PANKREAS İLTİHABI PANKREATİK

Evet şimdi...

Burada bazı eksiklikler var. Elinde sadece Mart ve Nisan ayı sonuçları mı var? Burada karaciğer değerleri ile alakalı bir takım oynamalar var ama her iki sonuçta da CRP tamamen normal görünüyor. Normalde 200 seviyelerini geçer pankreatit ataklarında. O yüzden eksik tahlil mi var diye sordum yanlış anlama. Sorun doğrudan safra kesende tam anlamı ile pankreatit geçirdiğini söyleyemem.Sonuç yine de değişmiyor, safra kesenden kurtulman gerek.

Pankreatit / Pankreas iltihabı

Bağışıklık çökmesi ile yakından uzaktan alakası yok. Basitçe anlatmak gerekirse, aşırı yağlı gıdalar, alkol tüketimi veya tamamen talihsizlik sonucu pankreatite yatkın genetik sebebiyle oluşan bir hastalık. Tam manası ile pankreasla alakalı da değil, safra kesesi dediğimiz oraganımız bazen hor kullanılmaktan veya yukarıda yazdığım gibi genetik yatkınlık sonucu önce çamur sonra kum ve nihayetinde taş üretiyor. Taşın boyutuna göre bazen pankreastan safra kesesine düşerken pankreas kanalını tahriş edebiliyor veya safra yollarını tıkayabiliyor. Sonrasında ise senin yaşadığın durum oluşuyor. Öncelikle senin durumun an itibari ile kritik değil çünkü doktorun koyduğu teşhise göre pankreatiti zaten atlatmışsın ve çok şükür ağır geçmemiş. Zira korkunç derecede ağrı veren bir hastalıktır, kırmızı reçeteli ağrı kesiciler bile faydasız kalır.

Şu an iyileştiysen neden hala kendini kötü hissediyorsun diye düşünüyorsun. Bunun sebebi baştan beri Safra kesesi. Yani aslında doktorunun seni Genel Cerrahi branşına gitmen konusunda uyarmalıydı. Şu an yapabileceğin tek şey elindeki geçmiş tüm tahlillerle birlikte olabildiğince hızlı biçimde Genel Cerrahi randevusu alman. Yeniden batın ultrasonu ve mr çekilecek. Senin yaşlarında safra kesesi karaciğere yapışmaya başlar ve sonucu tam anlamı ile görmek mümkün olmaz. Sanıyorum hala bir miktar iltihap olduğundan dolayı safra kesende şişlik var ve çamuru görebiliyorlar.

Velhasıl Pankreatit, tekrarlayan ve her atakta daha da şiddetlenen bir hastalık. Basitçe tedavi edilebilir diyemeyiz zira teşhisten sonra hızlı davranmak çok önemli.

Peki nasıl kurtulacaksın? Genel Cerrahi doktorun, rutin tahlilleri yaptıktan sonra eğer bölgede hala iltihap varsa seni yatırabilir veya yine oral yolla kullanman gereken ilaçlar verebilir. Sonrasında ise gün kararlaştırıp Safra Kesesi ameliyatı olacak ve pankreatitten ömür boyu kurtulacaksın.

Ameliyat uzun süren riskli bir ameliyat değil. Hastanenin yoğunluğuna göre seni 24 saat - 3 gün arasında bir sürede taburcu edecekler. 15 gün sonra kontrole gideceksin, dikişlerin alınacak.

Eğer yemek yiyememe, kusma vs atakları harici şiddetli sancı hissedersen doğrudan şimdi acile gidip teşhisini söyle zaten onlar bir önceki sonuçlara ve teşhise ulaşabiliyorlar. Eğer sancın yoksa da yine lütfen hızlı bir şekilde randevu al ve doktora git.

Sormak istediğin bir şey varsa buradayım.Çok geçmiş olsun.
Tam batın emarinda safrada ve pankreasta bişey görmediler ama doktor ultrasyonda pankreas başında hafif yağlı ödem çamur var dedi ağrı atak yok iştahsızlık bulantı halsizlik var genel cerraha gitmedim doktorda yönlendirmedi genel cerraha gitmemmi gerek gastroentoloji doktoru arıyorduk tekrar gittiğim profosor Ekim ayina kadar sağlık sorunu nedeniyle randevularini iptal edince bende başka doktor aramaya başlamıştım peki bu sonuçlara göre bendeki bu şikayetler etkilerimi

sonraki mesajlarımıda okuyun lütfen. sizde yanlış tedavi sırası izlenmiş safra kesesi olan birine antibiyotik verilmez 3 ay boyunca.
lütfen bir genel cerraha gidin.
bende çok kustum su içsem çıkarıyordum.
ursactive benimde kullandığım ilaç.
bu arada yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor yağlı şeylerden paketli gıdalardan çiğ sebze vs yememeniz lazım. yumurta kesinlikle yememelisiniz zeytin kesinlikle.
ben 2 aydır arada kaçamak yapsamda yediklerime dikkat ediyorum en azından safra kesem risksiz alınacak seviyeye gelsin diye.
Sana da geçmiş olsun. Tez zamanda sen de aldır kurtul.

Zaten çamurun tedavisi yokmuş ben üç aydan fazla oldu antibiyotik kullandım bana pankreatik gecirmissin dedi ama.hic ağrı olmadı safrada çamur iltihap pankreas başında yağlı hafif ödem yani iltihap var dedi bağışıklık sistemi çökmüş benim üzerine cmv virüsü bunlarin etkileri iki üç ay sürecek dedi ama yemek yiyemiyorum bulantı ve halsizlik var doktor bana ursactive ve pankreolaft verdi iki ay oldu içiyorum bitti haftaya doktora giricektim kontrole profosor randevularini iptal etmiş şimdi başka doktor ariyoruz
[/QUOTE
Kanser için de baktırın

Tam batın emarinda safrada ve pankreasta bişey görmediler ama doktor ultrasyonda pankreas başında hafif yağlı ödem çamur var dedi ağrı atak yok iştahsızlık bulantı halsizlik var genel cerraha gitmedim doktorda yönlendirmedi genel cerraha gitmemmi gerek gastroentoloji doktoru arıyorduk tekrar gittiğim profosor Ekim ayina kadar sağlık sorunu nedeniyle randevularini iptal edince bende başka doktor aramaya başlamıştım peki bu sonuçlara göre bendeki bu şikayetler etkilerimi
Kesinlikle Genel Cerrahi doktoruna gideceksin zaten ameliyatı o yapacak. ilk sorunun için gastroentoloji doğru, devamı için yanlış. Seninki domino taşı etkisi olmuş. Zincirleme. Boşuna vakit kaybetmişsin.

Evet şimdi...

Burada bazı eksiklikler var. Elinde sadece Mart ve Nisan ayı sonuçları mı var? Burada karaciğer değerleri ile alakalı bir takım oynamalar var ama her iki sonuçta da CRP tamamen normal görünüyor. Normalde 200 seviyelerini geçer pankreatit ataklarında. O yüzden eksik tahlil mi var diye sordum yanlış anlama. Sorun doğrudan safra kesende tam anlamı ile pankreatit geçirdiğini söyleyemem.Sonuç yine de değişmiyor, safra kesenden kurtulman gerek.
Karaciğerde yaglanma ve hemenjom var altı ayda bir kontrole emar cektiricem evet son tahlilim beşinci ayda oldu kan tahlili orada cmv virüsü çıktı 28 Haziran'da gidicektim doktora ama iptal etmiş ekime kadar randevulari safra çamuru bir insanı bu kadar yipratirmi kilo kaybı bulantı iştahsızlık yaparmi çok yoruldum artık kilo almak eski halime enerjime dönmek istiyorum 😔

Karaciğerde yaglanma ve hemenjom var altı ayda bir kontrole emar cektiricem evet son tahlilim beşinci ayda oldu kan tahlili orada cmv virüsü çıktı 28 Haziran'da gidicektim doktora ama iptal etmiş ekime kadar randevulari safra çamuru bir insanı bu kadar yipratirmi kilo kaybı bulantı iştahsızlık yaparmi çok yoruldum artık kilo almak eski halime enerjime dönmek istiyorum 😔
Hayatım, her yol Roma'ya çıkar. Akut Kolessistit asıl üzerinde durman gereken bu. Karaciğer için devamına bakılacak. Sen önce Genel Cerrahi doktoruna git. Profesör olması gerekmiyor. Herhangi bir hastane, her hangi bir Genel Cerrah. ülkemizde bu vaka çok yaygın.

Merhaba ben 49 yaşındayım yaklaşık beş ay önce halsizlik iştah kesilmesi kilo kaybı bulantı başladı ilk tespit edilen midede helikobakteri metaplazi oldu üçlü antibiyotik kullandım fakat şikayetlerim devam etti gastroentoloji doktoruna gittim bana pankreatik gecirmissin cmv virüsü bulaşmış bağışıklık sistemin çökmüş dedi yaklaşık üç aydır antibiyotik içiyorum batın emar cekildi pankreatik ile ilgili bişey görünmedi ama doktor ultrasyonda baktiginda safrada çamur iltihap pankreas başında yağlı ödem yani iltihap var dedi iki profosor gezdim şikayetlerim devam ediyor iştahsızlık halsizlik bulantı yemek yiyemiyorum yoruldum artık yemek yemek eski enerjime dönmek istiyorum benim gibi yaşayanlar oldumu cevap alabilirmiyim arkadaşlar lütfen
Öncelikle geçmiş olsun.Sizi korkutmak istemiyorum pankreas hastalıklarının tanısı zor koyuluyor.Babama da başta pankreatik dediler. Daha sonra pankreas kanseri olduğunu öğrendik whipple ameliyatı oldu kendisi.rahat yemek yemesi için stent takıldı.bir sürü mr tomografi çekildik. Tabi sizinki öyle olacak diye bir durum yok sadece pankreas hakkında iyi bilgisi olan bir doktora gidin derim.

Hem BT hem MR da pankreas normal görünüyor. Karaciğer ya da safra ile ilgili ilgili sıkıntınız var gibi görünüyor. Mide bulantısı iştahsızlık bu gibi durumlarda normal. Bence işin ehli bir Dr a görünün.

Öncelikle geçmiş olsun.Sizi korkutmak istemiyorum pankreas hastalıklarının tanısı zor koyuluyor.Babama da başta pankreatik dediler. Daha sonra pankreas kanseri olduğunu öğrendik whipple ameliyatı oldu kendisi.rahat yemek yemesi için stent takıldı.bir sürü mr tomografi çekildik. Tabi sizinki öyle olacak diye bir durum yok sadece pankreas hakkında iyi bilgisi olan bir doktora gidin derim.
Çok sağolun sizede gecmis olsun acil şifalar dilerim

Kesinlikle Genel Cerrahi doktoruna gideceksin zaten ameliyatı o yapacak. ilk sorunun için gastroentoloji doğru, devamı için yanlış. Seninki domino taşı etkisi olmuş. Zincirleme. Boşuna vakit kaybetmişsin.

ya konu sahibesiyle aynı şeyleri yaşamışız tam olarak. bende ilk gastoya gittim endoskpide heliko bütün midemi sarmış birde ultrason isteyince çamur çıktı adam direkt genel cerrahiye yönlendirdi çamur varken mide için anti tedavisi uygun olmaz diye. safra kesesi alınınca heliko tedavisine geçilecek.

Merhaba ben 49 yaşındayım yaklaşık beş ay önce halsizlik iştah kesilmesi kilo kaybı bulantı başladı ilk tespit edilen midede helikobakteri metaplazi oldu üçlü antibiyotik kullandım fakat şikayetlerim devam etti gastroentoloji doktoruna gittim bana pankreatik gecirmissin cmv virüsü bulaşmış bağışıklık sistemin çökmüş dedi yaklaşık üç aydır antibiyotik içiyorum batın emar cekildi pankreatik ile ilgili bişey görünmedi ama doktor ultrasyonda baktiginda safrada çamur iltihap pankreas başında yağlı ödem yani iltihap var dedi iki profosor gezdim şikayetlerim devam ediyor iştahsızlık halsizlik bulantı yemek yiyemiyorum yoruldum artık yemek yemek eski enerjime dönmek istiyorum benim gibi yaşayanlar oldumu cevap alabilirmiyim arkadaşlar lütfen
Bende pankreatit geçirdim durulmaz bi karın ağrısı ile gittim acile gece yatış verildi kana bakılıp iki gün sadece serumla besledim sonra ki gün sadece çorba sonra hafif katı sonra ki gün taburcu oldum çok şükür hamdolsun geçti yağlı yeme bi süre kendini toplayana kadar hazır gıda tüketme demişti. Çok geçmiş olsun acil şifalar size de.

ya konu sahibesiyle aynı şeyleri yaşamışız tam olarak. bende ilk gastoya gittim endoskpide heliko bütün midemi sarmış birde ultrason isteyince çamur çıktı adam direkt genel cerrahiye yönlendirdi çamur varken mide için anti tedavisi uygun olmaz diye. safra kesesi alınınca heliko tedavisine geçilecek.
İşte konu sahibinin doktorunun da bunu yapması gerekiyordu zaten. Kızcağız Mart'tan beri uğraşıyor yazık. Helico'da berbat. Mide perforasyonuna kadar götürüyor işi. İkinizede tez zamanda şifa diliyorum.
ya zaten çok meraklısı değilimde yasak ya canım istiyor🙈
Yasak olan her şey tatlı zaten :)

Ben hamileyken siddetli ağrıyla hastaneye yattım safra kesem şişmiş çamur doluymuş pankreasım iltihaplanmış amilaz değerim baya yüksekti. Ben ilk defa hamileligimde karşılaştım öncesinde varsa da bilmiyordum hamilelikte ortaya çıkabiliyormuş. hamileliğim boyunca ciddi diyet yaptım diyeti en ufak kaçırdığımda kusuyordum amilaz yükseliyordu. Hamileligimde ursovef diye bir ilac kullandım safra taşını eritiyor bu ilac.Cerrahım doğumdan hemen sonra safranı alıcaz dedi doğum yapalı 5 ay oldu cerraha iki kez kontrole gittim camur falan yoktu pankreasım da normal çıktı ilacli mr ve ultrasonla bakıldı.doğumdan beri her şey yiyorum cok şükür bir agrım olmadi ama bu olmayacagi anlamina gelmez birkac ay içinde saframi aldırmayı düşünüyorum. Genel cerraha gitmeniz gerekiyor sizin de. Allah şifa versin.

Son düzenleme:
X