cnm bende 1 ağustosta spinal sezeryanla doğum yaptım ,bende çok korkak ve panik biriyım ve çok nazlıyımdır,ama inan hamile olduğumu öğrendikten sonra tahlilller aşılar hepsi bana vız geldi çünkü herşey canım kızım içindi.demekki ben hep boşuna panik yapmışım dedim.alttan muayene olamadım kendimi kastım die doktor çatın dar deyip spinal sezeryanla doğumumu onayladı iyikide sezeryana yapmışım çok rahattı :) sezeryan sırasında aslında bilincim açık diye beni kesmeyin hissederim diye bağırınca panik olunca b sakileştirici vurdular ve çok rahat bir doğum oldusonrasındada çok zolanmadım cnm sezeryanmış normal doğummuş hiç önemseme herşeyin hayırlısını dile şimdiden bunları düşünüp kendini yıpratma bebişinde senin gerginliğini hisedio.hayırlısıyla miss kokulu yavruna kavuş.sonrasındada evine gel cnm bence başındada sadece annen dursun.çok kalabalık bebek açısındadanda iyi değil,senin içinde iyi değil.ben öle yaptım çok rahattım tek bi kafa bana akıl veriyor kafam karışmıyordu.genel anestezi yapma bebeğinin doğduğu anı ilk sesini duy ve direk emzir.ben iyiki genel anestezi yapmamşım.aklına kötü şeler düşünmü çünkü sen en kutasl bi şeyi gerçekleştireceksin sen ve tüm anne adayları Allah'a emanet.
Sezeryandan korkma.Ben panik ataklı ve doktor iğne korkusu olan her kan almada bayılan birisi olarak yaptıysam herkes yapar..Ben de hep kalbim duracak sanıyordum ama bak durmadı..Allah yardım ediyor ve şu çok doğru nasıl girersen öyle çıkıyorsun iyi gir doğuma güzel pozitif yorumlar oku motive ol..Allah kolaylık versin..
Sağolun kızlar içimi rahatlattınız gerçekten bu tür yorumlar okuyunca rahatlıyorum.Allah razı olsun hepinizden.canım doğumuna çok az kalmış bu tür korkular hemen atılmıyor ama kendini dinlememeni bir takım meşkalelerle meşgul olmanı tavsiye ederim...
bende genel anestezi ile 42 gün önce sezeryan doğum yaptım... en güzeli genel anestezi panik biriysen operasyon boyunca uyanık olmanı tavsiye etmem... bu arada anestezinin sokağa çıkmak kadar riski var milyonda bir risk yani hiç korkma çok kolay nasıl uyanıp uyandığını bile anlamıyorsun... hakkında hayırlısı olsun sezeryan olursam diye korkma normal doğumunda birçok riski var...
ok canım ben kadın doğumcumdan her türlü desteği gördüğüm için önerdim anladım psikiyatrdan bahsettiğini yoksa sen bilirsin genede ihtiyacın olursa aklında bulunsun...
İlgilendiğin için teşekkür ederim.Aklımda bulunsun. :)
Kızlar naber.. Herkes iyi mi? Bebişleriniz nasıl..
Bende, eh işte.. Ama hamdolsun, azıcıkta olsa iyileşme var..
Yürüyemiyorum sadece.. Asla yürüyemiyorum kızlar..
Hem halsizlikten, hemde karnımın taş gibi sertleşmesinden..
Ayağa kalktığım anda, karnım öyle bir taş gibi oluyor ki, nefes alamıyorum, adım atamıyorum,
tansiyonum düşüyor, bayılacak gibi oluyorum.. Gerçi otururkende aynı şeyler oluyor
ama ayağa kalkınca hemen bu hale düşüyorum..
Moral deseniz, yerlerde ama geçecek falan diyorum kendime sürekli..
Bu halim hep devam ederse nasıl doğurup, nasıl bakacağım ben bebeğe..
Endişelerim kat kat artmış, kendime olan güvenim se sıfırlanmış durumda..
Ben buraya gergün uğruyorum da, yazmıyorum kızlar.. Ama siz yazın olur mu.
Yoksa kendimi iyice yalnız hissediyorum yaa..
panik duygu, efrah, nisan, aday, rukiye................ uğrayın sık sık kızlar....
Ayağa kalktığım anda, karnım öyle bir taş gibi oluyor ki, nefes alamıyorum, adım atamıyorum,
tansiyonum düşüyor, bayılacak gibi oluyorum.. Gerçi otururkende aynı şeyler oluyor
panik duygu, efrah, nisan, aday, rukiye................ uğrayın sık sık kızlar....
canım benim kendini yalnız hissetme biz her zaman burdayız geçecek bu günler az kaldı zaten seninde bebeğini kucağına almana...
vakit daraldıkça panik yapıyorsun farkında olmadan çok çok az kaldı kurtulmana Allah ın izniyle
dualarım seninle canım...
canım bebeğin 34. haftada doğmuştu değil mi? bende bu haftasonu gittim 34 yeni bitti. 1 hafta geri çıktı bebek. kilosu 2200. senin bebek kaç kg di doğunca? doktor normal kiloda dedi ama ben çok üzüldüm zayıf diye. erken doğum tehliken var dedi kasık ağrılarıdan dolayı çok rahatsızım.
selam kızlar şimdi girdim eve geçmişi okuyamadım doğum hikayemi yazarım özledim sizleri bebişde bende iyiyiz şükür tek sorunumuz emzirmeye alıştıramadımmüsait oldugum zaman gelicem Allaha emanet olun.
selam kızlar şimdi girdim eve geçmişi okuyamadım doğum hikayemi yazarım özledim sizleri bebişde bende iyiyiz şükür tek sorunumuz emzirmeye alıştıramadımmüsait oldugum zaman gelicem Allaha emanet olun.
Aday ben dün seni telle aradım, ulaşılamıyor dedi..
Yoldamıydın yoksa..
nilll nasılsın canım benim??? seni gördüğüme sevindim...
İyiyim canım sağol, sen burdamıydın, görmeim seni..
evet cnm bişey yazmayınca bir süre aktif gözükmüyosun tatlım... nasıl oldun aklım dularım senle walla sende bir doğum yapsaydın sağa sağlim eskilerden sen kaldın...
bu arada benim kız çok mız mız sık sık giriyorum ama fazla kalamıyorum(
Hadi ya.. Sanada mızmız bebek mi denk geldi.. Şımarık şey nolucak.. Aman be duygum, sağlıklı olsunda, boşver.. Ama tabi çok fazlaysa mızmızlığı, boşver diyemem, insanı mahvediyor çünkü.. Benim oğlumun huysuzluğunu tüm mahalle bilirdi.. Alt katta ev sahibim otururdu, bana hep derdi, bu nasıl bebek sabahlara kadar ağlıyor, hiç böylesini görmedim diye.. Taş kemirilir mi.. Anneysen, resmen taş kemiriliyor işte.. Annelik aynen öyle.. Rqabb'im sakinleştrsin bebeğini.. İnsanda sinir denen şey kalmıyor yoksa..
canım ya benim kız yıktı ortalığı kusura bakma aniden çıkmak zorunda kaldım(
ya tatlım aşırı mızmız dersem günaha girerim de 40 ımız çıktığından beri uyku uyutmuyor pek bana walla birde bir uyanması var ciyak ciyak dersin etin den et kopuyor sıçrıyorum uykumdanneyse sağlıklı olsunda napalım bugünlerde geçer... walla nill bir yandan da iyi oluyor bayağ oyalıyor benii bize pek boş kalmak yaramıyor biliyosun... sen nasılsın canım daha iyi oldun mu ilacını alıyorsun değil mi??
Ooo cıngarcı kız cadı desene..
Evet canım, aynen 10 mg. devam ben.. Ama asla asla asla yetmiyor 10 mg. burası kesin.. Geçen haftalarda berbattım, batmıştım, bitmöiştim.. 1 haftadır falan atak gelmedi şükür.. O ümitsizlik hali çok korkunç.. Rabb'im hepimizi korusun..
Ben şimdi nefes darlıklarıyla ve ekstrasistollerle uğraşıyorum işte.. Bebek çok yukarda, nefes almakta zorlanıyorum.. Birkaç haftadırda ekstralarım bayağı arttı.. Bunlar beklediğim şeylerdi zatende, yinede katlanmak zor geliyor işte. Bazen çok daraltıyor..
Ama en çokta şu başdönmem ve baygınlık hissim beni mahvediyor.. Ayağa kalkıp yüüryemiyorum.. O yüzden dışarı hiç çıkamıyorum.. Darlandığımda kendimi sahile atardım eskiden, şimdi onuda yapamıyorum.. Bu konuda çaresiz olmak insanı bunaltıyor.. Anlarsınız işte.. Rabb',m merhamet etsin hepimize..
Ayy bende sizin gibi olmak istiyorum yaa.. Bebeğim kucağımda... Allah'ım çabuk geçse şu günler...
Ooo cıngarcı kız cadı desene..
Evet canım, aynen 10 mg. devam ben.. Ama asla asla asla yetmiyor 10 mg. burası kesin.. Geçen haftalarda berbattım, batmıştım, bitmöiştim.. 1 haftadır falan atak gelmedi şükür.. O ümitsizlik hali çok korkunç.. Rabb'im hepimizi korusun..
Ben şimdi nefes darlıklarıyla ve ekstrasistollerle uğraşıyorum işte.. Bebek çok yukarda, nefes almakta zorlanıyorum.. Birkaç haftadırda ekstralarım bayağı arttı.. Bunlar beklediğim şeylerdi zatende, yinede katlanmak zor geliyor işte. Bazen çok daraltıyor..
Ama en çokta şu başdönmem ve baygınlık hissim beni mahvediyor.. Ayağa kalkıp yüüryemiyorum.. O yüzden dışarı hiç çıkamıyorum.. Darlandığımda kendimi sahile atardım eskiden, şimdi onuda yapamıyorum.. Bu konuda çaresiz olmak insanı bunaltıyor.. Anlarsınız işte.. Rabb',m merhamet etsin hepimize..
Ayy bende sizin gibi olmak istiyorum yaa.. Bebeğim kucağımda... Allah'ım çabuk geçse şu günler...
ah nilcigim, seni cok iyi anliyorum.extrasistoller berbat bisey,yasarken ölmek gibi.ne yazikki benim dogumdan sonra azalmadi,ataklarla bir geliyor mahvediyor beni.benimde bebegim dönmedigi icin cok yukardaydi,son ana kadar.allahim cok zor nefes darligi.oturarak uyudum son 2 ay resmen.sezeryanda ameliyat masasini dümdüz yatirdilar hatta asagi dagru,cocuk agzimdan cikacak sandim.rabbim biran önce kurtarsin seni.bu hastalikla hamileligi tasimak cok zor.yasamayan anlayamaz.tamam dogumdan sonrada hersey güllük gülistanlik olmuyor ama en azindan bebegin olusturdugu ekstra baskidan kurtuluyor bedenimiz.
benimde bebisim huysuz.gündüz uykusu güzel aksam olunca cildiriyor.gece 2 yada 3 e kadar huysuzlaniyor.karni tok alti temiz olsada.gece 3 de yatiyorum.6:30 da 2 yasindaki oglum uyaniyor.günlerdir 4 saat uyuyorum toplamda.uykusuzlukta bende extrasistolleri ve ataklari tetikliyor.allahim kaldiramiyacagim yükler vermesin diye dua ediyorum ama yalan yok cok zorlaniyorum.resmen 2 bebek var.yas farki az olunca zormus.bu hastalikla dahada zor ne yazikki.allahim hepimizin yar ve yardimcisi olsun.
aday gözü aydin.allah anali babali büyütsün.kurtuldun iste.allah kolaylikla versin.
duygucugum sanada kolayliklar diliyorum.bende firsat buldukca giriyorum.eskisi kadar sik olmasada.simdi mesayim hic bitmiyor.annelik dünyanin en zorve en güzel seyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?