• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panjurların ipleri neden çabuk kopuyor? Daha uzun gitmesi için önerisi olan varmı ?

pimapenci

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012
2
0
16
İstanbul
Eşim pimapenci ustası bana bi soru sordu ben cevap veremedim , panjurların ipleri değişik illere ve semtlere göre uzun gidiyormuş hiç kullanılmayan kordon bile bazı yerlerde biryılda kopuyormuş . Neden acaba ?

Sanırım balkon ve pencere için dediniz panjurları degilmi balkonları komple panjurlatıyorlar bizim bir komşumuz balkonları komple panjur yaptırdı gerçi bizde de vardı ama sizin o ip dediginiz panjurları yukarı doğru açarken demir olan kısmı galiba yapan usta galiba ince demir kullanıyordur çünkü komşumuz 6 yıldır kullanıyor şuan hiç bir sorunu yok.Bizim burdaki panjurlarda ip yok demir var açılırken dikkat ediyorum çünkü.

İllere ve semtlere göre değişiyorsa eğer eşinizin dediği gibi belki evin iç ve dış yüzeyi arasındaki ısı- nem farkındandır.
Benim de büyük bir balkonum panjur. İpin sarıldığı kısımda sabitleme demiri gibi bir şey var onu eğmeden hareket ettirmek ve fazla güç uygulamak ipe zarar verir demişti ustamız takarken.

yok hayır demir kısmı değil ,eski tip panjur demek zorundayım şimdi elekrikli panjurlarda cıktı . yukarı cekmek için kordonları olan panjurdan bahsediyorum .
hıım birde pimapenlerin conyaları temizlik yaparken beze siyahlık veriyor bunun için ne yapmak lazım ?

Back
X