Panik Bozukluğu / Panik Atak Bilgi Ve Paylaşım Alanı

karanliktan mezarliktan asiri korkardim. odada tek basima yatamazdim. yukseklik korkum vardi. tum bunlar gecti. hic biri etkilrmiuo beni. annennem oldu gecen yil. yanndaydm oldugunde kefenlenrken gomulurken eskiden olsa heralde kendme gelemezdm ama sadece cok uzgundum korku degil
Canım hangi ilacı kullandin bendede olum korkusu var

Canım hangi ilacı kullandin bendede olum korkusu var
prozac basladik dahada kotu oldum selectra ya gectik nerdeyse intihar ediyordum cildiracaktim lustrale gectim hayata geri dondum carpintim olum korkusu butun sikayetlerim gecti ev islerini bile yapamiyordum simdi calisiyorum hem evimi temzliyrm allahima sukur

prozac basladik dahada kotu oldum selectra ya gectik nerdeyse intihar ediyordum cildiracaktim lustrale gectim hayata geri dondum carpintim olum korkusu butun sikayetlerim gecti ev islerini bile yapamiyordum simdi calisiyorum hem evimi temzliyrm allahima sukur
Lustral ve selectra aynı ilac .Şimdi kaç mg kullaniyirsun

Yıllardır muzdariptim, çözümü yok sanıyordum, varmış! Sadece doğru ilaç + doğru terapi kombinasyonu gerekiyor, umudunuzu asla yitirmeyin.

Fiziksel zarar görme konusunda takıntılarım vardı benim. Trafik, yanıcı her şey, hızlı her şey çıldırtıyordu beni. Çok ilaç denedim, çok psikolog denedim ama bu yıl başardım! O kadar nadir geriliyorum ki artık. İleriki yıllarda nükseder mi bilmem. Ama demek istediğim size yarayan şeyi bulana kadar vazgeçmeyin, tedavinizi önemseyin, hem ilaç hem terapi alın.

İlaç tek başına davranış değişikliği yapmaz terapi desteği şart .ben de terapiyle düzeldim terapi öneriyorum kesinlikle

Bende de var panik bozukluk. Sık degil ataklarim ama genelde cok korktuğum zaman nüksediyor 5 10 dakika kadar suruyor. Yazilan tum her seyi yasiyorum, bendeki korku kalp krizi oluyor o anda. Kalp krizi geciriyorum diyorum kendi kendime. Nefes terapisi uyguluyorum o anda kendime. Ilac kullanmaktan nefret ediyorum yillar once kendini psikiyatr zanneden bir pislik beni 5 dk bile dinlemeden aninda anti depresani dayamisti. Mal gibi hissiz bir sekilde geziyordum. Ne gezmesi tek yaptigim uyumakti dunya dursa onumde katliam yapilsa bir sey hissedicek halim yoktu. Kendi insiyatifimle biraktim. Belki zarar görmüşümdür ama yillar gecti üstünden bir etkisi olmadi. O donem ataklarim her gun gece geliyordu. Sonra zamanla azaldi simdi nadiren oluyor. Sanirim kabullendim durumu, korkacak bir sey olmadigini. Bir de meditasyon yapin arkadaslar her gun 20 dk. Dinginlesiyorsunuz hakkaten. Onun da etkisi oldugunu dusunuyorum ataklarimin azalmasinda.

Tam 6 sene boyunca 3 defa hastaneye yattım bunun için 2 defa ekt tedavisi gördüm kullandığım ilaçları söylemiyorum bile aylık için poşet dolusu ilaçlar Rabbime binlerce kez şükürler olsun şimdi oluyor ama eskisi gibi ağır değil ağlama krizleriyle geçiyor yarım dideral yetiyor iğneler serumlardan kurtuldum Rabbim bu hastalıkta olanlı sağ salim kurtarsın yar ve yardımcısı olsun
Merhaba, geçmiş olsun. Nasıl azaldı acaba sıkıntılarınız?

Yıllardır ve yıllardır yaşıyorum...daha sokakta oynayan minicik çocukken geldi bana bu... ara ara zaman zaman yokladı. Çok aşırı kötü olduğum 1 gecede 3 kere acil e gittiğim zamanlar da oldu Öyle kötü ki vücudumda olanlar kalp krizi de nedir ki bunun yanında diyordum eğer bu kalp krizi değilse.. çünkü etrafımda kalp sorunu olanlar umrunda olmuyor tekrar sigaraya başlıyor ne biliyim korkusuz oluyorlar. Ama panik atak yaşattıkları çok ağır o kadar ağır ve kötü ki ödünüz kopar yine gelicek diye. Strese meyilli bünyemiz var bunu kabul edelim. Zaten doktorum da demişti sen kafama bir şey takmıyorum sanırsın ama bilinçaltın işler. Bakın arkadaşlar şu hayatta genç yaşımda bir insanın yaşıyabileceği en kötü fiziksel tecrübeleri yaşadım. Ama siz sanıyormusunuz ki diğer insanlara hiç bir şey olmuyor bunlar sadece bize oluyor? Gün içinde mutlaka bir çok kişi kalp çarpıntısı terleme yorulma korku nefes problemi gibi şeyler yaşıyor.doktorum bile kendi masasında dideral i eksik etmiyordu.sinirli ve stresliyken alıp nefes egzersizi yapıyordu. Yani herkeste oluyor ufak da olsa.biz düşünerek sorunu büyütüyoruz. Hayattan soğuduğunda yaşamak istemediğim zamanlar oldu ama geçiyor.düzenli bir hayat lazım. Mesela Burda bebek düşünen arkadaşlar varmış.hemen düşünün.Allahın hikmeti midir hamileliğimde çok korkuyordum panik ataktan ama 1 kere bile yaşamadım hatta enerji patlaması yaşıyordum ailemde herkes şok oldu.olmadığım kadar iyiydim. Son aylar bile nefes darlığı çekmedim çok rahat bir hamilelik yaşadım. Bebeğim bir yaşında. Şimdi ara ara ufak şeyler tabiki yine oluyor ama kararlıyım vücudumu güçlendiricem çabuk yoruluyorum güçsüzüm. Yürüyüş yapıcam. Olumlu düşünmeye adıycam kendimi. Bana göre 73619 kere kalp krizi geçirdim ama hala yaşıyorum . Onlar aşırı gerilen vucudun pis oyunu. İlaç kullanmıyorum ben mesela. Çok çok kötü ayak gelirse alırım diyorum. Vücudumuza güvenmek lazım . Öyle hemen her şeyde vücudum bununla baş edemez demiycez. Biliyorum bu çok zor ama hangimiz bayıldık ya da komaya girdik ? Hepsi bir şekilde geçti.gerçkten bir hastalık olsa o an bağırsan da Çağıransan da faysa etmez.acil in en gürültülü hastaları panik hastaları. Çünkü telaşlıyız o an. Ama sonra noluyor bir şeyin yok. Anlatsam size daha neler neler var neler yaşadım ömrüm böyle geçti.ama bundan sonra Allah’ın izniyle kararlıyım. Kendimizden başka kim bizi anlar kim çare olur ?

Bende panik atağım galiba ölüm korkusu ve aklımı yitirme deliriyor muyum veya kolun ağrıdı kalp krizi mi geçiriyorum diye düşünüyorum böyle düşünürken fiziksel belirtiler bende de oluyor hep kötü birşey mi yaşayacağım şimdi düşüncesi oluyor bazen veya kötü birşey olacak hissi bu ara haberleri dahi izleyemiyorum..

Ben de saraçoğlunun ıspanak maydonoz tere kürüne başladım, fayda görenler baya çokmuş , yarınd a terapiye başlayacağım randevum var , metro otobüs dolmuş asansör kapıları kapandığı an titreme Ateş basması ve aşırı bir kaçma istediği oluyor , bunjn dışında üst geçit alt geçit arabam ile bile olsa fenalık basıyor , trafik tıkandığı an ayaklarımın bağı çözülüyor , kendi arabamla bile korku doluyum kapıları açılmazsa vs gibi korkularla doluyum , basit bir korku değil bu kaçma isteği gibi çıldırtıcı yoğun bir duygu , uçağa binemem şuan, tekneye vapura gemiye , İstanbul’daki köprülerden geçemem, son 3 aydır böyleyim çok zor , bunları yaşayan var mı ? Sizleri en çok ne korkutuyor
Canım geçti mi sıkıntıların?

büyük oranda geçti diyebilirm........
sen nasılsın
Ben yıllar önce böyle olmuştum otobüse binemiyordum. Kalabalığa giremiyordum. Geçti
Ve yıllar sonra yeniden aynı şeyleri yaşamak çok can sıkıcı gerçekten. Otobüse binince titreme geliyor. Tek başıma hiçbir yere gidemiyorum. Nasıl geçecek bende bilmiyorum. Çalışıyorum hergün eşim eşim getiriyor işe. O olmayınca taksiye biniyorum. Dediğiniz gibi trafik sıkışınca daral geliyor bana da. Yenmek istiyorum nasıl düzelicem ben? :KK43:

Ben yıllar önce böyle olmuştum otobüse binemiyordum. Kalabalığa giremiyordum. Geçti
Ve yıllar sonra yeniden aynı şeyleri yaşamak çok can sıkıcı gerçekten. Otobüse binince titreme geliyor. Tek başıma hiçbir yere gidemiyorum. Nasıl geçecek bende bilmiyorum. Çalışıyorum hergün eşim eşim getiriyor işe. O olmayınca taksiye biniyorum. Dediğiniz gibi trafik sıkışınca daral geliyor bana da. Yenmek istiyorum nasıl düzelicem ben? :KK43:
tedavi olmuş muydun öncesinde atlatırken,
biraz terapi almak iyi gelebilir

2 kere terapiye gittim. Ilac kullandim. Simdi birakma asamasindayim bebek dusunuyorum cunku. Ictigim ilac hamileyken icilmiyormus. Ama ilacta fayda etmedi 6 ay kullandim.

İlaçlarla ve üzerine giderek:)

Sizinki nasil gecti
Ben Ofelya thomas a gittim , verdiği telkinleri dinledim , sonra bi kaç seans terapi aldım ondan , biraz düzelince bıraktım , şimdi başka bir terapist ile devam ediyorum
Netten Videolar dinliyorum , haber izlemiyorum , kötü olayları duymamak için çaba sarfediyorum , kötü Videolar izlemiyorum
Beslenme ve uyku da çok önemli , buna pek dikkat edemesem de çok çok önemli , yüzde yüz geçti diyemiyorum ama geçen yıla nazaran iyiyim şükür

Ben Ofelya thomas a gittim , verdiği telkinleri dinledim , sonra bi kaç seans terapi aldım ondan , biraz düzelince bıraktım , şimdi başka bir terapist ile devam ediyorum
Netten Videolar dinliyorum , haber izlemiyorum , kötü olayları duymamak için çaba sarfediyorum , kötü Videolar izlemiyorum
Beslenme ve uyku da çok önemli , buna pek dikkat edemesem de çok çok önemli , yüzde yüz geçti diyemiyorum ama geçen yıla nazaran iyiyim şükür
Evet bende uykusuz kaldigimda daha kotu oluyorum. Video izlemeyi deniycem. Psikolojik kitaplar okumaya calisiyorum.
Kendi kendini sakinlestirmeye calisiyorum ama o panik aninda biliyorsunuz ki olmuyo. Bugun ilk defa otobuse bindim tek basima. Aklima yine felaket senaryolari geldi bayildim bayilcam nefes alamiyorum gibi kapa ceneni dedim kendi kendime neyse ki eve gelebildim. Cok sacma ama buna bile ne kadar sevindim anlatamam size.

Evet bende uykusuz kaldigimda daha kotu oluyorum. Video izlemeyi deniycem. Psikolojik kitaplar okumaya calisiyorum.
Kendi kendini sakinlestirmeye calisiyorum ama o panik aninda biliyorsunuz ki olmuyo. Bugun ilk defa otobuse bindim tek basima. Aklima yine felaket senaryolari geldi bayildim bayilcam nefes alamiyorum gibi kapa ceneni dedim kendi kendime neyse ki eve gelebildim. Cok sacma ama buna bile ne kadar sevindim anlatamam size.
Asla saçma değil
O an bir salgı sanki tüm vücudu kontrol altına alıyor insanı mahvediyor
Elinde olmuyor ki
Ama üzerine gitmen çok iyi olmuş
Ben de üzerine gide gide metroya binmeye alıştım , sevmiyorum binmeyi ama zorluyorum kendimi , hergün olmasa da biniyorum ,
Kaçtıkça kaçıyor insan diğer türlü
Bu üzerine gitme ile ilgili çalışmalarını arttır ,
Hepsi senşn başarın
Bugün otobüse binmen senin başarın tebrik ediyorum
Ama şunu bil ki bu kalıcı bir durum değil azalacak , geçecek
Korku ile yaşamak Zor ,hepsi beynimizde , reelde bi sorun yok zaten

X