Panik atakmı yoksa kalpmi?

Kardiyolojiye basvuracaksiniz orda yapilan tetkiklerle kvs ile ilgili olmadigi dislanacak sonra onlar sizi psikiatriye yonlendirecekler. Panik atakta da antiaritmik ilaclar verilebiliyor. Kardiyolojide muayene edilmeden kimse size panik ataktandir diyemez. Her kalp hastaliginda gogus agrisi eforla nefes darligi olmak zorunda degil ayrica
Birazdan gideceğim doktora.şu anda bile yeniden başladı. Off çok sinir bozucu bir his bu..:KK43:

Birazdan gideceğim doktora.şu anda bile yeniden başladı. Off çok sinir bozucu bir his bu..:KK43:

Kalpte atim sinyalini veren bir cok odak var ama ana odak merkezi kalan tum uyarilari bastiriyor. Bazen bastiramazsa ek atim meydana geliyor. Korkulacak bir durum yok inanin stres yapmaniz bu atimlari siklastiracak sadece panik bozukluk da tedavi edilebilir bi rahatsizlik o yuzden siz kontrolunuze gidin tedaviye baslayin ve bu durumu cok dusunmeyin.. cok gecmis olsun

Merhaba arkadaşlar. .
Beni uzun zamandır rahatsız eden bu sorunu sizede yazmak ve değerli fikirlerinizi almak istedim.
Yarın doktora gideceğim baştan söyleyeyim de burda soruyorum diye şey etmeyin bana)
Benim kalbimde ritim bozukluğu başladı. Ara sıra aniden çarpıntı hissettiğim zamanlar oluyordu daha önceden de ama şu son iki senedir bu çoğaldı. Babamı kaybettikten sonra daha da tuhaflasti.birden bire 1-2 saniye duruyor gibi oluyor sonra hızla atmaya başlıyor.
Bugün markete gittim alışverişe. Birden başladı yine ve çok uzun sürdü bayılacak gibi hissettim kendimi o an çok korktum.
Kendimi gayet iyi hissederken neden böyle aniden başlıyor. Göz seğirmesi gibi hissediyorum kalbimin atışını sonra çarpıntı filan...
Panik atakta boyle olabiliyormu yoksa kalbimde bir problem mi var çözemedim. .
Bilgisi olan yada başına gelen varsa fikrini yazsin lütfen. Teşekkürler. .
yıllardır ben de yaşıyorum bu sorunu.birkaç kez farklı doktorlara da gittim ama bişey çıkmadı.stresli zamanlarımda artıyor.hatta bayağıdır yoktu 2 gündür yine başladı.bi süre sonra geçer artık biliyorum.o sorada bende de panik duygusu oluyor tabii kendi kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.inş sizde de bişey çıkmaz

Panik atak gibi gözüküyor. Doktora gidecekmissiniz zaten. Panik atak illaki stres altında olduğunuzda veya üzüldüğünüzde olmaz. Dediğiniz gibi en mutlu anınızda bile ortaya çıkabilir. O nedenle daha da telaşlandırıcı bir hal alabilir. Doktorlar fazladan kalp atımına bayılma, göz kararması gibi belirtiler göstermezse önem vermeyin diyorlar ama tabiiki baktırmanızda fayda var. Ben de senelerdir panik atak hastasıyım aynı şeyleri yaşadım. Bu aralar da fazladan kalp atmımım var kötü bir duygu gerçekten. Ruhsal bir durumun vücudu fiziksel olarak etkilemesine insan inanamıyor ama gerçekten bu etkiler oluyor. İnşallah bir şeyiniz çıkmaz :) Geçmiş olsun.

Evet, gun icinde bircok kez oluyor..off nefret ediyorum artik bu carpintilardan. Ama gercekten once sakinlesmemiz lazim. Umarim zamanla gececek insallah

Şu an doktorda bekliyorum sıramin gelmesini.arkadaşlar iyiki varsınız çok teşekkür ederim. Hem moral hemde bilgiler veriyorsunuz.
Nasıl bir teşhis koyulacak bilmiyorum şuan ama buraya yazacağım çok sağolun hepiniz.

şu an başladı ise onu stres tetikliyor olabilir

doktora gideceğim şimdi ne diyecek diye düşününce başlamış

biraz da evhamlıydın çocuklar konusunda yanılmıyorsam az relax ol
Sorma hemde nasıl çok evhamliyim.bir süredir yoktu bu çarpıntı ne zaman başladı söyleyeyim. Hani konu acmistim kızım partide ölüyordu diye..işte o akşam başladı yeniden.sanırım üzüntü ve stres tetikliyor..Ayyy ellerim titriyor şuan zor yaziyorum:KK43:

Panik atak büyük ihtimal. İyi olmuş hemen doktora gitmeniz. Bir şey çıkmayınca rahatlarsınız azalır o stres.

Sorma hemde nasıl çok evhamliyim.bir süredir yoktu bu çarpıntı ne zaman başladı söyleyeyim. Hani konu acmistim kızım partide ölüyordu diye..işte o akşam başladı yeniden.sanırım üzüntü ve stres tetikliyor..Ayyy ellerim titriyor şuan zor yaziyorum:KK43:

benim aklıma geldi de çok da deşelemeyim dedim

doktora işte bu ayrıntıları da verin ki sağlıklı teşhis koysun

Merhaba arkadaşlar. .
Beni uzun zamandır rahatsız eden bu sorunu sizede yazmak ve değerli fikirlerinizi almak istedim.
Yarın doktora gideceğim baştan söyleyeyim de burda soruyorum diye şey etmeyin bana)
Benim kalbimde ritim bozukluğu başladı. Ara sıra aniden çarpıntı hissettiğim zamanlar oluyordu daha önceden de ama şu son iki senedir bu çoğaldı. Babamı kaybettikten sonra daha da tuhaflasti.birden bire 1-2 saniye duruyor gibi oluyor sonra hızla atmaya başlıyor.
Bugün markete gittim alışverişe. Birden başladı yine ve çok uzun sürdü bayılacak gibi hissettim kendimi o an çok korktum.
Kendimi gayet iyi hissederken neden böyle aniden başlıyor. Göz seğirmesi gibi hissediyorum kalbimin atışını sonra çarpıntı filan...
Herkesin bünyesi,hastalık geçmişi,vücut reaksiyonu farklıdır.Bu işin uzmanı doktor bile,şikayetlerini dinlese de makineye sokmadan,testler yapmadan kesin teşhis söylemezken,burdan eksik yanlış bilgiler doğrultusunda kendini şartlandırma,kafanı da karıştırma..Git doktora öğren ne olduğunu.

Ayni sey benim de basima geldi. Uc aydir bununla ugrasiyorum, kardiolojiye gittim, ekg cekildi. Bir sey cikmadi, ama carpintilar devam ediyordu.Geceleri uyuyamadim, cok heyecanlamaya basladim, cok stresli oldum. Sonra ekg holter cekildi...ve doktor ekstrasistolu (ritim bozuklugu) oldugu soyledi, ama kalbimde problem yok. Mune (administrator) dogru soyledi, bu tip carpintilara cok sey sebep olabilir. Doktor de bunu soyledi, ama maalesef sebebi bulamadik. Simdi vitamin aliyorum, sonra tekrar doktora gidecegim. Bu arada panik atakla alakasi yoktu..iyi hissettigimde bile aniden carpintilar basliyor. Mutlaka doktora gidin ve sadece ekg ile sinirli kalmayin. Ekg holter lazim. Umarim ciddi bir sey olmayacak.

Panik atak zaten illa kötü hissettiğinizde ortaya çıkan bir duygu durumu değil..Yıllardır içinize gömdüğünüz duyguların kendini dışarı vurumu..tek çaresi terapi..ben terapiyle atlattım

Panik atak zaten illa kötü hissettiğinizde ortaya çıkan bir duygu durumu değil..Yıllardır içinize gömdüğünüz duyguların kendini dışarı vurumu..tek çaresi terapi..ben terapiyle atlattım
Sizin adiniza sevindim :) Genel olarak olabilir tabii, ama bakin “panik atak –ansızın, herhangi bir yerde beklenmedik şekilde ortaya çıkan yoğun kaygı, bunaltı, korku, sıkıntı karışımı nöbetlerdir. oldukça yoğun yaşanır”. Bende ise bu carpintilar bir gun boyunca bircok kez olabiliyor, gece icinde de. Panik atak bu kadar sik olabilir mi ? hem de o an korku falan hissetmiyorum...ama bu problem gercekten psikolojik kaynaklı olabilir. Ben de bunu dusundum aslinda, cunku cok hassasim,o zaman terapiye gitmekte gercekten fayda var. Tavsiyen icin tesekkur ederim

Merhaba arkadaşlar. .

Tam bir kardiyolojik muayene yapılmalı önce ki kalple ilgili olabilecek sorunlar buyuk oranda dislansin,sonra bir sey bulunamazsa psikiyatri hekimi panik atak tanisini-eger sizde varsa gerçekten-koyabilir. Ama once muayene ve gerekli tetkikler sart..

Ayni sikayetlerle kardiyolojiye gittim.Tetkikler yapildi ve beni direkt psikiyatr a yonlendirdiler.Bende bir de nefes darligi da oluyor.Alistim artik.Telkin ediyorum kendimi birazdan gececek diye.Geciyor.

Yani çarpıntı haricinde öyle arada duruyor gibi olup yeniden başlaması ve sürekli bunu tekrar etmesi olayımi?sende demi var??aman panik atak razıyım inan.. ((

ayni sey canim birebir hemde o kadar berbat bisiyki. onceleri normal carpinti yasardim. sonra bu ekstra atimi hasamaya basladim normal carpintiya raziydim yani berbat bisiy. en mutlu aninda bile yakaliyo ve o gunu sana zehir ediyor. kalbim sanki duruyo ve o durugunun acisini iki kere hizli sekilde vurarak aliyo. offf aklima geldi yine gitsin uzak olsun gelmesin isallah.

Tam bir kardiyolojik muayene yapılmalı önce ki kalple ilgili olabilecek sorunlar buyuk oranda dislansin,sonra bir sey bulunamazsa psikiyatri hekimi panik atak tanisini-eger sizde varsa gerçekten-koyabilir. Ama once muayene ve gerekli tetkikler sart..
Evet canim bugün kan testi yapılacak. Önümüzdeki günlerde de hastaneye gideceğim tetkikler için. Teşekkür ederim ilgin için. )

Ayni sikayetlerle kardiyolojiye gittim.Tetkikler yapildi ve beni direkt psikiyatr a yonlendirdiler.Bende bir de nefes darligi da oluyor.Alistim artik.Telkin ediyorum kendimi birazdan gececek diye.Geciyor.
Gecmis olsun canım. Çok rahatsız edici bir durum gerçekten. İnşallah geçer. .

Back
X