Ne kadar süredir kullanıyorsun canım? Benim 3 ay oldu ama tam geçmedi hatta bazen dahada çoğalıyor.3.trimesterda arttı.hormon değişimidd tetikliyor.senin depresyon mu?Arkadaşlar ilaç bende de işe yaramıyor. Kendimi sürekli denetliyorum bi türlü aklımı başka bir şeye odaklayamıyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. Anksiyete şiddetli baş ağrısı kas ağrısı yapıyor. Tükenmiş hissediyorum. En büyük korkum doğumdan sonra da hayatım böyle mi devam edecek. Kısır bir döngünün içinde gibiyim. Korkularım hatsafhada. Sanki hayat akıyor benim elimi kolumu bağlamışlar seyirci gibiyim. İyi olmayı o kadar istiyorum ki hayatımı geri istiyorum. Bütün bunların sebebinin hamilelik olduğunu düşünmek ve inanmak istiyorum. Günlerim saatleri sayarak geçiyor. En kötüsü de bu yaşadıklarımı kimsenin anlamaması. İnsanlar için zaman yetmezken bana zaman geçmiyor. Dua ediyorum hepimiz için. Bu çilenin bi nedeni olmalı.
Sadece panik atak mı? Depresyonda var mı?hayırlı Akşamlar hanımlar ben uzun yıllardır panik atak tedavisi görüyorum çocuk sahibi olmayı cok istiyorum ama hamilelik sürecinden cok korkuyorum paxera 30 mg kullanıyodum çocuk düşünmeye başladım dıye doktorum selectra 50 mg başlattı gebeliktede bununla devam ederiz dedi ama ben yannda xanaxda kullanıyorum endişem şu hamilelikde xanax kullanan varmı surekli değil tabiki ama dayanamadıgı zamanlarda içen varmı bunu öğrenmek istiyorum en büyük korkum bu fenalıklar gecirip hastanelere koşturmak istemiyorum o süreçte denemelere başladık ama ben çaktrmıyorum eşime çünkü zor ikna ettim bu panik atak yuzunden eşimde istemiyodu pskolojin buna müsait değil diye anlicagnız bunun sorumlulugnuda almak beni strese sokuyo ama cok istiyorum hayırlısıyla sağlıklı bi bebeğim olmasını cevap verirseni cok sevinirim
Aynı şeyler bendede var.herşeyi zorla yapıyorum.hamileliklemi başladı senin?Arkadaşlar ilaç bende de işe yaramıyor. Kendimi sürekli denetliyorum bi türlü aklımı başka bir şeye odaklayamıyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. Anksiyete şiddetli baş ağrısı kas ağrısı yapıyor. Tükenmiş hissediyorum. En büyük korkum doğumdan sonra da hayatım böyle mi devam edecek. Kısır bir döngünün içinde gibiyim. Korkularım hatsafhada. Sanki hayat akıyor benim elimi kolumu bağlamışlar seyirci gibiyim. İyi olmayı o kadar istiyorum ki hayatımı geri istiyorum. Bütün bunların sebebinin hamilelik olduğunu düşünmek ve inanmak istiyorum. Günlerim saatleri sayarak geçiyor. En kötüsü de bu yaşadıklarımı kimsenin anlamaması. İnsanlar için zaman yetmezken bana zaman geçmiyor. Dua ediyorum hepimiz için. Bu çilenin bi nedeni olmalı.
sadece panik atak ankisiyete. bende sürekli tekrar atak geçiririm korkusu var buyuzden sıkışınca zanax alıyorum. kendimi zorlayıp almadan atlattıgım zamanlarda var tabi ama eger hamilelik olursa naparım onu bilmiyorum. özellikle ilk üç ay şimdiden korkutuyo beni doktor selectraya başlattı ama genede ilk üç ay mümkün oldugunca ilaçsız geçirmen daha iyi dedi onu diyince zaten beni aldı bi endişe. Allah hayırlısıyla hamile kalıp saglıkla atlatmayı doğurmayı nasip etsin ama sizin cevabını ve burdaki arkadasların yazılarını okumak içimi ferahlattı Allah razı olsun korkum dahada azaldı. bu ay tuttumu onuda bilmiyorum, ayın 10 undan sora belli olur,ama içimde bi yerde hep bi ses anne olamicaksın diye beynimi kemiriyo hamileliği başaramıcaksın ilaçlar cocuga zarar vericek diye düşüne düşüne cok dengesiz oldum olmadık seylere sinirleniyorum Allah sonumuzu hayır etsınSadece panik atak mı? Depresyonda var mı?
Çok kötü durumda kalırsan zanax alabilirsin dedi doktorum bana 0,5 mg
bence tekrar doktorunla görüş yada bazen doktoruda değştirme gerekebiliyo sarıyer ve çevresındekilere yeniköytıp merkezindeki sezer hanımı öneririm gercekten benim 10 yıllık panik atağımı kabuslarımı dindiren doktorİlacım lustral 50mg. Hiç faydası yok keşke kullanmasaydım dediğim oluyor. 5 haftadır falan kullanıyorum. 12 yıldır panik atağım var ilaçla iyi oluyordum. Şimdi anksiyete tavan yapmış durumda biran bile aklımdan çıkmıyor. Bir de şiddetli baş ağrısı yapıyor. Kendimi güçsüz aciz enerjisi bitmiş hissediyorum. Bel fıtığım nüksetti yürümek çok zor. Özetle beynimin içi bir kaos vücudum yorgun duygularım mutsuz düşüncelerim korku dolu.
Hiç bir sıkıntı kalıcı değildir bunu bence siz de biliyorsunuz üstelik doğumu yapmışsınız yapacaksınıZ lütfen gerçekçi olunBen İstanbulda yaşıyorum ama orda tek yapamadım annemin yanına geldim. Burada doğum yapacağım 2 haftam kaldı. 39. Hafta sezeryan olacağım normal doğyma cesaretim yok. Benim en büyük korkum ben hep böyle mi kalacağım. Yoksa bu kadar direndim iki hafta daha beklerim kafayı yemem inşallah:) Ama ya sonrası işte bu düşünceler bitiriyor.
Başlangıç dozudur belki yükseltmek gerekir.iyileşen çok arkadaş oldu.bizim gibiler hamileliği zor geçiriyor bunu anlamış oldum.bende sabah yataktan bile kalkamıyorum ilaç kullanmasam belkide daha kötü olurdu.ama şimdide iyi değilim.böyle böyle 7 ay devirdim ama doğumdan sonra düzelmek istiyorum artıkİlacım lustral 50mg. Hiç faydası yok keşke kullanmasaydım dediğim oluyor. 5 haftadır falan kullanıyorum. 12 yıldır panik atağım var ilaçla iyi oluyordum. Şimdi anksiyete tavan yapmış durumda biran bile aklımdan çıkmıyor. Bir de şiddetli baş ağrısı yapıyor. Kendimi güçsüz aciz enerjisi bitmiş hissediyorum. Bel fıtığım nüksetti yürümek çok zor. Özetle beynimin içi bir kaos vücudum yorgun duygularım mutsuz düşüncelerim korku dolu.
Çok az kalmış seninde sonrası güzel olur.hormonlarda düzelince ilaçlarda daha etkili oluyor.Ben İstanbulda yaşıyorum ama orda tek yapamadım annemin yanına geldim. Burada doğum yapacağım 2 haftam kaldı. 39. Hafta sezeryan olacağım normal doğyma cesaretim yok. Benim en büyük korkum ben hep böyle mi kalacağım. Yoksa bu kadar direndim iki hafta daha beklerim kafayı yemem inşallah:) Ama ya sonrası işte bu düşünceler bitiriyor.
Senin nasıl oldu durumun?Hiç bir sıkıntı kalıcı değildir bunu bence siz de biliyorsunuz üstelik doğumu yapmışsınız yapacaksınıZ lütfen gerçekçi olun
İlaca alışma sürecindeyim bilincim kapalı gibi hatta anksiyete yaşıyorum baş dönmesi odaklanamama.İzzet Güllü izlemenizi öneririm.Senin nasıl oldu durumun?
Evet ya bunu diyeceğimiz günleri iple çekiyorum.sürecin içindeyken çok sıkıntılı sizde depresyon varmıHamilelik tabiki artırıyor bence de. Ama işte anksiyete bu zaten hep ya şöyle olursa böyle olursa ile yaşıyoruz. Yaşadıklarımızın hepsi gerçek dışı sadece düşünce. Ama engel olamıyoruz kendimi dinlemeden duramıyorum ben. Ama geçecek tabiki. Hatta ben ne yaşamışım öyle diyeceğiz muhtemelen.
Bakacağım daha öncede tavsiye eden olmuştu bakalım.bende panik atak yok yoğun anksiyete ve depresyon durumu ağar birazİlaca alışma sürecindeyim bilincim kapalı gibi hatta anksiyete yaşıyorum baş dönmesi odaklanamama.İzzet Güllü izlemenizi öneririm.
Evet ya bunu diyeceğimiz günleri iple çekiyorum.sürecin içindeyken çok sıkıntılı sizde depresyon varmı
Bende herşey var bence. Adının da bi önemi yok aslında. Çok umutsuz hissetmek mutsuzluk yapıyor elbette. Tarifi çok zor yaa dişimi sıkarak saatleri günleri sayıyorum ama sonu aydınlık mı bilmiyorum. Eskiden nasıl hissettiğimi unuttum hatta. İşin ilginç yanı hayatımda herşey harika giderken nasıl bu kadar kötü hissediyorum. Hayatın bir cilvesi beynimizin oyunu. Biz anne olacağız Allah annelere yardım eder ve güç verir. Bir gün iyi hissedip sağlıklı düşünebileceğiz şuan buna inanmak zor gelse de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?