Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

geceden berı cok fenayım agla agla içim cıktı artık nefes alamıyrm öle sanıyrm yanı yarın içn doktordan randevu aldım bakalım ne dıycek ilaç kullanmk ıstemıym ama daha fazla gucum kalmadı ki:14:

canııım yapma desem de engel olamıyoruz ama dayan ne olur yaaaburadaki herkes seni anlıyor sana daha önce iyi gelen şeyleri yap düşün eşin varsa sıkı sıkı sarıl ona bana çok iyi geliyor. eşin alsın seni dışarıya çıkarsın gezmek beki iyi gelir. ben daha yeni üye oldum kaç aylık hamilesin sen :)

canııım yapma desem de engel olamıyoruz ama dayan ne olur yaaaburadaki herkes seni anlıyor sana daha önce iyi gelen şeyleri yap düşün eşin varsa sıkı sıkı sarıl ona bana çok iyi geliyor. eşin alsın seni dışarıya çıkarsın gezmek beki iyi gelir. ben daha yeni üye oldum kaç aylık hamilesin sen :)

Canım sana özel mesaj attım...

tatlım yeni üye olduğumdan sana mesaj yazamadım ben ama benim facebook eşimle ortak o bu hlde olduğumu bilsin istemiyorum ona belli edemiyorum o yüzden ekleyemedim seni benden çok o giriyor çünkü :(

Tamam canım anladım burdan mesajlaşırız ozaman... Ne yaşadığını inan ki çok iyi anlıyorum ve bizim gibi o kadar çok insan var ki..
Ben sabahlara kadar titredim... Sonra dayanamıyorum aldırıcam dedim eşimede zehir ettim iyi sen belli etmeden durabiliyorsun
Aldırmaya gittim doktora doktor beni oyaladı daha alamam 1 hafta sonra gel dedi sonra da yapamadım bir daha...
iyi ki almamış doktor onun vicdan azabını asla kaldıramazdım... Allah'ın sevgili kuluymuşum diyorum şimdi
Çok zor geçiyor hayatla bağlarımı koparıyorum çoğunlukla hamileyim diyorum birden beynimden kaynar sular dökülüyor
Kalbin çarpıyor, nefesim daralıyor.. Neler yaşıyorum neleeerrr annem bırakamıyor beni beraber yaşıyoruz artık...
İnan kaç kere ağlarken Allahım canımı alda kurtulayım dedim okadar zor o kadar...
Ama Allah'a sığın bolbol dua et gerçekten çok iyi geliyor...
Rabbim kaldıramayacağımız yükü vermezmiş bu bizim ilacımız derdimizin dermanı olacak buna inandır kendini...
Ki öyle de olacak hayırlısıyla canım... Zaman çok çabuk geçiyor
Bu kadar zor günlerime rağmen 3. ayım bitiyor şaşırıyorum bazen..
Hepsi geçecek hepsi...

Tamam canım anladım burdan mesajlaşırız ozaman... Ne yaşadığını inan ki çok iyi anlıyorum ve bizim gibi o kadar çok insan var ki..
Ben sabahlara kadar titredim... Sonra dayanamıyorum aldırıcam dedim eşimede zehir ettim iyi sen belli etmeden durabiliyorsun
Aldırmaya gittim doktora doktor beni oyaladı daha alamam 1 hafta sonra gel dedi sonra da yapamadım bir daha...
iyi ki almamış doktor onun vicdan azabını asla kaldıramazdım... Allah'ın sevgili kuluymuşum diyorum şimdi
Çok zor geçiyor hayatla bağlarımı koparıyorum çoğunlukla hamileyim diyorum birden beynimden kaynar sular dökülüyor
Kalbin çarpıyor, nefesim daralıyor.. Neler yaşıyorum neleeerrr annem bırakamıyor beni beraber yaşıyoruz artık...
İnan kaç kere ağlarken Allahım canımı alda kurtulayım dedim okadar zor o kadar...
Ama Allah'a sığın bolbol dua et gerçekten çok iyi geliyor...
Rabbim kaldıramayacağımız yükü vermezmiş bu bizim ilacımız derdimizin dermanı olacak buna inandır kendini...
Ki öyle de olacak hayırlısıyla canım... Zaman çok çabuk geçiyor
Bu kadar zor günlerime rağmen 3. ayım bitiyor şaşırıyorum bazen..
Hepsi geçecek hepsi...

Bende hepsinin geçeceğine inanmak istiyorum daha yeni şok geçirme aşamasını yaşıyorum nasıl alışacağımı düşünüyorum ara sıra hala aklıma zamanım var bak hala yapabilirsin diyorum sonra yok yok günah diyorum vazgeçiyorum. çok ayıp belki ama bu hastalığın korkusu yüzünden iyice rezil durumlara düştüm. eşimi ilişkiye zorladım düşer umuduyla ama zerre kan lekesi yoktu çok görmeyi umut ettim düşün. her seferinde bir an mutlu on an mutsuz oldum ara ara mutluluk anları geliyor sonra gidiyor geçici yani ne bileyim geçsin bu hallerımız geçsiiiiiiin

Herkeze selamlr helencim ilki szeryan olup ikincisi normal olanlar var bir sorsana ablamin kayinvalidesi bile yillar once ilkini sezeryan diger ikisini normal dogurmus ki teknoloji daha ileride artik. Yeni gelen arkadaslar hosgeldiniz aramiza insallah guzel seyler yasar guzel seyler pylasiriz. Melekcim srn nasilsin iyisind demi.

Herkeze selamlr helencim ilki szeryan olup ikincisi normal olanlar var bir sorsana ablamin kayinvalidesi bile yillar once ilkini sezeryan diger ikisini normal dogurmus ki teknoloji daha ileride artik. Yeni gelen arkadaslar hosgeldiniz aramiza insallah guzel seyler yasar guzel seyler pylasiriz. Melekcim srn nasilsin iyisind demi.

Çok şükür canım dün geceden beri daha iyiyim.. Buna şükür.. Sen nasılsın? Bebişinin daha gelmeye niyeti yok mu?

CANIM ben çok araştırdım bunu.burdaki doktorların hiçbiri yanaşmıyor maalesef.risk olarak görüyorlar.yurt dışında çok daha kolay yapıyorlar.tekrar bir sorayım,yarın hastaneye gideceğim.hayırlısı artık canım.ama ben çok fenayım.hele bugün kan ilacını içtim içmez olaydım.akşama kadar kendime gelemedim.ya bana dokunuyor galiba.sizde de öyle mi?

yeni gelen arkadaşlar umarım burda biraz olsun rahatlarsınız.terapi gibi oluyor bazen burası.iyi geliyor dertleşmek.
ataksız ve güzel geceler sizinle olsun..............

Çok şükür canım dün geceden beri daha iyiyim.. Buna şükür.. Sen nasılsın? Bebişinin daha gelmeye niyeti yok mu?
Yok kuzum ya hemde hic niyeti yok hergun bugun sancim olurmuki diyorum ama yok. Bende kotunun iyisiyim bir iyi bir kotu ama sukur ya hep kotu olsaydim dogum geldi olacak o kadari normal insanlar bile stres yapiyor benmi yapmiyim dimi ama:))) haber verebilirsem dogima giderken haber veririm okuyuverirsiniz yada nasip olursa dua ediverirsiniz canim.
CANIM ben çok araştırdım bunu.burdaki doktorların hiçbiri yanaşmıyor maalesef.risk olarak görüyorlar.yurt dışında çok daha kolay yapıyorlar.tekrar bir sorayım,yarın hastaneye gideceğim.hayırlısı artık canım.ama ben çok fenayım.hele bugün kan ilacını içtim içmez olaydım.akşama kadar kendime gelemedim.ya bana dokunuyor galiba.sizde de öyle mi?

yeni gelen arkadaşlar umarım burda biraz olsun rahatlarsınız.terapi gibi oluyor bazen burası.iyi geliyor dertleşmek.
ataksız ve güzel geceler sizinle olsun..............

Zaten burdaki doktorlarin isinemi gelmiyor yoksa gercekten cesaretmi edemiyorlar bilmiyorumki benim dedigimde almanyada 35 belki 40 yil once biz bunca sene bile onlarin seviyelerine gelememisiz dusun artik. Kan hapi neden oyle yapiyorki canim ya cokta onemli aslinda kan kaybina karsi kullanmamiz iyi basindan beri kullanamadinmi hic doktora dokundugunuda soyle bakalim canim nedenmis bende persembe gidiyorum bakalim doktora daha gelmiyormu benim ufaklik :) . Cok gormek istiyorum artik seninde oyledir demi dogumu beklemekte cok zor ya. Insallah sag salim gecikmeden dogarlar artik. Ocaga girseletde iyi olur aslinda aralikta dogarlarsa bir yil buyuk gozukecekler ama nasip artik ocaga cokkkk :))) ayni gun dogum yapiyormusuz seninle hep bakalim once hangimiz diyordun ayyyy cok konustum demi hadi kactim ben :)))

Yok kuzum ya hemde hic niyeti yok hergun bugun sancim olurmuki diyorum ama yok. Bende kotunun iyisiyim bir iyi bir kotu ama sukur ya hep kotu olsaydim dogum geldi olacak o kadari normal insanlar bile stres yapiyor benmi yapmiyim dimi ama:))) haber verebilirsem dogima giderken haber veririm okuyuverirsiniz yada nasip olursa dua ediverirsiniz canim.

Canım haber verebilirsen ver mutlaka canı gönülden dua ederim.. :)

Kızlar cumartesi günü ense kalınlığı ölçümü var ben çok kötü kalktım sabah.. Kurduğum senaryoları anlatamam...
Ya orda kendimi kaybedersem, ya tansiyonum yükselirse, ya çapıntım çok artarsa.. Ya kriz yaşarsam
Ne olur birşeyler söyleyin bana :43:

Zaten burdaki doktorlarin isinemi gelmiyor yoksa gercekten cesaretmi edemiyorlar bilmiyorumki benim dedigimde almanyada 35 belki 40 yil once biz bunca sene bile onlarin seviyelerine gelememisiz dusun artik. Kan hapi neden oyle yapiyorki canim ya cokta onemli aslinda kan kaybina karsi kullanmamiz iyi basindan beri kullanamadinmi hic doktora dokundugunuda soyle bakalim canim nedenmis bende persembe gidiyorum bakalim doktora daha gelmiyormu benim ufaklik :) . Cok gormek istiyorum artik seninde oyledir demi dogumu beklemekte cok zor ya. Insallah sag salim gecikmeden dogarlar artik. Ocaga girseletde iyi olur aslinda aralikta dogarlarsa bir yil buyuk gozukecekler ama nasip artik ocaga cokkkk :))) ayni gun dogum yapiyormusuz seninle hep bakalim once hangimiz diyordun ayyyy cok konustum demi hadi kactim ben :)))[/QUOTE]

canım doktorların işine gelmiyor.beklemek lazım.suni sancı veremiyorlar.bebeğin kendiliğinden gelmesi bekleniyor.biraz meşakatli anlayacağın.ben kendi doktoruma aylar önce sormuştum.hemen kötü bir doğum hikayesi anlattı.

benim reflüm var canım ondan mı bilmiyorum,midemi çok kötü yapıyor.sonra halsizlik baş dönmesi vs.vs.agumentin de dokunuyor.geçen ay kullanmak zorunda kaldım.ölüyorum sandım.doğumda da en çok beni bunlar düşündürüyor.panik yapıyorum çünkü.
bazıları etkileniyor işte.kayınvalidem de kullanamıyor ki onun kansızlığı var.
gül çok gerginim.başka bir dünyadayım sanki.hem korku hem panik.bazen de gelsin artık da şu sıkıntılarım bitsin diyorum.
nilin son zamanları gibiyim.bebeğimi hiç sevip konuşmadım.doğunca da sevemeyecek miyim acaba diyorum.benim ikinci belki ondandır.ilgimin hepsini oğluma veriyorum.doğunca nasıl olurum bilemiyorum.

bu gidişle sen benden önce doğurursun.ama akşamdan beri ara ara sancı geliyor.öyle düzenli değil.bir de akıntım değişti.şöyle beya sümüksü gibi.işaret midir bunlar bilmiyorum.oğluma hamileyken 35.haftada böyle akıntım değişmişti.doktorum kasılma da var.dinlen demişti.ama bunu bilmiyorum.öğleden sonra hastaneye gideceğim.orda belli olur herhalde.
allah yardımcımız olsun canım.sağ sağlim kurtulalım bebişlerimizi kucağımıza alalım başka bir şey istemiyorum.....

sanırım 9 haftalık okadr bagmsızım kı kaç hafta oldugunu hesaplamıyrm bıle bı ıstıyrm bı ıstemıyrm napıcam sımdıden nasıl dogar dye düşünuyrm oyy oyy

Kızlar cumartesi günü ense kalınlığı ölçümü var ben çok kötü kalktım sabah.. Kurduğum senaryoları anlatamam...
Ya orda kendimi kaybedersem, ya tansiyonum yükselirse, ya çapıntım çok artarsa.. Ya kriz yaşarsam
Ne olur birşeyler söyleyin bana :43:

yapma melekçim.bu işlemde bir şey yok inan.ultrasona gireceksin.doktor ölçümleri yapacak.sonra gidip kan vereceksin.yani rutin aylık kontrol gibi.rahat ol lütfen.çok küçük bir işlem.lütfen sakin olmaya çalış.
her şey yoluna girecek canım.sadece biraz sabır.....

helencim sakin olmak zorundayız inan bende çok çalkalanmalar yaşıyorum sürekli iyiyim iyiyim kendimi sakin tutmaya çalışıyorum beklemek daha heycanlı ve zor aslında olup bitse olurken bu kadar heyecan yaşamayız belki. ben bugun gittim canım doktora daha hiç agrım sancım hiçbir belirti yok doktorda gelmeye hiç niyeti yok dedi salı bidaha çagırdı bakalım.o zamana kadar dogarmı dedim hiç sanmıyorum dedi senin gene belirtiler başlamış. çok korkuyorum bende bazende deli cesaret geliyor aman bişekilde dogacak diyorum canım meryem suresini oku allah kabul etsin bana tanıdıklarda okuyuveriyor dagıttık.doktor sana neler dedi.nst de gram sancı çıkmadı benim :))

kızlar böyle evhamlı panik durumlarınızda ne yapınca rahatlıyorsunuz yaa bana da akıl verin bir gün iyiyim diğer gün evde tek başıma yine kötüyüm :( ne olacak böyle bilmiyorum etrafımda mutlu hamileleri görünce bende böyle olayım bende güçlü olayım böyle diyorum ama yok yok yok ne olacak kızlar bu halim.

kızlar böyle evhamlı panik durumlarınızda ne yapınca rahatlıyorsunuz yaa bana da akıl verin bir gün iyiyim diğer gün evde tek başıma yine kötüyüm :( ne olacak böyle bilmiyorum etrafımda mutlu hamileleri görünce bende böyle olayım bende güçlü olayım böyle diyorum ama yok yok yok ne olacak kızlar bu halim.

Ahh canım benim ahh sıkıntıdan dudaklarımın kenarları nasıl kötü oldu kızardı uçuklar isilikler...
Tam 2 aydır bu şekildeyim öyle zor günler geçirdim ve geçiriyorum ki...
Her yolu denedim yanında birileri olunca oyalanınca biraz geçer gibi oluyor sonra yine yine yine...
Tek yol Allah'a sığınmak ve dua etmek başka yapacak hiç birşey yok hep ölücem sanıyorum...
Bazen çıldırmaktan korkuyorum ya hastaneye yatarsam ya çıldırırsam...
Şimdi sende yaşıyorsun ve hep geçecek diye düşünmeye çalışmaktan başka yapacak hiç birşey yok...
İçim gidiyor mutlu hamilelere ama anladım ki ben onlar gibi olmayacağım kaderime razı gelmekten başka yapacak birşeyim yok....

Bizim -yani panik ataklıların- rahatlamalarımız daha kısa süreli oluyor sanırım.Ben 18. haftada ilaç kullanmaya başlamıştım.Hamileliğim boyunca mutlu olabileceğim anları düşündüm, yaşadığım olumsuz düşüncelerin zihnimin oyunu olduğunu kendime hatırlattım, çok bunalınca karanlık bi odada yattım...Çok işe yaradı mı bilmiyorum.Ama en önemlisi eşim, annem, görümcem bana çok destek oldu.Allah onlardan razı olsun.Annemi çok bunalttım mesela.Telefon edip dertleniyordum.Artık öyle bir hale geldi ki karşılıklı ağlıyorduk.Çok şükür erken de olsa bitti o günlerim.

Sana bir tavsiyem var.Eşinden duygularını sakladığını yazmıştın.Bence onunla konuşmalısın.Bebeği istediğini (istiyorsan tabi) ama bu sürecin seni bunalttığını, zayıflıklarını, onu da kendini de üzebileceğini vs vs anlat bence.Bir de eşine güçlü görünmeye çalışmak seni de onu da yorar sadece.Kafanı ne kadar rahatlatabilirsen o kadar iyi.Hem o senin eşin.Zayıflıklarını da bilmeli.

Ahh canım benim ahh sıkıntıdan dudaklarımın kenarları nasıl kötü oldu kızardı uçuklar isilikler...
Tam 2 aydır bu şekildeyim öyle zor günler geçirdim ve geçiriyorum ki...
Her yolu denedim yanında birileri olunca oyalanınca biraz geçer gibi oluyor sonra yine yine yine...
Tek yol Allah'a sığınmak ve dua etmek başka yapacak hiç birşey yok hep ölücem sanıyorum...
Bazen çıldırmaktan korkuyorum ya hastaneye yatarsam ya çıldırırsam...
Şimdi sende yaşıyorsun ve hep geçecek diye düşünmeye çalışmaktan başka yapacak hiç birşey yok...
İçim gidiyor mutlu hamilelere ama anladım ki ben onlar gibi olmayacağım kaderime razı gelmekten başka yapacak birşeyim yok....

Bişey sorucam, uçuklarını doktora gösterdin mi? Bilirsin, uçuk bağışıklık sistemi zayıflayınca ortaya çıkar.Bunun için vitamin vs verir belki doktor.Bir de doğumdan sonra uçuk çıkarsa çocuğa dikkatli yaklaş.Öpme ve temizliğine dikkat et.Uçuk pek de masum bişey değil.

Back