Para biriktirmenin yolları

BarbunyaPilaki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar eşim ve ben ikimizde memuruz toplamda 3 kişilik bir aileyiz. Evimize her ay istisnasız 3200ytl giriyor eşimin çoğunlukta olmak üzere gereksiz harcamalarımız yüzünden bir türlü para biriktiremiyoruz. Bu arada ben eşimden sadece ayda 100 ytl haçlık alıyorum. Ben kızımın geleceği için aylık ufak tefek bir şeyler kenara atmak istiyorum ama beceremiyorum. Sizce nasıl para biriktirebilir nasıl saklarım.
Yardımcı olursanız memnun olurum.

tatlım gereksiz harcamalarınızı kısın demicem çünkü kısılmayacaka.s gelir ne kadarsa gider de o kadar oluyor..

ama şunu yapabilirsin her ay söz ver kendine eşinden ve kendi maaşından birer küçük altın al..

bunun yanısıra herhangi bir bankadan hesap aç ve uzun vadede yatır..çekmeyin çekememiş olun parayı..bebeğin için her ay oraya 50-100 neyse artık yatırın.

farzet ki su faturan 40 değil de 80 gelmiş olsun ona göre ayır parayı..

bir sene sonra bak hesaplarına hem altınına hem de bankaya ne kadar faydalı olacak..

para biriktirmek için kendine söz vermelisin önce..

sevgilera.s.

canım ben maaştan belli bir miktar ayırır bankaya yatırır geride kalan paraya göre kendimi ayarlarım yani yettirmeye çalışırım bankadakini yok sayarım böylece biriktirdiğim yanıma kar kalır fuzuli şeylere para harcamam...........

biriktiyorum biriktiyorum giyselerede dayanimiyorum yawww:)) hep onlara gidiyor

Gün işi gerçekten iyi fikir düşünmelisin bence
Eğer öyle bir imkanın yoksaa her ay borcun varmış gibi
100 lira ayır şartlandırın kendinizi yoksa başka olmuyor

arkadaşlar benim maaşımı eşim çekiyor giderlerden haberim var ama nedense bu lanet kredi kartı borcu bir türlü bitmiyor. Her ay istisnasız 1500ytl veriyoruz . Neyse yani benim elime ayda 100ytl ancak geçiyor. Gün işinede girdim aylık 50ytlye ama oda 500ytl tutuyor o parayıda eşim tatilde harcamam konusunda tatil için bana harçlık veremeyeceği konusunda ısrar ediyor. Bunun yanında ben 4 eşim 7 yıldır aktif bir şekilde çalışıyoruz yaklaşık 3,5 senedir evliyiz elimizde sadece 9500YTL lik bir arabamız var. oda halen borcunu ödüyoruz. Artık iyice sinir olmaya başladım haklı olarak çünkü gerçekten gereksiz hiç bir şeye para harcamıyorum ama olmuyor bir türlü biriktiremiyoruz. Onun için bende ufak tefek artık eşimden gizli para biriktirmek istiyorum çünkü eşim çok savurgan

valla para bırıktırmek cok zor elımıze gecen para 1100 450 kıra verıyoruz nasıl para bırıktırılır bılemıyorum sınırlerım bozuluyo kenerda 2000 ytl var harcamamak ıcın abıme dizustu pc aldım en azından hacamamıs oldum bence para bırıktırmek ıcın borc vermek en ıyısı gun gelıyo bı toplanıyo 50 sundan 20 bundan derken baya para gelıyo...

bende para biriktiremeyenlerdenim birkaç kuruş biriktiriyorum bakıyorum eşim sıkışmış ordan burdan almasın diye vermek zorunda kalıyorum ama çalışan hanımlar için bu zor olmasa gereka.s.

bu devirde para biriktirmek gercekten zor.bence her ay kücük altin yapmaktan baslayabilirsin.burada extra emeklilik deniliyor.biz öyle birsey yaptirdik.belli bir süre sonra elimize o parayi alabilecegiz.siradan bir birikim icinde söyle bir sey yaptim.bozuk paralari acilmayan kutulara atmistim.o parayi almak istesen bile kapagini kesmen lazim.sende öyle yapabilirsin mesela.eline ne gecerse kutuya at.kapagi acilmayan.bozuk para deyip gecmemek lazim.valla ben 4-5 ayda, türkiye hesabina göre 3-4 kücük altin fiyati biriktirmisim.(dayanamayip acmistim da...)

Çoğu arkadaşın dediğine katılıyorum:1closedeyes: Biriktirmek için bunu gerçekten "istemeniz" lazım..vede "irade" yerimseniben

Bu ikisi olduktan sonra her şekilde birikir para...

evet isteklli olmak gerek ben elimdekini dışarı yatırcağıma dışarıda yemekler yiceğime biriktiriorum ama kardeşim ayda 500 ü ay bitmeden yiyio nere gidio ben de anlamıorum. diceğim o i para istendimi çok güzel harcanıo eşin müsrifse çaktırmadan biriktircen ama baya da para geçio elinize aslında konuş eşinle eviniz yoksa ev alalım de ya da çocuklar için yatırıma şimdide başlayalım de ben anlamadım durumu sana verdiği kuş kadar para fazlasını vermio diosun e elinize geçio epey para nasıl harcanıo okadar ? ben zaten para harcamayı bi beceremeim heralde harcancak yer bulamıorum:)

Arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Son karar olarak zaten güne girmiştim. Birde ekstra olarak kızıma bir kumbara aldım. Maaşımı alınca belli bir miktar o kumbaraya atacağım ve günlük belli bir miktar kumbaraya atıp çıkan parayla altın alıp kenara bırakmaya karar verdim. Her ihtimale karşıda anahtarını güvendiğim bir arkadaşa verdim. Bakalım ufakta olsa en azından bir miktar birikmişim olur inşallah.

ben paramı bankaya atarak biriktirenlerdenim.bankaya atınca çekmek kolay olmuyor ama elinin altında biriktiriyorsan o para kolay harcanıyor.bizim eve de iki maaş giriyor..eşim kartdı yada borcu olan parayı ayırıyor kendine harçlıkta bırakıyor kalanını bana veriyor bankaya yatırıyorum bende mutfak ve ufak tefek harcamaları ayırıp kalanını bankaya yatırıyorum böylelikle iyi birikim oluyor. şimdi çok şükür borcumuz kalmadı ama çocuk düşünüyoruz o nedenle ben çocuk için şimdiden kenara para atmaya başlayalım dedim ve biriktiriyoruz eğer kısmet olurda çocuğumuz olursa en azından sıkıntı yaşamadan geçirelim o dönemleri..birde biz sözlendikten sonrada kenara para attık ve o parayla beyaz eşyamızı almıştık peşin paraya evlenirken...ama tabi bankada birikti paramız...

bende eşimden gizli biriktiriyorum.. bizede iki maaş giriyor.. gerçi giderde çok.. eşim maaşının bir kısmını bana verir.benim maaşımada karışmaz.. zaten beni bireysel emekli yaptı.. orayada ödüyoruz her ay.kendimce bende dişimi sıkıp para atıyom kenara:( ona söylese elbet harcar.. biraz savruktur eşim..söylemeden gizlice biriktiriyorum.. bir ara her ay küçük altın aldım. ama altın baya çıktı.o zamandan beride ytl olarak biriktiriyorum.. hayat bu nelerle karşılacşaacağımız beli ddiil. onun için her zaman bir kenarda az da olsa para bulunmalı.. param baya birikince ya bankaya yatırcam vadesiz.. yada tekrar altın alıcam.. altın bu ara baya yüksek.. yazın gevşer diye düşünüyorum. gevşeyince ya bilzeik yada cumhuriyet almayı düşünüyorum.. birde paralı güne girdim.. birazd oaray ayırıyorum ayda 100 ytl kadar.. inş böylece devam ettirebilirimm..

ayda 100 ytl mi harcıyorsun sadece.. ee bu akdar harcıyorsan iyii .. peki diger para nere gidiyorr???

wallaa bence maaşını al diyelim sen 1500 mü alıyon bu paranın en aşagı 500 ytl sini bankaya at derim.. ne varki bunu yapabilirsin .. bir kernara ayırısınca geri kalanıyla idare edersin ay sonu kenara koyarım dersen hep bir dahaki ayı beklersin... tatlicadiarzu

Ben bakar halimle ayda 200 - 300 ayırıyorum bankaya.. bu son aylar kredi kartıma gitti ama normalde ayırabiliyorum aşırı derecede alışveriş yaptıgım halde..

gecen senede üniversite okurken 2 milyarlık bilezik aldım kendime hint bilezigi .. onuda öğrenim kredimle biriktirmiştim ayda 130-150 filan alıyoduk bilirsiniz üniversite öğrenimlerini.. ama ne oldu bidahaki ay başlıcam 3000 YTL öğrenimerimi geri ödemeye...l

Son düzenleme:
ben alışveriş hastasıyım para elime geçince hemen harcarım giysi makyaj malzemesi ne olursa bende bayat para kalmazzzzz biriktiremiyorummm

sigara içiyosanız, sigarayı bırakmak da bi çözüm. hem de bi taşta 2 kuş. katkısı maddi olarak çok çok olmaz belki ama hiç yoktan iidir.

her ay bır bılezık alabılırsın damlaya damlaya bır bakarsın kuyumcu dukkanı acmışsın bız oyle yapıyoruz

canım ben her ay olmasada iki ayda bir altın alıyorumbir senedir felan konuyu görünce kalkıp baktım masalllah 11 tane ceyrek altınım olmuş ve bunlar eşimin bana verdigi cep harclıklarında almış oldugum altınlar ve ben ev hanımıyım calışmıyorum eşim ne kazanırsa 3/1 biri banka atıyorum ne olur ne olmaz gerisi ile idare ediyoruz

Back
Yukarı