Papağanım kaçtı 😭

Kizlar 1 aylıkken aldığımız sultan papağanım kaçtı. Çok üzgünüm ağladım. Göğsümde uyurdu kafasını okşardım. Beraber çekirdek yerdik aynı tabaktan.
Hiç salondan çıkmayan kuş yatak odasına gelip doğrudan balkona çıktı uçtu gitti.. sanki yolu biliyormuş gibi, 40 yıldır uçuyormuş gibi de hiç afallamadi. Hayır şaşırsa perdeyi kapatırdım kaçamazdi yine. Çamaşır asarken de üstümden uçup gitti. Oturdum ağladım.
Son kez yumurta yemişti, su içtiği fincan duruyor, boku hala yerde... Çok üzgünüm..
Bence çok uzağa gitmeniştir, uzun mesafe uçmaya alışık değillerdir. Aslında kafesini balkona koyup telefondam karşı cins papağan sesi açsanız? Bi videoda dinlemiştim kaçan kuşlar için.

İnşallah bulursunuz benim komşumun papağanıda kaçmıştı müge anlının patibuldulara koydu hemen buldu 4-5bina öteye birinin balkonuna gitmiş onlarda hemen teslim etmişti

Öncelikle fotoğraflı ilan yapıştırın ağaçlara, direklere. Mahalle bakkalına çakkalına mutlaka haber verin. Her mahallede vardır çok gezen tipler, camiye giden amcalar, köpek gezdiren teyzeler vs. böyle kişilere durumu anlatın.
Kafesini kuşun görebileceği bi yere koyun. En azından balkona koyabilirsiniz. Görürse mutlaka girecektir.

Kizlar 1 aylıkken aldığımız sultan papağanım kaçtı. Çok üzgünüm ağladım. Göğsümde uyurdu kafasını okşardım. Beraber çekirdek yerdik aynı tabaktan.
Hiç salondan çıkmayan kuş yatak odasına gelip doğrudan balkona çıktı uçtu gitti.. sanki yolu biliyormuş gibi, 40 yıldır uçuyormuş gibi de hiç afallamadi. Hayır şaşırsa perdeyi kapatırdım kaçamazdi yine. Çamaşır asarken de üstümden uçup gitti. Oturdum ağladım.
Son kez yumurta yemişti, su içtiği fincan duruyor, boku hala yerde... Çok üzgünüm..
Çok üzüldüm. Bizim de ilk baktığımız muhabbet kuşumuz kaçmıştı. Uzun bir süre hem ağladık, hem aradık hatta annem kuşu bulup getirene altın bile verecekti. Sokakta aradınız mı? belki çok uzağa gitmemiştir.

Aaaaaa😭😭😭😭😭😭😭
İnşallah bulursunuz😢

Çok üzüldüm, benim de vardı ama maalesef kaybettik. Biz de beraber çekirdek yer, tv izlerdik. Bir sabah salona girdim ve o vaziyette buldum. Uzun süre salona giremedim sonra. Bak aklıma geldi şimdi, Hiç omzumdan inmezdi. Sultan papağanları harikadır yaa inşallah bulursunuz.
Öldü mü sizin ki bizim ki öldü çok fazla çekirdek yediği için kabız olmuş :(

11 yildir kuşum var yazin gerekirse kapiyi kapatıyordum kaçar diye disarisi onlar icin çok tehlikeli
Akrabamızın balkonuna yakın zamanda bir sultan papağanı gelmis onlarda almis
İnsallah side kuşunuza kavuşursunuz🙏

İnşallah bir an önce bulursunuz 😭 ya da inşallah iyi birinin evine vs sığınır siz ilan verin mutlaka

Back
X