panik atak :((

pumpkin2017

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
44
65
3
34
Merhaba Arkadaşlar,

Geçtiğimiz ay iş yerinde büyük sıkıntılar yaşadım..

Yaklaşık 50 kişi işten çıkarıldı ve hepimiz sıra bana da gelecek mi stresi yaşadık..
Odaya tek tek isimle çağırıp işinize son verdik diyorlardı..Ben işten çıkarılmadım çok şükür ama stresi yetti..
O dönemde bir kaç sıkıntılı olay daha yaşadım.Sonrasında ben hiç ummadığım anlarda fenalaşmaya başladım..
nefes alamıyordum sanki..sonra kalp çarpıntısı ellerde terleme ve titreme..Hep tansiyonum düştü zannediyordum..

Bir gün iş yerinde tekrar bu sıkıntıları yaşayınca dahiliye doktoruna gittim.Guatr olabilir dedi tahlil yaptırdım ama guatr çıkmadı..Stresli günler yaşıyorsun diyip bana sakinleştirici bir ilaç verdi ama içmedim..Yan etkilerinin daha fazla olduğunu okudum..

Bundan 2 gün önce resmen kalp krizi geçirdiğimi zannettim..Çok sıcak ve sıkıcı bir ortamdaydım bir anda yine nefesim daraldı..Ağzım kurudu..Ellerim titremeye başladı ve bayılacak gibi oldum..Eşime beni hemen acile götürür müsün dedim..Götürdü saolsun..Acil doktoru muayene etti ve panik atak geçirdiğimi söyledi..
Sakinleştirici bir iğne yaptı ve bir an önce psikiyatriye gidip ilaç tedavisine başlamamı söyledi..

Neden bilmiyorum ama ilaç almaktan korkuyorum..Çünkü insanı sersemleştirdiği,uyku hali yaptığını okuyorum..

Bu panik atak illetini ilaçsız atlatabilen var mı ?

Ya bir daha atak gelirse diye de çok korkuyorum bir yandan

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Annemi ve 7 ay sonra da babamı kaybettim. Bir kaç ay sonra çarpıntım başladı. Aradan 10-15 gün geçmiştiki bir gün iş yerinde kalp krizi geçiriyorum sandım. Hemen acile götürdüler. O sırada kalbim yerinden fırlayacak gibi çarpıyor resmen nefes alamıyordum. Sonuç panik atak çıktı. Psikiyatra yönlendirdiler. Şimdi iyiyim.
Öyle ilaçların sersemleştirdiği falan hikayesine inanmayın. Kullanmanız gerekiyorsa doktor gözetiminde kullanın.

öncelikle başınız saolsun
cevabınız için teşekkürler
peki bir daha atak yaşadınız mı ?
ilaç atağı ve o kaygı durumunu engelliyor mu ?

peki ilacı bıraktıktan sonra herhangi bir rahatsızlık verdi mi ?
Hayır canım hatta biz bebek istiyorduk 2 ay bi durun korunun ilacın etkisi geçsin dedi , sonrada bebişimiz oldu hiçbi sorunum yok bi rahatsızlık filanda vermedi , ilacın adı lustral 50 mg :)

Psikolojik rahatsızlıklar nedir?Yaşadığımız bir takım olumsuzluklar,stres gibi nedenlerle beyin kimyamız değişiyor ve vücudumuz da buna çeşitli tepkiler veriyor.Panik ataklarda yaşanan kalp çarpıntıları gibi.İşte ilaçlar sayesinde beyindeki bu anormal durumlar düzenleniyor.Doktorunuz ilaç verdiyse içeceksiniz,daha fazla ilerletmeyin durumunuzu.

bu illeti kendi kendinize yeneceksiniz yani kendi doktorunuz kendiniz olacaksınız ,ben ilaçsız atlatıyorum çok şükür .hissettiğim anda iyi ve pozitif şeyler düşünüyorum hafifliyor ve 2 saat sonra kendiliğinden geçiyor.diyelimki sancınız olacağını hissettiniz çarpıntı yani inanın korktuğunuz zaman daha da artıyor cama dışarıya çıkıp biraz hava alın ve olumlu pozitif şeyler düşünün zamanla geçtiğini göreceksiniz.kimi zaman sık olur kimi zaman ara ara hatta yılda 1 kez bile diyebilirim tamamen size bağlı yani içinizi sters sıkıntıyla doldurursanız sık hastalanırsınız

Ayni seyleri yasadim bir bucuk yil once 2 panik atak gecirdim ilac kullanmak istemedim 3. Ve 4. Panik atagim cok kotuydu hatirladikca kotu oluyorum dahiliye kalp doktoru ve en sonunda psikiyatr a gittim. Ilac kullanmaya basladim bir daha atak gecirmedim dogru doz ve dogru ilac cok onemli. Ben baska sebeplerden ilaci biraktim ara ara yokluyor tekrar baslamam lazim. Gecmis olsun sakin ihmal etmeyin bir an once gidin bence.

Mideniz, kalbiniz , başka yerleriniz hastalanınca ilaç kullanıyorsunuz ya.
Bu da psikolojimiizin bozulması,ilaç kullanmak çok normal.
Bu kadar abartmayın.

arkadaşlar ben henüz konu açamadığım için burdan yazmak istedim. çok stresli zamanlar yaşadım bunun ardından bende garip bir şekilde sinirlendiğimde yada hoşuma gitmeyen bir insanla karşılaştığımda genel olarak gergin bir ortamdaysam kalbim hızlı bir şekilde atmaya başlıyor ve sessimde titreme oluyor.ağlamaklı bir ses tonu ile karşımdakiyle konuşmaya devam ediyorum tabi nefesimde kesilmeye başlıyor. böyle heycanlanmak gibi sizce bu panik atak mı yada böyle başlayan var mı aranızda?

Direkt panik atak diyemeyiz bunun cevabini uzman verir. Fakat ben artik atak gecirip hastanelik olmuyorum ama sizin anlattiginiz durum rutin haline geldi artik bende de.
Bence psikologa yahut psikiyatra gitmelisiniz.

Direkt panik atak diyemeyiz bunun cevabini uzman verir. Fakat ben artik atak gecirip hastanelik olmuyorum ama sizin anlattiginiz durum rutin haline geldi artik bende de.
Bence psikologa yahut psikiyatra gitmelisiniz.
teşekkür ederim cevabınız için. şuan sürekli deniyorum yine olucak mı diye. ama çok tuhaf gerçekten heycanlanmak gibi . bende merak ettim panik atak böyle birşey mi diye yada böyle başlıyor olabilir mi diye beni en çok sinir eden kalbin hızlı çarpması değil sesimin ağlamaklı çıkıyor olması o beni bitiriyor işte.

sizde durduk yerde mi oluyor yoksa benim gibi gergin ortamlarda tanımadığınız birine sinirlenip onunla konuşmak istediğinizde bende böyle zamanalarda oluyor. acaba sizde de belli bir neden varmı yoksa nedensiz bir anda olabilen birşeymi bunu merak ediyorum açıkçası.

cnm bn gecen sene 4 defa yasadm ve ilaç teedavisi cok kotu oluyo pskologa git pskatrıye degl

Benden size tavsiye balık yağı alıp için panik atak ve depresyon etkilerini son derece azaltıyor ve beynin bozulan kısmını onariyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…