• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmek

Buralarda çok konu açıldı bu konuyla ilgili olarak ama bana da yardımcı olun arkadaşlar, lütfen.
Herkes gibi biz de para biriktiremiyoruz.
Evliyim, 7 aylık bir bebeğim var.
Aylık 8.000 lira gelirimiz var. Parayı ayın 5'i , 15'i ve 20'si şeklinde sırasıyla 1750-4500-1750 şeklinde alıyoruz.
Sabit Giderlerimiz şöyle:
600 kira
75 aydat
200-250 yakıt
400 lira faturalar
1000 lira araba kredisi
1000 lira öğrenim kredisi
150 lira bes

Bir kumbaramız var büyükçe. 1 yıldır 2000 lira birikmiştir diye düşünüyorum, çünkü sadece 1 lira ve 50 kuruş atıyoruz ve kumbaramız kaldıramayacağım kadar ağır.

200 lira falan şehir dışında okuyan kardeşime gönderiyorum.

200 lira bebek maması
60 lira bebek bezi desek

Dışarda pek yemeyiz. Haftada ya da 2 haftada bir.

Biraz kıyafet aldım yazdan beri. Doğum yaptığım için sürekli yazlık kışlık kıyafet ihtiyacım oldu, eskiler olmadı hiç. Mont bile almam gerekti.

Biz nasıl ev alacağız acaba?
Canim ekonomi topigine gel orada daha cok fikir veren olur birikim formülleri yaziyoruz faydalı oluyor okuyup öğrenirsin.

Biz de ayda 8000 kazanıyoruz eşimle beraber. 2700 tl ev kredisi ödüyorum 3. Senesindeyim üstelik kredinin. Ayrıca ayda 750 tl çocuğumun kreş ücreti var. Rahat geçiniyoruz Allaha şükür. Zorunlu harcamalar dışında da kendime, eşime, çocuğuma da sürekli alışveriş yapıyorum.

Öncelikle bu harcamalarınızin içine mecburi ödemeymiş gibi kenara 1000 tl atın ya altın alın ya dolar ya da tl.

Bir de kıyafet bir ay alsanız hani en azında 3 4 ay idare eder gibi hani toplu olarak alıyorsanız.

Bir de mesela benim kendimde uyguladigim bişey var kendime bişey alıyorsam elime gcem diğer paraya muhakkak çeyrek altın alıyorum en azından vicdanım rahat oluyor az da olsa birikim yapmış oluyorum.

Kumbara olayı ıyiymis

Umarim en yakın zaman da başlarım.

Buralarda çok konu açıldı bu konuyla ilgili olarak ama bana da yardımcı olun arkadaşlar, lütfen.
Herkes gibi biz de para biriktiremiyoruz.
Evliyim, 7 aylık bir bebeğim var.
Aylık 8.000 lira gelirimiz var. Parayı ayın 5'i , 15'i ve 20'si şeklinde sırasıyla 1750-4500-1750 şeklinde alıyoruz.
Sabit Giderlerimiz şöyle:
600 kira
75 aydat
200-250 yakıt
400 lira faturalar
1000 lira araba kredisi
1000 lira öğrenim kredisi
150 lira bes

Bir kumbaramız var büyükçe. 1 yıldır 2000 lira birikmiştir diye düşünüyorum, çünkü sadece 1 lira ve 50 kuruş atıyoruz ve kumbaramız kaldıramayacağım kadar ağır.

200 lira falan şehir dışında okuyan kardeşime gönderiyorum.

200 lira bebek maması
60 lira bebek bezi desek

Dışarda pek yemeyiz. Haftada ya da 2 haftada bir.

Biraz kıyafet aldım yazdan beri. Doğum yaptığım için sürekli yazlık kışlık kıyafet ihtiyacım oldu, eskiler olmadı hiç. Mont bile almam gerekti.

Biz nasıl ev alacağız acaba?
Canım bunun 4 bini rahat işte krediydi benzindi kiraydı onların hesabına giden para... Hadi bebeğinize gitse gitse aylık bin lira gider şu hesaplamalara göre. O da her ay olmazb ir ay bez ve mama masrafı olur yine bin liranın altında kalırsın. Kaldı 3 bin lira... Bunun bin lirasını birikim adına ayırsan bile 2 bin lira ile çok rahat geçinirsin. Mutfağıydı kıyafetinizdi size2 bin yeter de artar bile şu durumda.

Eşim 2000 lira kazanırken biriktiremiyorduk :(
Eşim 4000 lira kazanırken yine biriktiremiyorduk :(
Şu an eşim 7500 lira alıyor yine biriktiremiyoruz :( ki şu saatten sonra başka sebeplerden hiç biriktiremeyiz

Yani uzun lafın kısası ne kadar kazanırsanız o kadar harcıyorsunuz..siz siz olun çok geç olmadan profesyenel birilerinden bu işin sırrını öğrenin
Hiç gelirim yok ama biriktiriyorum. Bence o biraz sizin sorumsuzluğunuz...

Vay beee 8 bin tl ile ev alamamak:KK12:
Eşim devlet memuru ebimizin son 15ayı kaldı bitecek
bi arsa almıştık üç yıl evvel 50bin tl ifi.
tabi ek işlerde yapıyo eşim ama toplasak sizinkine denk düşmez
buna ragmen bi dükkan actık
yakında bi arabada alırız inşallah.
yani sizin muhasebede bir sorun var.
bu kadar sagdığım sey size maddi çok gelmesin zira 10yılda yaptığımız
ev 85(evi 2008)+50+50dükkan
185 toplamda tutan

Sizin aylık 4000kalsa 48 bir yılda
10yılda 480 bin eder.

Burada önemli olan doğru bir bütce planlaması doğru zaman doğru yatırım kalemleri

Şimdi sizin zaten 600kiranız var 2500+600
İle kredi ödeseniz mis gibi geçinir hiç bir zorluk yasamassınızda
eger şimdi bişeyler yapamassanız ileride daha da zor

Burada yazmadığınız ama zorunlu olan birçok harcama daha var.
Mutfak masrafı, temizlik malzemeleri, bebeğin ihtiyacı olan kıyafet doktor ücretleri, sizlerin iş yerinde-dışarıda harcadığınız zorunlu paralar, kendinize aldığınız ihtiyaç, kuaför-berber masrafı gibi.
Bunları da hesaplarsak maksimum ayda 1000tl gibi bir birikim yapabilirsiniz hatta bu bile zorlayabilir.
Muhtemelen zorunlu görmediğiniz için, çarçur oluyor bu para.
Altın hesabı açıp, maaş alındığı an oraya otomatik ödemeyle para gönderebilirsiniz.
Ya da her ay sanki kredi ödüyor gibi bankaya koymanız gerekiyor.

Paranıza yön vermediğiniz sürece değil 8 bin 18 bin de kazansanız para kendine akacak bi yol bulur ve siz onun nereye gittiğini bir türlü anlayamazsiniz.

Sevdiğim bir ekonomistin bir sözü var; parasını yöneten hayatını yönetir.

Bence her ay hiç üşenmeden sabit giderlerinizi ve harcamalarınızı yazmaya başlayın.
Eksilen, artan ödemeleri, biten ya da başlayan taksitleri gözden kaçırmayın.

Her ay maaştan 1000 lira birikime ayirarak baslayin ki ben bu paranin eksikligini hissedeceginizi dusunmuyorum.

Goze gozukmeyen ufak harcamalar diye dusundugun giderlerin hesabini tutun aylik totelde ne kadar yapiyor bi hesaplayin.

Tum odemeleri yaptiktan sonra paranizi haftalik olarak bölün.
Artarsa kumbaraniza atmaya devam edin.

Zenginin malı züğürdün çenesi diye bir laf var bildin mi??
Ayrıca sen ne kadar zengin olursan ol banane yani senin zenginliğinden.. Ben senin biriktirememene laf söylüyorum... Yoksa buradaki herkesin kendine göre bi zenginliği var. Ayrıca asgari ücretle geçinip çocuklarını okutup birikim yapan varken senin o "zenginlik" diye vurguladığın para var ya... Bereketin yokmuş ki paranın nereye gittiği belli değil.

Profilinde ev hanımı yazıyor sen çalışmıyorsun sanırım ek gelir gibi bir şey mi yapıyor eşiniz? Parayı parça parça aldığınızı yazmışsınız.

Canım ayda 8 bin çok çok iyi bence akarken musluk doldurmakta fayda var. Dünyanın binbir türlü hali var. Her ay kendinizi mecburi ödeyeceğiniz bir kredi var gibi düşünün ve bankaya yatırın. Eviniz yoksa ev kredisine girin. Gayet güzel ödersiniz

Back
X