- 21 Ekim 2015
- 2.545
- 5.234
- 78
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Canim ekonomi topigine gel orada daha cok fikir veren olur birikim formülleri yaziyoruz faydalı oluyor okuyup öğrenirsin.Buralarda çok konu açıldı bu konuyla ilgili olarak ama bana da yardımcı olun arkadaşlar, lütfen.
Herkes gibi biz de para biriktiremiyoruz.
Evliyim, 7 aylık bir bebeğim var.
Aylık 8.000 lira gelirimiz var. Parayı ayın 5'i , 15'i ve 20'si şeklinde sırasıyla 1750-4500-1750 şeklinde alıyoruz.
Sabit Giderlerimiz şöyle:
600 kira
75 aydat
200-250 yakıt
400 lira faturalar
1000 lira araba kredisi
1000 lira öğrenim kredisi
150 lira bes
Bir kumbaramız var büyükçe. 1 yıldır 2000 lira birikmiştir diye düşünüyorum, çünkü sadece 1 lira ve 50 kuruş atıyoruz ve kumbaramız kaldıramayacağım kadar ağır.
200 lira falan şehir dışında okuyan kardeşime gönderiyorum.
200 lira bebek maması
60 lira bebek bezi desek
Dışarda pek yemeyiz. Haftada ya da 2 haftada bir.
Biraz kıyafet aldım yazdan beri. Doğum yaptığım için sürekli yazlık kışlık kıyafet ihtiyacım oldu, eskiler olmadı hiç. Mont bile almam gerekti.
Biz nasıl ev alacağız acaba?
Canım bunun 4 bini rahat işte krediydi benzindi kiraydı onların hesabına giden para... Hadi bebeğinize gitse gitse aylık bin lira gider şu hesaplamalara göre. O da her ay olmazb ir ay bez ve mama masrafı olur yine bin liranın altında kalırsın. Kaldı 3 bin lira... Bunun bin lirasını birikim adına ayırsan bile 2 bin lira ile çok rahat geçinirsin. Mutfağıydı kıyafetinizdi size2 bin yeter de artar bile şu durumda.Buralarda çok konu açıldı bu konuyla ilgili olarak ama bana da yardımcı olun arkadaşlar, lütfen.
Herkes gibi biz de para biriktiremiyoruz.
Evliyim, 7 aylık bir bebeğim var.
Aylık 8.000 lira gelirimiz var. Parayı ayın 5'i , 15'i ve 20'si şeklinde sırasıyla 1750-4500-1750 şeklinde alıyoruz.
Sabit Giderlerimiz şöyle:
600 kira
75 aydat
200-250 yakıt
400 lira faturalar
1000 lira araba kredisi
1000 lira öğrenim kredisi
150 lira bes
Bir kumbaramız var büyükçe. 1 yıldır 2000 lira birikmiştir diye düşünüyorum, çünkü sadece 1 lira ve 50 kuruş atıyoruz ve kumbaramız kaldıramayacağım kadar ağır.
200 lira falan şehir dışında okuyan kardeşime gönderiyorum.
200 lira bebek maması
60 lira bebek bezi desek
Dışarda pek yemeyiz. Haftada ya da 2 haftada bir.
Biraz kıyafet aldım yazdan beri. Doğum yaptığım için sürekli yazlık kışlık kıyafet ihtiyacım oldu, eskiler olmadı hiç. Mont bile almam gerekti.
Biz nasıl ev alacağız acaba?
+1bu arada saydıklarınız toplam 4000i geçmiyor hesapladım geri kalan 4000 i nasıl harcıyorsunuz iki kere düşünün derim..
Hiç gelirim yok ama biriktiriyorum. Bence o biraz sizin sorumsuzluğunuz...Eşim 2000 lira kazanırken biriktiremiyorduk
Eşim 4000 lira kazanırken yine biriktiremiyorduk
Şu an eşim 7500 lira alıyor yine biriktiremiyoruzki şu saatten sonra başka sebeplerden hiç biriktiremeyiz
Yani uzun lafın kısası ne kadar kazanırsanız o kadar harcıyorsunuz..siz siz olun çok geç olmadan profesyenel birilerinden bu işin sırrını öğrenin
Zenginin malı züğürdün çenesi diye bir laf var bildin mi??Hiç gelirim yok ama biriktiriyorum. Bence o biraz sizin sorumsuzluğunuz...
Hiç gelirim yok ama biriktiriyorum. Bence o biraz sizin sorumsuzluğunuz...
Birşey soracağım, geliriniz olmadan nasıl biriktirebiliyorsunuz? Hani işin sırrı ne, bilmediğimiz ne var
Canım elhamdulillah halim vaktim yerindeZenginin malı züğürdün çenesi diye bir laf var bildin mi??
Biriktirmek isteyen her turlu biriktirir.. Olay sadece bundan ibaretBirşey soracağım, geliriniz olmadan nasıl biriktirebiliyorsunuz? Hani işin sırrı ne, bilmediğimiz ne var
Ayrıca sen ne kadar zengin olursan ol banane yani senin zenginliğinden.. Ben senin biriktirememene laf söylüyorum... Yoksa buradaki herkesin kendine göre bi zenginliği var. Ayrıca asgari ücretle geçinip çocuklarını okutup birikim yapan varken senin o "zenginlik" diye vurguladığın para var ya... Bereketin yokmuş ki paranın nereye gittiği belli değil.Zenginin malı züğürdün çenesi diye bir laf var bildin mi??
Biriktirmek isteyen her turlu biriktirir.. Olay sadece bundan ibaret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?