaksiniz..ayrica arkadasiniza laf atmayi biliyorsunuz parayi seviyor diye o en azından parayı seviyor sizin neyi kimi sevdiğiniz belli degil..
Benim neyi ve kimi sevdiğim belli.

Aldatmak gibi bir gaflete düşmüş olsaydım vicdanım elvermez ayrilirdim. Ama hala devam Edip başkası yemesin diye eşimin parasını yemezdim.

Adama zaten yapacağımı yapmışım. Sen kendini bildikten sonra kurtlar sofrasına düşeceğini de sanmıyorum. Sadece biraz temkinli davranman lazım bundan sonra.

X