Panik atakmı yoksa kalpmi?

Canim gecmis olsun banada panik atak gibi geldi ritim bozuklugu stresten kaynaklaniyo yuksek ihtimal kardesimde de olmustu bi donem streeli ve yogun calisma yuzunden patik ataginda altinda yatan sebepte ayni bildigim kadariyla

@f
Merhaba arkadaşlar. .
Beni uzun zamandır rahatsız eden bu sorunu sizede yazmak ve değerli fikirlerinizi almak istedim.
Yarın doktora gideceğim baştan söyleyeyim de burda soruyorum diye şey etmeyin bana)
Benim kalbimde ritim bozukluğu başladı. Ara sıra aniden çarpıntı hissettiğim zamanlar oluyordu daha önceden de ama şu son iki senedir bu çoğaldı. Babamı kaybettikten sonra daha da tuhaflasti.birden bire 1-2 saniye duruyor gibi oluyor sonra hızla atmaya başlıyor.
Bugün markete gittim alışverişe. Birden başladı yine ve çok uzun sürdü bayılacak gibi hissettim kendimi o an çok korktum.
Kendimi gayet iyi hissederken neden böyle aniden başlıyor. Göz seğirmesi gibi hissediyorum kalbimin atışını sonra çarpıntı filan...
Panik atakta boyle olabiliyormu yoksa kalbimde bir problem mi var çözemedim. .
Bilgisi olan yada başına gelen varsa fikrini yazsin lütfen. Teşekkürler. .
FallenAngel FallenAngel yorum yaptın mı konuya....
bana kalırsa ekstrasistolü bir araştırın derim kendisi panikataktan kaynaklıdır..
ama en doğru sonucu kardiyoloğunuz verecektir zaten.

Benim enistem var teyzemle evli koskaca adam. Gencliginde senin konularına baktigim kadariyla senin gibi hareketleri varmış.
Sonra sonra ilerledi bu durumu. Ve şuan kendi kendini kalp hastasi yapti. Evden dışarı cikmaz oyle evde oturur müzik sigara kahve bunlari yapar.
Kalbini dinler durduk yere kalbim durdu calismiyor der heh çalıştı simdi der.
Bence bir kalp ve kesinlikle psikoloğa git.
Tedavini ihmal etme.

Bende de panik bozukluk var çok şükür uzun zamandır olmuyor. Aşırı stresli dönemlerde oldu benim hep. Kalbim yerinden fırlayacakmış gibi olur benim de hem de saatlerce sürer.

Aman diyim ihmal etmeyin doktoru hem kardiyologa hem psikiyatriye gidin bence.

bendede oldu 3 ayri doktorda baktirdim. hatta 24 saat aletler var kalp ritime bakiyorlar taktirdim. önce kalbine baktir özele git. devlet hastanesinde o 24 saat alet bile yoktu.

Muhtemelen panik atak bende 9 senedir var, ama şunu söyleyeyim panik ataksa da rahatlamıyosun ya kalpse diyip diyip kuduruyosun kendi kendine kuruyosun bu hastalığın olayı bu zaten

Merhaba,doktora gitmenizdeayda var ama kalbiniz dursa bilinciniz açık olmaz :) Bende 2-3 yıldır senin gibiydim ama nefes alamama bazen bayılacak hissi fakat ailemde tansiyon ve şeker hastalıgı oldugu için ya sekerim düştü diyordum ya tansiyon,sonra bi şekilde kendime geliyodum.Bir gün ölüyorum diye hastaneye gittim,sekerime baksınlar diye normal dedi.
2 ay önce yolda durup dururken bayılacak gibi oldum ama bu baska bişeydi,resmen çığlık çığlığa ölüyorum beni kurtarın dıye sokak ortasında bağırıyorum.Ya kalp krizi dedim ya beyin kanaması ambulans gelene kadar gercekten şuurum kapanmak üzereydi,nefes alamıyodum resmen.o zaman anladık ki 2-3 senedir olan şey şeker yada tansiyon değil ufak çaplı panik ataklarmış ve bu en sonuncusu gerçekten krizdi.2 gün kendime gelemedim.Bunu anlatıyorum çünkü mutlaka doktora gidin ve tedavnize başlayın.Zaman ilerledikçe daha ağır krizlere dönüşüyor ve kendimden biliyorum asla kimsenin yaşamasını istemem o krizi.İnsanın kafasında biter mantığına da inanmıyorum,tabiki kendi kendimizi iyileştirebiliriz ama bu konuda ilaç yardımı almak daha doğru fakat iyi bir dr ile tedavinize başlamayı öneririm.

öfff herkeste varmış bu çarpıntı.benim de birkaç aydır,aşırı çarpıntım var.ara ara da kalbimin durduğunu hissediyorum.(o nasıl oluyorsa)gece yatıyorum,kalbim ağzımda atıyor sanki.ama ben kahve ve sigara içiyorum.ona yoruyordum.

ben de bir doktora gitsem iyi olacak.:KK14:

onun adi eksra atim canim yani kalbim ekstra atmasi cok yasadim zaman zaman hala yasiyorum. o an olcemi zannediyorum.o kadar berbat bisiyki seni cok iyi anlarim cunku bende panik atak hastasiyim. surekli acillere kostugumu bilirim. internette ekstrasistol diyip aratirsan gorursun anlatimindan cok benzettim yasiyorum cunku. doktoruna git ihmal etme bende panik ataktan diye dusunuyorum. ama en iyi cvp doktorlar verir. allah sifani versin

Canım geçmiş olsun, zaten arkadaşlar söylemişler tüm söylenebilecekleri, bi de ben söyleyeyim:
Sağlam bi kalp doktoruna görünmende fayda var, kan tahlillerine kadar tüm tetkiklerin yapılsın.
İçin rahat etmezse, bir doktora daha göster tahlil sonuçlarını.

Sonrasında bir de psikiyatra gidersin.
Acil şifalar dilerim.

Canim gecmis olsun banada panik atak gibi geldi ritim bozuklugu stresten kaynaklaniyo yuksek ihtimal kardesimde de olmustu bi donem streeli ve yogun calisma yuzunden patik ataginda altinda yatan sebepte ayni bildigim kadariyla
Sağol canım. İnan inşallah panik ataktır diyorum.diğer ihtimal daha fena geliyor bana.aniden kalp krizi gelecek gibi hissetmek korkunç bir his.bakalım bugün 11 de randevum var doktorla.inşallah basit birşey çıkar. .

Canım geçmiş olsun, zaten arkadaşlar söylemişler tüm söylenebilecekleri, bi de ben söyleyeyim:
Sağlam bi kalp doktoruna görünmende fayda var, kan tahlillerine kadar tüm tetkiklerin yapılsın.
İçin rahat etmezse, bir doktora daha göster tahlil sonuçlarını.

Sonrasında bir de psikiyatra gidersin.
Acil şifalar dilerim.
Sağol canım. Evet bugün gidicem doktora.artık baya endişe etmeye başladım. Dün resmen bayılacak gibi oldum.berbat bir panik ve korku oluştu içimde.

onun adi eksra atim canim yani kalbim ekstra atmasi cok yasadim zaman zaman hala yasiyorum. o an olcemi zannediyorum.o kadar berbat bisiyki seni cok iyi anlarim cunku bende panik atak hastasiyim. surekli acillere kostugumu bilirim. internette ekstrasistol diyip aratirsan gorursun anlatimindan cok benzettim yasiyorum cunku. doktoruna git ihmal etme bende panik ataktan diye dusunuyorum. ama en iyi cvp doktorlar verir. allah sifani versin
Yani çarpıntı haricinde öyle arada duruyor gibi olup yeniden başlaması ve sürekli bunu tekrar etmesi olayımi?sende demi var??aman panik atak razıyım inan.. ((

Aslında beni tedirgin eden durum böyle kalbimde çarpıntı olmasının haricinde arasira duruyor gibi olması. Panik atakta boyle olabilme ihtimali varmı acaba?
Kalpte bir problem olmasın da artık panik atak gibi berbat birşeye bile razıyım valla.
Nefesim kesiliyor başladığında,berbat bir halsizlik ve bayılma hissi. .kalbimin atışını kulaklarımda duyuyorum..

Ayni sey benim de basima geldi. Uc aydir bununla ugrasiyorum, kardiolojiye gittim, ekg cekildi. Bir sey cikmadi, ama carpintilar devam ediyordu.Geceleri uyuyamadim, cok heyecanlamaya basladim, cok stresli oldum. Sonra ekg holter cekildi...ve doktor ekstrasistolu (ritim bozuklugu) oldugu soyledi, ama kalbimde problem yok. Mune (administrator) dogru soyledi, bu tip carpintilara cok sey sebep olabilir. Doktor de bunu soyledi, ama maalesef sebebi bulamadik. Simdi vitamin aliyorum, sonra tekrar doktora gidecegim. Bu arada panik atakla alakasi yoktu..iyi hissettigimde bile aniden carpintilar basliyor. Mutlaka doktora gidin ve sadece ekg ile sinirli kalmayin. Ekg holter lazim. Umarim ciddi bir sey olmayacak.

Kardiyolojiye basvuracaksiniz orda yapilan tetkiklerle kvs ile ilgili olmadigi dislanacak sonra onlar sizi psikiatriye yonlendirecekler. Panik atakta da antiaritmik ilaclar verilebiliyor. Kardiyolojide muayene edilmeden kimse size panik ataktandir diyemez. Her kalp hastaliginda gogus agrisi eforla nefes darligi olmak zorunda degil ayrica

Ayni sey benim de basima geldi. Uc aydir bununla ugrasiyorum, kardiolojiye gittim, ekg cekildi. Bir sey cikmadi, ama carpintilar devam ediyordu.Geceleri uyuyamadim, cok heyecanlamaya basladim, cok stresli oldum. Sonra ekg holter cekildi...ve doktor ekstrasistolu (ritim bozuklugu) oldugu soyledi, ama kalbimde problem yok. Mune (administrator) dogru soyledi, bu tip carpintilara cok sey sebep olabilir. Doktor de bunu soyledi, ama maalesef sebebi bulamadik. Simdi vitamin aliyorum, sonra tekrar doktora gidecegim. Bu arada panik atakla alakasi yoktu..iyi hissettigimde bile aniden carpintilar basliyor. Mutlaka doktora gidin ve sadece ekg ile sinirli kalmayin. Ekg holter lazim. Umarim ciddi bir sey olmayacak.
Evet şimdi baktım ekstrasistol nedir diye ve aynı belirtilerden bahsediyor doğru. .benimde kendimi iyi hissettiğim anlarda bile başlıyor. Sonrada çarpıntı olarak devam ediyor.gün içinde birçok defa oluyor bu.
Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim.Hepimize sağlıklı günler olsun..

Back
X